יוסי ב.ק

משתמש סופר מקצוען
מקרה שהיה אשמח לשמוע התייחסות בנושא, מה אפשר לעשות.
האוטובוס היה מלא וביקשתי מהנהג בצורה יפה לשבת במדרגות הקדמיות, הוא לא הסכים, ואמרתי לו שלפי החוק מותר,שידע, והכל בנעימות,
מייד עצר, והתחיל לצעוק צעקות שאני מעצבן אותו, גזען, משוגע, צעק שאני מאיים עליו ומפריע לו, ועוד מילים יפות.
אמר, תלך לעזאזאל אתה והחברה, אחרי שאיימתי לתבוע אותו על העצבים שלו שהופנו כלפיי.
הזמנתי משטרה ולבסוף נכנסתי פנימה והוא נסע, וביטלתי את הזימון.

כשירדתי מהאוטובוס הוא איים ואמר, אם אתה גבר תרד בתחנה האחרונה.., וכן שהפנים שלי מוכרות לו.
יש לי עדים למקרה.

תודה.
שלחתי תלונה לחברה ולמשרד התחבורה.
אני אישית לא מכיר תביעות קטנות על דבר מהסוג הזה.
אני זוכר (מהזיכרון בלבד, לא בדקתי כרגע) שיש תביעות דומות בהליכים שאינם ת"ק, כלומר בליווי עו"ד, על גידופים של נהג כנגד נער עם מוגבלות, לא זוכר אם מוגבלות פיזית או נפשית שקיבל פיצוי של 60,000 ש"ח (שוב מזיכרון בלבד).
זכור לי מקרה נוסף על נוסע ממוצא אתיופי שקיבל פיצויים.
תכל'ס - התנהגות הולמת מצד הנהג היא מחוייבת בחוק. אני מניח שבהחלט ניתן לתבוע על כך, אם הצעקות היו משמעותיות ולא סתם איזה גידוף קטן, אבל כאמור אני לא מכיר ת"ק דומות. ואשמח אם מישהו מכיר שישתף.
כמו שכתבתי הרבה פעמים, לדעתי לא כדאי לתבוע על מקרה בודד אלא אם כן הוא ממש מקרה רציני וברור. העדים במקרה כזה הם חשובים.

לגבי לשבת במדרגות הקדמיות, אני לא יודע אם יש לזה התייחסות בחוק או באיזה נוהל של מותר או אסור. אם יש, אשמח למקור. בכל מקרה גם אם הנהג צודק,הטענה פה זה הצעקות וההתנהגות.

יתכן ותתבקשי ע"י משרד התחבורה לבא ולתת עדות נגד הנהג ואולי אף להיות עדה נגדו בתביעה שהמשרד יגיש נגדו. כמובן שזאת החלטה שלך, אבל אני חושב שזה ממש חשוב, וגם יעיל (נראה לי שעל זה אין חולק).

ישנה אפשרות נוספת, שלא אהובה עלי אבל אולי אין ברירה - פניה לארגון חננו.
הארגון הזה לדעתי יכול לעזור במקרים כאלו.

יוסי ב.ק

משתמש סופר מקצוען
ועוד משהו איך אני יכולה לראות את כתב ההגנה של הצד השני? בית המשפט אמור לישלוח לי את זה?
כמובן שאת יכולה לראות את זה באזור האישי
וזה אמור להישלח אלייך (כמדומני שהיום זה נשלח רק אם לא קראת את זה באזור האישי)

יוסי ב.ק

משתמש סופר מקצוען
עד כמה זמן אחרי אפשר לתבוע ?
אני לא יודע מתי חלה התיישנות אם אחרי שלוש או שבע שנים
בכל מקרה במקרים כאלו החברה תנסה לטעון שעקב הזמן שעבר וכו', אבל בדרך כלל זה לא אמור להתקבל.
על כמה זמן אחרי השאלה שלך?

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
מי יכול לעזור?
בתביעה ששלחתי היה לי טעות בזמנים של כמה דקות.
האם אפשר לטעון שהתכונתי בערך לזמן שהגעתי ?
אני רשמתי שהגעתי ב20:17 לתחנה ומאז לא עבר אוטובוס עד 20:51.
הם רשמו בכתב הגנה שהאוטובוס עבר וגם יש מישהו שעלה והסתכלתי גם באתר של דאוטבאוס ורואים שבוצע.
אבל הם לא מתייחסים לאטובוסשל20:30 שלא יצא.
ואני עליתי לאוטובוס של 20:45.

יוסי ב.ק

משתמש סופר מקצוען
תשמעו סיפור טרי ממוצ"ש האחרון,
חיכינו אני ואשתי והילדים ליסוע לבתינו והגיע אוטובוס תגבור שכידוע חלק הנהגים מרשים לעצמם לעצמם לעשות ככל העולה על רוחם., הנהג פתח רק דלת קדמית על אף שהחוק מחייב פתיחה של שתי הדלתות ובקשתי מהנהג לפתוח גם דלת אחורית שאשתי תוכל לעלות עם הקטנה ישירות ולא תצטרך לעבור את כל האוטובוס והנהג התעלם..
שעליתי הדגשתי בפניו שחייב ע"פ חוק לפתוח 2 דלתות אז צעק לי שב בשקט אני יפתח לך את הראש ( במקום את הדלת האחורית.) ואחר כך המשיך בשאר התחנות בעלאה לא לפתוח דלת אחורית וגם בהורדות בסוף הנסיעה לחלק פתח ולחלק לא על אף שירדו גם נשים. פניתי לחברת קוים בתלונה על הנהג ועל שאיים עלי והם רהרגלם הגיבו בלקוניות כדלהלן:
שלום רב,
חברת קווים עושה את מירב המאמצים ומשקיעה משאבים גדולים על מנת לספק ללקוחותיה שירות אמין ויעיל. בתוך כך, פועלת החברה למנוע מקרים המוזכרים בפנייתך.
הריני לעדכנך כי פנייתך נבדקה והועברה לגורמים הרלוונטיים לטיפולם בהתאם.
נפתח הליך ברור משמעתי לתחקור והפקת לקחים על מנת שמקרים דומים לא ישנו בעתיד.
אנו מתנצלים על האי הנעימות שנגרמה
נשמח לעמוד לרשותך בכל עת
בברכת נסיעה טובה ובטוחה.
עד כאן התגובה על אף שהתרתי בפניהם שאם לא ישהו את הנהג ויפצו אותי על העגמת נפש אתבע אותם על כל התלונות שיש לי אליהם במבעבר.
האם באמת יש לי עילה לתבוע אותם?
רק מקודם עניתי על מקרה דומה של @בת 24 אולי בחברה אחרת.
אז אני ירחיב על מה אפשר לעשות.
1. במקרים כאלה אני מאמין שפניה לחברה עוזרת!
2. חשוב לשלוח תלונה גם למשרד התחבורה. אם אתם עושים את זה באתר, תצטרכו לציין אם תסכימו לתת עדות נגד הנהג, ואם תסכימו להעיד נגדו.
3. חשוב מאוד להגיע לתת עדות נגד הנהג. לצערי ביותר מדי מקרים משרד התחבורה לא פותח הליך ולא תובע את הנהג, אלא מקיים הליך רגיל מול החברה.
ולכן - אם המשרד לא פותח הליך מול הנהג, אז אתה את המינימום שלך עשית ולפחות לא שתקת וכנראה שיהיה נו נו נו קטן נגד החברה. וכמובן שאתה יכול לשקול אם להגיש תביעה על המקרה הזה ועל שאר המקרים.
ואם המשרד כן פותח הליך נגדו, אז אתה תזומן לתת עדות נגדו. אתה תזומן למשרד התחבורה שם תישאל שאלות היכן מתי ואיך זה קרה אם יש עדים וכו'. השלב הזה נקרא עדות אין חקירה, וממש אין צורך להבהל ממנו, מדובר בשאלות טכניות להכרת המקרה ולא בחקירה של פלדשטיין במרתפי השב"כ....
אחרי העדות שלך ככל והיא תהיה מהימנה כנראה שמשרד התחבורה יזמנו את הנהג לחקירה לשמוע את הגירסה שלו. ואחר כך יוחלט אם להגיש נגדו תביעה (זה לא ת"ק שמדובר פה באשכול אלא תביעה של משרד התחבורה (מדינת ישראל) נגד הנהג).
בהרבה מהמקרים לא יגישו בפועל תביעה נגד הנהג, כי זה מילה מול מילה וכו' (אלא אם כן יש עדים או במקרים חמורים).
אבל לעצם הגעה לחקירה יש חשיבות גדולה מאוד!! הסיכוי שנהג שנחקר במשרד התחבורה יעשה את זה שוב הוא אפסי!!! גם אם הוא בסוף לא הועמד לדין.
זה גם גורם מרתיע מאוד, וכנראה שגם החברים שלו יירגעו קצת.
אז אתה לא מרוויח מההליך הזה, ואתה משקיע בן כמה שעות ולא תמיד זה אפשרי. אבל זה חשוב מאוד ומי שיכול מועיל בזה מאוד!

058JJ

משתמש חדש
האוטובוס היה מלא וביקשתי מהנהג בצורה יפה לשבת במדרגות הקדמיות, הוא לא הסכים, ואמרתי לו שלפי החוק מותר,שידע, והכל בנעימות,
בעבר נסעתי באוטובוס בין עירוני וישב נוסע במדרגות, ועצר שוטר את האוטובוס וכמעט נתן לנהג דו"ח על זה..
אכן אינני יודע מה החוק באמת אומר, אבל מעשה שהיה כך היה.

יוסי ב.ק

משתמש סופר מקצוען
חיכיתי לקו שיוצא פעם בשעה בערך, והוא יצא ארבעים דק' מאוחר יותר, וכתוצאה מי זה אחרתי משהו חשוב, כמה אפשר להוציא על דבר כזה
זה איחור משמעותי מאוד וכמובן שככל והיה נזק אישי נוסף הסכום עולה
על עצם האיחור ניתן לדעתי לבקש בסביבות 1000 ש"ח ולהוסיף לפי עגמת הנפש האישית הנוספת

יוסי ב.ק

משתמש סופר מקצוען
מי יכול לעזור?
בתביעה ששלחתי היה לי טעות בזמנים של כמה דקות.
האם אפשר לטעון שהתכונתי בערך לזמן שהגעתי ?
אני רשמתי שהגעתי ב20:17 לתחנה ומאז לא עבר אוטובוס עד 20:51.
הם רשמו בכתב הגנה שהאוטובוס עבר וגם יש מישהו שעלה והסתכלתי גם באתר של דאוטבאוס ורואים שבוצע.
אבל הם לא מתייחסים לאטובוסשל20:30 שלא יצא.
ואני עליתי לאוטובוס של 20:45.

אם הם ענו את זה בכתב הגנה, אולי אין צורך לתקן את כתב התביעה אלא לענות בכתב תשובה.
מתי עבר האוטובוס הראשון?
האם יש מקרים נוספים בתביעה?
האם שלחת תלונה? ומה הם ענו?

יוסי ב.ק

משתמש סופר מקצוען
איך אני פותח תביעה?
היום זה כבר פשוט מאוד
נכנסים לאתר נט המשפט נכנסים שם להזדהות ממשלתית ואז למעלה בסרגל יש פתיחת תיק ובוחרים בתביעה קטנה. משם לאחרונה זה נעשה קל וידידותי, תוכל לנסות ולשחק עם זה (אין מה לפחד לא תוגש תביעה בפועל עד שלא תשלם, אז אם לא הוצאת כרטיס אשראי לא יקרה כלום).
כמובן שלצורך הגשת תביעה צריך את פרטי המקרים וכו'.
לכל שאלה נשמח לעזור בל"נ.

יוסי ב.ק

משתמש סופר מקצוען
אפשר להגיש תביעה ל2 חברות בבת אחת?
למיטב הבנתי לא, אלא אם כן מדובר על אותו אירוע.
למשל בי-ם או בגוש דן שיש אפשרות לנסוע בשתי חברות, ובשניהם האוטובוס לא הגיע. במקרים כאלה מדובר באירוע אחד ולכאורה ניתן לתבוע ביחד.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה