חלבי צעד אחר צעד - קרם פטיסייר

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לכבוד שבועות ולכבוד פרוייקט מילפיי שאפרסם בימים הקרובים (כולל שיטת אפייה מיוחדת וגרסא ללא גלוטן)
אני שמחה להגיש לכם מתכון מצולם של קרם פטיסייר.
אני רק מזהירה: אחרי שמכינים פטיסייר כהלכתו אין דרך חזור :) וכל קרם אחר נראה ונטעם תפל.
אז בואו נתחיל:

להכנת הקרם נזדקק ל:
4 חלמונים L
150 גר' (3/4 כוס) סוכר
50 גר' קורנפלור
500 מ"ל חלב
כפית מחית וניל או תמצית וניל או מקל וניל (הכי טוב)
100 גר' חמאה חתוכה לקוביות.

בואו נתעכב שניה על הוניל: הוא חייב להיות אמיתי. מחית, תמצית או מקלות טחונים- את כולם ניתן להשיג בחנויות המתמחות.
אם אין לכם, אל תכינו. חבל על החמאה ועל המאמץ כי ייצא לכם קרם בטעם ביצים.
ולא, הונילין הסינתטי שקונים במרכולים לא מתאים.

*עדכון שבט תשפ"א*
הידד! מקלות הוניל שבו להופיע בארצנו:)
הפוסט נכתב בתקופה שלא היו בכלל מקלות בארץ ולכן השתמשתי במחית. אבל כמובן שאם מצאתם מקל הוא האפשרות הטובה ביותר.
אופן השימוש:
חוצים את המקל לאורכו ומגרדים את תוכנם של שני החצאים (זרעים שחורים ולחים) לתוך החלב לפני הרתיחה.
מחצית אחת מכניסים לחלב ומוציאים לאחר הרתיחה.
מחצית שניה שומרים וטוחנים עם סוכר לקבלת סוכר וניל. (או שדוחפים בתוך צנצנת סוכר וממתינים מספר ימים).
חומרים.JPG


כלים:
מיקסר מצויד במקצף בלון
סיר חלבי בינוני (אל תתייחסו לגודל שבתמונה הבינוני היה תפוס)
מטרפה
מרית סיליקון חלבית
קערת פיירקס רחבה ושטוחה.
שקית הקפאה (מרשרשת)

קדימה לעבודה:
1. שופכים לסיר את החלב ומחית /אבקת הוניל (אם יש לכם תמצית תוסיפו אותה רק בשלב 8).
טורפים קלות את החלב והוניל
מביאים לרתיחה על אש בינונית.
שלב 2.JPG



2. בזמן שהחלב מתחמם מניחים בקערת המיקסר את החלמונים
מתחילים להקציף במהירות גבוהה ומוסיפים את הסוכר.
מקציפים עד שהתערובת מתבהרת ותפוחה מעט.
חלמונים מוקצפים.JPG


3. מוסיפים את הקורנפלור (זהירות, הוא עף) וממשיכים להקציף רק עד שרובו נטמע.
שלב 4.JPG


בינתיים החלב כבר רתח ומבעבע באיום
אם תביטו היטב תראו את גרגרי הוניל השחורים והיפים
חלב.jpg


4. כדי שנוכל להעביר את כל הקרם לסיר מבלי שהחלמונים יהפכו לחביתות (במגע עם חום ישיר).
נבצע פעולה שנקראת: השוואת טמפרטורות.
נוסיף לתערובת הקרה את התערובת החמה בזהירות ורק אז נעביר לסיר.
נפעיל את המיקסר על מהירות גבוהה ותוך כדי פעולתו נוסיף את החלב הרותח בזרם בינוני אך ללא הפסקה.
השוואת טמפ..jpg


6. מיד כשמסיימים לשפוך את החלב מפסיקים את פעולת המיקסר.
יתכן ויוצר קצף וזה בסדר.
שופכים את כל התערובת בחזרה לסיר
משלב זה יש לעבוד בזריזות
למה? כיון שחלמונים עשויים להיקרש במגע ממושך עם הסיר יש לערבב ללא הפסקה וברגע שהקרם מוכן להעביר בזריזות לקערה.
ולכן נכין את כל הדרוש לנו ליד הסיר:
קערת פיירקס, חמאה חתוכה לקוביות, מרית סיליקון.
ליד הכיריים.JPG


7. מניחים את הסיר על להבה בינונית מדליקים אש גבוהה ומערבבים במרץ וללא הפסקה.
בתוך כמה דקות הקסם יתרחש .
ברגע שהקרם סמיך, קשה לערבוב ויש בועות גדולות זה סימן שהקרם מוכן ויש לכבות את האש.

קרם מוכן.JPG


8. מוסיפים בזריזות את קוביות החמאה ומערבבים היטב.
אם יש לכם תמצית ולא מחית, זה הזמן להוסיף אותה.
חמאה.JPG


9. בעזרת מרית הסיליקון שופכים את הקרם לקערת הפיירקס ומשטחים.
(ככל ששטח הפנים של הקערה רחב יותר, הקרם יתקרר מהר יותר)
מניחים על פני הקרם שקית הקפאה- היא תמנע היווצרות קרום ומאשפזים במקרר ל2-3 שעות.
אחרון.JPG


(ששש... משתייכים לעדת הממהרים? חצי שעה במקפיא ועוד כשעה במקרר זה גם טוב).

בתגובה הבאה אכתוב איך מכינים את הקרם לזילוף.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אז יש לנו קרם פטיסייר מוכן.
הוא מתאים ומדהים למילפיי, פחזניות, עקיצת הדבורה וכל עוגה עם קרם וניל קלאסי.
כדי להעשיר את טעמו ולמתוח את הכמות אני הופכת אותו לקרם דיפלומט - קרם פטיסייר אליו מקפלים שמנת מתוקה מוקצפת.

שלב ראשוני הוא "לפתוח" את הקרם:
לאחר הקירור הקרם מקבל מרקם ג'לטיני ויש לטרוף אותו כדי לקבל מרקם נוח וחלק יותר.

1. מעבירים את הקרם למיקסר
פ1.JPG

2. מקציפים על מהירות גבוהה.
בהתחלה הוא יתפרק לגרגרים וזה בסדר. תמשיכו להקציף

פ2.JPG


3. אחרי כדקה יתקבל קרם במרקם חלק ואז עוצרים את פעולת המיקסר.
פ3.JPG


4. מעבירים את הקרם בחזרה לקערת הפיירקס .
פ4.JPG


5. מבלי לשטוף את הקערה, מניחים בה מיכל שמנת מתוקה (קרה מאד. אני מניחה אותה במקפיא כ20 דקות לפני ההקצפה) וכף אבקת סוכר ומקציפים על מהירות גבוהה לקצף יציב.
פ5.JPG


6. כעת אנחנו צריכים לקפל את שתי התערובות אך הכלל אומר: שיש לקפל מסה קלה אל תוך מסה כבדה ולא להיפך.
במקום להוציא את השמנת המוקצפת פשוט נזיז אותה לצד אחד של הקערה.
פ6.JPG


7. מניחים לצד הקצפת את הקרם:
פ7.JPG


8. מקציפים במהירות בינונית וחיש קל התערובות תתאחדנה לכדי קרם דיפלומט עשיר ומופלא.
דיפלומט.JPG


אחסון:
במקרר ל2-3 ימים
לא ניתן להקפיא.
הערה חשובה:
גם אם בחרתם להשתמש בקרם ללא הוספת שמנת מתוקה, שלבי הפתיחה במיקסר (1-3) עדיין הכרחיים.

בפוסט פרוייקט מילפיי , תוכלו לראות כיצד מזלפים את הקרם לקבלת מילפיי צרפתי לתפארת :)
 

אורית חזן

משתמש סופר מקצוען
שירה.
את פשוט אלופה.
התמונות ברורות והסבר אליפות.

והטעם של הקרם שלך עדין בפה שלי!
(לא מנסה להתחרות)
 

*טובית*

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
תודה @shira bira
מקוה שאוהב, כי משום מה הקרם הזה תמיד דחה אותי.
ואני אחת שמאוהבת בהתנסויות במטבח.
כך שזה ממש קורץ לי.
ובקשר לוניל, נלחצתי קצת...
קניתי בדיוק השבוע, בחנות לאפיה, תמצית וניל, בצבע אופוייט, נראית סמיכה.
עלתה רק 2.7 ש"ח, כך שמתלבטת אם את מתכוונת אליה.
בכל אופן, זה לא זו מהמכולת.
מצד שני, כשלמדתי קונדטוריה, זכור לי שעלה יותר.
אבל זה היה לפני שנים, אז אולי אני טועה...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בחנות לאפיה, תמצית וניל, בצבע אופוייט, נראית סמיכה.
עלתה רק 2.7 ש"ח, כך שמתלבטת אם את מתכוונת אליה.
בכל אופן, זה לא זו מהמכולת.
כנראה שלא מתאימה :(
אין סיכוי שתמצית מוניל אמיתי תעלה כל כך מעט.
 

*טובית*

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
כנראה שלא מתאימה :(
אין סיכוי שתמצית מוניל אמיתי תעלה כל כך מעט.
אויש.
איפה קונים?
בעיר שלנו מזמן התייאשתי. עוד בימי הלימודים.
הייתי קונה בצ'וקי בבני ברק.
לכי תגיעי לשם עכשיו בשביל וניל...
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
אז יש לנו קרם פטיסייר מוכן.
הוא מתאים ומדהים למילפיי, פחזניות, עקיצת הדבורה וכל עוגה עם קרם וניל קלאסי.
כדי להעשיר את טעמו ולמתוח את הכמות אני הופכת אותו לקרם דיפלומט - קרם פטיסייר אליו מקפלים שמנת מתוקה מוקצפת.

שלב ראשוני הוא "לפתוח" את הקרם:
לאחר הקירור הקרם מקבל מרקם ג'לטיני ויש לטרוף אותו כדי לקבל מרקם נוח וחלק יותר.

1. מעבירים את הקרם למיקסר
צפה בקובץ המצורף 658062
2. מקציפים על מהירות גבוהה.
בהתחלה הוא יתפרק לגרגרים וזה בסדר. תמשיכו להקציף

צפה בקובץ המצורף 658063

3. אחרי כדקה יתקבל קרם במרקם חלק ואז עוצרים את פעולת המיקסר.
צפה בקובץ המצורף 658064

4. מעבירים את הקרם בחזרה לקערת הפיירקס .
צפה בקובץ המצורף 658068

5. מבלי לשטוף את הקערה, מניחים בה מיכל שמנת מתוקה (קרה מאד. אני מניחה אותה במקפיא כ20 דקות לפני ההקצפה) וכף אבקת סוכר ומקציפים על מהירות גבוהה לקצף יציב.
צפה בקובץ המצורף 658069

6. כעת אנחנו צריכים לקפל את שתי התערובות אך הכלל אומר: שיש לקפל מסה קלה אל תוך מסה כבדה ולא להיפך.
במקום להוציא את השמנת המוקצפת פשוט נזיז אותה לצד אחד של הקערה.
צפה בקובץ המצורף 658070

7. מניחים לצד הקצפת את הקרם:
צפה בקובץ המצורף 658071

8. מקציפים במהירות בינונית וחיש קל התערובות תתאחדנה לכדי קרם דיפלומט עשיר ומופלא.
צפה בקובץ המצורף 658072

אחסון:
במקרר ל2-3 ימים
לא ניתן להקפיא.

בפוסט פרוייקט מילפיי , תוכלו לראות כיצד מזלפים את הקרם לקבלת מילפיי צרפתי לתפארת :)
תודה רבה
זה כל כך ברור ומעורר חשק לנסות
האם הקרם יוצא סמיך מספיק למילוי רולדה,לדוגמא?
איך עוד אפשר להשתמש בקרם למנות לצליאקים מלבד בצק העלים לסוגיו?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

לא אני

משתמש סופר מקצוען
@shira bira יש לי איבה עתיקה לקרם פטיסייר (כשעוד לא ידעתי שקוראים לו כך..)
מה אפשר לייצר קליל יותר? שמנת +..?
תודה!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@shira bira יש לי איבה עתיקה לקרם פטיסייר (כשעוד לא ידעתי שקוראים לו כך..)
נשמע יומרני אבל לרוב זה סימן שלא טעמת אחד שעשוי כיאות.
(ואני מנחשת שהוא כנראה הכיל מרגרינה לרוב ו/או ונילין סינתטי או מהסוג הקנוי- זוועה בצנצנת).
לפטיסייר עם וניל אמיתי יש טעם עדין ומופלא.

מה אפשר לייצר קליל יותר? שמנת +..?
לכאורה שמנת מוקצפת עם פודינג.
בנאלי אבל קליל וחביב הקהל :)
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה