צעיר 13 ימים אחרי חיסון שני בדיקה סורלגית בקופה-שלילית איך יכול להיות??

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
אמת
קוראים לזה תאי T
אבל הם לא מתפתחים מהחיסון, מכיון שזה לא מכיל חלקי נגיף.
הם מתפתחים אצל מי שחלה

כך שמי שחלה באמת לא חייב חיסון.
מה שכן- הנוגדנים האלו קצת פחות יעילים מנוגדני IGG
על מה את מבססת את מה שכתבת פה?

לא חייבים חשיפה לוירוס כדי לייצר תאי זיכרון. מספיק חשיפה לאנטיגן (חלבון) של הוירוס. והחיסון אמנם לא מכיל חלבון של הוירוס, אבל התאים של הגוף מייצרים את החלבון בעצמם ע"פ הרנ"א שבוירוס, ולכן יש חשיפה של לימפוציטים (גם תאי B וגם תאי T) משני הסוגים לאנטיגן ונוצרים תאי זיכרון.
עיקר הזיכרון החיסוני לא נמצא בנוגדנים שנשארים בדם, אלא בתאי הזיכרון שיכולים להגיב במהירות לחשיפה חוזרת, וגם להפריש כמות גדולה של נוגדני IgG במהירות.
(אגב, יש גם תאי B זיכרון, לא רק תאי T. הייצור המהיר של נוגדנים בעקבות חשיפה שניה נעשה ע"י תאי B)

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
על מה את מבססת את מה שכתבת פה?

לא חייבים חשיפה לוירוס כדי לייצר תאי זיכרון. מספיק חשיפה לאנטיגן (חלבון) של הוירוס. והחיסון אמנם לא מכיל חלבון של הוירוס, אבל התאים של הגוף מייצרים את החלבון בעצמם ע"פ הרנ"א שבוירוס, ולכן יש חשיפה של לימפוציטים (גם תאי B וגם תאי T) משני הסוגים לאנטיגן ונוצרים תאי זיכרון.
עיקר הזיכרון החיסוני לא נמצא בנוגדנים שנשארים בדם, אלא בתאי הזיכרון שיכולים להגיב במהירות לחשיפה חוזרת, וגם להפריש כמות גדולה של נוגדני IgG במהירות.
(אגב, יש גם תאי B זיכרון, לא רק תאי T. הייצור המהיר של נוגדנים בעקבות חשיפה שניה נעשה ע"י תאי B)
אני יודעת שיש גם תאי זכרון B
אבל לי אמר אימונולוג שללחימה בוירוס זה ה T ויתכן שלא הבנתי נכון

התבססתי על דבריו של אימונולוג מומחה מאוד בעין כרם.

ושוב, יתכן שלא הבנתי נכון למרות שבד"כ אני מבינה נכון.
אבל אולי הפעם לא.

RUSI10

משתמש מקצוען
בבדיקה סורולוגית של קופ"ח מקבלים תשובה של "חיובי" או "שלילי".
אם יש 100% נוגדנים - חיובי, יש לך נוגדנים. אם פחות - "שלילי".

לעומת הבדיקה הסרולוגית שעושים בבתי החולים הגדולים , שם התשובה היא מספרית.ולפי רופאים מומחים - מספיק 25% נוגדנים ומעלה - שהתשובה חיובית ויש נוגדנים מספיק גם בחשיפה לחולים מאומתים.

אגב יש בירושלים ובב"ב שלוחות של ביה"ח אסף הרופא - בב"ב נראה לי שברחוב יונה. (אין לי פרטים אולי הבני ברקים יודעים)

נערך לאחרונה ב:

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
בבדיקה סורולוגית של קופ"ח מקבלים תשובה של "חיובי" או "שלילי".
אם יש 100% נוגדנים - חיובי, יש לך נוגדנים. אם פחות - "שלילי".

לעומת הבדיקה הסרולוגית שעושים בבתי החולים הגדולים , שם התשובה היא מספרית.ולפי רופאים מומחים - מספיק 25% נוגדנים ומעלה - שהתשובה חיובית ויש נוגדנים מספיק גם בחשיפה לחולים מאומתים.

אגב יש בירושלים ובב"ב שלוחות של ביה"ח אסף הרופא - בב"ב נראה לי שברחוב יונה. (אין לי פרטים אולי הבני ברקים יודעים)
מה זה 100% נוגדנים?
זה לא נמדד באחוזים אלא במספר.
מה זה 100% במספר?
אם זה הה נכון אז היה מספר מקסימו שהוא ה 100%. יש מספר כזה? מהו?

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
אבל לי אמר אימונולוג שללחימה בוירוס זה ה T ויתכן שלא הבנתי נכון
זה נכון שעיקר הלחימה בוירוסים היא ע"י תאי T (אם כי גם לתאי B ולנוגדנים שהם מייצרים יש חלק בה), אבל אני לא מבינה למה ע"פ דבריו החיסון לא גורם ליצירת תאי T זיכרון. נכון שהוא לא מכיל חלבונים של הוירוס, אבל הוא גורם לתאי הגוף לייצר חלבון של הוירוס, ואין סיבה שזה לא ייצור תאי T זיכרון.
אם שמעת ממנו הסבר, אשמח לשמוע...

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
זה נכון שעיקר הלחימה בוירוסים היא ע"י תאי T (אם כי גם לתאי B ולנוגדנים שהם מייצרים יש חלק בה), אבל אני לא מבינה למה ע"פ דבריו החיסון לא גורם ליצירת תאי T זיכרון. נכון שהוא לא מכיל חלבונים של הוירוס, אבל הוא גורם לתאי הגוף לייצר חלבון של הוירוס, ואין סיבה שזה לא ייצור תאי T זיכרון.
אם שמעת ממנו הסבר, אשמח לשמוע...
יתכן ובנקודה זו לא הבנתי נכון
אשאל שוב כי תחום המערכת החיסונית מעניין אותי במיוחד

RUSI10

משתמש מקצוען
מה זה 100% נוגדנים?
מה זה 100% במספר?

המונח הרפואי המדויק למענך, מהמידע שניתן במעבדות אסף הרופא:

בבדיקת דם זו ניתן לקבל תשובה חיובית, שלילית או גבולית, כאשר ערכי תוצאת הבדיקה מיוצגים ב-AU/ML (יחידות נוגדנים למיליליטר דם).

תשובה חיובית (מעל 15 AU/ML), משמעותה שלמטופל יש נוגדנים לנגיף הקורונה ולכן קרוב לוודאי שנחשף בעבר לנגיף.

חשבת מלי

משתמש פעיל
אכן, התשובה שמתקבלת היא מספרית (לא אחוזים,) מעל 15 יחידות = חיובי פחות מ-12 = שלילי בין 12-15 מעיד על חשיפה לנגיף, שמעתי (לא ניתן היה לבדוק) שבקופות החולים הם מתייחסים לערך גבוה יותר 30 כבדיקה חיובית , הם לא מפרסמים את המספרים כאילו מדובר בסוד צבאי , בכל מקרה המעבדה הסרולוגית באסף הרופא מאושרת ע"י משרד הבריאות , במידה ויוצא להם חיובי הם בודקים במכשיר נוסף לצורך האימות, מחיר הבדיקה 250 ש"ח
מה זה 100% נוגדנים?
מה זה 100% במספר?

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
המונח הרפואי המדויק למענך, מהמידע שניתן במעבדות אסף הרופא:

בבדיקת דם זו ניתן לקבל תשובה חיובית, שלילית או גבולית, כאשר ערכי תוצאת הבדיקה מיוצגים ב-AU/ML (יחידות נוגדנים למיליליטר דם).

תשובה חיובית (מעל 15 AU/ML), משמעותה שלמטופל יש נוגדנים לנגיף הקורונה ולכן קרוב לוודאי שנחשף בעבר לנגיף.
אכן, התשובה שמתקבלת היא מספרית (לא אחוזים,) מעל 15 יחידות = חיובי פחות מ-12 = שלילי בין 12-15 מעיד על חשיפה לנגיף, שמעתי (לא ניתן היה לבדוק) שבקופות החולים הם מתייחסים לערך גבוה יותר 30 כבדיקה חיובית , הם לא מפרסמים את המספרים כאילו מדובר בסוד צבאי , בכל מקרה המעבדה הסרולוגית באסף הרופא מאושרת ע"י משרד הבריאות , במידה ויוצא להם חיובי הם בודקים במכשיר נוסף לצורך האימות, מחיר הבדיקה 250 ש"ח
את זה אני יודעת

כתבתי על "אחוזי נוגדנים"
לא ידוע לי שיש דבר כזה אחוזים. כי אם כן מהו המסר שמייצג 100% נוגדנים?
זו היתה התמיהה
לא הענין המספרי

אישית נבדקתי בקופת חולים וקיבלתי חיובי
אחר כך הוצע לי לבצע בדיקה סרולוגית בכין כרם חינם אז מתוך סקרנות לדעת כמה יש לי, נבדקתי.
וקיבלתי מספר ממש מרשים.
ב"ה
זו תגובה גם למי שכתבה שמדוכאי חיסון לא מפתחים נוגדנים
זה א מדוייק בכלל
כמדוכאת חיסון- פיתחתי א מעט נוגדנים. ב"ה
וכמוני עוד הרבה שאני מכירה.

תשובה מספרית כן.

חשבת מלי

משתמש פעיל
את זה אני יודעת

כתבתי על "אחוזי נוגדנים"
לא ידוע לי שיש דבר כזה אחוזים. כי אם כן מהו המסר שמייצג 100% נוגדנים?
זו היתה התמיהה
לא הענין המספרי

אישית נבדקתי בקופת חולים וקיבלתי חיובי
אחר כך הוצע לי לבצע בדיקה סרולוגית בכין כרם חינם אז מתוך סקרנות לדעת כמה יש לי, נבדקתי.
וקיבלתי מספר ממש מרשים.
ב"ה
זו תגובה גם למי שכתבה שמדוכאי חיסון לא מפתחים נוגדנים
זה א מדוייק בכלל
כמדוכאת חיסון- פיתחתי א מעט נוגדנים. ב"ה
וכמוני עוד הרבה שאני מכירה.

תשובה מספרית כן.
פיתחת נוגדנים לאחר שחלית בקורונה או לאחר התחסנות?
האם יש לך אולי מידע לגבי אותו אדם בסקר של ביה"ח שיבא שלא פיתח נוגדנים ונאמר שהוא מדוכא חיסון, מה מהות הטיפול שהוא מקבל? (לא שואלת לגביך....)

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
פיתחת נוגדנים לאחר שחלית בקורונה או לאחר התחסנות?
האם יש לך אולי מידע לגבי אותו אדם בסקר של ביה"ח שיבא שלא פיתח נוגדנים ונאמר שהוא מדוכא חיסון, מה מהות הטיפול שהוא מקבל? (לא שואלת לגביך....)
לאחר שחליתי.

אבל במסגרת מחקר שנעשה [לא משנה איפה, אבל השתתפתי בו] נבדקו גם מדוכאי חיסון שחוסנו - וחלקם בהחלט פיתחו נוגדנים
אז כן, מדוכאי חיסון יש מביניהם שיפתחו פחות או לא יפתחו אבל בהחלט לא נכון לקבוע שמדוכאי חיסון לא יפתחו באופן גורף
רבים מתוכם ב"ה פתחו נוגדנים הן לאחר החסון והן לאחר שחלו.
יתכן ואלו שלא מפתחים הם אלו עם דיכוי חיסוני חזק במיוחד.

חשבת מלי

משתמש פעיל
בס"ד
בחסדי השם בעלי ני' 9 ימים לאחר חיסון שני פיתח ב"ה נוגדנים יפים מאוד!
הבדיקה נשלחה לשמיר אסף הרופא,

נערך לאחרונה ב:

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
מה ההגדרה של חזק במיוחד ?
רמות גבוהות של תרופות מדכאי חיסון, חולים כימותרפיים, מושתלי איברים חדשים, לא ממש יודעת להגדיר.
אני גם לא בטוחה שיש הגדרה ברורה כי גם בתוך קבוצות לכאורה "זהות" יש רמת דיכוי שונות.

ayys

משתמש מקצוען
רמות גבוהות של תרופות מדכאי חיסון, חולים כימותרפיים, מושתלי איברים חדשים, לא ממש יודעת להגדיר.
אני גם לא בטוחה שיש הגדרה ברורה כי גם בתוך קבוצות לכאורה "זהות" יש רמת דיכוי שונות.
כי אצלנו אחרי הקורונה ולא עשינו בדיקת נוגדנים.
וכל הזמן יש ספק האם להתחסן או לא.
ננסה אולי להשיג בדיקת נוגדנים.

loving music

משתמש מקצוען
כי אצלנו אחרי הקורונה ולא עשינו בדיקת נוגדנים.
וכל הזמן יש ספק האם להתחסן או לא.
ננסה אולי להשיג בדיקת נוגדנים.
אם אתם מוגדרים כמחלימים ככל הנראה ההתלבטות מיותרת
עד כמה שידוע לי משרד הבריאות הנחה באופן גורף לא לחסן מחלימים

ayys

משתמש מקצוען
אם אתם מוגדרים כמחלימים ככל הנראה ההתלבטות מיותרת
עד כמה שידוע לי משרד הבריאות הנחה באופן גורף לא לחסן מחלימים
אם בבדיקה סרולוגית לא יהיו נוגדנים, והרופאים יבקשו חיסון אז אני מאמין שימצא האישור לכך.

רסיס לילה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
בלת"ק
מתוך אתר מדעת:
האם אני יכול לבצע בדיקה סרולוגית אחרי החיסון לבדוק שיש לי נוגדנים?
מטרת הבדיקות הסרולוגיות לגלות תחלואת עבר כדי להגדיר אדם כמחלים על כל המשמעויות הנגזרות מכך: פטור מבידוד בחשיפה לחולה מאומת, פטור מבידוד בחזרה ממדינה אדומה וכו'.
הבדיקות המצויות בשימוש הנרחב ביותר בישראל הן בדיקות אשר בודקות נוגדן נגד חלבון תוך תאי של נגיף הקורונה, המכונה חלבון N (קיצור של Nucleocapsid protein). נוגדן כנגד חלבון N מופיע לאחר מחלה טבעית בלבד.
זוהי הבדיקה הראשונית לפי המתווה של משרד הבריאות. רק במידה והבדיקה נותנת תוצאה חיובית, הדגימה עוברת לבדיקת אימות שניה. בבדיקת האימות נבדקת נוכחות נוגדנים כנגד חלבון מעטפת הנגיף המכונה חלבון S (קיצור של Spike Proteins). נוגדנים אלה מופיעים בעקבות מחלה טבעית וגם בעקבות חיסון ע"י RNA שליח, אלה הם הנוגדנים המנטרלים. לכן, קבלת תוצאה שלילית בבדיקה סרולוגית בהתאם להנחיות משרד הבריאות, מעידה כי אדם לא נחשף לנגיף וחלה במחלה עצמה – ולא כי אין לו כלל נוגדנים נגד חלבון הספייק (שיכולים להיווצר לאחר החיסון).
בנוסף, לפי נייר עמדה שהתפרסם ב-27.1.21 מאת מרכז הצוות לטיפול במגפות (הצט"מ) ד"ר טל ברוש נכתב: "על פי הנתונים הקיימים כיום, בדיקות סרולוגיות להימצאות נוגדנים כנגד נגיף SARS-CoV-2 עדיין אינן כלי אמין ומתוקף לקביעת רמת ההגנה כנגד הדבקה, לא לאחר החלמה ממחלה ולא לאחר קבלת חיסון. אי לכך לא מומלץ להשתמש בבדיקות אלו למעקב אחר קבלת חיסון, אלא כחלק ממחקר רפואי. כמו כן לא מומלץ להשתמש בבדיקות סרולוגיות לאחר החלמה ממחלת 19-COVID על מנת לבחון האם אדם בסיכון להדבקה חוזרת". אחת הסיבות לכך היא שפעולת מערכת החיסון אינה תלויה בנוגדנים בלבד, ויש מקרים בהם אדם נחשב למחוסן אף בהיעדר נוגדנים במידה וחוסן לפי ההנחיות, למשל במחלת האדמת.
לפיכך, לפי מתווה הבדיקות הקיים כיום, אין לשלוח בדיקה לאדם שלא חלה בקורונה, אחרי חיסון קורונה, כדי לבדוק תגובה לחיסון.

loving music

משתמש מקצוען
בלת"ק
מתוך אתר מדעת:
האם אני יכול לבצע בדיקה סרולוגית אחרי החיסון לבדוק שיש לי נוגדנים?
מטרת הבדיקות הסרולוגיות לגלות תחלואת עבר כדי להגדיר אדם כמחלים על כל המשמעויות הנגזרות מכך: פטור מבידוד בחשיפה לחולה מאומת, פטור מבידוד בחזרה ממדינה אדומה וכו'.
הבדיקות המצויות בשימוש הנרחב ביותר בישראל הן בדיקות אשר בודקות נוגדן נגד חלבון תוך תאי של נגיף הקורונה, המכונה חלבון N (קיצור של Nucleocapsid protein). נוגדן כנגד חלבון N מופיע לאחר מחלה טבעית בלבד.
זוהי הבדיקה הראשונית לפי המתווה של משרד הבריאות. רק במידה והבדיקה נותנת תוצאה חיובית, הדגימה עוברת לבדיקת אימות שניה. בבדיקת האימות נבדקת נוכחות נוגדנים כנגד חלבון מעטפת הנגיף המכונה חלבון S (קיצור של Spike Proteins). נוגדנים אלה מופיעים בעקבות מחלה טבעית וגם בעקבות חיסון ע"י RNA שליח, אלה הם הנוגדנים המנטרלים. לכן, קבלת תוצאה שלילית בבדיקה סרולוגית בהתאם להנחיות משרד הבריאות, מעידה כי אדם לא נחשף לנגיף וחלה במחלה עצמה – ולא כי אין לו כלל נוגדנים נגד חלבון הספייק (שיכולים להיווצר לאחר החיסון).
בנוסף, לפי נייר עמדה שהתפרסם ב-27.1.21 מאת מרכז הצוות לטיפול במגפות (הצט"מ) ד"ר טל ברוש נכתב: "על פי הנתונים הקיימים כיום, בדיקות סרולוגיות להימצאות נוגדנים כנגד נגיף SARS-CoV-2 עדיין אינן כלי אמין ומתוקף לקביעת רמת ההגנה כנגד הדבקה, לא לאחר החלמה ממחלה ולא לאחר קבלת חיסון. אי לכך לא מומלץ להשתמש בבדיקות אלו למעקב אחר קבלת חיסון, אלא כחלק ממחקר רפואי. כמו כן לא מומלץ להשתמש בבדיקות סרולוגיות לאחר החלמה ממחלת 19-COVID על מנת לבחון האם אדם בסיכון להדבקה חוזרת". אחת הסיבות לכך היא שפעולת מערכת החיסון אינה תלויה בנוגדנים בלבד, ויש מקרים בהם אדם נחשב למחוסן אף בהיעדר נוגדנים במידה וחוסן לפי ההנחיות, למשל במחלת האדמת.
לפיכך, לפי מתווה הבדיקות הקיים כיום, אין לשלוח בדיקה לאדם שלא חלה בקורונה, אחרי חיסון קורונה, כדי לבדוק תגובה לחיסון.
וואו
תודה
סוף סוף נתונים ועובדות ולא תחושות בטן והשערות....

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  3  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה