צניעות - דרך ארץ - חילול ה'?

אסתי H

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י R DESIGN;n4925425:
למה לקום לכל אישה נשואה? במה דמה סמוק יותר מאשר של רווקה?
אם יש סיבה- אז ודאי, יש לקום ולתת לה לשבת, אם היא עם ילד בידיים- אין על מה לדבר בכלל,
אבל סתם ככה? צריך לקום לאנשים מבוגרים, לבעלי מוגבלות ולנשים נשואות?!
זה נשמע לך הגיוני?....

קודם שיתרגלו לקום! כשאני עולה עם ילד בן שנתיים + בחודש תשיעי מבטיחה לך שרואים שקשה לי, וברביעיה יושבות 4 סימינריסטיות מלאות חוויות על שפינצה וביילה-וכשאני מושיבה לפחות את הילד על המדרגה לרביעיה והוא נוגע להן בנעליים ואחת מעיזה לאמר לי-תזיזי אותו הוא מפריע...-ואגב עלינו באותה תחנה-פשוט אני שילמתי והן שלחו נציגה לשלם...אז...לא נעים, באמת שלא...

מקופלת

משתמש מקצוען
תסעו עם אפיקים!
אין על הנהגים הערביים שלהם, הם רק דואגים שלא יהיה צפוף לנוסעים!

מרגע שיש רק 10 מקומות ישיבה פנויים, הם לא מעלים יותר בטענה ש"אין מקום בתא מטען"

:):)

טוב, בלי להכליל. אבל זה קרה יותר מפעם...

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מוריהלי;n4926483:
קודם שיתרגלו לקום! כשאני עולה עם ילד בן שנתיים + בחודש תשיעי מבטיחה לך שרואים שקשה לי, וברביעיה יושבות 4 סימינריסטיות מלאות חוויות על שפינצה וביילה-וכשאני מושיבה לפחות את הילד על המדרגה לרביעיה והוא נוגע להן בנעליים ואחת מעיזה לאמר לי-תזיזי אותו הוא מפריע...-ואגב עלינו באותה תחנה-פשוט אני שילמתי והן שלחו נציגה לשלם...אז...לא נעים, באמת שלא...

במקרה כזה, אני מושיבה את הילד על ברכי אחת הבנות ואומרת בנעימות: הוא לא כבד לך, נכון? לא רוצה שיפול.
והיא עונה בחיוך: לא. מה פתאום. איזה חמודי.
ואחכ תופסת את עצמה ושואלת: את רוצה לשבת איתו?
וככה כולנו היינו נחמדות.
היא לא קיבלה גערה, ואני קיבלתי מחמאה על החמודי שלי:)

אני לי

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
נכתב ע"י מלפפון;n4926381:
כי בב" ב לא צריך אוטובוס כדי להגיע מרמות לגאולה. לא משתמשים באוטובוס כמו שצריך בירושלים.
מקסימום הולכים מתחילת רבי עקיבא עד סופה 20 דקות, ובדרך נכנסים כבר לכמה חנויות.
בירושלים לכל מקום כמעט צריך אוטובוס.
אפילו מתמיר לרכס, שלא לדבר על בית וגן לגב"ש וכו.
בבב כבר עדיף לי ללכת על שתים מאשר להתחיל לחכות לאוטובוס ואז להתעכב איזה רבע שעה ברמזור ואח"כ אחרי מכונית שחנתה בצד, ואז בעומס, ובמכונית שרק רוצה לפנות, ולהגיע לאט יותר מאשר הליכה רגילה.

שלא יובן לא נכון, התלוננתי על חברת אגד, לא על הנוסעים :)

אסתי H

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י מלפפון;n4926522:
במקרה כזה, אני מושיבה את הילד על ברכי אחת הבנות ואומרת בנעימות: הוא לא כבד לך, נכון? לא רוצה שיפול.
והיא עונה בחיוך: לא. מה פתאום. איזה חמודי.
ואחכ תופסת את עצמה ושואלת: את רוצה לשבת איתו?
וככה כולנו היינו נחמדות.
היא לא קיבלה גערה, ואני קיבלתי מחמאה על החמודי שלי:)

לא מעיזה...הן כ"כ עסוקות בעצמן שהפריע להן שהוא נגע להן בנעליים...ואמרו לי להזיז אותו...

סטודיו פלאש

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
למה כשמדברים על חילול שבת, אז אף אחד לא יגיד 'אגד אשמים שאנחנו מחללים שבת' (ח"ו)
כשמדברם על כניסה של גברים בתוך נשים, כשהם יודעים לאיפה הם נכנסים, יש תרוצים והצדקויות?
זה נקרא 'דפקתם את אגד'
מי בסופו של דבר עבר עבירה? האיש שנדחף לצד האחורי הדחוס בנשים, או הנהג? אז עם כל הכבוד לקושי המטורף, שזה מאוד מובן שיש את מי להאשים
על זה נאמר 'אם אין אני לי מי לי' אם בן אדם נכנס למקום שהוא יודע שיעבור עכשיו עשרות עבירות בנסיעה של רבע שעה לכותל, אז משהו נדפק לו ביראת שמים ויש צורך לעשות חשבון נפש
לא מדברת על בן אדם לחברו ולא על קימה לזקנים ותשושים, זה לא נושא האשכול
הנושא הוא: איך זה יכול להיות שעוברים עבירות כאלו חמורות למען מטרה קדושה?

ה' יעזור לכל עם ישראל, אף אחד לא בא לקטרג על הציבור שלנו, אנחנו אנשים שעושים חשבון נפש (בניגוד למי שהחשבון שהוא עושה זה חשבון הבנק) ואנחנו ציבור עם לב ענק ענק וחושב המון איך לתת ואיך לעזור
וזה טוב שאור העלתה את הנושא, גם לי קרה פעם שמרב לחץ עליתי על אוטובוס עמוס וכל הדרך ניסיתי להצטמק ללא הצלחה, אבל זה קרה לי פעם אחת, אח"כ נשמרתי על עצמי, לפעמים מדובר במעידה, ואם זו מעידה אז אשכול כזה הוא מעולה.
אנחנו לא שונאים את עצמינו, מי ששונא את עצמו מוותר לעצמו וממשיך עם כל חסרונותיו ומפרנס אותם עד הסוף המר, אנחנו נתקלים בבעיה, ומנסים לשנות את המצב. זה הכל.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מוריהלי;n4926538:
לא מעיזה...הן כ"כ עסוקות בעצמן שהפריע להן שהוא נגע להן בנעליים...ואמרו לי להזיז אותו...

אם היית מעזה, הן לא היו מעזות.
יש גבול לרמת התעוזה באוטובוס אחד..

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י סטודיו פלאש;n4926542:
למה כשמדברים על חילול שבת, אז אף אחד לא יגיד 'אגד אשמים שאנחנו מחללים שבת' (ח"ו)
כשמדברם על כניסה של גברים בתוך נשים, כשהם יודעים לאיפה הם נכנסים, יש תרוצים והצדקויות?
זה נקרא 'דפקתם את אגד'
מי בסופו של דבר עבר עבירה? האיש שנדחף לצד האחורי הדחוס בנשים, או הנהג? אז עם כל הכבוד לקושי המטורף, שזה מאוד מובן שיש את מי להאשים
על זה נאמר 'אם אין אני לי מי לי' אם בן אדם נכנס למקום שהוא יודע שיעבור עכשיו עשרות עבירות בנסיעה של רבע שעה לכותל, אז משהו נדפק לו ביראת שמים ויש צורך לעשות חשבון נפש

ה' יעזור לכל עם ישראל, אף אחד לא בא לקטרג על הציבור שלנו, אנחנו אנשים שעושים חשבון נפש (בניגוד למי שהחשבון שהוא עושה זה חשבון הבנק) ואנחנו ציבור עם לב ענק ענק וחושב המון איך לתת ואיך לעזור
וזה טוב שאור העלתה את הנושא, גם לי קרה פעם שמרב לחץ עליתי על אוטובוס עמוס וכל הדרך ניסיתי להצטמק ללא הצלחה, אבל זה קרה לי פעם אחת, אח"כ נשמרתי על עצמי, לפעמים מדובר במעידה, ואם זו מעידה אז אשכול כזה הוא מעולה.
אנחנו לא שונאים את עצמינו, מי ששונא את עצמו מוותר לעצמו וממשיך עם כל חסרונותיו ומפרנס אותם עד הסוף המר, אנחנו נתקלים בבעיה, ומנסים לשנות את המצב. זה הכל.

אף אחדלא עובר עברות למען מטרה קדושה.
אנשים רוצים לעלות לאוטובוס ולהגיע ליעדם.
רובם משתדלים לא להידחס, אבל יש פעמים שאין ברירה.

מי שירושלמי יבין את זה.
בכל מקום אחר זה מאד שונה.
ואני מכירה נסיעות ברחבי הארץ.

סטודיו פלאש

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י מלפפון;n4926563:
אף אחדלא עובר עברות למען מטרה קדושה.
אנשים רוצים לעלות לאוטובוס ולהגיע ליעדם.
רובם משתדלים לא להידחס, אבל יש פעמים שאין ברירה.

מי שירושלמי יבין את זה.
בכל מקום אחר זה מאד שונה.
ואני מכירה נסיעות ברחבי הארץ.

אני לא ירושלמית, אבל נסעתי פעמים רבות לכותל באוטובוסים
מה זה אין ברירה... התורה שלנו ניתנה רק אם יש ברירה? לי ידוע אחרת
לירושלמים יש נסיון כזה לבני ברקים יש נסיון אחר, למי שחייב אינטרנט לצורך עבודה יש נסיון אחר
אם נגיד אין ברירה, לאיפה נגיע? ה' יעזור

שלכם

משתמש פעיל
זה נקרא 'דפקתם את אגד'

ניתן לצמוה בכלל איך אנשים מגיעים לכותל בזמנים עמוסים כאלו
ובחוה"מ וליל שבועות ועוד, ולא מבינים שהבעתיתות במראות ובמקום, גדולה יותר מהתועלת שבהגעה.
אבל זהו המצב ולא באנו לתקן את העולם.

גילת ורנן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מלפפון;n4926381:
כי בב" ב לא צריך אוטובוס כדי להגיע מרמות לגאולה. לא משתמשים באוטובוס כמו שצריך בירושלים.
מקסימום הולכים מתחילת רבי עקיבא עד סופה 20 דקות, ובדרך נכנסים כבר לכמה חנויות.
בירושלים לכל מקום כמעט צריך אוטובוס.
אפילו מתמיר לרכס, שלא לדבר על בית וגן לגב"ש וכו.
בבב כבר עדיף לי ללכת על שתים מאשר להתחיל לחכות לאוטובוס ואז להתעכב איזה רבע שעה ברמזור ואח"כ אחרי מכונית שחנתה בצד, ואז בעומס, ובמכונית שרק רוצה לפנות, ולהגיע לאט יותר מאשר הליכה רגילה.

נסעת פעם אחת בקו 2 מגינת הזית בקריית הרצוג לכיוון רחוב עזרא??
סיוט!!
למרות שקו זה אמור לצאת כל 10 דקות בתכלס זה כמעט ולא קורה
וכבר ברחוב רבי עקיבא יש עומס מטורף- תוסיפי את העגלות ואת כל הילדים הדחוסים...
כך שגם לדן יש מה לשפר ודחוף!!!

DigiTali

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י chaim424;n4925325:
א. בד"כ המציאות היא הפוכה, כל יום בשעות הצהרים בירושלים - אוטובוס מלא עד אפס מקום, ועוצר ליד סמינר או מקום מרכזי ו"סמינר שלם" עולה לאוטובוס ונדחס בין גברים.

ב. הנידון" האם מותר/צריך/ראוי/חובה - לקום לאיש או אשה שעלו לאוטובוס מלא. והאנשים היושבים לפעמים הלכו ברגל לתחנה הראשונה כדי שיהיה להם מקום, ואילו הנ"ל הולכים לתחנה האחרונה בבטחון שודאי יפנו להם מקום,
מה שבטוח שצריך להפסיק לדון את מי שלא קם אתם לא יודעים מצב בריאותי כללי, מצב עכשיוי [כאבי ראש, בטן, חום, סחרחורות], מצב נפשי.

כן! אדם לא חייב לעשות חסד בכל מחיר רק בגלל שיש לחץ חברתי בעניין, למה בעל צריך להגיע הביתה מותש בגלל שעמד כל הדרך, מה עם חסד עם אשתו??? היא מצפה שיעזור לה! יש צדיקים שקמים ומגיע להם מודעה בעמוד הראשון בעיתון, אבל מכאן ועד לכתוב "חוצפה" על מי שלא קם, תפסיקו עם ה"מגיע לי" "ו"חייבים לי".

כנראה שלא חווית הריון או שלא חווית הריון כמו שחלק חוות במצב שלעמוד זה כאבים חזקים בכל שניה...(בלי לדבר על הסכנה מנפילה וכו)
אז נכון, חסד לאישה כדי שהבעל לא יגיע מותש..או מצב נפשי וכדומה...זה הכל מאוד חשוב!
אבל לקום לאישה בהריון או לזקנה זה חובה!! ולא משנה מה המצב רוח שלך או מי "יסבול" בעקבות זה (קצת עבודת המידות) יש סבל ויש ס-ב-ל שרק מי שחווה אולי יכול להבין.
ואגב - אני באמת לא מבינה את הנשים האלה שעומדות ומצפות מבחורי ישיבות לקום להם עד שמגיע גואל וצועק על הבחורים...
תבקשו אתן בעצמכן! אל תחכו! אני חושבת שזה גם הכי "מחנך"...

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
נכתב ע"י שלכם;n4926585:
ניתן לצמוה בכלל איך אנשים מגיעים לכותל בזמנים עמוסים כאלו
ובחוה"מ וליל שבועות ועוד, ולא מבינים שהבעתיתות במראות ובמקום, גדולה יותר מהתועלת שבהגעה.
אבל זהו המצב ולא באנו לתקן את העולם.

אחרי שפעם אחת קרה לי מקרה מזעזע בדרך חזור לכותל בערב חודש נדמה לי, אולי בזמן עמוס אחר.
אני לא מגיעה לכותל כמעט. בימים שאלי יהיה עומס.
בטוחני שה' מקבל את תפילותי גם מהבית שלי. והרי שערי דמעות לא ננעלו מעולם.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י סטודיו פלאש;n4926584:
אני לא ירושלמית, אבל נסעתי פעמים רבות לכותל באוטובוסים
מה זה אין ברירה... התורה שלנו ניתנה רק אם יש ברירה? לי ידוע אחרת
לירושלמים יש נסיון כזה לבני ברקים יש נסיון אחר, למי שחייב אינטרנט לצורך עבודה יש נסיון אחר
אם נגיד אין ברירה, לאיפה נגיע? ה' יעזור

זה מה שאמרתי לך.
כשאת רילה כל הזמן ללכת ברגל, את לא מסתגלת למצב שעמוס.
אז אנשים כל היום נוסעים בשעות עומס.
ובתחילה הם ויתרו ולא נדחסו, ואולי אפילו לא יצאו מהבית,
ואחכ הפסידו אוטובוסים, כדי להבין שגם הבאים אחריהם במצב עמוס,
ואז הפסיקו להיות צדיקים יותר מדי, והסכינו בלית ברירה למצב.
והתרגלו שאוטובוס= עומס= דוחס.

ואז את מגיעה, פרינססה, ובהלם לגלות איך אנשים לא רואים שעמוס.
מתוקה, הם לא רואים את זה.
הם נוסעים כל יום לעבודה ככה.
לבית הספר, לתלמודי התורה.
וגם לכותל ולחברה.
זה המצב בירושלים.
ואנשים התרגלו.

אז אולי אכן יש לעשות בדק בית ולחזק את הנושא,
אבל לא ממי שזה מקרוב בא לעיר ויש לו מה להעיר..
אלא אנשים שמתמודדים יום יום עם העומסים, ומנסים לפתור מתוך הבנת המצב.

מאד חכם להאשים,
חכם לומר: אז אל תעלו על האוטובוס,
תישארו בבית
או אל תהיו צדיקים על חשבון אחרים.
רק כדי לגלות שהבחור הזה גר ברובע והוא רוצה להגיע הביתה באיזה שהוא שלב.
זכותו.

גיטרה

משתמש סופר מקצוען
ואגב, מכירה מספיק בחורי ישיבה, ואפילו אברכים עם ילדים, שלא יבדקו אישה לראות באיזה מצב היא... לא באה בשום טרוניה עליהם, ומותר גם מותר להם לשבת באוטובוס, והם לא צריכים בקביעות להיות אלה שעומדים.

מקופלת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י DigiTali;n4926613:
כנראה שלא חווית הריון או שלא חווית הריון כמו שחלק חוות במצב שלעמוד זה כאבים חזקים בכל שניה...(בלי לדבר על הסכנה מנפילה וכו)
אז נכון, חסד לאישה כדי שהבעל לא יגיע מותש..או מצב נפשי וכדומה...זה הכל מאוד חשוב!
אבל לקום לאישה בהריון או לזקנה זה חובה!! ולא משנה מה המצב רוח שלך או מי "יסבול" בעקבות זה (קצת עבודת המידות) יש סבל ויש ס-ב-ל שרק מי שחווה אולי יכול להבין.
ואגב - אני באמת לא מבינה את הנשים האלה שעומדות ומצפות מבחורי ישיבות לקום להם עד שמגיע גואל וצועק על הבחורים...
תבקשו אתן בעצמכן! אל תחכו! אני חושבת שזה גם הכי "מחנך"...

סליחה? זה חובה? בכל מצב???

נכון, אני בעד לקום כשצריך ולא סובלת אדישות לסביבה.
אישית כשמתאפשר לי , אני קמה או אפילו עומדת מלכתחילה כשהאוטובוס די עמוס.

מצד שני, גם א"א לעלות ולצפות שאחרים יקומו.
אף פעם א"א לדעת מה עובר על השני. יכול להיות גם בחור שיושב ונראה מצוין, אבל אף אחד לא יכול לראות שהוא נכה . כן אפילו שאין לו כסא גלגלים או קביים.

אם אישה מרגישה נורא אם תאלץ לעמוד. שתיקח מונית במקרה והאוטובוסים מגיעים מופצצים
יש לה קושי כלכלי לעמוד בזה? גם לאחרים יש קשיים...

סטודיו פלאש

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י מלפפון;n4926625:
זה מה שאמרתי לך.
כשאת רילה כל הזמן ללכת ברגל, את לא מסתגלת למצב שעמוס.
אז אנשים כל היום נוסעים בשעות עומס.
ובתחילה הם ויתרו ולא נדחסו, ואולי אפילו לא יצאו מהבית,
ואחכ הפסידו אוטובוסים, כדי להבין שגם הבאים אחריהם במצב עמוס,
ואז הפסיקו להיות צדיקים יותר מדי, והסכינו בלית ברירה למצב.
והתרגלו שאוטובוס= עומס= דוחס.

ואז את מגיעה, פרינססה, ובהלם לגלות איך אנשים לא רואים שעמוס.
מתוקה, הם לא רואים את זה.
הם נוסעים כל יום לעבודה ככה.
לבית הספר, לתלמודי התורה.
וגם לכותל ולחברה.
זה המצב בירושלים.
ואנשים התרגלו.

אז אולי אכן יש לעשות בדק בית ולחזק את הנושא,
אבל לא ממי שזה מקרוב בא לעיר ויש לו מה להעיר..
אלא אנשים שמתמודדים יום יום עם העומסים, ומנסים לפתור מתוך הבנת המצב.

מאד חכם להאשים,
חכם לומר: אז אל תעלו על האוטובוס,
תישארו בבית
או אל תהיו צדיקים על חשבון אחרים.
רק כדי לגלות שהבחור הזה גר ברובע והוא רוצה להגיע הביתה באיזה שהוא שלב.
זכותו.

כתבת יפהה
כמעט השתכנעתי, אבל אור דיברה על כך שגברים נדחסו בתוך צד נשים, בידיעה.
וזה ממש מפליא אותי שאת קוראת לי להבין אותם.
מבינה? את כל דברי כיוונתי על התופעה שקרתה לאור

צדיקים יותר מידי? עבירה או לא עבירה, הלואי שהיינו צדיקים בלי 'יותר מידי'

צפורן

משתמש מקצוען
זה נקרא 'דפקתם את אגד'

אגד אשמים גם אם הם ידחסו באוטובוסים שלהם רק נשים או רק גברים!
זה לא רק קשור לצניעות אלא לאנושיות!
כמו שכתבתי אני לא מצדיקה את מי שנדחף, גם אם זה גבר שדוחף גבר או אשה שדוחפת אשה.
(בכל מקרה, רוב הציבור שלנו מתנהג בעדינות, ואם מתוך כמיליון חרדים בארץ, יש כמה שלא לעניין, זה לא אומר כלום על הציבור כולו.)
ומילא, כשמדברים על הכותל, אפשר לומר לאנשים להתפלל בבית הכנסת הסמוך לבית, אבל מה נאמר לבנות סמינר למשל, שמסיימות בשעה קבועה וידועה מראש, ואגד דוחסת אותן כמו ברכבות לאושוויץ, מה נאמר להן? תישנו בסמינר ואל תחזרו הביתה?

סטודיו פלאש

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י צפורן;n4926672:
אגד אשמים גם אם הם ידחסו באוטובוסים שלהם רק נשים או רק גברים!
זה לא רק קשור לצניעות אלא לאנושיות!
כמו שכתבתי אני לא מצדיקה את מי שנדחף, גם אם זה גבר שדוחף גבר או אשה שדוחפת אשה.
(בכל מקרה, רוב הציבור שלנו מתנהג בעדינות, ואם מתוך כמיליון חרדים בארץ, יש כמה שלא לעניין, זה לא אומר כלום על הציבור כולו.)
ומילא, כשמדברים על הכותל, אפשר לומר לאנשים להתפלל בבית הכנסת הסמוך לבית, אבל מה נאמר לבנות סמינר למשל, שמסיימות בשעה קבועה וידועה מראש, ואגד דוחסת אותן כמו ברכבות לאושוויץ, מה נאמר להן? תישנו בסמינר ואל תחזרו הביתה?

באמת, אני לא מירושלים ולא יודעת להבין אתכם, סליחה, אבל על עבירות אסור לעבור גם באינקויזיציה.
ה' יעזור, באמת לא פשוט, ה' יתן לירושלמים כח ואומץ לפתוח חברת נסיעות חדשה שתשרת את הציבור החרדי נאמנה

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
נכתב ע"י צפורן;n4926672:
אבל מה נאמר לבנות סמינר למשל, שמסיימות בשעה קבועה וידועה מראש, ואגד דוחסת אותן כמו ברכבות לאושוויץ, מה נאמר להן? תישנו בסמינר ואל תחזרו הביתה?

כהורים- הייתי מארגנת הסעה למען כבודן.
אין דרכה של בת ישראל בכזו צפיפות.
למען בריאותן ולמען חינוכן,
וייתכן שהסמינר היה מסבסד את זה.

לא צריך לתת את בנותינו בידיים של אגד.
וכנ"ל ישיבות, בתי ספר, תלמודי תורה.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה