לא הפריחה הכלכלית גורמת לפריחה החרדית.המציאות המדוברת היום היא פריחה חרדית בת ימינו. שמתקיימת נכון לשנה זו (ה' אלפים תשפ"ג) רק במדינות המערביות ביותר - ובארץ ישראל.
אלא עצם זה שהחרדים חיים פה.
אם היתה רמת חיים פחותה יותר, גם היתה פריחה.
לא הפריחה הכלכלית גורמת לפריחה החרדית.המציאות המדוברת היום היא פריחה חרדית בת ימינו. שמתקיימת נכון לשנה זו (ה' אלפים תשפ"ג) רק במדינות המערביות ביותר - ובארץ ישראל.
את חושבת שזה מקרי, העובדה שכל הקהילות החרדיות הרציניות התבססו אחרי השואה דווקא במדינות המערב, ודווקא באזורים הכי מפותחים שבהם?המציאות של פריחת חרדים לא תלויה בעולם המערבי.
אולי רק המציאות של חרדים ברמת חיים גבוהה.
אבל אם הם היו ברומניה לצורך הענין, היו פחות חרדים?
פעם המושג של ישיבות היה פחות נפוץ.קלי קלות.
במיר היו 400 תלמידים, והיא היתה הישיבה הגדולה ביותר מכל ישיבות ליטא.
(מכירה הכל לאדון הכל?)
התגובות של @shira bira אף פעם לא בזות לאברכים, ולא חכמה לצטט אותה כשהיא מחזירה למישהו את טענתו הקודמת.תגובותיך בזות לאברכים בצורה מאד בוטה, גם אם בציניות, לפי תגובותיך קשה לך עם זה מאד, באצטלה של דאגה לכלכלה
וכן את מנהלת אז תיכף התגובה שלי נמחקת, קל.
כן.את חושבת שזה מקרי, העובדה שכל הקהילות החרדיות הרציניות התבססו אחרי השואה דווקא במדינות המערב, ודווקא באזורים הכי מפותחים שבהם?
יאללה, לספר הבאפעם המושג של ישיבות היה פחות נפוץ.
אם כוונתכם לפריחת ישיבות זה נכון.
אבל לא לפריחת החברה החרדית שעובדת את השם ומקפידה על מצוות.
מה אתה רוצה? שהמדינה לא תשאף לזה שרמת החיים פה תעלה? ברצינות? אתה רוצה לחיות ברמת חיים של עזה????חה חה חה.
אחרי שמעלים את הרמת חיים ואת המחירים. ומעודדים/ דורשים שכולם יעבדו.
לא חושב שאתה צודק (תקרא טיפה ספרי היסטוריה מלפני השואה, הנשירה הייתה קטסטרופלית רק בגלל המצב הקשה)אם היתה רמת חיים פחותה יותר, גם היתה פריחה.
קל מאד, ידוע ועדיין...וד'לואם היית טורחת לבדוק היית רואה שאני מנהלת פורום הפסקת אוכל. קלל
פשוט לקרוא בעיון. לא קשה.
שום דבר לא אישי. רק תהיה על חייה הפרטיים ועל בעלה. נו נו.ושום דבר לא אישי אני פשוט לא מסכימה עם הדעות שלך כאן, מותר לי.
מי שמוריד את השיח ללא מכבד שלא יצפה לתגובה.@במבונה אין לי מושג מי אתה ומה אתה, אבל התגובות שלך (וסליחה) הם מהבטן
מה אתה רוצה? שהמדינה לא תשאף לזה שרמת החיים פה תעלה? ברמינות? אתה רוצה לחיות ברמת חיים של עזה????
לא חושב שאתה צודק (תקרא טיפה ספרי היסטוריה מלפני השואה, הנשירה הייתה קטסטרופלית רק בגלל המצב הקשה)
אין לי / לך מה לענות. זה בסדר.מי שמוריד את השיח ללא מכבד שלא יצפה לתגובה.
זה לא מראה על חכמה יתירה.
עוד דבר.
למה נראה לך שאני חדש פה? ולמה נראה לך שלא קראתי את כל ההודעות?זה שרשור של המון תגובות, וקשה להסביר למישהו חדש את הדיון מתחילתו.
חחחחאת חושבת שזה מקרי, העובדה שכל הקהילות החרדיות הרציניות התבססו אחרי השואה דווקא במדינות המערב, ודווקא באזורים הכי מפותחים שבהם?
תגובה חכמה!שום דבר לא אישי. רק תהיה על חייה הפרטיים ועל בעלה. נו נו.
אני מתכוונת ארצות הברית (ניו יורק בעיקר), וכמה נקודות מוקד במערב אירופה. וישראל. ולא סתם ציינתי אותה בנפרד. (האמת שבהסטוריה, במיוחד של המאה הקודמת, אני ממש טובה. וכן, מסכימה שזה יותר קל מכלכלה).חחחח
הכי מפותחים?
מדינות המערב את מתכונת ארהב שבאמת קלטה הרבה מהם.
בישראל המצב היה ממש לא מזהיר ועדיין הגיעו לפה פליטים רבים וביססו קהילות מתוך קשיים ומלחמות קשות, יש ספרי היסטוריה למי שלא יודע. (זה יותר קל מכלכלה)
והיום המצב גם קשה אז אולי בדרך לנשירה המונית?לא חושב שאתה צודק (תקרא טיפה ספרי היסטוריה מלפני השואה, הנשירה הייתה קטסטרופלית רק בגלל המצב הקשה)
אוקיי עיקר הדיון הוא כך.אין לי / לך מה לענות. זה בסדר.
למה נראה לך שאני חדש פה? ולמה נראה לך שלא קראתי את כל ההודעות?
נראה לך?והיום המצב גם קשה אז אולי בדרך לנשירה המונית?
דיברו כאן קודם נגד הכללות, אז בואי נדייק: לא כולם רוצים לזרוק אותנו מעבר לים. הרבה מהם כן.ואני חושבת ששנאת החילונים היום היא מודרנית, ז״א - הם לא רוצים לזרוק אותנו מעבר לים
אני לגמרי מבינה מה עובר להם בראש.אלא פשוט עולות תמיהות כלכליות שמטרידות אותם, האם ניפול עליהם לנטל וכו׳.
אפשר להבין חילוני ממוצע שעובד פרך וגם אשתו, והוא רואה את השכן שלו מקבל תלושי מזון ומזה חי.
לא שזה תקין או לא, אבל אפשר להבין מה עובר להם בראש.
לזה התכוונתי @רפ
זה שנאה בלהבות מאד נמוכות.
(וכן אמור להטריד אותנו)
בבקשה בבקשה לא להשוותוהיום המצב גם קשה אז אולי בדרך לנשירה המונית?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: