ציפוי גלסאז...עשיתי את זה!

יבא

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
תקופה ארוכה אני כבר מדמיינת את העוגה בציפוי גלסאז שאכין,
בכל הזדמנות קניתי עוד מוצר שעוד לא היה לי בארנסל (ג'לטין, גלוקוזה..)
והנה סוף סוף, לכבוד שבועות הכנתי אותה!
כן, זה לא מושלם- אני יודעת...
ובכל זאת החלטתי להעלות..
IMG_0253.JPG
IMG_0255.jpg
 

rivkic

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
מושלם לגמרי!
מעניין, מה הטעם של הגלסאז?
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
מקסים!
גן אני חולמת לנסות את זה יום אחד...
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
כל הכבוד על האומץ!
מה הסיפור של הגלאס הזה
מורכב?
טעים?
 

ST2000

משתמש פעיל
צילום מקצועי
איזה מטורףףףף!!!!
נראה כל כך יפה ומגרה
בא לי מתכון של הגלסאז , יש מצב?
 

יבא

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מושלם לגמרי!
מעניין, מה הטעם של הגלסאז?
כל הכבוד על האומץ!
מה הסיפור של הגלאס הזה
מורכב?
טעים?
תודה:) איך אתן מפרגנות...
המרקם בתחילה נוזלי ואח"כ מתקרש לשכבת ג'לי דקה
אני שפכתי אותה על שכבה עבה של שמנת מתוקה, אז הטעם שלה לא הורגש בקושי..
מקסים!
גן אני חולמת לנסות את זה יום אחד...
כדאי לך...
הכיף הגדול זה לשפוך את הגלסאז על העוגה וליצור דוגמא ע"י צבע נוסף
(בפעם הבאה אני אישית אשים קצת פחות צבע מאכל)
בא לי מתכון של הגלסאז , יש מצב?
בכיף:)
לקחתי אותו מהאתר של אלון שבו
(רק את הגלסאז, לא כל העוגה...)

גלסאז׳ צבעוני

10 גרם ג׳לטין+50 גרם מים
200 גרם שמנת
100 גרם סוכר
40 גרם גלוקוזה
10 גרם אבקת חלב
87 גרם שוקולד לבן

גלסאז׳
  1. מערבבים יחד ג׳לטין עם מים ומשהים יחד למשך 10 דקות ועד להתמצקות הג׳לטין.
  2. מביאים לרתיחה שמנת, אבקת חלב, סוכר וגלוקוזה. במקביל מסדרים שוקולד לבן בתוך כוס מדידה.
  3. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים לתוכו ג׳לטין. מערבבים עד להמסתו בתערובת.
  4. מסננים את התערובת לתוך מד ליטר עם שוקולד לבן וטוחנים היטב לתערובת אחידה.
  5. מוסיפים צבעי מאכל (אפשר לחלק את הגלסאז׳ לכמה חלקים ולהוסיף צבע שונה בכל חלק).
  6. מצננים ל-35 מעלות לפני השימוש.

הרכבה סופית
  1. מחלצים את העוגה הקפואה ומניחים אותה על רשת.
  2. מצפים אותה בגלסאז׳. אם עושים שימוש בתערובת מחולקת וצבועה בכמה צבעים אפשר לשפוך אותם על העוגה במקביל, אחד אחרי השני באופן האהוב עליכם או לערבב אותם יחד לפני המזיגה באופן גס (כלומר לא עד איחוד) וכך תתקבל דוגמת ״שיש״.
  3. מיד בתום הציפוי מרימים את העוגה בעזרת פלטה ומניעים אותה על רשת הציפוי- כך שאריות הגלסאז׳ בתחתית העוגה ״יחתכו״ לפני שהן מתייצבות ושולי העוגה יהיו ישרים.
 

ארישוק

משתמש מקצוען
העוגה מדהימה!!!
האם צריך לצפות את העוגה קודם?
לאיזה עוגות זה מתאים?
תודה
 

יבא

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
העוגה מדהימה!!!
האם צריך לצפות את העוגה קודם?
לאיזה עוגות זה מתאים?
תודה
מתאים לעוגות חלקות מאוד- גם למעלה וגם בצדדים, כי רואים כל בליטה וכל שקע..
העוגה שאני עשיתי- נסדקה קצת,
ולכן כיסיתי אותה בשכבה עבה וחלקה של שמנת מתוקה
 

מקטעים

עימוד שמזמין לקרוא
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
ממושששלם!
מעניין אותי לדעת - מה עושים במקרה ואני רוצה גלסז' פרווה?
 

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
יצא לך מקסים
בפרווה משתמשים בשוקולד לבן פרווה אבל זה הרבה פחות טעים
יש לי הרבה מתכונים בבלוג עם גלסז
 

yonimosh

משתמש חדש
הי.
האם העוגה חייבת להיות מוס קפוא?
האם לאחר ציפוי הגלסאז אפשר לשים אותה ערב שלם בבר (אני אמורה להכין עוגת רושם לבת מצווה של אחינית)?
 

מלכי סלמון

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
יואו אהבתי שזה נראה שישששש
אלופה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה