בשרי צ׳יבורקי - כיסוני בשר גאורגיים

HOBBY

משתמש פעיל
ב״ה

שבוע טוב

יש הרבה מתכונים של כיסונים במילוי בשר,
המטוגנים שביניהם אהובים עלי יותר,
והצ׳יבורקי יותר מכולם.
הקריספיות של הבצק המתפצפץ בשילוב הנוזלים העסיסיים שהבשר מפריש בטיגון - אין דברים כאלה.
בעצם יש, הנה:

צ׳יבורקי - כיסוני בשר גאורגיים

אביא כאן שתי גרסאות של מתכונים להכנת צ׳יבורקי,
במתכון אחד בועות האויר שבבצק נוצרות בעיקר על ידי הקיפולים של הבצק, ובמתכון השני הן נוצרות על ידי השימוש במי סודה.
שני המתכונים מצויינים.
אחד דורש יותר סבלנות, והשני מקצר תהליכים.
הפעם הייתה לי סבלנות : )

נתחיל עם הגרסה המקוצרת:

צ׳יבורקי - 1
לבצק:
1 ק״ג קמח
21/2 כוסות מי סודה
כפית גדושה מלח
כף סוכר
ביצה
1/2 כוס שמן
3 כפות חומץ

אופן הכנת הבצק:
>>מכינים מכל הרכיבים הנ״ל בצק אחיד ולא דביק
אם יוצא מעט דביק - ניתן להוסיף קמח לפי הצורך.
>>משהים את הבצק למנוחה כשעה
>>קורצים כ 30 כדורים,
>>פותחים כל אחד לעיגול בצק,
>>ממלאים במילוי של בשר טחון
>>מקפלים לחצי, ומטגנים בשמן עמוק.

זהו. פשוט וקל.
7974473F-67F8-4CB2-AFCB-C2CBF853049B.jpeg


אבל אז מישהו החליט שמה זה צריך להיות מתכון גאורגי כל כך פשוט? והתחיל לסבך את העניינים:

צ׳יבורקי - 2

לבצק:
1 ק״ג קמח
21/2 כוסות מים
3/4 כוס שמן
1 כף מלח
3 כפות חומץ

אופן הכנת הבצק:
>>מכינים מכל הרכיבים הנ״ל בצק אחיד, לא דביק, ומעט קשה.
>>לשים כ 5 דקות, ומשהים למנוחה עשר דקות.
>>לשים שוב ומחלקים את הבצק לשלושה כדורים.
>>משהים אותם למנוחה כשעה, עטופים בניילון.
CFA74594-1496-4DAD-9FF4-B2D00C8D6408.jpeg


>>כעבור שעה לוקחים כדור בצק ומרדדים לעלה מלבני
>>מקפלים מכל צד של עלה הבצק רבע כלפי האמצע
>>אחר כך מקפלים למלבן אחד
>> את מלבן הבצק מקפלים לחצי ושוב לחצי
AF922BE7-7D06-4938-93A1-07A4FDAA1105.jpeg

032EDFA4-6B9E-4221-A7F7-0AABB83768A1.jpeg

835D0A2B-E516-44BD-9B91-ED8C4DAD3C8A.jpeg

FAAEFBA6-B15D-44A0-891F-3B844FA392AB.jpeg


2C151E17-E6DF-4D02-8126-939DCB911170.jpeg
285E7697-BDBF-415B-ACB4-C0F7C81DBEFC.jpeg


>>חוזרים על הפעולות עם שני כדורי הבצק הנותרים,
אין הנחות לגרוזינים.
>> את הבצק המקופל משהים לשעה מנוחה.

בינתיים מכינים את המילוי:
למילוי:
1 ק״ג בשר עגל טחון
3 בצלים קצוצים דק מטוגנים
5 שיני שום כתושות
מלח, פלפל, 3 כפות גדושות תבלין סונלי,
2 כפות פלפל שאטה גרוס, כף שום גבישי
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמן
אופן הכנת המילוי:
לשים הכל לתערובת אחידה.
(התיבול שכתבתי הוא תיבול בסגנון גאורגי, אם אתם מעדיפים תיבול בסגנון אחר - כמובן הכל לפי הטעם.)
4B0FDF39-E9C3-4E26-8F41-FB6CED752DA8.jpeg

ונחזור לבצק:
>> כעבור שעה מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט למלבן 40 על 50
אפשר למתוח את הבצק מעט על מנת להגיע למידות אלו.
>>מחלקים את הבצק לקוביות 10 על 10
יוצא שורות של 4 וטורים של 5
B669955F-F74A-449E-B382-D37957B22BE4.jpeg


>>מכינים ׳דבק׳ מקמח ומים
4526BC1C-4585-4560-AE27-EE03350CF36E.jpeg

>>מורחים מה׳דבק׳ בכל קוביית בצק את הצד השמאלי והתחתון ( צורת L)
>>מניחים מילוי בקצה התחתון של כל קוביית בצק
>>סוגרים למשולש ומהדקים באמצעות מזלג
>>מטגנים בשמן עמוק בחום בינוני

(בתמונה הL הפוכה כי אין לי כח לסובב את התמונה)
B22D9C0A-02E7-4986-A2C5-7EAFA38A2400.jpeg
5B8E1AF7-2671-46AF-B1D2-86532405E809.jpeg
18A5AF63-9D69-4E7C-AE13-7588C30982CB.jpeg
E15881FC-BD42-4348-BC2E-2243B71CBCC4.jpeg
31A282EB-D14C-44A7-88A0-B7708DCBFE29.jpeg


>>משהים את האמא למנוחה יומיים
זהו.

תכלס בשביל 60 צ׳יבורקים קריספיים, מתפצפצים ועסיסיים- העבודה משתלמת.
עובר הקפאה מצוין לפני טיגון.

בהצלחה ומועדים לשמחה
 

קבצים מצורפים

  • 7A5E8B4E-1A32-46A8-A9C4-EC7AFB2A43EA.jpeg
    7A5E8B4E-1A32-46A8-A9C4-EC7AFB2A43EA.jpeg
    1.7 MB · צפיות: 27
נערך לאחרונה ב:

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נראה מעולה!
עד כמה תוצר הקיפולים עולה על תוצר העצלנים?
 

free

מיתוג | עיצוב | פרסום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי

רחלים

חומרי הוראה מדהימים, לבית, לגן ולכיתה ttps://www.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איזה מגרררררררררה
 

רחלים

חומרי הוראה מדהימים, לבית, לגן ולכיתה ttps://www.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
יום אחד אולי בפנסיה, אני הולכת לנסות את כל המתכונים שלך. בלי נדר, כמובן..
 

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יותר קריספי, ויותר מתפצפץ. (שימי לב בתמונות להבדל בכמות הבועות בבצק אחרי הטיגון.)

תכלס זו לא באמת עבודה קשה, כמו שזה יותר תהליכים.
אז אם אני פחות בקטע הקריספי, עדיף את הקצר! הוא נראה מעולה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מאמא מיה.
מאשכול לאשכול את מתעלה על עצמך.
 

רחלים

חומרי הוראה מדהימים, לבית, לגן ולכיתה ttps://www.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
תגידי HOBBY@
אם אני עושה את העבודה המשוגעת הזאת,
את מבטיחה שהבצק נוח לרידוד אחרי קיפול על ארבע?
או שאצטרך לשבור את ידי, בעבודת פרך ובסוף גם יצא לי שמן ולא מרודד, כי צריך ידיים חזקות ומיומנות במיוחד.
הא?
 

HOBBY

משתמש פעיל
תגידי HOBBY@
אם אני עושה את העבודה המשוגעת הזאת,
את מבטיחה שהבצק נוח לרידוד אחרי קיפול על ארבע?
או שאצטרך לשבור את ידי, בעבודת פרך ובסוף גם יצא לי שמן ולא מרודד, כי צריך ידיים חזקות ומיומנות במיוחד.
הא?
אחרי הקיפול לארבע ומנוחה של שעה מתקבל בצק גמיש מאד ונח לעבודה.
ניתן לפתוח אותו לאורך הרצוי כמעט ללא רידוד, רק באמצעות הידיים מרוב שהוא ׳מתמסר׳ לעבודה.
הרידוד מומלץ כמובן על מנת לשמור על עובי אחיד ולשלוט במידות.
 

רחלים

חומרי הוראה מדהימים, לבית, לגן ולכיתה ttps://www.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
כנראה שאנסה, פחדתי שארדד וידי תשבר, ועדיין הוא יהיה בגובה סנטימטר
אבל, לא מכירה איפה אפשר להשיג את התבלין הזה..
אם אשים ראס אל חנות או בהרט, יהיה בסדר?
 

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
טוב, בחג לא הספקתי
שוקלת אם שווה השקעה לשבת
יהיה חצי טעים בחימום חוזר על פלטה?
 

רחלים

חומרי הוראה מדהימים, לבית, לגן ולכיתה ttps://www.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אחד הדברים הכי טעימים שיש
משום מה זכור לי שהמתכון המקורי כולל שומן כבש, אני טועה?
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אחד הדברים הכי טעימים שיש
משום מה זכור לי שהמתכון המקורי כולל שומן כבש, אני טועה?
אחרי סיור בכמה אתרים מצאתי שיש מכינים מבקר, ויש מכינים מכבש
רק אצטט את מקס מלכיאל (ע"ע)
"ויש אנשים, לצערי הרב, אשר ישתמשו בבשר טחון.
ולהשתמש בבשר טחון בשביל צ'יבורק, הוא ונדליזם קולינרי..."
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה