דרוש מתכון קוגל ירושלמי-(אטריות)

רותי חנה

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אני מחפשת בנרות מתכון שמישהי (אולי ה. בקר) העלתה של מתכון לקוגל ירושלמי בסיר אחד ואז לתנור
הכנתי פעם אחת- יצא מושלם! ולצערי לא שמרתי את המתכון :(

מי יכולה למצוא ולהקפיץ לי את זה בבקשה ??
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לא יודעת איזה מתכון זה היה אבל זה המתכון שלי, אולי יעזור לך.

חצי כוס סוכר +4 כפות סוכר
חצי כוס שמן
5 וחצי כוסות מים
כף מלח לא גדושה
פלפל שחור
חבילת איטריות לקוגל
4 ביצים

שמים בסיר על אש נמוכה חצי כוס סוכר וחצי כוס שמן, מקרמלים את הסוכר, כשהסוכר נמס ומתחיל לבעבע מחכים דקה ומיד שמים את חבילת האטריות ואז את המים.
מבשלים עד שהמים נספגים כמעט לגמרי ומחכים שיתקרר קלות (סוג 10-15 דק') מוסיפים את הביצים, מלח, פלפל שחור ו4 כפות סוכר
מערבבים, שמים בתבנית או בסיר לתנור, ואופים על 180 מעלות בערך חצי שעה- 40 דק' (שלמעלה נהיה שחום וקצת קריספי)
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
היה בעבר מתכון של חדוי כנרת אאל"ט שיצא לי מאד טוב,
ואז ראיתי מתכון לאחרונה של @שפעל'ה - קייטרינג וזה מושלם. ממש כמו של החנות
ההבדל הוא שנותנים לאיטריות לשבת ולספוג את כל הנוזלים לפני האפיה.
אז גם אם מכינים מתכון אחר, כדאי להוסיף את ההמתנה הזו.
כאן המתכון:
קוגל אטריות ירושלמי אמיתי !

החומרים: (כוס קרטון רגילה)
1 שקית אטריות סבתא
1 וחצי כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
4 ביצים L
כפית פלפל שחור גרוס
1 כף מלח- לא גדושה

הוראות הכנה:

בסיר נוח ורחב מספיק שמים:
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן

1.מחממים על להבה בינונית עד להמסת וקרמול הסוכר לצבע חום כהה - לא שרוף , מומלץ לא להשאיר את הסיר ' לבד' ולעמוד לעקוב אחר שינוי הצבע וההמסה כי בתחילה לוקח זמן ואז השינוי נהיה תוך שניות והוא הופך לסוכר מקורמל , בעל צבע חזק ויפה
חשוב מאוד הדיוק בזה כדי לקבל טעם וצבע משובחים בס"ד
2. מוסיפים את שקית האטריות + 1.5 ליטר מים רותחים - זהירות השמן והמים לא חברים טובים - כסו מיד את הסיר והנמיכו את האש שלא יתיז החוצה , השמן רותח היזהרו מכוויה !
3. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 20 -30 דקות .
4. מכבים ומשאירים את הסיר סגור לספיגת נוזלים מלאה.( מומלץ כשעה, נותן נפח גדול יותר לאטריות ומוסיף מאוד למרקם)
5. מוסיפים את 4 ביצים, 1/2 כוס סוכר הנותרת ,מלח פלפל ו1/4 כוס השמן הנוספת - מערבבים היטב היטב לעיסה אחידה
(ערבבו במהירות שהביצים לא יהפכו לחביתה )
6.מרפדים שלוש תבניות אינגליש קייק בנייר אפיה ומחלקים כמות שווה לכל תבנית .
7. אופים על- 180 עד 200 - מעלות כ-50 דקות עד שעה תלוי בתנור שלכם להשחמה יפה והתייצבות מלאה
8. מכסים בנייר כסף ומכניסים לעוד חצי שעה
9. משאירים מכוסה בתנור מכובה עד להצטננות ( חשוב!! משפיע על שכבת הציפוי שיוצאת קריספית ולא שרופה )
10.קררו את הקוגל חתכו פרוסות יפות ואז חממו והגישו

ולאלו ששאלו - נשמר מצוין בהקפאה, אך חשוב לחמם היטב לאחר הפשרה ,
(טיפ: להקפיא לפי פרוסות ולא כקוגל שלם)

שמחות וישועות !
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
היה בעבר מתכון של חדוי כנרת אאל"ט שיצא לי מאד טוב,
ואז ראיתי מתכון לאחרונה של @שפעל'ה - קייטרינג וזה מושלם. ממש כמו של החנות
ההבדל הוא שנותנים לאיטריות לשבת ולספוג את כל הנוזלים לפני האפיה.
אז גם אם מכינים מתכון אחר, כדאי להוסיף את ההמתנה הזו.
כאן המתכון
בדיוק זה מה שרציתי לכתוב
הייתי מאד מרוצה מהמתכון הראשון פרט למרקם שהיה מדי אחיד
ובמתכון של @שפעל'ה - קייטרינג ממש רואים כל לוקש וכל אטריה
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
@שפעל'ה - קייטרינג
@ע.מ.
@אוריגמי
או מישהו אחר שער עכשיו...

שמתי בטעות בסיר את כל כמות הסוכר והשמן... ורק אחרי שכבר מתבשל יחד עם האיטריות אני רואה שהיה צריך חלקי...
להוסיף אח"כ עוד סוכר ושמן? קריטי?
כי לא בא לי את כל הכמויות האלה...
לא יודעת אם עדיין רלוונטי אבל סוכר מקורמל מאבד הרבה מהמתיקות נ"ל שכדאי להוסיף לפי הטעם
שמן לא חושבת שזו בעיה
 

הקוטב הצפוני

משתמש מקצוען
לא יודעת אם עדיין רלוונטי אבל סוכר מקורמל מאבד הרבה מהמתיקות נ"ל שכדאי להוסיף לפי הטעם
שמן לא חושבת שזו בעיה
זו הפעם הראשונה שאני מנסה להכין קוגל איטריות... אין לי שום מושג בזה...
אז לפי מה שאת אומרת חייב להוסיף סוכר...
תודה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ה'

לג הוֹרֵנִי יי דֶּרֶךְ חֻקֶּיךָ וְאֶצְּרֶנָּה עֵקֶב:לד הֲבִינֵנִי וְאֶצְּרָה תוֹרָתֶךָ וְאֶשְׁמְרֶנָּה בְכָל לֵב:לה הַדְרִיכֵנִי בִּנְתִיב מִצְוֹתֶיךָ כִּי בוֹ חָפָצְתִּי:לו הַט לִבִּי אֶל עֵדְוֹתֶיךָ וְאַל אֶל בָּצַע:לז הַעֲבֵר עֵינַי מֵרְאוֹת שָׁוְא בִּדְרָכֶךָ חַיֵּנִי:לח הָקֵם לְעַבְדְּךָ אִמְרָתֶךָ אֲשֶׁר לְיִרְאָתֶךָ:לט הַעֲבֵר חֶרְפָּתִי אֲשֶׁר יָגֹרְתִּי כִּי מִשְׁפָּטֶיךָ טוֹבִים:מ הִנֵּה תָּאַבְתִּי לְפִקֻּדֶיךָ בְּצִדְקָתְךָ חַיֵּנִי:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

סוכות • אתגר חופשי

לוח מודעות

למעלה