"קומבינה" באישור מחלה

סטודיו מיתר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
כידוע עד שיסדרו את זה בכנסת , על 2 ימי מחלה ראשונים כמעט לא מקבלים כלום ,
השאלה אם אפשר פשוט לבא לעבודה ביומיים הראשונים ואז להתחיל לקבל מהיום השלישי
(במילים אחרות לבקש מהרופא יומיים לפני ההיעדרות בפועל)
כמובן אין כאן כוונה לעשות משהו בניגוד לחוק וכ"ו וכ"ו...

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
לפי החוק אין אפשרות
אם הגעת לעבודה - הפסדת את יום המחלה - ולא תוכלי לנצל אותו.
(ומכאן מסר לעובדים המסורים שמגיעים לעבוד שעתיים עם חום גבוה כי הבוס מאד לוחץ,,, בדקו לפני כן, שהבוס יתעד את השעתיים האלו רק לאחר סיום ימי המחלה, שאם לא אז תפסידו תשלום של שאר ימי מחלה)

ודרך אגב, על היום הראשון - לא מקבלים כלום
על היום השני והשלישי - מקבלים 50%.

ועוד משהו שיבואו המומחים ויענו במדויק יותר:
בעיקרון - שישי שבת אינם נחשבים כימי עבודה לעובד שעתי
ולכן עובד שקיבל אישור מחלה ל10 ימים רצופים> ירד לו מהצבירה 8 ימים > בפועל יקבל תשלום על 6 ימים (0% + 50% + 50% +5*100%)

חשבונות

משתמש רשום
מה שייך פה קומבינה?
דמי המחלה משולמים על ידי המעביד (לידיעת אלו שמסתמכים על היתירים היות וחושבים שזה משולם ע"י ביטוח לאומי).
בדרך כלל המעביד לא מחלק סתם מתנות, רק מה שהחוק מחייב.
יוצא שאם מישהו עושה איזה 'קומבינה', הוא פשוט גונב את מעבידו.

לילי 1

משתמש מקצוען
באה לחזק את הנאמר מעלי
אחרי תחקיר מעמיק, וכמה שלא רציתי להאמין, דמי מחלה משולמים במלואם על ידי המעביד. כל כך רציתי להאריך את חופשת הלידה. הרופאה נתנה סיק לשבועים בלי למצמץ. אבל התברר שהילכתית, אסור
כמובן, שאם השאלה מתייחסת למקום עבודה ממשלתי אז הסיטואציה ההילכתית שונה
מצד שני- במקומות עבודה ממשלתיים מי צריך קומבינות? משלמים מהיום הראשון ודי...

efigraf

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י לילי 1;n4875947:
באה לחזק את הנאמר מעלי
אחרי תחקיר מעמיק, וכמה שלא רציתי להאמין, דמי מחלה משולמים במלואם על ידי המעביד. כל כך רציתי להאריך את חופשת הלידה. הרופאה נתנה סיק לשבועים בלי למצמץ. אבל התברר שהילכתית, אסור
כמובן, שאם השאלה מתייחסת למקום עבודה ממשלתי אז הסיטואציה ההילכתית שונה
מצד שני- במקומות עבודה ממשלתיים מי צריך קומבינות? משלמים מהיום הראשון ודי...

א. למרות שלמנהלת שלי לא איכפת שיביאו סיק גם על יציאה לצימר בצפון אני לא מביאה סיקים משום שזה שקר. (כשהתחלתי לעבוד בעלי שאל מורה הורה וזו היתה תשובתו). וכל אחד ישאל לעצמו.
ב. אחרי לידה בפרוש אני מאריכה וכמה שיותר. לא אמורים להיות גוססים במיטה כדי לקחת חופשת מחלה, לאף אחד עדיין לא עשו מצבה מזהב... אז הבוס מאוד מעריך את המסירות (עד כמה זה מתורגם לשקלים???!!!) ואחרי יום הוא נורא כועס שאחרת...
אני לא יודעת איך את אחרי לידה, אבל אני לא מכירה נשים שאחרי 14 שבועות הן חוזרות לעצמן ולכוחותיהן, התינוק כבר ישן לילה שלם, הבית מתנהל כסדר והן שמחות ורעננות לקראת החזרה לעבודה. אולי אחרי לידה ראשונה ושניה זה יותר קל, בהמשך העסק ממש חורק והחזרה ממש קשה ואין שום מצוה לסבול כשאפשר ורוצים אחרת.

לילי 1

משתמש מקצוען
נכתב ע"י efigraf;n4876026:
אני לא יודעת איך את אחרי לידה, אבל אני לא מכירה נשים שאחרי 14 שבועות הן חוזרות לעצמן ולכוחותיהן, התינוק כבר ישן לילה שלם, הבית מתנהל כסדר והן שמחות ורעננות לקראת החזרה לעבודה. אולי אחרי לידה ראשונה ושניה זה יותר קל, בהמשך העסק ממש חורק והחזרה ממש קשה ואין שום מצוה לסבול כשאפשר ורוצים אחרת.

ההריונות שלי לא פשוטים. לפי ההגיון הזה גם לא כדאי לי לעבוד בהריון. והצטברו לי המון ימי מחלה!
אני חושבת שהמדד צריך להיות- אם זה היה על חשבוני, אפילו חלקית, הייתי נשארת בבית? אם לא, אז עם כל הקושי, חופשת מחלה זה לא. אפשר כמובן על פי חוק להאריך על חשבוני ולמעסיק אין יכולת להתנגד.

אהובה ו

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
נכתב ע"י efigraf;n4876026:

ולי קשה לעבוד בערב פסח... אחרי שניקיתי כל הלילה היית ממוטטת!!

אז מה? לא הריון ולא לידה נחשבים מחלה. מחלה זה כשבן אדם חולה...

מפריע לי שאנשים הולכם למרפאה בעיסור עם התינוק שלהם ומביאים אישור מחלה... מה הקשר, באמת?

dasi a

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י שריתיש;n4875873:
לפי החוק אין אפשרות
אם הגעת לעבודה - הפסדת את יום המחלה - ולא תוכלי לנצל אותו.
(ומכאן מסר לעובדים המסורים שמגיעים לעבוד שעתיים עם חום גבוה כי הבוס מאד לוחץ,,, בדקו לפני כן, שהבוס יתעד את השעתיים האלו רק לאחר סיום ימי המחלה, שאם לא אז תפסידו תשלום של שאר ימי מחלה)

)

אצלי בעבודה, גם כשהגעתי חצי יום, ואפילו יותר- זה נחשב כיום הראשון למחלה, כל עוד שלא עבדתי יום שלם. ולא נראה לי שהם נתנו משהו מעבר לחוק...כך שגם אם מרגישים לא טוב בסוף היום, או שהמטפלת של הילד מתקשרת, כדאי ללכת, ולא לחכות לסוף היום, וכך למחרת, כבר אפשר לקבל 50% וזה ודאי לא גזל.

סטודיו מיתר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
כנראה שלא הסברתי היטב מה שאלתי, נאמר שיש לי חופשת מחלה של שבוע רצוף, אבל כיוון שעד ליום רביעי לא מקבלים 100% אני רוצה לעבוד שלשה ימים ראשונים (כן. כן. למרות שאני חולה)

ואז לקבל מיום רביעי חופשת מחלה מלאה , או כיוון שעבדתי בשלשה ימים ראשונים אז החופשת מחלה מתחילה רק ממתי שלא התייצבתי בעבודה ,כלומר היום הרביעי נחשה כיום הראשון למחלתי,

אות לי

משתמש סופר מקצוען
קודם כל חופשת מחלה כשמה כן היא לנוח ולהתחזק בעקבות מחלה ולחזור לעבודה בכוחות מחודשים..
לכן גם החוק מחייב את המעסיק לשלם על הימים האלה.
אם את מגיעה חולה למקום העבודה [במידה ומדובר במחלה 'אמיתית' ולא ב'קומבינה]
יש סיכוי שאת מדביקה במחלה שלך את שאר העובדות..והתפוקה שלך הרי בזמן מחלה יורדת פלאים..
אז אולי תשקלי לנוח בבית בזמן המחלה..

ובאופן ישיר לשאלתך, במידה ואת מגיע לעבודה בזמן שיש לך אישור מחלה מרופא ומקבלת עליה שכר את לא זכאית לקבל דמי מחלה
עבור אותם ימים.

yosher2005

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כבר ענו ובכ"ז אענה שוב

אם בדו"ח השעות שלך מופיע שהיית בעבודה - זה לא יכול להיחשב כיום מחלה.
לפיכך התשובה לשאלתך היא - לא.

גלינג

משתמש סופר מקצוען
באופן כללי.
רוב חוקי העבודה תקפים גם מבחינה הלכתית לכל הדעות. וזאת מפני שהם מהווים את ההגדרה המציאותית ל'מנהג המדינה' שעל פיו מתבסס הסכם העבודה גם כאשר הם לא נכנסו לתוכו מפורשות.

בובת חרסינה

משתמש צעיר
חישוב ימי מחלה הוא לפי אישור הרופא - תעודת המחלה , ולא לפי אם עבדת או לא. כלומר , גם אם באת לעבודה בזמן מחלה - המחלה נותרת בעינה - שהרי הרופא אישר לך מחלה.

חניפו

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נכתב ע"י אהובה ו;n4876198:
מפריע לי שאנשים הולכם למרפאה בעיסור עם התינוק שלהם ומביאים אישור מחלה... מה הקשר, באמת?

כי בתוך ימי המחלה שלך יש לך ימי מחלה שהם מגיעים לך אם הילד היה חולה.

ינשופי

משתמש סופר מקצוען
יש לי רעיון בשבילך- וזה בתנאי שאת עובדת חודשית ולא שעתית- ניתן להתחיל את חופשת המחלה מיום שישי, ואז שישי - שבת נחשבים לימים הראשונים.
לגבי עבודה בזמן מחלה (או מחלת ילד)- יצא לי כמה פעמים להגיע בימי מחלת ילד לכמה שעות לעבודה (לפי בקשת הבוס)- ואז ביקשתי שיחשבו לי שעות אלו ליום אחר בו לא עבדתי מסיבה שונה (כמו, שושן פורים). הבקשה אושרה בשמחה.

גלינג

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י בובת חרסינה;n4876838:
חישוב ימי מחלה הוא לפי אישור הרופא - תעודת המחלה , ולא לפי אם עבדת או לא. כלומר , גם אם באת לעבודה בזמן מחלה - המחלה נותרת בעינה - שהרי הרופא אישר לך מחלה.

נכון!
רק שלעניין שכר החוק לא מאפשר להגדיר 'יום עבודה' כ'יום מחלה'.
לשון החוק
הזכות לדמי מחלה (תיקון מס' 5) תשע"ד-2014

2. (א) עובד שנעדר מעבודתו עקב מחלה יהיה זכאי לקבל ממעסיקו, בכפיפות לתקופת הזכאות המקסימלית כאמור בסעיף 4 –
מקור

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י חניפו;n4876843:
כי בתוך ימי המחלה שלך יש לך ימי מחלה שהם מגיעים לך אם הילד היה חולה.

ריפוי בעיסוק זה לא ילד חולה...
ומלבד זאת ימי מחלה על ילדים הם מוגבלים ולכן אין להביא בזמן מחלת הילד אישור על עצמך

יפה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אני יודעת שיש אפשרות לעבוד בימי מחלה של ילד,
ז"א, אם ב-3 ימי המחלה הראשונים הבעל מהכולל שמר על הילד, את יכולה לשמור עליו מהיום הרביעי ולקבל מלא. מה שכן, גם 3 הימים הראשונים יורדים לך מימי המחלה, שהם בסה"כ 8 ימי מחלת ילד לשנה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט צ'

קלז צַדִּיק אַתָּה יי וְיָשָׁר מִשְׁפָּטֶיךָ:קלח צִוִּיתָ צֶדֶק עֵדֹתֶיךָ וֶאֱמוּנָה מְאֹד:קלט צִמְּתַתְנִי קִנְאָתִי כִּי שָׁכְחוּ דְבָרֶיךָ צָרָי:קמ צְרוּפָה אִמְרָתְךָ מְאֹד וְעַבְדְּךָ אֲהֵבָהּ:קמא צָעִיר אָנֹכִי וְנִבְזֶה פִּקֻּדֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קמב צִדְקָתְךָ צֶדֶק לְעוֹלָם וְתוֹרָתְךָ אֱמֶת:קמג צַר וּמָצוֹק מְצָאוּנִי מִצְוֹתֶיךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קמד צֶדֶק עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם הֲבִינֵנִי וְאֶחְיֶה:
נקרא  19  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה