כרטיס סטודנט
משתמש צעיר
בלת"ק
להקפיד ליטול לו ידים
אבני רובין (נראה לי קוראים לזה כך)
להקפיד ליטול לו ידים
אבני רובין (נראה לי קוראים לזה כך)
זה לא מיתוס שגויצהבת נוצרת אחרי הלידה והדרך להתמודד איתה היא
שהתינוק יוציא את הבילירובין מהגוף.
ההנחיה בעצם היא שתינוקות יאכלו כמה שיותר כדי שיתפנו כמה שיותר,
והכי קל למוהלים להגיד תתנו מטרנה במקום להגיד לאמא לשאוב כל שעה שעתיים ולהביא
כי הם יודעים שהרבה אימהות אולי לא יעמדו בזה.
אבל אין שום חומר בתמ"ל שמוריד צהבת , זה נטו הענין של לאכול הרבה
ופשוט חבל לי על תינוקות בני יום שניזונים בגלל מיתוס שגוי מתמ"ל......
מערכת העיכול הינה מערכת סגורה מכל הגוף, להבנתי אין קשר, הנוגדנים הם בשעת הלידה שיש חיבור בין דם האם לילודאם סוגי הדם שונים-התינוק ממשיך לקבל נוגדנים בעיתיים
מה הכוונה?אם זה צהבת בגלל משקל
נוגדנים יכולים להגיע דרך מערכת העיכול -חלבמערכת העיכול הינה מערכת סגורה מכל הגוף, להבנתי אין קשר, הנוגדנים הם בשעת הלידה שיש חיבור בין דם האם לילוד
יש שתי סוגי צהבות נפוצותמה הכוונה?
קיבלתי על זה הסבר מאוד ברור שחלב מביא נוגדנים נוספים וגורם לעליה בצהבת מכמה וכמה רופאים כולל מנהלת המחלקה בפגיה של הדסהאני מסכים שחלב אם מוריד פחות את הצהבת ולפעמים אפי' גורם לחוסר ירידה, אך ממש לא מביא נוגדנים, האוכל לא מחובר למערכת הדם
קצת יותר ליודעיםחשוב להבין שיש שתי סוגי צהבות
כבר כתבתי למעלה שזה אחד וחצי אחוז מהתינוקות הלוקים בצהבת, וכתבתי שאין צהבת שנגרמת מחלב אם ולא ממשקל, הם מקסימום גורמים שזה לא ירד מהר, בכל צהבת טוב הנקה העיקר שיאכל אבל יותר טוב תמ"ל כמו שכתבתי לעיל, ובצהבת הפחות שכיחה של חלב אם יותר חשובוהסוג הנפוץ הוא לא זה שנגרם מחלב אם
לא מביא נוגדנים, מקסימום גורם לעליה, ברור לי שהרופא לא אמר, ואני אשמח לשמוע זאת ממנושחלב מביא נוגדנים נוספים וגורם לעליה בצהבת מכמה וכמה רופאים כולל מנהלת המחלקה בפגיה של הדסה
לא בהכרח נכוןאבל יותר טוב תמ"ל כמו שכתבתי לעיל
כלומר? אני צריך לתרום 1500 שח כשצריך לעשות ברית לבני?????????? חוץ מהעלות של הסעודה שבמילא מוציאים... למי הכסף הולך ועל מה ולמה? אשמח לביאור!!ומוהליו - קרן ברית אברהם 1500 ש"ח לסעודת ברית מילה יש לתאם לפני הברית מומלץ מוקדם ככל האפשר.
לקבל 0533190177 (שכחתי קודם את הטלפון)לתרום
עדיין - מערכת פירוק המזון עובדת יותר כאשר התינוק מקבל תחליף ולא הנקה כך שגם אם התינוק יונק היטב ואוכל טוב הצהבת תתפנה מהגוף בקצב מואט מאשר משניזון מתחליף ( כך הוסבר לי ע"י מנהל מחלקת ילודים)צהבת חלב אם הינה בערך באחוז וחצי מן התינוקות הלוקים בצהבת, ואגב גם צהבת זאת לא נגרמה מחלב אם אלא כרגע היא הסיבה שהגוף לא מפנה את הבילירובין בקצב הרגיל, (כמו שמחבר המאמר שהבאת הביא התייבשות כגורם לצהבת בעוד שרק גורם לחוסר פינוי) ובשאר כל הצהבות אין קשר בין הגורם להורדה שזה תלוי בפינוי שטוב הנקה ועוד יותר טוב תמ"ל, ונקודה נוספת מאחר שזה צהבת מאוחרת בדר"כ כבר לא קשור לברית ביום השמיני.
אכןהרופאים היום מסכימים שתינוק הניזון מתמ"ל, יורד לו יותר בכל סוגי הצהבות, כמובן שאם האוכל של האמא לא מספיק או שהיא לא מאכילה מספיק יש חשיבות פי כמה, ובכל מקרה תמיד יהיה מומלץ לשלב תמ"ל
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: