צניעות - דרך ארץ - חילול ה'?

OR_Design

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai
אמנם זה פורום לעזרה , אבל אני חושבת שזו נקודה מאד מאד חשובה , כי אולי אי מי מכאן יקח מזה מסקנה לפעם הבאה.
מקווה שזה ישאר בגדר הודעה ולא אשכול של מריבות וכדו' ודיון שלא קשור

אתמול עליתי על אוטובוס בתוך ירושלים לכותל , ואני רוצה להגיד לכם , שהזדעזעתי.
האוטובוס היה מלא באנשים קדימה , עומדים עד הפתח, ונשים אחורה , עומדות כנ"ל ממש עד לסנטימטר האחרון.
גם אני בין העומדות , אגב. ואז בתחנה הבאה האוטובוס עוצר,
באים לעלות קדימה כמה גברים , רואים שאין מקום , מה עושים?
הולכים לדלת האחורית , לפתח שעומדות בו נשים, פשוט , חייב להגיע לכותל להתפלל , אז עולים , דוחפים כמה נשים , נשואות , מבוגרות , זה לא משנה , העיקר להגיע לכותל בערב ראש חודש סיון. ומצב העומס אחורה היה זהה לקדימה.
ואלו היו חרדים , לא בחורים , שעוד הייתי מבינה , אנשים שנראה שיש להם כבר כמה וכמה ילדים , חליפה, מגבעת , ממש , חרדי לכל דבר. הם אפילו לא מסתכלים על נשים , חס וחלילה.
למרות שמישהי משם אמרה להם "זה ממש לא צנוע , תרדו , לא בכל מחיר הולכים לכותל" , זה לא הזיז לאף אחד, הלך שם פשוט תוהו ובוהו
עם כל עצירה לא זהירה של האוטובוס אשה אחרת עפה על גבר אחר שעמד לידה.
בכל זה - היו שם זוג לא חרדי , ואני רוצה להגיד לכם , שהתביישתי.
אם אני נדהמתי - אז מה הם? היה נראה שהם היו בהלם. (הם היו מאלו שכנראה עלו ראשונים וזכו לשבת)
ואני לא מגזימה , מעולם לא ראיתי דבר כזה , ואני לא מבינה, איך עוברים כך על הלכות , רק כדי ללכת להתפלל.
פשוט חילול השם.
אז אם פעם הבאה זה יהיה אתם , נראה לי שעדיף שתלכו ותתפללו בבית כנסת הקרוב , או תקחו מונית , או אין לי מושג מה , אבל לא מתנהגים בצורה שכל כך מביישת את מי שאתם.
כתבתי את זה בצורה מאד עדינה , יחסית. השתדלתי. היו שם כמה שהתבטאו בצורה ממש לא יפה,
סוג של (בשפה עדינה יותר) - 'חברה , תתנהגו בדרך ארץ! אל תגרמו לאלו שסביב לשנוא אתכם!'.

סטודיו פלאש

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
כואב מאוד
ה' יעזור

אולי הם חרדים, אבל שומרי תורה ומצוות... נקווה שכן ושזו היתה מעידה בודדה

מדבקאות

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יוצרי ai
לא מצדיקה אותם, אבל תנסי לדון לכף זכות.
אולי הם חיכו בתחנה כבר שעה, ועד אז אף אוטובוס לא עצר, כי כולם היו עמוסים.
ועד שאוטובוס אחד מועיל בטובו לעצור, אז מנסים להדחף.
מה לעשות? אגד לא כ"כ באים לקראתנו, את יודעת...

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
לפני הרבה שנים הייתי בחודש שמיני עם בכורתי ונראיתי יותר מבהתאם.
עליתי לאוטובוס(אז לא היה מהדרין) והוא היה מפוצץ. מקדימה,עלו לפניי-2 בחורי ישיבה והתמקמו להם.
אשה חילונית שעלתה אחרי וראתה אותי עומדת במקום,צעקה עליהם-אתם לא רואים פה אשה בהריון?? קומו!! זה מה שמלמדים אתכם??
אחד מהם קם בלית ברירה.
ואוי ואבוי לילדים שלי אם הם לא קמים למי שנצרך.

ציבי פרקל

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
נכתב ע"י RacheliArt;n4925165:
לפני הרבה שנים הייתי בחודש שמיני עם בכורתי ונראיתי יותר מבהתאם.
עליתי לאוטובוס(אז לא היה מהדרין) והוא היה מפוצץ. מקדימה,עלו לפניי-2 בחורי ישיבה והתמקמו להם.
אשה חילונית שעלתה אחרי וראתה אותי עומדת במקום,צעקה עליהם-אתם לא רואים פה אשה בהריון?? קומו!! זה מה שמלמדים אתכם??
אחד מהם קם בלית ברירה.
ואוי ואבוי לילדים שלי אם הם לא קמים למי שנצרך.

גם אני כשהייתי לפני לידה התפוצצתי כל פעם מחדש לראות ילדות גדולות יושבות ליד אמא שלהם,
והיא רואה אישה בהריון והיא לא אומרת להם לקום!

אבל אתמול שיניתי קצת את דעתי על הציבור שלנו.
נסעתי פעם ראשונה לבד עם התינוקת והעגלה מפ"ת לנתניה- 2 אוטבוסים לכל צד.
ולא היה אוטובוס שבו לא עזרו לי עם התינוקת/ העגלה.
אז למרות הכל- אשריכם ישראל.
ובמקרה של האוטובוס בירושלים- באמת א"א לדעת כמה זמן הם חיכו לאוטובוס, וכמה הם כבר היו לחוצים בזמן לחזור

פדואלה

משתמש סופר מקצוען
אולי היית באוטובוס שלי...?
ישבו ברביעיה מאחורה 4 ילדות(!!!) שלא חלמו לקום לנשים זקנות(!!!) שעמדו והתנדנדו עם כל עצירה.
בזמני לא היה מצב שילדה ואפי' בחורה תשב בנחת כשיש לידה איזה נשואה(גם אם לא רואים עליה כלום...)
זה רק לחדד לדור הצעיר את עניין "והדרת".

!music

משתמש צעיר
כנראה שפותחת האשכול הגיעה בפעם הראשונה לירושלים בירת הנצח של עם ישראל...
חברת אגד ברוב טובה מקציבה אוטובוסים קצרים פעם בשעה (!!) לכל יעד בעיר
המקרה האמור לעיל מתרחש כמעט בכל שעות היממה במספר רב של קווים
ולירושלמים שביננו אין במקרה האמור שום חידוש...
Welcome to Jerusalem

צפורן

משתמש מקצוען
אני ממש לא מצדיקה התנהגות כזו. אבל בלי קשר.
מאז שאני זוכרת את עצמי, נסיעה לכותל בזמני עומס, היא סיוט!
זו התגשמות הזלזול בצבור החרדי.
וזה לא מירון. זה הכותל!!!!
נראה לי שלפני שחברי הכנסת שלנו מטפלים במה שקורה פעם בשנה, יש להם פרויקט דחוף אחר.

מ.לוינגר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י צפורן;n4925223:
אני ממש לא מצדיקה התנהגות כזו. אבל בלי קשר.
מאז שאני זוכרת את עצמי, נסיעה לכותל בזמני עומס, היא סיוט!
זו התגשמות הזלזול בצבור החרדי.
וזה לא מירון. זה הכותל!!!!
נראה לי שלפני שחברי הכנסת שלנו מטפלים במה שקורה פעם בשנה, יש להם פרויקט דחוף אחר.

מה לעשות, זה פחות בפרוינט, מירון תופס כותרות, זה לא.

צפורן

משתמש מקצוען
ועד משהו,
בתור אחת שנוסעת גם בערים חילוניות.
היום גם חילונים לא כ"כ קמים למבוגרים או לנשים בהריון, למרות המדבקות המעוצבות הנותנות להם עדיפות....
אבל גם בזמני עומס, הדוחס לא מתקרב אפילו לסיוט ששמו "נסיעה לכותל".
זוכרים את "פיגוע הילדים" בחזרה מהכותל?
בד"כ כשקורה אסון, כן משתנה משהו בארץ הזו, ומפיקים אי אלו לקחים. בנוגע לתחבורה לכותל, אפילו זה לא הועיל....

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י פדואלה;n4925198:
אולי היית באוטובוס שלי...?
ישבו ברביעיה מאחורה 4 ילדות(!!!) שלא חלמו לקום לנשים זקנות(!!!) שעמדו והתנדנדו עם כל עצירה.
בזמני לא היה מצב שילדה ואפי' בחורה תשב בנחת כשיש לידה איזה נשואה(גם אם לא רואים עליה כלום...)
זה רק לחדד לדור הצעיר את עניין "והדרת".

ילדות לא אמורות לקום לנשים במצב רגיל.
נשים אמורות לקום לילדות. הן יותר יציבות.
יש לקום לקשישים ולנשים במצבים מיוחדים.
ילדות בציבור שלנו לא יודעות מה זה מצב מיוחד..

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
ולגבייך אורטל,
את הגעת פעם אחת לירושלים בתור אורח לרגע רואה כל פגע..
מסתבר שכל צהרים האוטובוסים עמוסים לעייפה,
אם לא תעלי בדוחק, תגיעי הביתה לאחר יום לימודים/עבודה מתיש באיחור משמעותי.
אז בפעם הראשונה אכן פספסו את האוטובוס וחיכו לבא אחריו, (שהגיע באותו מצב).
בפעם השניה כבר השתדלו לצאת בשעה אחרת, בשלישית עוד חיכו לאוטובוס אחר,
ובפעם הרביעית קלטו שאין ברירה.
הנסיעה לחכותל היא הפעם הטריליון אחרי שהתרגלו שזה המצב, והרגישות פגה לחלוטין.

בלי להצדיק- רק להסביר מה קורה.
(פעם הייתי בסיטואציה הזו שמתוך צדיקות לא עליתי, וגם לא לאוטובוס הבא,
אבל הבא אחריו שהגיע עמוס עוד יותר, נדחקתי בלי לחשוב פעמיים:(

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
א. בד"כ המציאות היא הפוכה, כל יום בשעות הצהרים בירושלים - אוטובוס מלא עד אפס מקום, ועוצר ליד סמינר או מקום מרכזי ו"סמינר שלם" עולה לאוטובוס ונדחס בין גברים.

ב. הנידון" האם מותר/צריך/ראוי/חובה - לקום לאיש או אשה שעלו לאוטובוס מלא. והאנשים היושבים לפעמים הלכו ברגל לתחנה הראשונה כדי שיהיה להם מקום, ואילו הנ"ל הולכים לתחנה האחרונה בבטחון שודאי יפנו להם מקום,
מה שבטוח שצריך להפסיק לדון את מי שלא קם אתם לא יודעים מצב בריאותי כללי, מצב עכשיוי [כאבי ראש, בטן, חום, סחרחורות], מצב נפשי.

כן! אדם לא חייב לעשות חסד בכל מחיר רק בגלל שיש לחץ חברתי בעניין, למה בעל צריך להגיע הביתה מותש בגלל שעמד כל הדרך, מה עם חסד עם אשתו??? היא מצפה שיעזור לה! יש צדיקים שקמים ומגיע להם מודעה בעמוד הראשון בעיתון, אבל מכאן ועד לכתוב "חוצפה" על מי שלא קם, תפסיקו עם ה"מגיע לי" "ו"חייבים לי".

שרלוט

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מלפפון;n4925315:

צודקת!
אני אוסיף על דברייך:
במקום אחר לא באוטובוס, ילדים אמורים לקום לפני אדם מבוגר
באוטובוס- ואני מדגישה: ילדים קטנים חייבים לשבת!!
תחשבו על עצירה פתאומית, פנייה, ואם יש עומס אז אפשר בקלות למחוץ אותם חלילה...
אז מה כן? פשוט לצופף אותם. לא יקרה להם דבר אם שני ילדים ישבו במושב אחד!

עכשיו נקודת זכות קטנה על בנות גדולות ש''מתעלמות'', אפשר?
נערות נורמליות אמורות לא לחוש בנוח כשהן יושבות ולידן עומדת אישה במצב מיוחד או מבוגרת.
בדרך כלל הרוב המוחלט- נעמדות..
אבל,
יש נערות שלפעמים במצב מסוים הן יכולות להגיע עד כדי עילפון..
הייתה לי חברה כזו שנמנעה לנסוע באוטובוסים בימים מסוימים רק בגלל שהיא הרגישה לא נעים
לשבת כשלידה עומדת אישה מבוגרת.

קלאסיקה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
סיפור שלי מאתמול:
חיכיתי לקו 400 מירושלים לבני ברק במשך 40 דקות בעמידה בתחנה מרכזית, עומס של אנשים, עומס בכבישים, ואוטובוס אחד מלא ואחד שדילג.
אחרי שכבר הגיע האוטבוס המיוחל והייתי מהראשונים שעלו והתיישבו, האוטובוס התמלא עד אפס מקום. הנהג עבר ביציאה מהעיר, ושם אישה זקנה ביקשה לעלות, הנהג אמר שאין מקום ישיבה, והיא בכל זאת עלתה. האמת שהתלבטתי אם לקום, אני הייתי שעה וחצי על הרגליים מחכה, פקקים וכו' ועכשיו גם עם הפקקים של כביש 1. בסוף, לא נעים, היה שם חייל שנעמד והציע לה את מקומו.
אז מה אמורים לעשות במקרה כזה?
רק להעיר, אנחנו לא יודעים את המצב של האדם שמולנו, ולא תמיד מוצדק לבוא אליו בטענות ולדרוש ממנו לקום...

ציבי פרקל

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
נכתב ע"י מלפפון;n4925315:

א. ילדה בת 12 13 בהחלט יציבה מספיק!! אף אחד לא דיבר על ילדה בת חמש. וזה מזעזע שאמהות לא מקימות את הבנות שלהן לנשים
ב. יודעות גם יודעות מה זה אישה במצב מיוחד. עיניים יש לכולן. ואולי הן גם לא יודעות לאבחן מי זו אישה זקנה?? חוץ מזה, שכמו שכתבה מישהי לפני- אותי חינכו לקום לכל אישה נשואה.

יוודית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
גם אני עברתי את אותו סיפור בכותל, אבל שם זה לא נגמר ככה.
האוטובוס התמלא והתמלא והתמלא, אני עליתי ממש בסוף.
הנהג רצה לסגור, אבל אז עלה בחור/אברך צעיר, שהתחיל לדחוף כדי להכנס. (בכניסה של האוטובוס עמדו רק נשים,צפופות צפופות.)
הנהג התחיל לצרוח עליו ש-"תדחוף! תדחוף!! העיקר שאסור לך לגעת בנשים, ואסור לך להסתכל על נשים! אבל תדחוף!!!!"
ואני לא יצטט כאן מה אותו אחד ענה לנהג.
בושה וחרפה!!!!!!

פלפלת

משתמש פעיל
ההסבר לתופעה הוא פשוט:
לצערינו יש אנשים שעובדים ברוחניות מדחפים אישיים של התעלות אישית, ולא מחמת צווי ה' [ב"ה שאלו הדחפים, אבל בכל זאת...].

זה מסביר שברגע שהוא מרגיש שהוא צריך להתפלל בכותל, הוא שוכח למה הוא מתפלל, למי הוא מתפלל, ומה מי שמתפלל ציווה עליו.
זה יכול גם להיות אדם שביו"כ מרוב לחץ לא מתייחס בעדינות לבני ביתו, וכהנה רבות.
[אני ראיתי בחור ירא"ש גונב מיץ ענבים מכוס של מישהו אחר בניגוד לרצונו כדי לשתות בקידוש של הבוקר (דבר שהוא הידור בלבד)]
וזה גם מסביר את תופעת מירון - חילולי השבת.

לצערי חוויתי אישית הפרעה הגובלת באיסורי תורה רבים מארגון חסד גדול והכל בשם "החסד והנתינה", וכשביקשתי מהם ללכת לדון אצל הרב האם אני צודק, הם פשוט הפסיקו לענות לי לטלפונים וכד'. אמרתי בליבי: רבון כל העולמים, אתם עושים חסד כי הקב"ה ציווה אותכם, אז מה אכפת לכם להפסיק לעשות אם הרב יגיד לכם שזה אסור.... אדרבה תגידו תודה שחסכתי ממכם טירחה.
וכבר אמר הרב שטיינמן אודות ארגוני צדקה וכד' שרבים אחד עם השני, כלל בידינו "אין אדם חוטא ולא לו", אם הם רבים ועוברים עבירות בדרך כנראה שזה "לו".

אם אנשים יפנימו את הנקודה הזו, נחסוך הרבה עגמת נפש בציבור החרדי ממחלוקות לשם שמים וכד'.

[כבר אמר מי שאמר: גם תמר וגם אשת פוטיפר נתכוונו לשם שמים, כל ההבדל מה קורה שהתוכניות מתחילות להשתבש, תמר עצרה....אשת פוטיפר לא!]

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לא עברתי על כל האשכול
אבל אם זה היה אתמול

תדעו שאתמול מעל שעה!!! לא עבר קו 3, (חיכיתי בתחנה והתייאשתי)
כלומר אגד פספסו 4 אוטובוסים לפחות!

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה