המרכיבים:
1400 גרם שניצל, חתוך לרצועות
1 כפית פפריקה מתוקה
4 שיני שום, כתושות או קצוצות דק
2 כפות שמן זית
16 כפות קמח תפוחי אדמה
מלח ופלפל, לפי הטעם
2 כפיות אבקת אפייה
3 ביצים L, טרופות
שמן לטיגון חצי עמוק
אופן ההכנה:
מערבבים את רצועות העוף עם הפפריקה, השום והשמן זית ומשרים כ-20 דקות. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה עם מלח ופלפל לפי הטעם. מצפים את רצועות עוף בקמח ומניחים בצד. מחממים מחבת עם שמן שמכסה את כל תחתית המחבת ואף יותר (שכבה לא דקה של שמן) וברגע שהשמן חם, טובלים את רצועות העוף בביצה ומטגנים משני הצדדים עד שזהוב ומוכן. מעבירים לנייר סופג לספיגת השמן ומגישים, בתאבון!
מאביגיל מיזליק - מוצלח ביותר.
I
[/QUOTEמענין.שמעתי גם ששפים ידועים מכל הסוגים טובלים את הקמח ואחכ את הביצה.מענין למה?