אמנם רבים מאלו שהולכים על פי פסקיו של מרן הגר''ע זצ''ל נוהגים להחמיר, אך במצבים מסויימים נוהגים לסמוך עליו ולהקל.
מהכירות אישית של כמה ת''ח יר''ש, הם אוכלים היתר מכירה לכתחילה - ולו רק בשביל לחזק את פסקיו של מרן זצ''ל.
ואגלה לכם סוד, התוודעתי בשמיטה האחרונה גם לכמה ממוצא אשכנזי (חרדים- כמובן) שסומכים עליו ואוכלים היתר מכירה
מעניין.
אני לא באה להטיל ספק באותם ת''ח אבל דווקא השנה זכינו ב''ה ללמוד בבית את הלכות השמיטה לעומקם.
ותרשו לי לציין דבר חשוב שאולי רבים לא ממש יודעים ומכאן מגיעה הטעות.
הרב עובדיה יוסף זצוק''ל עשה דבר ענק ומדהים לפני שנים, בכך שירד אל העם ובדק אילו דברים ניתן להיקל ויש על מי לסמוך על מנת שעמך בית ישראל לא יכשלו באיסורים-לפעמים אפילו דאורייתא. (ולאו דווקא בהלכות שמיטה)
מה לעשות שהמצב פעם היה קשה מנשוא ולא כמו היום שב''ה יש צימאון אדיר לידע, פעם אנשים חפשו רק איפה לפרוק.
(ולצערנו גם היום יש כאלו-ואין כאן המקום לדון בהם)
ולכן בא הרב עובדיה יוסף זצוק''ל וכביכול הנגיש להם את ההלכה, אם זה בנועם, בחמימות, באהבת ישראל אמתית, וכן, גם בהיתרים מסומים שהמון רבנים חלקו עליו, ויצאו נגדו בזמנו.
אבל מי שבדק לעומק ראה שהרבה מהם כשהבינו את הסיבה לדבר חזרו בהם ותמכו בדרך הזו.
מה לעשות שאנחנו כעם ישראל ערבים אחד לשני.-ואם אפשר למנוע מישהו מאיסור דאורייתא גם אם זה דורש להייקל ממש לדעת פוסקים מסוימים עדיף לעשות את זה מאשר לתת לו לעבור על האיסור הזה.
והמציאות מוכיחה שכיום יש אחוז ענק של חוזרים בתשובה דווקא בדרך שהטווה מרן זצוק''ל.
בדיוק כמו שבזמנו הבעל שם טוב הקדוש הבין שאם הוא לא יעשה משהו כנראה שעם ישראל יאבד חלק גדול ממנו.
והנה תודה לה' כיום יש קהילות ענק של חסידות פורחות ומשגשגות.
וכאן מגיעה האי הבנה-
ת''ח ואברכים ובני תורה ספרדים,
(וגם רבים כאלו שלא) יודעים שהרב עובדיה יוסף זצוק''ל ולהבדיל גם בנו מרן הראשל''צ חוזרים ואומרים כל הזמן- הלכה צריך ללמוד בעיון!! לעומק!
ולהבין איפה יש מקומות שצריך להחמיר ולא לסמוך על ההיתר המסוים הזה.
ומי ששמע שיעורים של הרב בזמנו וגם כיום יודע שהם תמיד היו בעד להכניס לימוד הלכה לעומק גם בישיבות.
דווקא משום כך שיום לצערנו יש באמת בלבול מאד גדול, ומה לעשות שעם כל הכבוד ללמוד הגמרא הקדושה לא פוסקים הלכות לפיה.
מעבר לזה אין לי מה להוסיף.
שכל אחד יעשה כפי דעתו/דעת רבותיו.