צחצוח שיניים

מצב
הנושא נעול.

yael1

משתמש רשום
אמ... לא יודעת מה בענין החורים,
אני אישית, לא מסוגלת לדבר עם אנשים שלא מצחצחים שיניים,
ריח הגן עדן שנודף מהם....
בנוסף לזה שיניים צהובות עם שכבות של...- מאוד מוסיפים למראה כובש...

מנגנת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י avim10;2309908:
חורים זה משהו אחד, ובזה אולי את צודקת. אולי.
אבל דבר לא פחות חמור זה מחלות חניכיים, וזה ודאי מתפתח מחוסר צחצוח.

ונסיגת חניכיים, מצחצוח יתר

נני5

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עד גיל 18 לא הקפדתי על צחצוח שיניים, והייתי אולי פעמייםאצל רופא שיניים. בסביבות ה 18 התחלתי להקפיד על הגיינת הפה ולצחצח לפחות פעמיים ביום,ומאז - יש לי כמעט הוראת קבע אצל רופא השיניים, ובנוסף, השיניים שלי כל הזמן מצהיבות! לא משנה כמה אני מצחצחת. ואני ממש לא שותה קולה/קפה.

היה פעם ב'פטנט רשום': אם לוקחים סידן בכל יום, זה מגן על השיניים. ניסיתי במשך תקופה ובאמת היה טוב יותר

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בלע"ר מצחצחת שיניים כשההלכה מחייבת. יש לי אולי שתי סתימות מגיל 18 בערך.
אחותי כנ"ל. היא טוענת טענה דומה לגבי רחצה, שלא צריך להתקלח כל יום ומי שמתרגל להתקלח הרבה גם מזיע יותר.

ISC

משתמש רשום
עד אחרי לידה שניה לא היה לי חור אחד בשן.
אז חשבתי שיש לי שיניים חזקות:(
אח"כ אחרי כל 2 לידות בין 9-12 חורים.
גם עם צחצוח.

park

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
זה אחד הדברים שמשום מה גם הדברים ששמעתי מרופאי השיניים לא נשמעים לי אמינים. הכל מתבסס על מחקרים מלפני 40 שנה, כאילו אין מחקרים עדכנים בענין, רק שיטות חדשות לטיפול.

בכ"א לפי מה שהבנתי ישנם 2 סוגים של רוק, אחד חומצתי יותר ואחד נטרלי. האנשים בעלי הרוק החומצתי, סובלים מהרבה חורים בשיניים, וכמעט אין להם אבנית. האנשים בעלי הרוק הנטרלי כמעט אין להם חורים, אבל יש להם אבנית בשפע.

שמעתי על פתרון של צריכה קבועה של סידן וויטמין D. אין לי הוכחות לכך, אבל אצל הורים שלנו היו צורכים הרבה חלב ומוצריו, והיו יחסית שיניים בריאות, היתה לי אחות שצרכה פחות והיו לה הרבה יותר חורים. שאלתי רופאי שיניים על הענין והם טוענים שאין שום קשר....

תכל'ס אני מקפיד על צחצוח בלילה, (אם השיניים היו נקיות בלילה למה צריך לצחצח בבוקר חוץ מנוחות ותחושה, כאילו אני חולה ירח שרץ למקרר באמצע הלילה) וב"ה חוץ מחורון קטנטן (סתימה ללא הרדמה) לא סבלתי משיינים. כן הקפדתי על שיננית כפעם בשנתיים מגיל צעיר.

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
מנסיון ובדיקה בין הרבה משפחות
לדעתי
שיניים בעיתיות זה יותר ענין של תזונה נכונה מאשר של צחצוח נכון
וכמובן, אם יש במשפחה תורשה בעיתית אז צריך להקפיד הרבה יותר על תזונה
אבל זה הא ב של שיניים

bbh200

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
אבא שלי טוען שחברות משחות השיניים עשו הסדר עם רופאי השיניים ושמים שם איזה חומר שגורם חורים...
הוא עצמו היה פעם אחת אצל רופא שיניים לעקירה בגיל 50+ וזהו!

אברך חסידי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
עריכה והפקת סרטים
אני לא יודע מה חברות משחות השיניים עושות אבל מה שכן אני יכול להגיד שסבא שלי מצחצח שיניים אחרי כל ארוחה! והוא כבר בן 70 + ויש לו את כל השיניים בריאות! בלי שום עקירה סתימה שורש וכו' ותמיד צחקו עליו שמה שהכי קשה לו ב-3 ימים יום טוב זה הצחצוח שיניים...... (נראה לי שהיום יש לו כבר מברשת שמותר בשבת, היה הראשון לקנות כשיצא......)

בכל אופן ידוע שחורים בשיניים גם קשור לסידן בגוף ואלו שיש להם חסר בסידן יש להם חורים ואלו שאוכלים הרבה סידן אין להם שום בעיה עם חורים בשיניים,
וגם מומלץ שלנשים חודשיים לפני.......... מומלץ לאכול הרבה גביהנ צהובה שיש בו הרבה סידן כדי לא לקבל אח"כ חורים,

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה