כן@BIZZARC- עשירה את האטריות שמים בקרמל לפני הבישול?
בהצלחה-ממש תודה!
אני הולכת להכין.....
קוגל אטריות ירושלמי אמיתי !
החומרים: (כוס קרטון רגילה)
1 שקית אטריות סבתא
1 וחצי כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
4 ביצים L
כפית פלפל שחור גרוס
1 כף מלח- לא גדושה
הוראות הכנה:
בסיר נוח ורחב מספיק שמים:
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1.מחממים על להבה בינונית עד להמסת וקרמול הסוכר לצבע חום כהה - לא שרוף , מומלץ לא להשאיר את הסיר ' לבד' ולעמוד לעקוב אחר שינוי הצבע וההמסה כי בתחילה לוקח זמן ואז השינוי נהיה תוך שניות והוא הופך לסוכר מקורמל , בעל צבע חזק ויפה
חשוב מאוד הדיוק בזה כדי לקבל טעם וצבע משובחים בס"ד
2. מוסיפים את שקית האטריות + 1.5 ליטר מים רותחים - זהירות השמן והמים לא חברים טובים - כסו מיד את הסיר והנמיכו את האש שלא יתיז החוצה , השמן רותח היזהרו מכוויה !
3. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 20 -30 דקות .
4. מכבים ומשאירים את הסיר סגור לספיגת נוזלים מלאה.( מומלץ כשעה, נותן נפח גדול יותר לאטריות ומוסיף מאוד למרקם)
5. מוסיפים את 4 ביצים, 1/2 כוס סוכר הנותרת ,מלח פלפל ו1/4 כוס השמן הנוספת - מערבבים היטב היטב לעיסה אחידה
(ערבבו במהירות שהביצים לא יהפכו לחביתה )
6.מרפדים שלוש תבניות אינגליש קייק בנייר אפיה ומחלקים כמות שווה לכל תבנית .
7. אופים על- 180 עד 200 - מעלות כ-50 דקות עד שעה תלוי בתנור שלכם להשחמה יפה והתייצבות מלאה
8. מכסים בנייר כסף ומכניסים לעוד חצי שעה
9. משאירים מכוסה בתנור מכובה עד להצטננות ( חשוב!! משפיע על שכבת הציפוי שיוצאת קריספית ולא שרופה )
10.קררו את הקוגל חתכו פרוסות יפות ואז חממו והגישו
ולאלו ששאלו - נשמר מצוין בהקפאה, אך חשוב לחמם היטב לאחר הפשרה ,
(טיפ: להקפיא לפי פרוסות ולא כקוגל שלם)
שמחות וישועות !
בדיוק זה מה שרציתי לכתובהיה בעבר מתכון של חדוי כנרת אאל"ט שיצא לי מאד טוב,
ואז ראיתי מתכון לאחרונה של @שפעל'ה - קייטרינג וזה מושלם. ממש כמו של החנות
ההבדל הוא שנותנים לאיטריות לשבת ולספוג את כל הנוזלים לפני האפיה.
אז גם אם מכינים מתכון אחר, כדאי להוסיף את ההמתנה הזו.
כאן המתכון
לא יודעת אם עדיין רלוונטי אבל סוכר מקורמל מאבד הרבה מהמתיקות נ"ל שכדאי להוסיף לפי הטעם@שפעל'ה - קייטרינג
@ע.מ.
@אוריגמי
או מישהו אחר שער עכשיו...
שמתי בטעות בסיר את כל כמות הסוכר והשמן... ורק אחרי שכבר מתבשל יחד עם האיטריות אני רואה שהיה צריך חלקי...
להוסיף אח"כ עוד סוכר ושמן? קריטי?
כי לא בא לי את כל הכמויות האלה...
זו הפעם הראשונה שאני מנסה להכין קוגל איטריות... אין לי שום מושג בזה...לא יודעת אם עדיין רלוונטי אבל סוכר מקורמל מאבד הרבה מהמתיקות נ"ל שכדאי להוסיף לפי הטעם
שמן לא חושבת שזו בעיה
ממש אין צורךזו הפעם הראשונה שאני מנסה להכין קוגל איטריות... אין לי שום מושג בזה...
אז לפי מה שאת אומרת חייב להוסיף סוכר...
תודה!
בתנור...ממש אין צורך
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: