עזרה צ'ולנט טוב!

אלישבע וי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לא יודעת על שקיות קוקי, על השקיות האלה אני יודעת שהן עשויות מנפט שמשתחרר בבישול
מענין לגבי השקיות,
אני שמה גריסים בתוך שקית אוכל וככה זה מתבשל בסיר. מכירה המון ששמים את הקטניות בשקיות. מענין עד כמה ואם זה מסוכן ובעייתי
אני גם אופה ישר על תבניות ח"פ ומכירה כאלו ששמים נייר אפיה ולא אופים ישירות על התבנית הח"פ
 

ליבי ;)

משתמש מקצוען
מענין לגבי השקיות,
אני שמה גריסים בתוך שקית אוכל וככה זה מתבשל בסיר. מכירה המון ששמים את הקטניות בשקיות. מענין עד כמה ואם זה מסוכן ובעייתי
אני גם אופה ישר על תבניות ח"פ ומכירה כאלו ששמים נייר אפיה ולא אופים ישירות על התבנית הח"פ


זה מושרש אצלי מגיל אפס... מקפידים על זה מאוד, אצלינו.
 

רוח סערה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אם הן היו משחררות חומרים הן היו נמסות.
אני עושה את זה שנים. ומעולם לא היה איזשהו טעם או תגובת התכווצות של הניילון בחום גבוה.
אני כמעט בטוחה שזה מעיד על זה שהחומרים לא משתחררים במקרה זה.
לעומת זאת, שימו לב שניילון נצמד מתכווץ ומתקשה במגע עם חום גבוה.
יכול להיות שלכן יש להם "שם רע" בחימום.
או שזה טכניקה שיווקית כדי לא לגלות שאין שום טעם לקנות את ה"קוקי".

אגב, במקום לעשות סיר אורז בליל שבת אני מכניסה אורז ("השף") עם מים (אפשר קרים), מלח ושמן ל-2 שקיות הקפאה אחת בתוך השניה, קושרת ומכניסה לסיר עם העוף בתחילת הבישול.
כך מתבשל לי אורז מושלם וטעים להפליא בלי ללכלך כלים מיותרים.
 

רוח סערה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
ככה?
דוקא יצא לי לשמוע שהחומר של השקית קוקי הוא גרוע לבריאות. השקית הפשוטה עוד יותר גרועה?
כל יום אומרים משהו אחר.
לכי תדעי...
בהרגשה של רבים- השקיות שלא מתכווצות ומשתנות לא עוברות תהליכים כימיים מסוכנים....
 

פלאפונית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מעניין שבדיוק היום קיבלתי סרטון של הבעלים של מסעדת ''שלייקס'' שמראה איך הוא עושה
את הטשולנט שלו...
מי שרוצה באישי. (רואים את אשתו ממש לשניה )

נ.ב. כשם שפרצופיהם שונים כך טשולנטיהם שונים :D
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
"מוספים 2/3 כוסות קולה לא דייאט "
הכוונה פחות מכוס או 2 עד 3 כוסות?

"2/3 כוס שומן בשר טחון" -מה זה?
שני שליש...
שומן בשר טחון זה כפשוטו
שומן של בקר - מבקשים מהקצב לטחון
 

שוקולית:)

משתמש מקצוען
כדי ליצור טשולנט נימוח, וחום. יש לשים לב שיהיה ממוקם בפלטה במקום שיבעבע כל הלילה (ובשביל זה רצוי גם לכסות בשמיכה או במגבת עבה.)
לא צריך בגלל זה להציף אותו במים מראש כדי שלא יישרף, כי לרוב הוא יישאר נוזלי מדי בשעת ההגשה.
לפעמים רק מעט יותר נוזלים מן התוצאה הרצויה מספיקים, וזה בתנאי (ובכלל זאת עצה נפלאה) שמניחים צלחת הפוכה (מעט יותר קטנה מקוטר הסיר) על הטשולנט עצמו.
זה יוצר אפקט שהנוזלים, במקום להתאדות, פוגשים בצלחת וחוזרים לטשולנט עצמו.
הצלחת ההפוכה גם גורמת לכל חלקי הטשולנט להיות עסיסיים, ולא להתייבש.


מעניין....
איזה צלחת את שמה? זכוכית? ואת משאירה כך מער"ש עד אכילת הצולנט?
 

רוח סערה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מעניין....
איזה צלחת את שמה? זכוכית? ואת משאירה כך מער"ש עד אכילת הצולנט?
יש לי צלחת זכוכית שתואמת בגודל, אבל לאחרונה החלפתי סיר לצ'ולנט (ברוך ה' גדלנו) והתחלתי לשים צלחת אחרת (היא עשויה מקורנינג של קורל, אבל לדעתי כל צלחת שחסינה לחום מתאימה), לא חייבים לכסות את כל קוטר הסיר, מספיק שתכסה את רובו של הצולנט.
כך מאמצע הבישול עד אכילת הטשולנט.
 

שורי פלד

משתמש מקצוען
יש לי צלחת זכוכית שתואמת בגודל, אבל לאחרונה החלפתי סיר לצ'ולנט (ברוך ה' גדלנו) והתחלתי לשים צלחת אחרת (היא עשויה מקורנינג של קורל, אבל לדעתי כל צלחת שחסינה לחום מתאימה), לא חייבים לכסות את כל קוטר הסיר, מספיק שתכסה את רובו של הצולנט.
כך מאמצע הבישול עד אכילת הטשולנט.
במקום המכסה? או גם וגם?
 

אביטל טאביב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לפעם הראשונה, שימי בשר ראש, הוא אף פעם לא מתפשל... הוא פשוט רך וקל לבישול.
אני מוסיפה סילאן למתיקות.

יש לי מתכון מעולה, אם מעוניינים אעלה.
 

שירת הלווים

משתמש פעיל
בשר ראש או לחי. ברווח.
בלי מידי הרבה תוספות.
צריך להיות ממש מוכשר כדי להרוס בשר כזה.
בצל
שום
בשר
10 דקות.
תפו"א
גריסים שעועית.
פלפלללל מלח פפריקה
מים.....
(הסוד הגדול נמצא בקישקע של "גלטעוף" שמוציאים מהשרוול, ומעבירים לשקית מחוררת ממש)

צ׳אבעס
 

ירמי וולדמן

מתווך דירות ונכסים
מנהל
מנוי פרימיום
ייו אדום מתוק מוסיף טעם?
 

פרלינדה

משתמש רשום
צילום מקצועי
מעניין שבדיוק היום קיבלתי סרטון של הבעלים של מסעדת ''שלייקס'' שמראה איך הוא עושה
את הטשולנט שלו...
מי שרוצה באישי. (רואים את אשתו ממש לשניה )

נ.ב. כשם שפרצופיהם שונים כך טשולנטיהם שונים :D
אשמח מאוד לקבל
אם זה עדיין רלוונטי
תודה רבה!
 

המחזק

משתמש מקצוען
D I G I T A L
אגב, במקום לעשות סיר אורז בליל שבת אני מכניסה אורז ("השף") עם מים (אפשר קרים), מלח ושמן ל-2 שקיות הקפאה אחת בתוך השניה, קושרת ומכניסה לסיר עם העוף בתחילת הבישול.
כך מתבשל לי אורז מושלם וטעים להפליא בלי ללכלך כלים מיותרים.
אנחנו עושים ככה את "הכל" כל אחד בשקית נפרדת וכלום לא מתלכלך!!!
כלומר סיר גדול עם מים והמון שקיות כל אחד משהו אחר (צונלט/אורז/עוף/חיטה/ג'חנון/בצים/קוגל/ועוד)
במוצאי שבת רק מרוקנים את המים מהסיר והכל נשאר נקי
מומלץ ביותר רק שמים כל דבר בכמה שקיות הקפאה מרשרשות כדי שלא יקרע
נ.ב. הכל יוצא מבושל מאוד וממש חום, עדיף להשים על האש מיום חמישי
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה