קידודים..קידודים...

• פותח הנושא lyzer
  • פורסם בתאריך

lyzer

משתמש צעיר
נראה לי שבחיים לא יגמרו השאלו על הקידודים. וכמה שחושבים שמבינים את הענין תמיד נתקלים בעוד שאלה.
השאלה כעת:
אני לוקחת קובץ מסוים ופותחת סיקוונס תואם להגדרות של הקובץ
(ע"י גרירה לאייקון שפותח לבד סיקווינס תואם להגדרות)
לאחר מכן שאני רוצה ליצא את הקובץ אני מסמנת "וי" באופציה mach sequence setting . מה בעצם זה אומר שעשיתי?
מישהו פעם הסביר לי שזה שומר על המקודד של הטימליין, מה הכוונה?
האם זה אומר שהוא מקודד בצורה ששומרת על איכות הקובץ המקורי?
אם אני רוצה ליצא את הקובץ בלי להוריד איכות, ולא אכפת לי גודל הקובץ, האם זה פיתרון לסמן כל פעם "וי" באפשרות זו?
אתמול לדוג' הייתי צריכה לסגור פרויקט דחוף גדול עם מליון אפקטים שמכבידים על המערכת, וע"י סימון האפשרות הזו הוא ייצא לי את הקובץ ברבע מהזמן מאשר כל אפשרות אחרת. ואז לקחתי את הקובץ הסופי ובפרוקורדר קודדתי לDVD זה חסך לי המון זמן. אבל האם זו אופציה נכונה?
מליון תודות מראש לכל העוזרים הנחמדים.

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
זה אומר שהוא מייצא לך את הסרט לפי המקודד של הפריויו!, ולא של הקובץ עצמו!
ובשביל לדעת מה המקודד של הפריויו, פשוט תכנסי להגדרות של הסיקוונס.

המקודדים שם לא ניתנים לשינוי כ"כ ומדובר במקודדים שלא דחוסים כמעט.

lyzer

משתמש צעיר
אשמח אם תסביר קצת יותר,
כשאתה אומר המקודד של הפריויו אתה מתכוון ההגדרות של הסקוונס?
אם כך, אז במקרה שהסקוונס נפתח לפי ההגדרות של הקובץ - זה אומר שהוא מקודד את אותו קובץ בצורה הכי איכותית ?

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
לא, לא ההגדרות של הסיקוונס עצמו (טיים ליין) שהם לא קשורות לקידוד כלל כמעט אלא לרזולוציה ופרימיים.
הקידוד של הפריויו זה קידוד שהתוכנה משתמשת בשביל להראות את הפריויו וזה נמצא בהגדרות של הסיקונס.

בשיל לעשות קידוד כמו של הקובץ עצמו את חייבת לדעת מה הקידוד שלו, תעשי מאפיינים שלו ע"י עכבר ימני עליו, וכרטיסיית "פרטים". (בווינדוס ,לא בפרימייר)

lyzer

משתמש צעיר
תודה על התשובות,
איך לדעת מה המאפיינים של הקובץ - זה אני יודעת.
מה שאני לא מבינה זה מה אומר המקודד של הפריויו, לפי מה הוא מחליט באיזו צורה הוא מקודד.
זה חשוב לי לדעת כי כמו שכתבתי בהתחלה בהרבה מקרים סימון אופציה זו של mach... היא המהירה והפשוטה ביותר.
אך עדיין לא הבנתי איך אני יודעת מה הקידוד שהוא עושה.

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
יש קידוד שנועד בכדי להראות את הסרט בצורה מהירה ללאח דחיסה כ"כ בחלון הפריויו, כדאי שתבדקי אם במקרה שקידדת אותו והבאת את הסרט למחשב אחר, הכל עובד טוב.

orechet

משתמש רשום
האם זו יכולה להיות אופציה טובה עבור יצוא באיכות מקור/הכי גבוהה

כדי להכניס שוב לפרמייר וליצא לDVD. (לדוג' קליפ של ארוע שיש בעיות ברינדור DVD ואני מוציאה קודם איכות מקור ואח"כ מוציאה לDVD.

סליחה על ההתפרצות...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה