דרוש מתכון צ'יפס

אש קודש!

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
???
חותכים תפו"א לרצועות ומטגנים בשמן עמוק, לאחר הטיגון בוזקים מלח...
יותר בריא - במקום לטגן, לאפות.

אבל אני מאמינה שלא התכוונת למתכון כזה, לא?
אולי התכוונת למה שאני מתכננת כבר כמה שנים לעשות:
חותכים תפו"א לחישוקים דקים (אפשר ע"י קולפן), ומטגנים.
מתבלים במה שרוצים.
(אני אישית הייתי מנסה עם מלח + קורנית [=תימין] + מה שבא לי באותו רגע)

אבל אני משערת שגם לזה לא התכוונת.
אז אודה ולא אבוש, לא הבנתי את שאלתך.
 

י.צ

משתמש פעיל
???
חותכים תפו"א לרצועות ומטגנים בשמן עמוק, לאחר הטיגון בוזקים מלח...
יותר בריא - במקום לטגן, לאפות.

אבל אני מאמינה שלא התכוונת למתכון כזה, לא?
אולי התכוונת למה שאני מתכננת כבר כמה שנים לעשות:
חותכים תפו"א לחישוקים דקים (אפשר ע"י קולפן), ומטגנים.
מתבלים במה שרוצים.
(אני אישית הייתי מנסה עם מלח + קורנית [=תימין] + מה שבא לי באותו רגע)

אבל אני משערת שגם לזה לא התכוונת.
אז אודה ולא אבוש, לא הבנתי את שאלתך.
תודה רבה עזר לי מאד
 
קודם כל הכי חשוב הסוג של התפוא.
אני חותכת לציפסים , מיבשת במגבת. מטגנת.
לקראת סוף הטיגון , לוקחת את כף הטיגון וחורצת במקלות התפוא חריצים קלים(הם רכים כבר).ומטגנת עד להזהבה טובה.
זה גורם לציפסים להיות קריספים וטעימים
 

Nomi10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
אני אופה, יוצא מוצלח מאוד:
חותכת תפו"א למקלות, מערבבת עם שמן, מלח, מעם שום ומעט פפריקה, שוטחת על תבנית תנור, ומכניסה לתנור מחומם ל200 מעלות עד שהצ'יפס טיפונת שרוף, והבפנים רך...
 

**rb

משתמש צעיר
חשוב גם להכניס כשהשמן רותח
כמו כל טיגון
וכשרוצים להדר- עושים שני טיגונים, כמו שעושים בכל הצ'יפסיות.
אחד ראשוני וממש לפני ההגשה טיגון חוזר, זה שומר על קריספיות.
 

תמר אביטבול

תמר צלמת מאסטרית בניו בורן, צילומי חוץ ומשפחה.
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
יש עוד מתכון לציפס בתנור יוצא טעים מאד
ציפס עם מלח שמן כורכום וקטשופ שמים על250 מעלות עד שמתחיל להשרף.
מומלץ מאד!!!!
 

joelly

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

RUSI10

משתמש מקצוען
מהאתר של Foodisgood:

צ'יפס הולנדי מתכון​

מצרכים:

  • 8 תפוחי אדמה (רצוי עם קליפה אדומה)
  • מים עם קרח
  • שמן לטיגון
  • להגשה: המון מיונז איכותי

הוראות הכנה:

  1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות צ'יפס בעובי שאוהבים.
  2. מעבירים למי קרח ומשרים שעה.
  3. מסננים מהמים ומייבשים היטב בעזרת מגבת או נייר סופג.
  4. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב ועמוק. כשהשמן חם, מכניסים את הצ'יפס בקבוצות ומטגנים רק עד שהוא מזהיב מעט וכמעט מוכן (הצ'יפס יהיה עדין קצת נוקשה).
  5. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים במסננת. מכסים בנייר סופג או בצלחת מעל.
  6. כעת מחממים שוב את השמן ומטגנים את הצ'יפס, כל פעם כמות קטנה, עד שהוא מזהיב.
  7. מוציאים, מפזרים מלח מעל ומגישים באהבה.
    בתאבון!
 

הכי פשוט

משתמש רשום
מניסיון,
מאוד מומלץ תפוא בגוון צהוב לבן.
לאחר שחותכים לשים את חתיכות הציפס בתוך קערה עם מים,
לשפשף היטב עד שהעמילן יוצא.(המים נהיים ממש לבנים...)
לייבש היטב ולטגן בשמן שחומם היטב מראש.
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  6  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה