צילום על רקע שקוף

ima411

משתמש רשום
אני רוצה לצלם קבוצת ילדים במין הפגנה נגד עוני כשהרקע הוא משכנות עוני (הנושא הוא "רוצים משיח"...). עדיף לי להמנע מלקחת את הילדים למשכנות העוני אלא לצלם אותם בנפרד (רקע שקוף?) ולצלם בנפרד את משכנות העוני ואז לעשות אחד על השני, איך עושים את זה?

YONI10

משתמש פעיל
זה נקרא כרומה קיי
מצלמים על רקע אחיד בצבע שאינו נמצא על הביגוד או הגוף של האוביקטים
ואז מורדים אותו באחת מתוכנות העריכה תחת הקטגוריה KEYING
בדרך כלל משתמשים בבד ירוק או כחול ועדיף בבד המיוחד לכך
שנקרא GREEN SCREEN
אבל יש אפשרויות זולות יותר ואפשר להוציא מהן תוצאות טובות כגון סתם
בד ירוק שניתן לקנות בכל חנות בדים ולהשתמש בתאורת יום רגילה

מקווה שעזרתי

naamaid

משתמש צעיר
2 המלצות חמות עבורך - בשימוש ברקע ירוק (גרין סקרין - בלשוננו):

1. ע"מ שהאיחוד בין תמונת הרקע והילדים יתקבל כאוטנטי רצוי שהמסרטה תעמוד על חצובה ללא תזוזה כלל. ואם כבר רוצים תזוזה (מה שכדאי כשמסריטים) אז שהילדים יזוזו או יזיזו ידיים וכו'.

2. מכיון שאת צריכה לאחד בין צילום חוץ להסרטת הילדים, עדיף לצלם את הילדים באור צהוב (ולא פלורוסנט) לדוגמא בחדר עם חלונות גדולים (לצד הילדים ולא מאחוריהם). התוצאה שתתקבל לאחר עיבוד תהיה הרבה יותר נכונה (גם בלי תיקוני צבע מתקדמים).

בהצלחה.

YONI10

משתמש פעיל
חדר סגור אפילו עם אור צהוב לא יתן תוצאה משביעה מכיוון שהתנאים אים אופטימלים
יהיה צל על הבד מה שיקשה את החיתוך ע"כ עדיף לצלם החוץ באור יום במרחק מהבד.

mishehoo

משתמש צעיר
מרחק מהבד, של כמה בערך?
האם הרקע הירוק לא נותן צל ירוק על הפנים של המצולמים?

yosale

משתמש פעיל
צילום מקצועי
המלצה שלי:
אם אין לך ידע וניסיון - רד מהעניין. אני מניח שלא בא לך להגיע הביתה לאחר יום צילומים ולגלות שאתה לא מצליח להוריד את הרקע.
כל ההמלצות כאן על חלונות מהצד וכדו' לא נכונות. התאורה צריכה להיות שווה בכל התמונה והדרך הנכונה לעשות את זה היא לצלם בחדר סגור ללא תאורה, ולהאיר את הרקע בתאורה מלאכותית ומרוככת מלפחות 2 זוויות שונות מלמעלה(שלא יהיה צל - גורם בעייתי שמקשה מאוד על הורדת הרקע)
השיטה הכי נכונה זה לכוון פנסים לכיוון ההפוך מהמצולם עם מטריות על מנת לקבל החזר אור בצורה שווה.
אמנם יש המון קומבינות לעשות את זה באמצעים ביתיים ודלים כמו שהראתי באשכול, אך זה לא קל.

ima411

משתמש רשום
בעיה עם מובי מייקר

אני עובדת עם קבצי AVI במובי מייקר ומשום מה (אולי זה קורה דווקא אחרי שאני חותכת קטע) אני ממעבירה קטע ואיני רואה אותו אלא מסך שחור. אני סוגרת את התוכנה ופותחת וזה נהיה טוב עד הקטע הבא שנתקע. אציין, שהקטעים האלה שחתכתי ועשים בעיה נראים על הסטורי בורד לא כתמונות אלא כפסי צבע מרוחים.אמשח לעזרה!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה