@שירי כהן זה ספיישל פור יו
במסגרת תהליך שינוי תזונה [שלי אישית, בני הבית ממשיכים כרגיל, אז אל דאגה יהיו מתכונים "רגילים"] לתזונה יותר בריאה, חיפשתי משהו לעצמי שיהיה טעים, מזין, בריא ולא משמין. ושיהיה חלבון. מקסימום עם פחמימה מינורית.
מהמזווה הציצה אלי חבילת עדשים כתומות. קרצה לי קצת.
שתי דקות חשיבה
ויש פשטידה.
בלי פחמימה מוספת
רק 2-3 כפות שמן על כפשטידה
מנה חלבונית לחלוטין.
קוביה מהפשטידה לצד סלט ירקות= ארוחה בריאה ומזינה. והעיקר משביעה לאורך זמן.
500 גרם עדשים כתומות
2 בצלים קצוצים דק
2-3 כפות שמן
4 שיני שום כתושות
מלח
פלפל
4 ביצים
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
שוטפים את העדשים כמה פעמים עד שהן לא מעלות קצף במים
משרים במים רותחים כשעה
מסננים היטב
במחבת- מזהיבים בצל קצוץ בשמן.
שמים בקערה גדולה את הבצל המוזהב עם השמן שלו.
מוסיפים שום, פטרוזיליה קצוצה
טוחנים חלקית את העדשים במעבד מזון. עד שחלק הופך לממרח וחלק נשאר שלם או שבור.
מוסיפים לקערה.
מוסיפים 4 ביצים, מלח ופלפל
מערבבים היטב עד שהעיסה אחידה ממש
תבנית A4 מרופדת בניר אפיה
אופים ב 180 מעלות שעה.
הקפאתי לעצמי קוביות. לשלוף ולחמם.
אפשר להכין כפשטידות אישיות, כמובן
במסגרת תהליך שינוי תזונה [שלי אישית, בני הבית ממשיכים כרגיל, אז אל דאגה יהיו מתכונים "רגילים"] לתזונה יותר בריאה, חיפשתי משהו לעצמי שיהיה טעים, מזין, בריא ולא משמין. ושיהיה חלבון. מקסימום עם פחמימה מינורית.
מהמזווה הציצה אלי חבילת עדשים כתומות. קרצה לי קצת.
שתי דקות חשיבה
ויש פשטידה.
בלי פחמימה מוספת
רק 2-3 כפות שמן על כפשטידה
מנה חלבונית לחלוטין.
קוביה מהפשטידה לצד סלט ירקות= ארוחה בריאה ומזינה. והעיקר משביעה לאורך זמן.
500 גרם עדשים כתומות
2 בצלים קצוצים דק
2-3 כפות שמן
4 שיני שום כתושות
מלח
פלפל
4 ביצים
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
שוטפים את העדשים כמה פעמים עד שהן לא מעלות קצף במים
משרים במים רותחים כשעה
מסננים היטב
במחבת- מזהיבים בצל קצוץ בשמן.
שמים בקערה גדולה את הבצל המוזהב עם השמן שלו.
מוסיפים שום, פטרוזיליה קצוצה
טוחנים חלקית את העדשים במעבד מזון. עד שחלק הופך לממרח וחלק נשאר שלם או שבור.
מוסיפים לקערה.
מוסיפים 4 ביצים, מלח ופלפל
מערבבים היטב עד שהעיסה אחידה ממש
תבנית A4 מרופדת בניר אפיה
אופים ב 180 מעלות שעה.
הקפאתי לעצמי קוביות. לשלוף ולחמם.
אפשר להכין כפשטידות אישיות, כמובן