קורונה קורנים מאושר :)

מצב
הנושא נעול.

כוכב נוגה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
הבדיחות פה חוזרות על עצמן כבר כמה וכמה פעמים
יש למישהו חדש?
תביא נגיף חדש נביא בדיחות חדשות (חחח. לא מצחיק. זה נאמר פה כבר יותר מכמה פעמים..)
או שפשוט נחכה שאדון נתניהו יצהיר עוד משהו ונלך על זה
 

יחיאל ב.

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה
יוצרי ai

אסת.

משתמש פעיל
תביא נגיף חדש נביא בדיחות חדשות (חחח. לא מצחיק. זה נאמר פה כבר יותר מכמה פעמים..)
או שפשוט נחכה שאדון נתניהו יצהיר עוד משהו ונלך על זה
אה, אתם ממציאים תבדיחות???
טוב לדעת שנדע למי להתלונן כשיש בעיה..;)
 

לוכדת חלומות

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
2020-03-18.png
 

מצליחה

משתמש מקצוען
דרך אגב מובא במישנה ברורה יש מקור מי שרוצה אשלח לו
שבפסח שבגאולה האחרונה בנ"י יהיו בבתים ולא יוכלו לצאת
בעל הטורים אומר את זה על הפסוק "מצות על מרורים תאכלהו" בפרשת בא.
כדאי להסתכל בחומש.
 

יולי בולי

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
D I G I T A L
מפתיע: בעל הטורים משווה את גאולת מצרים, בה צוו בני ישראל "וְאַתֶּם לֹא תֵצְאוּ אִישׁ מִפֶּתַח בֵּיתוֹ עַד בֹּקֶר" לגאולה האחרונה, לה אנו מצפים, משוועים ומייחלים. כדרכו, משווה בעל הטורים מילים וביטויים המופיעים בלשון זהה בתנ"ך, ובאופן זה מפרש את הנאמר.

בעל הטורים מפרש את הפסוק, המובא בפרשת בא אודות הלילה הגדול, ליל הגאולה, בו מצווה ה' את בני ישראל באמצעות משה רבנו: "ואתם לא תצאו איש מפתח ביתו".

בעל הטורים מצא קשר בין ארבעת הפעמים שכתוב בתנ"ך: "יאכלוהו". בשלוש הפעמים המילה "יאכלוהו" כתובה בחומש, פעמיים בהקשר לליל יציאת מצרים, פעם בפסח ראשון, (שמות י"ב: "ומצות על מרורים יאכלוהו") פעם שניה בפסח שני, (במדבר ט': "על מצות ומרורים יאכלוהו") ופעם שלישית בימי המילואים של המקדש, שהחלו בכ"ג אדר ונמשכו 8 ימים עד א' ניסן, ששם ציווה ה' לאהרן ובניו שלא יצאו מאהל מועד משך כל אותם ימי המילואים (ויקרא ח': "אהרן ובניו יאכלוהו").

בשני המקומות הראשונים ציווה ה' את ישראל שלא לצאת מהבית. בפעם השלישית הצטוו, כאמור, אהרן ובניו שלא לצאת מפתח אוהל מועד כל אותם ימים.

הפעם הרביעית כתובה בנבואת ישעיהו (ישעיהו ס"ב): "כי מאספיו יאכלוהו והללו את ה' ומקבציו ישתוהו בחצרות קדשי". שם לא מורה הנביא שלא לצאת מהבית, אבל שימו לב טוב לדברי הקודש של בעל הטורים: "הוקשו הגאולות אחת לשניה, הגאולה הראשונה לגאולה האחרונה".

דברי בעל הטורים


קשה להתעלם מההקשר המוחשי בין ימים אלו, ימים שלא נודעו כמותם מעולם, בהם מצווים אזרחי ישראל שלא לצאת מבתיהם. האין הדברים מרמזים לנו על ביאת הגאולה האחרונה, ועל כן מצווה עלינו בורא עולם, באמצעות שליחיו, שלא נצא מהבית גם כעת, בשלהי חודש אדר תש"פ?!

בניסן נגאלו, ובניסן עתידין להיגאל. המהר"ל כותב על חודש ניסן כך: "הוא חודש הגאולה, בו נגאלו ממצרים, ובו קיבל יעקב הברכות, ובו עתידין להגאל, ובו נולד יצחק, ובו נעקד על גב המזבח, ובו רמז לישראל שהוא ראש תשועה". (מהר"ל, גבורות ה' פרק לה)

עוד ראוי לשים לב לדברי ה"שם משמואל" על פרשת ויקהל: "בכל שנה, בחודש אדר שקודם ניסן, נותנים מן השמים התעוררות חדשה בלב ישראל, אפילו לאותם שהיו בכל השנה בבחינת שינה".

ייתכן כי ימים אלו, שלא נודע כמותם מעולם, הינם ימי רצון. הבה ננצל את ימי הבידוד שנכפו עלינו, את השהות בבתים, את הזמן שאולי התפנה מעט – ונקרא אל אלוקים בחוזקה. נזעק לפניו בקול גדול שכימים בהם הוציאנו מארץ מצרים יראנו נפלאות, ונזכה בקרוב להתגשמותם של כל נבואות הנחמה, ולבניין בית המקדש במהרה.

ומה תפקידינו כעת, בימים גורליים אלו? תשובה. תשובה. תשובה. להתחרט על כל עוונותינו, לפתוח דף חדש, נקי וחלק, לזכור שבורא עולם רחום וחנון ומרבה לסלוח, ולהתחיל להתקרב אליו, ללמוד את תורתו ולשמור את מצוותיו באהבה.
 

קבצים מצורפים

  • 1584565050978.png
    1584565050978.png
    KB 59.6 · צפיות: 70
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה