מידע שימושי פרק שני: באישון ליל פרץ לביתי שודד חמוש

נחליאלי(ת)

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
הלחצתם, נכנסתי להגדרות אבטחה בגוגל, איפה רואים מי מחובר אלי?
1591167736593.png

בתחתית בצד שמאל של הגימייל
לחיצה על פרטים פותחת את כל הפעילות האחרונה שלך

טראכטער

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אלא בנוסף לכך גוגל מתקשרים / שולחים SMS לסלולרי האישי שלכם עם קוד חד פעמי שתקף לדקות ספורות ובמהלכן אתם צריכים להקיש את הקוד במחשב
הבעיה מתחילה בטלפונים כשרים שלא מקבלים SMS, ואז אני יכול להשאר עם הלשון בחוץ [מעשים שהיו, הייתי צריך להכנס דחוף לחשבון שלי ממכשיר זר ולא הצלחתי]. יש פתרון לזה?
@מ. י. פרצמן @למדן וידען

נערך לאחרונה ב:

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
ב"ה
נקי...

תקליט-אור

משתמשת מקצוענית
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
בתחתית בצד שמאל של הגימייל
לחיצה על פרטים פותחת את כל הפעילות האחרונה שלך
לא רוצה להלחיץ, אבל מה שרואים בג'ימייל למטה זה רק אצל מי פתוח הג'ימייל ברגע זה ממש. זה עדיין לא אומר שאין עוד מחשבים ש"זוכרים" את חשבון הגוגל שלך בדומה למחשב שלך למשל, שיכול להכנס עוד רגע לג'ימייל גם אם כרגע הוא סגור.

בשביל לראות ו/או לשנות את רשימת המחשבים שזוכרים את חשבון הגוגל ויכולים להכנס אליו חופשי צריך להכנס לאזור "המכשירים שלך" בהגדרות אבטחה של חשבון גוגל, כמו ש @מ. י. פרצמן כתבה.

תקליט-אור

משתמשת מקצוענית
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הבעיה מתחילה בטלפונים כשרים שלא מקבלים SMS, ואז אני יכול להשאר עם הלשון בחוץ [מעשים שהיו, הייתי צריך להכנס דחוף לחשבון שלי ממכשיר זר ולא הצלחתי]. יש פתרון לזה?
כשמוסיפים טלפון לאימות דו שלבי, אתם יכולים לבחור האם לקבל את הקוד בשיחה טלפונית או ב SMS.

מה שכן, כידוע הקליטה בסלולרי ובפרט בכשרים הרבה פעמים לא משהו, ושיחות פשוט לא מגיעות לסלולרי.
(אצלי באופן אישי רוב השיחות בכלל לא מגיעות לסלולרי. הגדרתי בסלולרי שבמקרה שהקו לא זמין שיעשה הפנייה אל קו טלפון משני שיש לי בבית עם מספר לא מוכר, וברוב הפעמים השיחות מגיעות ישר לקו המשני ומדלגות על הסלולרי.)
לכן מומלץ (וכך גם אני עושה), להוסיף לרשימת הטלפונים לצורך האימות דו שלבי בנוסף לסלולרי האישי גם את המספר הנייח של הבית. כך שתמיד אפשר לבחור לקבל את הקוד בנייח של הבית ושם אין סיבה שתתפספס השיחה.

נחליאלי(ת)

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
אני בנתיב ולא יכולה לצטט
@תקליט-אור איפה זה בדיוק?
כשמוסיפים טלפון לאימות דו שלבי, אתם יכולים לבחור האם לקבל את הקוד בשיחה טלפונית או ב SMS.

ניסיתי ולא הצלחתי למצוא אופציה טלפונית

תקליט-אור

משתמשת מקצוענית
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
שאלה של בורים,
האם האקר יכול לפרוץ למחשב שלא מחובר לאינטרנט?
דרך האינטרנט הוא לא יוכל לפרוץ, אבל יש דרכים נוספות, למשל דרך כרטיס רשת אלחוטית או בלוטוס'.
כמובן שהסיכויים הרבה יותר קטנים, כי זה אומר שההאקר צריך להיות בטווח של עשרות מטרים בודדים מהמחשב.

ובנוסף, אפשר להדבק בוירוסים גם דרך דיסק און קי וכדומה, ולאו דווקא דרך האינטרנט.

מ. י. פרצמן

סופרת ועורכת, מנהלת קהילת כתיבה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
D I G I T A L
שאלה של בורים,
האם האקר יכול לפרוץ למחשב שלא מחובר לאינטרנט?
בפירוש כן.
אבל זה הרבה-הרבה פחות מצוי. רק אם למישהו יש אינטרס ממש גדול ספציפית למחשב הזה, מכיוון שאמצעי השליטה מרחוק מינימליים, אם קיימים.
הדרך המרכזית לפריצה למחשב שאינו מחובר לאינטנרט הוא על ידי פעילות על המכשיר פיזית. זה נדיר. אבל קיים. סתם דרך פשוטה, כדוגמה: הוא יכול להשחיל וירוס למחשב אחר שלכם שיפגע בדיסק האונקי, והדיסק האונקי יפגע במחשב האחר. הוא יכול גם לשבת פיזית על המחשב ולהריץ תוכנות פריצה העוקפות את הסיסמאות. יש עוד דרכים שאני לא בקיאה בהן, אבל זה אפשרי.
בכל אופן, בכללי ברגע שהמחשב אינו מחובר אף פעם לרשת - יורדים הסיכויים לפריצה באופן משמעותי עד דרסטי.

נערך לאחרונה ב:

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אז בדקתי, כתוב מכשיר אחד-המכשיר שלך,
אני יכולה להרגע?

תקליט-אור

משתמשת מקצוענית
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי

sheen

משתמש מקצוען
@תקליט-אור תודה
בדיוק רציתי לכתוב את זה
נכנסתי מהפרטים למכשירים שלי
וגיליתי 7 מכשירים שהיו מחוברים....
הולכת להחליף סיסמא...
ממש מוזר
בדקתי את זה גם, וגיליתי איזה חמישה מכשירים שהיו מחוברים - כולם בסביבות דצמבר-ינואר.
מה יכול להיות ההסבר?

שביעית

משתמש סופר מקצוען
יש דבר אחד שאני לא מבינה-

נגיד שהמחשב שלי נדבק בוירוס.
ברגע שאני מנתקת אותו מהרשת - איך יש להאקר גישה אליו? [למחשב עצמו, לא לחשבונות גוגל וכל מה שברשת...]
זה כמו שהשתלטות מרחוק זקוקה לחיבור לאינטרנט - כך גם פה, לא?!

מ. י. פרצמן

מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
D I G I T A L
ממש מוזר
בדקתי את זה גם, וגיליתי איזה חמישה מכשירים שהיו מחוברים - כולם בסביבות דצמבר-ינואר.
מה יכול להיות ההסבר?
הגיוני שבאותם חודשים נכנסת לג'ימייל שלך ממכשירים שונים?
או ביקשת מאנשים אחרים שייכנסו בשבילך?
אם לא, תדחי את המכשירים האלו ותחליפי סיסמה.

יש דבר אחד שאני לא מבינה-

נגיד שהמחשב שלי נדבק בוירוס.
ברגע שאני מנתקת אותו מהרשת - איך יש להאקר גישה אליו? [למחשב עצמו, לא לחשבונות גוגל וכל מה שברשת...]
זה כמו שהשתלטות מרחוק זקוקה לחיבור לאינטרנט - כך גם פה, לא?!
למהלך פריצה יש אינספור דרכים להתבצע.
זה לא רק הוקוס פוקוס הצפנת קבצים והודעה מאיימת 'היי אני האקר שלמו לי כסף', יש עוד אין-סוף דרכים שונות לנהל פריצה.
בחלק מהפעמים, ההאקר מחדיר וירוס דרך המייל אל תוך המחשב. הווירוס הזה עומד בפני עצמו, ויכול לתת לו גישה למחשב שלכם גם בלי חיבור אונליין, הן גישה מוגבלת והן גישה בלתי מוגבלת. תלוי בסוג שהוחדר פנימה.
ברגע שההאקר בתוך המחשב שלכם - הוא כבר לא צריך חיבור לרשת. הוא נמצא בפנים. יש לו את התוכנה שלו שיושבת על המחשב, והוא מטייל בו להנאתו בלי שום צורך בחיבור.
זאת גם הסיבה שבמקרה פריצה מומלץ תמיד לנפרצים לכבות את המחשב, פעמים רבות אקט כזה תוקע את ההאקר וגורם לו לחיים קשים.

רייזי בירנבוים

קופילוביץ לשעבר, מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
D I G I T A L
יש לי שאלה.
אני לא מכבה את המחשב בלילה, אלא מעבירה למצב שינה.
מדי פעם אני רואה שהוא מתעורר, לא קורה כלום רק רואים את מסך הנעילה, ואחרי דקה בערך הוא חוזר לישון.
כל פעם מחדש אני נבהלת....
נכון זה לא קשור? זה משהו בהגדרות של המחשב...?!
(יש לי אנטי וירוס ESET)

ועוד שאלה - כשמישהו פורץ למחשב, אמורים לראות את הפעילות שלו (חלונות נפתחים, עכבר זז וכו), או שהוא יכול לפעול מתחת לפני השטח?

מ. י. פרצמן

מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
D I G I T A L
יש לי שאלה.
אני לא מכבה את המחשב בלילה, אלא מעבירה למצב שינה.
מדי פעם אני רואה שהוא מתעורר, לא קורה כלום רק רואים את מסך הנעילה, ואחרי דקה בערך הוא חוזר לישון.
כל פעם מחדש אני נבהלת....
נכון זה לא קשור? זה משהו בהגדרות של המחשב...?!
(יש לי אנטי וירוס ESET)
הגיוני שהמקלדת או העכבר נלחצים בטעות?

ועוד שאלה - כשמישהו פורץ למחשב, אמורים לראות את הפעילות שלו (חלונות נפתחים, עכבר זז וכו), או שהוא יכול לפעול מתחת לפני השטח?
בדרך כלל הוא עובד מאחורי הקלעים, עד כמה שאני מודעת. אבל כן, יש בהחלט פעמים שההאקר מחכה ללילה, כשכולם הולכים לישון, כדי להתחיל לעבוד...

רייזי בירנבוים

קופילוביץ לשעבר, מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
D I G I T A L
הגיוני שהמקלדת או העכבר נלחצים בטעות?
לא, ממש לא.
בדקתי עכשיו בפורום של ווינדורס, טוענים שגם אם לא לוחצים זה מעיר את המחשב.
הם ממליצים לנסות לנתק את כל המכשירים ולראות אם זה פתר את הבעיה.

פרטים פה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה