בשמחה:
טורטיות במילוי בשר טחון
כמות לכ-20 טורטיות:
1 ק"ג בשר בקר טחון
12 בצלים גדולים (אפשר יותר, מוסיף בטעם)
פטריות קצוצות/ צנוברים - לבחירה
20 טורטיות
4 כפות רוטב צ'ילי
מלח, פלפל שחור,
פלפל אנגלי טחון/קינמון - לבחירה
לציפוי:
3 ביצים
פירורי לחם
ההכנה:
קוצצת בסלייסר או במעבד מזון את הבצל, להזהר שלא יגיע לטחינה אלא משו כמו חצי על חצי ס"מ (אחרת זה לגמרי נעלם עם הבשר..)
לערבב עם הבשר הטחון ולהעמיד בסיר פתוח על אש גבוהה, הבצל מגיר נוזלים וכך הבשר לא הופך לגוש, לערבב כל הזמן תו"כ בישול כדי שהבשר ישאר פירורי עד שמקבל צבע אפרפר, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עד שהנוזלים מתאדים עוד כחצי שעה ואז לתבל, לקרר - לפחות לטמפרטורת החדר, אחרת קשה לעבוד עם זה.
אם מוסיפים פטריות או צנוברים, לטגן אותם קלות ולהוסיף כשהבשר מוכן.
למילוי:
להניח כ2 כפות מהמילוי בחלק הקרוב לשליש הראשון של הטורטיה, לקפל בצדדים ולגלגל, לטבול בביצה ובפירורי לחם, בשלב הזה ניתן להקפיא ולפני ההכנה להפשיר ולטגן, או לטגן ישירות בשמן עמוק עד להזהבה.
להגשה- חותכים בצורה אלכסונית ומסדרים יפה על הצלחת