פשטידה חלבית ....

פלאפונית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
למי יש דחוף מתכון מוצלח לפשטידה חלבית
לא משנה לי מלוח \ מתוק .
תודה רבה!
 

מקטעים

עימוד שמזמין לקרוא
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
לי יש פשטידה מעולה!

לבצק:
2 כוסות קמח
1 גביע שמנת חמוצה
70 גר' מרגרינה או חמאה
מעט מלח

ללוש ולהניח למנוחה ל20 דק'

למילוי:
לטגן 2 בצלים גדולים במחבת עם 50 גר' מרגרינה או חמאה
לאחר השחמה להוסיף 2 קופסאות פטריות ולאדות היטב,
להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם + 2 כפות אבקת מרק פטריות, לערבב היטב.
להוסיף 2 כפות חלה ולערבב.

בתבנית עגולה קוטר 26 לשטח את הבצק ולהעלותאותו מעט על הדפנות
את המלית לשפוך על הבצק,

בקערה נפרדת:
לערבב גביע שמנת חמוצה, 2 ביצים, 200 גר' גבנ"צ ומלח ופלפל
ולשפוך על מלית הפיטריות.

לאפות מכוסה (לא מהודק) בחום 180 מעלות למשך 50 דק'
ולהוסיף 10 דק' אפיה ללא כיסוי.

הפשטידה מעולה וטובה מאוד בהקפאה.
בהצלחה.
 

מקטעים

עימוד שמזמין לקרוא
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
לי יש פשטידה מעולה!

לבצק:
2 כוסות קמח
1 גביע שמנת חמוצה
70 גר' מרגרינה או חמאה
מעט מלח

ללוש ולהניח למנוחה ל20 דק'

למילוי:
לטגן 2 בצלים גדולים במחבת עם 50 גר' מרגרינה או חמאה
לאחר השחמה להוסיף 2 קופסאות פטריות ולאדות היטב,
להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם + 2 כפות אבקת מרק פטריות, לערבב היטב.
להוסיף 2 כפות חלה ולערבב.

בתבנית עגולה קוטר 26 לשטח את הבצק ולהעלותאותו מעט על הדפנות
את המלית לשפוך על הבצק,

בקערה נפרדת:
לערבב גביע שמנת חמוצה, 2 ביצים, 200 גר' גבנ"צ ומלח ופלפל
ולשפוך על מלית הפיטריות.

לאפות מכוסה (לא מהודק) בחום 180 מעלות למשך 50 דק'
ולהוסיף 10 דק' אפיה ללא כיסוי.

הפשטידה מעולה וטובה מאוד בהקפאה.
בהצלחה.
 

R A C H E L I

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
פשטידה חלבית מאוד מוצלחת
1 קוטג'
100 גרם גבינה צהובה
3 כפות קמח
לבן\שמנת\אשל
3 ביצים
כוס ירקות = זיתים\בצל\עגבניות - אני שמה 2 סוגים - אפשר הכל....
לערבב הכל יחד
לשפוך בתבנית לא גדולה - אלא א"כ מכפילים את הכמות ואז תבנית רגילה - גדולה
לאפות בחום של 180 מעלות במשך חצי שעה
 

רחליקה

משתמש פעיל
עימוד ספרים
פעם פרסמו כאן פשטידת בטטות מעולה!

פשטידת בטטות מדהימה
וממש טעימה גם למי שלא אוהב בטטות.
החומרים לבצק:
2.5 כוסות קמח תופח (אפשר קמח רגיל + 2 כפיות שטוחות של א"א)
200 ג"ר חמאה
1 שמנת חמוצה
1כף חלמ שטוחה
מילוי:
3 בטאטות חתוך לקוביות קטנות, ולאדות בסיר על האש עם מעט שמן,
לבנתיים לקצוץ בצל גדול ולטגן אותו עד שמזהיב
להוסיף לבטאטות עד שהן מתרככות (על אש קטנה)
לאחר מכן לשטוח את הבצק בתבנית חד פעמית גדולה ולדקור עם מזלג,
ומעל הבצק לשפוך את המילו.
לבשל בסיר:
1 שמנת מתוקה
3ביצים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
להרתיח בזהירות ולהסיר מהאש
לשפוך על מילוי הבטאטות
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעולת
לאפות כחצי שעה להוציא ולגרד מעל גבינה צהובה
כמות נכבדה שיכסה את כל הפשטידה
ולאפות עוד 20 ד'
בהצלחה יוצא מדהים


דמוי לזניה מעולה
לבשל פסטה ולסנן.
לבשל רוטב עגבניות-רסק, מים, תבלין פיצה, מעט סוכר, אבקת שום, פלפל שחור, אורגנו, מה שאוהבים.
לשטח בתבנית מחצית מכמות הפסטה. למרוח מעל חצי כמות רוטב-הכינו מראש הרבה.
לשפוך מעל הרסק קופסת קוטג שלמה.(250 גרם)
לשים מעל פרוסות גבינה צהובה או לפזר מגוררת.
לחזור שוב-פסטה, רוטב, קוטג, גבינה ולתנור עד שהלמעלה משחים יפה.

(שתי המתכונים מהפורום)
תהנו!
 

אחת אחת 11

משתמש מקצוען
קוטג' אחד
כף קמח
ביצה
כף א. מרק
לערבב, לשים בתבנית אינגליש, לפזר שומשום צפוף ולאפות על 180 מעלות כשעה.
קל וטעים.
 

בראש מילה

משתמש סופר מקצוען
פשטידת עגבניות חלבית

6 עגבניות מוצקות בינוניות
1 גבינה לבנה 9% (אם יש יותר שמנה, יותר טוב..)
1 שמנת חמוצה
3 ביצים
2 כפות קמח
2 כפות קטשופ
1/2 כוס שמיר קצוץ
3 שיני שום מעוכות
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח, פלפל

איך מכינים?
קוצצים את העגבניות דק דק ומנקזים את הנוזלים. מוספים את שאר החומרים. אופים כ-50 דק', או עד שהפשטידה מתייצבת.
 

בראש מילה

משתמש סופר מקצוען
פאי זיתים טעים במיוחד

לבצק:
1 1/2 כוסות קמח רגיל
1/2 גביע יוגורט
1/2 חב' מרגרינה

למילוי:
2 קוטג'
4 ביצים
100 גר' זיתים ירוקים
100 גר' זיתים שחורים
200 גר' גבינה צהובה
גמבה לקישוט

איך מכינים?
לשים את חומרי הבצק ומקררים במשך 4 שעות / לילה. מרדדים את הבצק ומרפדים תבנית בינונית / תבנית עגולה '25 / תבניות שקעים (אם רוצים ממש להשתגע על פאי אישי לכל סועד). מרפדים גם את הדפנות, שיצא בסיס פאי. שומרים בצד 1/3 מכמות הזיתים. מערבבים את הגבינות ושאר הזיתים יחד. ממלאים את הפאי. מקשטים מלמעלה בזיתים הנותרים וברצועות גמבה. אופים בחום בינוני בערך 45-50 דקות, עד שמזהיב.
מעולה בהקפאה.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
יש לי פשטידת אטריות מתוקה חלבית
וגם פשטידת פטריות מלוחה חלבית
פשטידת פלפלים חלבית
פשטידת ברוקולי חלבית

מענין מישהו?
 

שישיה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י hbecker;2116895:
יש לי פשטידת אטריות מתוקה חלבית
וגם פשטידת פטריות מלוחה חלבית
פשטידת פלפלים חלבית
פשטידת ברוקולי חלבית

מענין מישהו?

אני מעונינת בפשטידת פטריות מלוחה חלבית ובפשטידת פלפלים חלבית.

תודה
 

חנה4

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
נכתב ע"י hbecker;2116895:
יש לי פשטידת אטריות מתוקה חלבית
וגם פשטידת פטריות מלוחה חלבית
פשטידת פלפלים חלבית
פשטידת ברוקולי חלבית

מענין מישהו?

כן, מאוד
 

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י hbecker;2116895:
יש לי פשטידת אטריות מתוקה חלבית
וגם פשטידת פטריות מלוחה חלבית
פשטידת פלפלים חלבית
פשטידת ברוקולי חלבית

מענין מישהו?

מענין מאד:
פשטידת ברוקולי
פשטידת פטריות
תודה מראש
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אשמח מאד ל:
פשטידת אטריות
פשטידת פטריות
ופשטידת פלפלים!
תודה מראש
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי מתכון שהעלו פה בעבר, יוצא ממש מעדן מלכים:
פשטידת פלפלים חלבית מדהימה, שלא מותרים עליה אצלינו אף שנה:
בצק:
1 ושלושת רבעי כוס קמח
100 גר' חמאה לחתוך לקוביות
1/2 כפית מלח
לערבל לבצק ביד או במיקסר לפרורים ולהוסיף:
1 חלמון
כ-3 כפות מים קרים
וליצור בצק אחיד.
לשים במקרר לשעה.

מלית:
8 פלפלים אדומים / צהובים לחתוך לרצועות - לאפות חצי שעה בתנור על ניר אפיה.
לערבל:
1 שמנת מתוקה
1 שמנת חמוצה
2 כפות קמח
3 ביצים
200 גר'גבינה מלוחה
1/2 כוס בצל ירוק (או עירית) חתוך לטבעות קטנות
מלח ופלפל שחור
לערבב את חומרי המלית עם הפלפלים, לשפוך על הבצק ולאפות שעה.
 

אסתי כץ

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
נכתב ע"י hbecker;2116895:
יש לי פשטידת אטריות מתוקה חלבית
וגם פשטידת פטריות מלוחה חלבית
פשטידת פלפלים חלבית
פשטידת ברוקולי חלבית

מענין מישהו?

חוץ מהברוקולי אשמח לקבל את כולם
ושאלה קטנה אפשר להקפיא?
 

פלאפונית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י hbecker;2116895:
יש לי פשטידת אטריות מתוקה חלבית
וגם פשטידת פטריות מלוחה חלבית
פשטידת פלפלים חלבית
פשטידת ברוקולי חלבית

מענין מישהו?

בקר , אשמח בבקשה לפשטידת ברוקולי .. תודה!
 

album

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל

קפוצון

משתמש מקצוען
פשטידת אטריות חלבית
תבנית חד פעמית רגילה
1 שמנת
3 כפות סוכר
6 כפות חמאה מומסת (אפשר במיקרו)
1 ח' אטריות רחבות
3 קוטג'
4 ביצים
2 כוסות קורנפלקס
½ כוס סוכר
½ כפית וניל
1 כפית מלח

לבשל אטריות + מלח ולסנן
לערבב בקערה את כל החומרים להוסיף לזה את האטריות, לשפוך לתבנית ולהשאיר לילה במקרר.
לפזר למעלה קינמון וסוכר ולאפות 25 ד'

לציפוי:
קורנפלקס
2 כפות סוכר חום
¼ כפית קינמון
2 כפות חמאה

לערבב הכל
לפזר למעלה ולאפות עוד 50 ד'
 

קפוצון

משתמש מקצוען
פשטידת פטריות חלבי

3 בצלים
2 קופסאות פטריות חתוכות
2 כפות אבקת מרק פטריות
שמנת מתוקה

מאדים את הבצלים עם שמן
מוסיפים את הפטריות ממשיכים לאדות עוד 10 ד'
מוסיפים את האבקת מרק והשמנת מבשלים עוד 10 ד' על אש קטנה מקררים ומוסיפים:

2 קוטז'
4 ביצים
4 כפות קמח
מלח
פלפל שחור

אופים שעה בחום בינוני
 

קפוצון

משתמש מקצוען
פשטידת תירס חלבי
4 ביצים
3 כפות קמח
שמנת מתוקה
2 גבינה
מלח
פלפל שחור
2 בצלים מטוגנים
2 קופסאות תירס ללא הנוזלים

מערבבים את הכל יוצקים לתבנית

40 ג' גבינה צהובה מגוררת

מפזרים מלמעלה ואופים
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה