דרוש מידע צאו והתפרנסו זה מזה!

מצב
הנושא נעול.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
בלת"ק חלקי.
יש בעיה אצל הציבור שלנו שבעל העסק יודע שהוא יכול לזלזל בך כי גם אם יהיה בעיות הוא יודע שלא תתבע אותו לבית משפט וגם לבית דין יש סיכוי קטן מאוד שתלך..
אני מכיר סיפור על חברה של אשתי שקנתה פאה אצל אחת מאנ"ש והפאה באמת הייתה לא טובה היא הגיעה לתיקונים הלוך חזור עד שלבסוף היא אמרה להם אתם רואים שזה לא טוב ואין דרך לתקן תביאו פאה חדשה (זה היה בעיה שלהם) התגובה להם הייתה אם את רוצה פאה חדשה תתבעו אותנו לבי"ד בלי זה אנחנו לא מדברים!!!
יש גם בעיה שהיא יותר נראה לי תודעה עסקית,
כל בעל עסק במגזר הכללי יודע ששווה לו לפצות לקוח שקיבל מוצר או שירות פגום כי הוא יחזור אליו וימליץ לחברים,
אבל אני שכרתי רכב, הלכתי ליהודי משלנו שיש לו חברת השכרה (מעדיף לא לחשוב אם יש לו ביטוח)..., בהתחלה קיבלתי רכב תקול, בנס בגלל שזיהתי א"ז כשהוא עוד היה לידי, נסענו להביא רכב אחר במרחק של 10 דקות נסיעה, תכל'ס קיבלתי את הרכב ובהמשך הנסיעה גילתי שקיבלתי טרקטור מלוכלך, הרכב היה פשוט מטונף, ובקושי האיץ, ובאמצע הדרך בכביש מהיר ירד ל30 בקיצור זוועה!!!
תכל'ס בסופו של יום הגעתי אליו, הבחור הסכים לתת לי הנחה של 50 שקל (יכול להיות שפחות לא זוכר), על יום שלם שהתפקשש...
תגידו יש סיבה שאני יחזור אליו?
כל בעל עסק שחפץ חיים היה יודע שהוא צריך לפצות לקוח בפיצוי מכובד ורציני כדי שיחזור אליו וימליץ עליו, ההשקעה הקטנה הזו לטווח הארוך היית שווה לו הרבה יותר מהמריחה של ה50- שקל...
אולי מישהו צריך להקים ארגון שיסייע לבעלי עסקים קיימים וילמד אותם כמה נקודות עסקיות שמעולם לא שמעו...

נערך לאחרונה ב:

גרפטריק

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
וגם התורה חסה על ממונם של ישראל
לשיטתך כך ערמת שטרות וזרוק מהחלון וכך תקיים מצוות צדקה בהידור
חלאס עם השטויות האלה
ותפסיקו לצטט אמרות ולהוציא אותם מהקשרם
הרמב"ם לא אמר שמצווה להיות פראייר לשני על חשבון האוכל של הילדים שלך
אני מנסה לדון אותך לכף זכות שמישהו עקץ אותך עקיצה רצינית ואתה מרגיש מזה פרייאר ואתה שופך כאן את חמתך
אני ציטטתי את הרמב"ם על זה שכתבת שאתה דואג לכסף שלך כשאתה לוקח ערבי
אז יש את הצד השני שמה שאתה משלם ליהודי יותר מערבי אתה עדיין לא מפסיד כי אין מעני מן הצדקה
בבקשה אל ת[כך]קח ערמות שטרות ותזרוק אותם מן החלון חבל על הכסף
תן א"ז ליהודי שעושה עבודה טובה ולא תצא פרייאר

גימפעל

משתמש מקצוען
אני מעדיף כמובן לקנות אצל אנ"ש, אבל שיהיו אדיבים ושיתנו שירות מעולה,
לאט לאט מנסיון אני לומד לאיזה חנויות להיכנס ולשלם טיפ טיפ יותר כדי לקבל שירות ואחריות שיחסוך ממני כסף, ומאיזה חנויות עם מוכר אונזרע עם זקן ארוך לברוח.

גימפעל

משתמש מקצוען
קראתי גם את כל הכתבות של הכותב המוכשר במשפחה,
ומאוד התרשמתי אבל התרבות הישראלית לא מתאימה לזה,
באמריקה יש שירות אתה נכנס לחנות לקנות נעליים יש לך דייל צמוד אליך עד שאתה גומר למדוד וניגש לקופה לשלם,
כאן הוא המוכר והוא הדייל ואתה צריך לרדוף אחריו כדי שיביא לך מידה או דגומה אחרת, ואח"כ לחכות שיתפנה ושיגש לקופה כדי שתוכל לשלם.

אלי @@@

משתמש מקצוען
אני מנסה לדון אותך לכף זכות שמישהו עקץ אותך עקיצה רצינית ואתה מרגיש מזה פרייאר ואתה שופך כאן את חמתך
אני ציטטתי את הרמב"ם על זה שכתבת שאתה דואג לכסף שלך כשאתה לוקח ערבי
אז יש את הצד השני שמה שאתה משלם ליהודי יותר מערבי אתה עדיין לא מפסיד כי אין מעני מן הצדקה
בבקשה אל ת[כך]קח ערמות שטרות ותזרוק אותם מן החלון חבל על הכסף
תן א"ז ליהודי שעושה עבודה טובה ולא תצא פרייאר
זה העניין לשיטתך אל תתמקח על מחיר אל תשווה מחירים כי כל שקל שהולך ליהודי זה צדקה ולא תעני מהצדקה
ולשיטתי אל תהיה פראייר תשווה מחירים ואם הערבי או החילוני יותר זול ומסתדר לך האיכות אין עניין לפרנס את ההוא שמפקיע ומנצל את זה שהוא יהודי או חרדי
ולשיטתי עניי עצמך קודמים לעניי עירך
שהרי נראה לי שרובנו כאן לא עשירים שחיים בלי הגבלת תקציב אלא בדר"כ הציבור החרדי לא כזה וחי על השקלים
אז למה שאני לא יחוס על פרנסתי אשתי וילדיי
וב"ה לא נעקצתי ע"י אף אחד תודות למשנתי הסדורה בנושא, על הכל אני מסכם מראש וכמובן מתפלל על כך

יוק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
בלת"ק חלקי.
יש בעיה אצל הציבור שלנו שבעל העסק יודע שהוא יכול לזלזל בך כי גם אם יהיה בעיות הוא יודע שלא תתבע אותו לבית משפט וגם לבית דין יש סיכוי קטן מאוד שתלך..
אני מכיר סיפור על חברה של אשתי שקנתה פאה אצל אחת מאנ"ש והפאה באמת הייתה לא טובה היא הגיעה לתיקונים הלוך חזור עד שלבסוף היא אמרה להם אתם רואים שזה לא טוב ואין דרך לתקן תביאו פאה חדשה (זה היה בעיה שלהם) התגובה להם הייתה אם את רוצה פאה חדשה תתבעו אותנו לבי"ד בלי זה אנחנו לא מדברים!!!
אתה כותב שאי אפשר לתבוע (בבית משפט)ובחדא מחתא אתה כותב שהם הסכימו ללכת לבית דין איפה פה הבעיה?

אברך צעיר (?)

משתמש פעיל
אצל רוב אנ"ש השירות לקוי ואיום

דוגמא הכי קטנה, האם חשבתם פעם ללכת לחנות נעליים/בגדים חרדית ביום שישי בשעות הפתיחה הנקובות?!
בוודאי שלא!
כי כולם פותחים חצי שעה - שעה אחרי הזמן הנקוב

עדיף ללכת לזארה

א"א לתת שרות מתחת לכל ביקורת ואח"כ להתבכיין 'למה לא קונים אצלי?'

תתחרה בשירות, באיכות ובאחריות של כולם, וכולם יקנו אצלך

ושום אימוג'י כועס לא ישנה זאת, רק שינוי אמיתי בפועל ישנה

חיים שיש בהם

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
עריכה תורנית
אצל אנ"ש השירות לקוי ואיום

דוגמא הכי קטנה, האם חשבתם פעם ללכת לחנות נעליים/בגדים חרדית ביום שישי בשעות הפתיחה הנקובות?!
בוודאי שלא!
כי כולם פותחים חצי שעה - שעה אחרי הזמן הנקוב

עדיף ללכת לזארה
האם חשבתם פעם להתקשר לזארה ביום שישי בצהריים שאתם חייבים דחוף בגד אם אפשר לקפוץ לרגע לא בשעות?
אצל אנ"ש כן וכן
זה סגנון שירות יותר היימיש לטוב ולמוטב

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
אתה כותב שאי אפשר לתבוע (בבית משפט)ובחדא מחתא אתה כותב שהם הסכימו ללכת לבית דין איפה פה הבעיה?
הם לא אמרו לו לך לבית דין,
הם בעצם בשפה המקובלת בציבור אמרו לו עוף לי מהעינים ואם תעז לתבוע אותנו לבית דין יתדפקו פתאם על דלתך כמה רבנים מכל הסוגים וכל השכונה תדבר על האכזר שתובע את בעל העסק האומלל שרק רצה לפרנס את ילדיו הקטנים...
כך זה במחוזותינו,
מי שלא רוצה שיהרסו חייו לא הולך לבית דין...:cautious:

וסרמן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
קראתי את רוב התגובות ונדמה לי שאני מזדהה עם שני הצדדים.

נכון שזה מצווה גדולה וחסד ענק לתמוך בבעלי עסק 'משלנו', אבל כמו שכתבו כמה וכמה, כשאני לוקח ערבי וכדומה, אני תומך קודם כל בעצמי.
נדמה לי שכשמדובר בהבדל של כמה שקלים, (ולפעמים אין בכלל הבדל), וודאי שצריך לעשות חושבים ולשנות את הגישה שלנו.
אבל כשמדובר בסכומים יותר משמעותיים, מוכרחים להבין את הצד השני.

אגב, קיבלתי קצת רושם שבגישה הציבורית יש הבדל בין לקחת ערבי לבין לוותר על היהודי - ואסביר:
הרבה יותר קל לאדם להבין שהוא מזמין תיק מעלי אקספרס או כרטיס טיסה באתר מסויים, (ואגב, יש על זה אשכול שלם בפרוג עם אלפי הודעות), לבין לקחת קבלן ערבי.
לדעתי זה בעיקר התחושה שהכסף שלנו הולך לערבים המרצחים במקום לאנ"ש, מה שאין כן כשאנו מזמינים מחברת תעופה הולנדית או חברת ייצור סינית שאז אין לנו את התחושה הזו.

וסרמן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
יש נקודה נוספת שחשוב לשים עליה את הדעת:
המכירות הביתיות.

כשהשכנים מולנו החליטו להקים מכירה ביתית, ולא משנה אם זה מכירת ביצים, כיפות, או הדפסות, הרי שהם מקווים להשיג מזה הכנסה חודשית שעומדת בסביבות אלף ש"ח פלוס מינוס. (אולי יותר מינוס...)
זה אומר שהכמה שקלים שלנו כשאנו קונים דווקא אצלם, משמעותיים הרבה יותר מאשר נקנה במכולת השכונתית.
נכון שגם בעל המכולת הוא יהודי וגם אותו יש מצווה לפרנס, אבל אם בסוף החודש יהיה אלף ש"ח פחות במחזור זה לא משפיע בכלל, כי המחזור לו עומד על עשרות אלפים.
מה שאין כן בעלי המכירות, שם כל שקל משמעותי.

נקודה למחשבה...

שירה 34

משתמש מקצוען
יש נקודה נוספת שחשוב לשים עליה את הדעת:
המכירות הביתיות.

כשהשכנים מולנו החליטו להקים מכירה ביתית, ולא משנה אם זה מכירת ביצים, כיפות, או הדפסות, הרי שהם מקווים להשיג מזה הכנסה חודשית שעומדת בסביבות אלף ש"ח פלוס מינוס. (אולי יותר מינוס...)
זה אומר שהכמה שקלים שלנו כשאנו קונים דווקא אצלם, משמעותיים הרבה יותר מאשר נקנה במכולת השכונתית.
נכון שגם בעל המכולת הוא יהודי וגם אותו יש מצווה לפרנס, אבל אם בסוף החודש יהיה אלף ש"ח פחות במחזור זה לא משפיע בכלל, כי המחזור לו עומד על עשרות אלפים.
מה שאין כן בעלי המכירות, שם כל שקל משמעותי.

נקודה למחשבה...
ממש ככה
אני מכרתי בעבר מוצר שכולם צורכים והרבה מהשכנים לא קנו אצלי ואין שום סיבה הנראית לעין מדוע..

רותיס

משתמש פעיל
מנסיון שנפלנו אצל בעלי מקצוע חרדים דווקא קבלן חרדי וחברת מטבחים בבעלות חרדי
זה שהם חרדים לא מראה על אמינות .
יש לברר אל כמה שיותר לקוחות.
לצערי זה המצב אין להם פחד מרשויות החוק אלא רק מבית דין שיש לו פחות שיניים.
בודאי שזה לא הכללה אבל יש מציאות כזאת דווקא אצל בעלי מקצוע משלנו.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
ממש ככה
אני מכרתי בעבר מוצר שכולם צורכים והרבה מהשכנים לא קנו אצלי ואין שום סיבה הנראית לעין מדוע..
א. לכאורה כי גם מכירה ביתית צריכה מיתוג מסויים...
ב. אולי השכנים הרגישו שזה לא מספיק מכובד?
ג. או שזה חלטורה, שא"א לסמוך עליה?
ד. חוץ מהבעיה ש"עם משפחה אוכלים קוגל וכו'"... שאנשים מעדיפים לקנות מוצרים אצל אנשים לא מאד קרובים כדי להימנע מחוסר נעימות או מהתחמקות שתגרום למחלוקת עם האנשים הקרובים במקרה של בעיה פגם וכדו'...

קווי תוכן

משתמש צעיר
ממש ככה
קופות הצדקה הגדולות כיום מחלקות כרטיסי קנייה לרשתות הגדולות ולא צ'ק מזומן
זו הסיבה למה משפחות כאלו יעדיפו לקנות גם לחם וחלב בסופרמרקט ולא מתחת לבית

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
קופות הצדקה הגדולות כיום מחלקות כרטיסי קנייה לרשתות הגדולות ולא צ'ק מזומן
זו הסיבה למה משפחות כאלו יעדיפו לקנות גם לחם וחלב בסופרמרקט ולא מתחת לבית
מה לעשות עם צ'ק מזומן הם יחזירו חובות...

Reizily

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
קראתי גם את כל הכתבות של הכותב המוכשר במשפחה,
ומאוד התרשמתי אבל התרבות הישראלית לא מתאימה לזה,
באמריקה יש שירות אתה נכנס לחנות לקנות נעליים יש לך דייל צמוד אליך עד שאתה גומר למדוד וניגש לקופה לשלם,
כאן הוא המוכר והוא הדייל ואתה צריך לרדוף אחריו כדי שיביא לך מידה או דגומה אחרת, ואח"כ לחכות שיתפנה ושיגש לקופה כדי שתוכל לשלם.
זה לא נראה לי כ''כ תירוץ.
נכון שיש הרבה חנויות שאין להן שירות כמו שצריך, עדיין אי אפשר לקבוע שהתרבות הישראלית לא מתאימה לזה.
כולם רוצים להיות טובים יותר. המודעות רק עולה בקרב הציבור, ועם עוד שטיפות מוח המצב רק ישתפר יותר ויותר בעז''ה.

ותוספת לטענות על השירות הלקוי, לא חסרות חנויות שכשנכנס לקוח מחוץ לשכונה הוא זוכה לכבוד מלכים ושירות אישי צמוד (אולי יותר מדי...), לעומת שכן מהבניין שנכנס ועושים לו טובה שנותנים לו לשלם על המוצרים...

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
ה לא נראה לי כ''כ תירוץ.
נכון שיש הרבה חנויות שאין להן שירות כמו שצריך, עדיין אי אפשר לקבוע שהתרבות הישראלית לא מתאימה לזה.
כולם רוצים להיות טובים יותר. המודעות רק עולה בקרב הציבור, ועם עוד שטיפות מוח המצב רק ישתפר יותר ויותר בעז''ה.
לדוג' מחנות הנעליים 'מיין שיך' אני לא יודע למי זה שייך, כנראה ליהודי שומ"צ,
יש הרבה נותני שירות ובד"כ מלווים אותך בהוגנות ובמאור פנים..

יוק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
כמובן שהם לא הלכו לבית דין כי זה כאב ראש גדול.
אני מבין את ההימנעות מללכת לבית דין זה לא נחמד בעליל,
אבל אי אפשר לשמוע צד אחד להצדיק את מקבל השירות וללכלך על נותן השירות!
תשאל כל נותן שירות באיזה תלונות הזויות הוא נתקל מלקוחות והלקוח בטוח במליון אחוז שהוא צודק!
בשביל זה יהודי טוב מברר את הדברים בבית דין או לפחות אצל רב שהם סומכים עליו, זה מינימום מתבקש בכזה סיפור.

לי הקטן היה פעם אירוע שנתבקשתי לנגן משעה מסוימת במהלך האירוע עד סוף האירוע, למזלו הרע של בעל השמחה האדמו"ר שלו הגיע ודיבר כ-50 דק' על חשבון זמן המוזיקה בסוף האירוע בעל השמחה רצה לשלם לי רק חצי מהסכום שסוכם מכיוון שפיזית ניגנתי רק חצי מהזמן!!!... מה אתה אומר על זה? הלוקח תמיד צודק.....

הם לא אמרו לו לך לבית דין,
הם בעצם בשפה המקובלת בציבור אמרו לו עוף לי מהעינים ואם תעז לתבוע אותנו לבית דין יתדפקו פתאם על דלתך כמה רבנים מכל הסוגים וכל השכונה תדבר על האכזר שתובע את בעל העסק האומלל שרק רצה לפרנס את ילדיו הקטנים...
כך זה במחוזותינו,
מי שלא רוצה שיהרסו חייו לא הולך לבית דין...:cautious:
לא מכיר את השפה המקובלת הזאת
שמעתי שרודפים את מי שהולך לערכאות לא את מי שהולך לבית דין אבל כנראה שאני תמים מידי...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה