ב״ה
שבוע טוב
יש הרבה מתכונים של כיסונים במילוי בשר,
המטוגנים שביניהם אהובים עלי יותר,
והצ׳יבורקי יותר מכולם.
הקריספיות של הבצק המתפצפץ בשילוב הנוזלים העסיסיים שהבשר מפריש בטיגון - אין דברים כאלה.
בעצם יש, הנה:
צ׳יבורקי - כיסוני בשר גאורגיים
אביא כאן שתי גרסאות של מתכונים להכנת צ׳יבורקי,
במתכון אחד בועות האויר שבבצק נוצרות בעיקר על ידי הקיפולים של הבצק, ובמתכון השני הן נוצרות על ידי השימוש במי סודה.
שני המתכונים מצויינים.
אחד דורש יותר סבלנות, והשני מקצר תהליכים.
הפעם הייתה לי סבלנות : )
נתחיל עם הגרסה המקוצרת:
צ׳יבורקי - 1
לבצק:
1 ק״ג קמח
21/2 כוסות מי סודה
כפית גדושה מלח
כף סוכר
ביצה
1/2 כוס שמן
3 כפות חומץ
אופן הכנת הבצק:
>>מכינים מכל הרכיבים הנ״ל בצק אחיד ולא דביק
אם יוצא מעט דביק - ניתן להוסיף קמח לפי הצורך.
>>משהים את הבצק למנוחה כשעה
>>קורצים כ 30 כדורים,
>>פותחים כל אחד לעיגול בצק,
>>ממלאים במילוי של בשר טחון
>>מקפלים לחצי, ומטגנים בשמן עמוק.
זהו. פשוט וקל.
אבל אז מישהו החליט שמה זה צריך להיות מתכון גאורגי כל כך פשוט? והתחיל לסבך את העניינים:
צ׳יבורקי - 2
לבצק:
1 ק״ג קמח
21/2 כוסות מים
3/4 כוס שמן
1 כף מלח
3 כפות חומץ
אופן הכנת הבצק:
>>מכינים מכל הרכיבים הנ״ל בצק אחיד, לא דביק, ומעט קשה.
>>לשים כ 5 דקות, ומשהים למנוחה עשר דקות.
>>לשים שוב ומחלקים את הבצק לשלושה כדורים.
>>משהים אותם למנוחה כשעה, עטופים בניילון.
>>כעבור שעה לוקחים כדור בצק ומרדדים לעלה מלבני
>>מקפלים מכל צד של עלה הבצק רבע כלפי האמצע
>>אחר כך מקפלים למלבן אחד
>> את מלבן הבצק מקפלים לחצי ושוב לחצי
>>חוזרים על הפעולות עם שני כדורי הבצק הנותרים,
אין הנחות לגרוזינים.
>> את הבצק המקופל משהים לשעה מנוחה.
בינתיים מכינים את המילוי:
למילוי:
1 ק״ג בשר עגל טחון
3 בצלים קצוצים דק מטוגנים
5 שיני שום כתושות
מלח, פלפל, 3 כפות גדושות תבלין סונלי,
2 כפות פלפל שאטה גרוס, כף שום גבישי
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמן
אופן הכנת המילוי:
לשים הכל לתערובת אחידה.
(התיבול שכתבתי הוא תיבול בסגנון גאורגי, אם אתם מעדיפים תיבול בסגנון אחר - כמובן הכל לפי הטעם.)
ונחזור לבצק:
>> כעבור שעה מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט למלבן 40 על 50
אפשר למתוח את הבצק מעט על מנת להגיע למידות אלו.
>>מחלקים את הבצק לקוביות 10 על 10
יוצא שורות של 4 וטורים של 5
>>מכינים ׳דבק׳ מקמח ומים
>>מורחים מה׳דבק׳ בכל קוביית בצק את הצד השמאלי והתחתון ( צורת L)
>>מניחים מילוי בקצה התחתון של כל קוביית בצק
>>סוגרים למשולש ומהדקים באמצעות מזלג
>>מטגנים בשמן עמוק בחום בינוני
(בתמונה הL הפוכה כי אין לי כח לסובב את התמונה)
>>משהים את האמא למנוחה יומיים
זהו.
תכלס בשביל 60 צ׳יבורקים קריספיים, מתפצפצים ועסיסיים- העבודה משתלמת.
עובר הקפאה מצוין לפני טיגון.
בהצלחה ומועדים לשמחה
שבוע טוב
יש הרבה מתכונים של כיסונים במילוי בשר,
המטוגנים שביניהם אהובים עלי יותר,
והצ׳יבורקי יותר מכולם.
הקריספיות של הבצק המתפצפץ בשילוב הנוזלים העסיסיים שהבשר מפריש בטיגון - אין דברים כאלה.
בעצם יש, הנה:
צ׳יבורקי - כיסוני בשר גאורגיים
אביא כאן שתי גרסאות של מתכונים להכנת צ׳יבורקי,
במתכון אחד בועות האויר שבבצק נוצרות בעיקר על ידי הקיפולים של הבצק, ובמתכון השני הן נוצרות על ידי השימוש במי סודה.
שני המתכונים מצויינים.
אחד דורש יותר סבלנות, והשני מקצר תהליכים.
הפעם הייתה לי סבלנות : )
נתחיל עם הגרסה המקוצרת:
צ׳יבורקי - 1
לבצק:
1 ק״ג קמח
21/2 כוסות מי סודה
כפית גדושה מלח
כף סוכר
ביצה
1/2 כוס שמן
3 כפות חומץ
אופן הכנת הבצק:
>>מכינים מכל הרכיבים הנ״ל בצק אחיד ולא דביק
אם יוצא מעט דביק - ניתן להוסיף קמח לפי הצורך.
>>משהים את הבצק למנוחה כשעה
>>קורצים כ 30 כדורים,
>>פותחים כל אחד לעיגול בצק,
>>ממלאים במילוי של בשר טחון
>>מקפלים לחצי, ומטגנים בשמן עמוק.
זהו. פשוט וקל.
אבל אז מישהו החליט שמה זה צריך להיות מתכון גאורגי כל כך פשוט? והתחיל לסבך את העניינים:
צ׳יבורקי - 2
לבצק:
1 ק״ג קמח
21/2 כוסות מים
3/4 כוס שמן
1 כף מלח
3 כפות חומץ
אופן הכנת הבצק:
>>מכינים מכל הרכיבים הנ״ל בצק אחיד, לא דביק, ומעט קשה.
>>לשים כ 5 דקות, ומשהים למנוחה עשר דקות.
>>לשים שוב ומחלקים את הבצק לשלושה כדורים.
>>משהים אותם למנוחה כשעה, עטופים בניילון.
>>כעבור שעה לוקחים כדור בצק ומרדדים לעלה מלבני
>>מקפלים מכל צד של עלה הבצק רבע כלפי האמצע
>>אחר כך מקפלים למלבן אחד
>> את מלבן הבצק מקפלים לחצי ושוב לחצי
>>חוזרים על הפעולות עם שני כדורי הבצק הנותרים,
אין הנחות לגרוזינים.
>> את הבצק המקופל משהים לשעה מנוחה.
בינתיים מכינים את המילוי:
למילוי:
1 ק״ג בשר עגל טחון
3 בצלים קצוצים דק מטוגנים
5 שיני שום כתושות
מלח, פלפל, 3 כפות גדושות תבלין סונלי,
2 כפות פלפל שאטה גרוס, כף שום גבישי
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמן
אופן הכנת המילוי:
לשים הכל לתערובת אחידה.
(התיבול שכתבתי הוא תיבול בסגנון גאורגי, אם אתם מעדיפים תיבול בסגנון אחר - כמובן הכל לפי הטעם.)
ונחזור לבצק:
>> כעבור שעה מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט למלבן 40 על 50
אפשר למתוח את הבצק מעט על מנת להגיע למידות אלו.
>>מחלקים את הבצק לקוביות 10 על 10
יוצא שורות של 4 וטורים של 5
>>מכינים ׳דבק׳ מקמח ומים
>>מורחים מה׳דבק׳ בכל קוביית בצק את הצד השמאלי והתחתון ( צורת L)
>>מניחים מילוי בקצה התחתון של כל קוביית בצק
>>סוגרים למשולש ומהדקים באמצעות מזלג
>>מטגנים בשמן עמוק בחום בינוני
(בתמונה הL הפוכה כי אין לי כח לסובב את התמונה)
>>משהים את האמא למנוחה יומיים
זהו.
תכלס בשביל 60 צ׳יבורקים קריספיים, מתפצפצים ועסיסיים- העבודה משתלמת.
עובר הקפאה מצוין לפני טיגון.
בהצלחה ומועדים לשמחה
קבצים מצורפים
נערך לאחרונה ב: