נכתב ע"י msphoto;1018651:סליחה אם אני אשמע קצת רע
צלמת מתחילה לא יכולה לצלם חתונות בשכר, נקודה.
בדיוק כשם שצלם מתחיל לא יכול לצלם חתונות.
לפעמים חושבים ש'זה בסך הכל לריקודים, לא צריך משהו מקצועי מאוד' וזו שטות מוחלטת.
המצב בשוק כיום הוא שיש צלמות אירועים טובות בודדות בלבד, רוב הצלמות (לצערי) אינם ברמה טכנית גבוהה מספיק, אני למשל עובד עם צלמת אחת בלבד שעליה אני סומך (אני מניח שיש עוד כמה טובות)
חוויות מתסכלות מעבודה עם צלמות באירועים יש לכל צלם מצוי
לא מזמן צילמתי חתונה עבור צלם אחר, הוא שלח צלמת וביקש ממני לפקוח עליה עין, נתתי לה כמובן משדר רדיו, פלאשים מכוונים וכו' וביקשתי ממנה להראות לי את התוצאות, היא נעלבה ממש.. 'אני מסתדרת מצוין'.. 'אתה יכול להיות רגוע, הכל בסדר' ולא נתנה לי לבקר את התוצאות שלה.
כשראיתי את התמונות בבית חשכו עיני.. התברר שהיא צילמה בתריס 1/60 את הריקודים.. תמונות מרוחות, פוקוס לא בכיוון, איכות כללית גרועה.
כן.. היא לקחה 400 ש"ח. הצלמת שאני עובד איתה לוקחת 650-750 (והיא לא באה עם פלאשים, התאורה שלי)
במאמר המוסגר: אחד הסימנים שאני מזהה אצל הצלמים הפחות טובים הוא הקטנוניות והראש הקטן..
הצלמות שכשהכבל סינק מזייף להן ותוצאה מכך התאורה גרועה ואני מציע להן פתרון שידרוש מהן לרדת מהסולם לחצי דקה הן פוטרות אותי ב'עזוב, אין לי זמן עכשיו' וממשיכות לצלם תמונות חשוכות
אלו אותן צלמות ששאני מנסה לחשוב איך אפשר למקם טוב יותר את התאורה שלהן הן אומרות: התאורה מצויינת, לא צריך להזיז כלום, ואחר כך אני רואה את הפלאש אורח קבוע בתוך הפריים שלהן.
הצלמות שב00:00 כבר חוזרות אלי עם המשדר ביד ונעלמות לפני 00:01 (ולא שאני בעד ניצול צלמים וצלמות מעבר לשעות שלהם, ממש ממש לא! ובכל זאת..)
השאננות - היתה אחת לאחרונה שממש הוציאה אותי מדעתי, אירוע לחוץ של סטודיו משפחות גדולות (שכמובן לא מבינות את הצורך להגיע מוקדם לצילומים.. וזה עניין לפוסט נפרד) עוד שניה חופה ולא מרפים ממני באיזור כסא הכלה, מגיעה הצלמת ומקבלת מהעוזר שלי משדר וכו' והיא מוכנה לעבודה, אני בינתיים ממשיך לתזז בין הרצונות של הגיסות לחלומות של הבנות דודות בסטודיו ושאני משתחרר סוף סוף לצד הגברי לתפוס איזה פריים של כתיבת הכתובה וכד' אני קולט את הצלמת יושבת בניחותא ומשתעשעת בטלפון הנייד שלה... הלו!!? אולי מתחשק לך לקום מכסא המלכות לתפוס פיקוד בצד הנשים ולשחרר אותי לצלם קצת בגברים..?
אני יכול להשתגע מצלמים/ות שבאים לאירוע באיזי ולא בוערות להם קצות האצבעות.. ואין הכוונה להיות לחוץ ואגרסיבי אלא לדעת שכל שניה שעוברת לא תחזור ובכל שניה יכול להיות משהו שחשוב מאוד למישהו ואתה חייב להיות שם ולתעד את זה.
כשהעוזר שלי רוטן עלי שאני כמעט ולא יושב איתו לאכול משהו הוא כבר יודע את התשובה: אנחנו באנו לפה לעבוד!
באנגלית קוראים לזה passion
חזרה לעניינינו: את צלמת מתחילה? תבקשי מצלמי אירועים להצטרף לאירוע שהם מצלמים (לא יהיה לך קל למצוא) כדי להשתפשף טכנית ולהבין תאורה, צלמי באירועים משפחתיים צילומי ריקודים ותלמדי על הבעיות הנלוות ואופני ההתמודדות עימם, כשצלם אירועים רציני יאמר לך שהתמונות שלך עומדות בקריטוריונים לצילום מקצועי תוכלי לדרוש תשלום, ויותר מ400 ש"ח.
נכתב ע"י msphoto;1018651:סליחה אם אני אשמע קצת רע
צלמת מתחילה לא יכולה לצלם חתונות בשכר, נקודה.
בדיוק כשם שצלם מתחיל לא יכול לצלם חתונות.
חזרה לעניינינו: את צלמת מתחילה? תבקשי מצלמי אירועים להצטרף לאירוע שהם מצלמים (לא יהיה לך קל למצוא) כדי להשתפשף טכנית ולהבין תאורה, צלמי באירועים משפחתיים צילומי ריקודים ותלמדי על הבעיות הנלוות ואופני ההתמודדות עימם, כשצלם אירועים רציני יאמר לך שהתמונות שלך עומדות בקריטוריונים לצילום מקצועי תוכלי לדרוש תשלום, ויותר מ400 ש"ח.
נכתב ע"י רבקה.;1018723:יפה דיברת!
אז מה, אז עלי אתה לא סומך?
נכתב ע"י מירי 92;1018730:הכל נכון
כמעט...
כשמשפחה מסוימת לא רוצה להשקיע סכום גדול מכל סיבה שהיא בצילום (לא שאני מבינה איך זה הגיוני שדווקא בדבר חשוב כ"כ לא הולכים על הכי טוב, אבל זה לא עניני..)
הם גם לא מצפים לתמונות בליגה ליגה.
לכן, כן הגיוני שצלמת מתחילה תצלם ארוע "בידיעת המשפחה שזה המצב" - התשלום בהתאם וזה לגיטימי לחלוטין.
מסכימה מאוד.נכתב ע"י sh12;1018756:לדעתי, מי שלא מגיע מתחום הצילום [או שמכיר וממש יודע]
לא מבין מה הכוונה צלמת טובה או צלמת מתחילה
מבחינתו: רקע בצילום + מצלמה איכותית = צילום איכותי
ורק אחרי שרואים את התוצאה יש אכזבה.
בנקודה זו המקום של הצלמת להסביר ואפילו להדגים כמה היא עדיין מתחילה ולא מנוסה, ולא יהיו תמונות איכותיות כמו של מישהו שממש מנוסה בתחום.
רק לאחר שהמשפחה יודעת והבינה מותר לה לקחת את העבודה - מבחינה אישית שלה.
אני מכירה כמה משפחות שבאמת רצו לחסוך בצלמת ולקחו מישהי מתחילה שלא ממש הדגישה את ההבדלים והתאכזבו.
לעומת משפחות שלקחו צלמת כזו מתוך ידיעה והבנה ונהנו שיש להם עוד מזכרת מהחתונה. לא חיכו לרמה מקצועית וגם לא קיבלו אותה.
נכתב ע"י sh12;1018756:לדעתי, מי שלא מגיע מתחום הצילום [או שמכיר וממש יודע]
לא מבין מה הכוונה צלמת טובה או צלמת מתחילה
מבחינתו: רקע בצילום + מצלמה איכותית = צילום איכותי
ורק אחרי שרואים את התוצאה יש אכזבה.
בנקודה זו המקום של הצלמת להסביר ואפילו להדגים כמה היא עדיין מתחילה ולא מנוסה, ולא יהיו תמונות איכותיות כמו של מישהו שממש מנוסה בתחום.
רק לאחר שהמשפחה יודעת והבינה מותר לה לקחת את העבודה - מבחינה אישית שלה.
אני מכירה כמה משפחות שבאמת רצו לחסוך בצלמת ולקחו מישהי מתחילה שלא ממש הדגישה את ההבדלים והתאכזבו.
לעומת משפחות שלקחו צלמת כזו מתוך ידיעה והבנה ונהנו שיש להם עוד מזכרת מהחתונה. לא חיכו לרמה מקצועית וגם לא קיבלו אותה.
נכתב ע"י msphoto;1018761:יש הבדל בין 'עוד מזכרת' לבין צלמת שלוקחת אחריות על כל צילום ריקודי הנשים + שולחנות.
אם יש צלם מקצועי שמצלם הכל, וצלמת חובבת שלוקחת פריימים כ'מבט נוסף' זה בסדר גמור לכל הדעות.
נכתב ע"י מירי 92;1018730:לכן, כן הגיוני שצלמת מתחילה תצלם ארוע "בידיעת המשפחה שזה המצב" - התשלום בהתאם וזה לגיטימי לחלוטין.
נכתב ע"י מירי 92;1018815:אז שורת הסיכום היא מה שכתבתי במשפט אחד (אם לא מכלילים את כל המגילה):
!
נכתב ע"י צילומית;1019012:יש צלמים שלא משקיעים בכלום,גם לא בצלמת.העיקר זול!
המשפחה שרוצה זול,תהיה מרוצה מהתמונות בגלל המחיר הזול.אין להם דרישות ליותר.
צלם שמשקיע בתוצאות של עצמו ובתוצאות של הצלמת המשפחה שזה חשוב לה והם מבינים בתמונות תשלם לו בשמחה גם מחיר גבוה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: