בטח
@RRL כבר התבלבלה מרוב הודעות ודעות לכאן ולכאן,
אנסה לעשות סדר,
כמו שכתבו האזור המתחרד הוותיק הוא האזור שקרוב יותר לקרית הרצוג,
שזה אומר השנים, טרומפלדור, והרחובות שחוצים אותם, אוסישקין, דב הוז, ביאליק, הרצל ונורדאו.
באזור הזה בחלקו המזרחי יש קהילה שנקראת "אילת השחר", הם פתחו השנה חיידר (גן ראשון). זה קהילה ליטאית רגילה- ג'.
בחלקו המערבי יש את ביה"כ משכנות שמעון (ברחוב ברוט), הרב זה הרב טוננפלד, קהילה זו ממוקמת איפה שהוא באמצע מבחינה פוליטית (בטח יהיו ויכוחים מה בדיוק ההגדרה שלהם), זו קהילה ותיקה יותר עם חיידר ותיק יותר נראה לי הגדולים שם זה כיתה ז'. בחלק הזה שלפרדס כץ קל לשלוח גם לחיידרים שבקרית הרצוג.
באמצע בין החלק הזה לחלק של אבוחצירא, יש את רחוב ברוט שהוא פחות סימפטי, אבל גם זה זה בעיקר באמצעו מהאמצע לחלק המתחבר בהמכבים, בחלקו שצמוד לאבוחצירא לא חושב שהוא פחות סימפטי, יש שם גם פרויקט של פינוי בינוי שאמור להתחיל בתפקופה הקרובה.
ברחוב אבוחצירא יש את הקהילה של הרב וינפלד שזה גם קהילה מובהקת של ג', קהילה מאוד מתפתחת עם למעלה ממאתיים משפחות, פתחו כבר לפני כמה שנים גני בנות וחיידר (נראה לי כיום עד כיתה ב'), יש שם כוללי יום, ערב, שישי שבת וביה"ז.
ברחוב אבוחצירא יש כיום בהרבה קווי אוטובוס שעובדים בו, כולל בין עירוניים (כדוגמת ירושלים, ק"ס, אשדוד, אלעד), וכולל קווים לת.א. (קו 17 ו20) ופתח תקווה (קו 20) ועוד.
עתיד להבנות בכל האזור שמהשוק (שבמנחם בגין פינת שלמה בן יוסף), עד מכלוף, פרויקט גדול של דירות למגורים + כולל מרכזי קניות ומסוף אוטובוסים ומרכזי תעסוקה.
באזור הזה שזה הרחובות אבוחצירא, המכבים, דנגור (שיש שפחות יאהבו את הרחוב הזה), פתאיה, סומך, מכלוף, שלמה בן יוסף, מנחם בגין, ההתחרדות תפסה תאוצה קצת אח"כ, אבל כיום גם שם בכל בנין יש כמה משפחות חרדיות ויש בנינים שרובם חרדים.
ברחוב מנחם בגין ליד גשר פרדס כץ יש את ביה"כ היכל שלמה, שהוא בסגנון יותר פתוח/מודרני/עובדים (מעורב ובלי הכללה). ברחוב דב גרונר יש את ביה"כ עולי הגרדום שהוא מזוהה עם עץ.
מרחוב דב גרונר ומערבה יותר ההתחרדות פחות חזקה, אם כי ודאי שגם שם יש התחרדות ברורה, פתחו שם - ברחוב אצל לאחרונה ביה"כ שבינתיים הוא רק בשבת.
מדב גרונר ומערבה זה בנינים בני מקסימום 2 קומות, והאוכלוסייה פחות 'פרדסכצית'.
באופן כללי יש לי רושם שבאזור המזרחי יותר (השנים וכו) החילוניים זה יותר (כמובן באחוזים,לא שחור לבן), הסגנון החילוני ספרדי, ובאזור מאבוחצירא ומערבה יותר רוסים (שהם בדר"כ כלל מאוד שקטים ומכונסים בתוך עצמם, משהו שירשו מימי הק.ג.ב.).
כלבים יהיו בכל מקום, צריך להתרגל.
מתחבר למה שכתבו שאפשר לראות את סוג האוכלוסייה בגינות, אם כי בהסתייגות שרואים שם רק את הדור עם הילדים ולא את הדור המבוגר, וכן שבשעות הערב הסודנים מגיעים הרבה יותר משעות היום כך שזה פחות משקף את אחוזם באולסייה.
האזור המערבי יותר קרוב למרכזי התעסוקה - ב.ס.ר. למיניהם.
@RRL, הייתי ממליץ לתת דרך ליצור איתכם קשר באישי, אולי אפילו לפתוח תיבת מייל מיועדת לנושא הזה, אין כמו שכנים (שפה בפרוג אפשר למוצא מהם הרבה) שידעו לספר לכם על דירות שעומדות למכירה ועל אופי כל בנין לגופו (זה דבר הכרחי מאוד בשכונה כזו).