מידע שימושי פרדס כץ- מא' עד ת'

• פותח הנושא RRL
  • פורסם בתאריך

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
שמענו לעצתכם ואתמול טיילנו שם
רישומים? אמ.............. היינו ברח' ברוט ודי הזדעזענו אבל עדיין יש תקוה...
מנחם בגין היה נראה יותר נחמד אבל הדירות אוי.... המחירים- לא זול בהרבה!

מכל הרחובות נפלת על ברוט ומנחם בגין..
חבל שלא נפלת אצלנו, בבנימין אברהם, פלמח, השניים, טרומפלדור...

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
רח' ברוט בעייתי בחלקו, צריך לבדוק ספציפית את הבנין אך הוא מתחרד ממש! וכבר הרבה שנים, ויש בו כמה
"בלוקים" שעומדים לפני פינוי בינוי, כך שגם הוא יהיה בעתיד רווי בניה חדשה.
שלמה בן יוסף מעולה! גם שם "השוק, מיועד לפינוי בינוי, מנחם בגין מצוין, אבוחצירא, המכבים, מעולה ומרכזי
רח' דנגור תבדקי כל דירה ובנינה יש בנינים בעייתים (בודדים ממש)
אברבנאל מעולה גם הוא.

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
מכל הרחובות נפלת על ברוט ומנחם בגין..
חבל שלא נפלת אצלנו, בבנימין אברהם, פלמח, השניים, טרומפלדור...
שוואה לאזור הנ"ל
מחילה גם שם יש דירות של סודנים כלבים וכו'... גרתי שם באזור כמה שנים והוא צפוף מאד בכלל בלי השוואה לאזור הנ"ל

• תודה
Reactions: RRL

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
שוואה לאזור הנ"ל
מחילה גם שם יש דירות של סודנים כלבים וכו'... גרתי שם באזור כמה שנים והוא צפוף מאד בכלל בלי השוואה לאזור הנ"ל

נדמה כי נשמטה אות מתגובתך.
בכל אופן מי שמפחד מכלבים לא יעזור לו כלום- הוא יצטרך להתעמת עם הפחד הזה במוקדם או במאוחר. עדיף להתמודד עם הפחד מאשר לסמן איקס על אזורים מעולים בגלל כלב אחד שאיוה למושב לו בדיוק בקרבתך...

בכל אופן, הרחובות שהזכרתי מעולים פלוס, הם הכי קרובים לבני ברק בסגנון וגם מבחינה גיאוגרפית, שבת זו שבת עם כל האוירה, שכנות היימיש חמה ומכבדת, משפחות איכותיות, גמחי"ם בכל תחום וחיי קהילה תוססים לגוונים רבים מאוד של סגנונות: ליטאי, ליטאי מודרני, חסידי, ספרדי, תימני ועוד.

אפשר לשאול אותי באישי, מכירה את רוב הרחובות מקרוב (קרובי משפחה-) עד אזור מנחם בגין.

נערך לאחרונה ב:

הנמצא

משתמש מקצוען
יש איזורים שלמים בפרדס כץ שהעיריה מקדמת שם תכנון של פינוי-בינוי, או בניה חדשה.
ז'בוטינסקי מרח' החשמונאים עד אבוחצירה
מנחם בגין מרח' החשמונאים ועד שדרות תרפ"ד (גשר פרדס כץ)
רח' יונתן/החשמונאים - כל הרחוב. (אגב שם די מתקדם, בשלב של חתימת חוזה מול היזם)
ורחוב הירקון מהחשמונאים עד המכבים.
כמובן שאי אפשר לדעת כמה זמן זה ייקח, אבל המשמעות היא שכל פרדס כץ תוקף בבניה חרדית ממערב (החשמונאים), מצפון (הירקון), מדרום/מזרח (זבוטינסקי).
המשמעות לטווח הארוך כי פרדס כץ ושאר שכונות הצפון החדשות הולכות להיות בני ברק החדשה ובמובן מסויים יצירת מרכז עירוני חדש, התכנון הוא כי רחוב אבוחצירה וגשר צבי הרלינג בקרית הרצוג יחברו את השכונות האלו לזבוטינסקי ולצומת גהה.

בטווח הקרוב, רחוב המכבים מאבוחצירה עד הירקון הולך להיות סוג של ''מתחם אוסם'' של פרדס כץ. מאות יחידות דיור בשטח לא גדול במיוחד. הולך להיות שם סניף של ''יש'' וגם סניף גדול של קופ"ח כללית.

מבחינת סגנון האוכלוסיה, יש קהילה ליטאית מאוד מתפתחת ותוססת ברחוב אבוחצירה שגם הולכת לבנות בית כנסת גדול בזמן הקרוב בהקצאה שקיבלה בסמוך. שם גם נמצא החיידר שלהם. יש הרבה זוגות צעירים שקנו שם באיזור בגלל זה.

יש את הקהילה הותיקה של הרב טוננפלד שגם לו מוסדות משלו, אך בשנים האחרונות יש מעט האטה בקצב התפתחות המוסדות בגלל סיבות שונות.

יש גם את הקהילה של הרב אלטמן בהירקון פינת המכבים, ובית הכנסת של הרב גליק בהמכבים פינת אברבנאל.

באיזור דב גרונר-אצ"ל-יונתן-מנחם בגין (אזור שנקרא גם תל גיבורים), יש גם אוכלוסיה חרדית אבל קצב ושיעור ההתחרדות לא גבוה כל כך, בין היתר בגלל הצפי לפינוי בינוי- והאוכלוסיה החילונית שקצת יותר מבוססת ממשפחות המצוקה של פרדס כץ. בגלל זה וגם בגלל שהאיזור שם מטופח ושקט, הדירות מעט יותר יקרות.

לאחרונה פתחו ברחוב האצ"ל בית כנסת ליטאי, ובתכנון שלהם לבנות גם משהו קבוע. הם מקווים שזה גם יעזור לאיזור להתחרד קצת יותר מהר.

בקניית דירה באפן כללי ובפרט בפרדס כץ רצוי לברר ספציפית על כל בניין מה המצב שם. יש בניינים נוראיים ויש בניינים מטופחים מאוד.

נערך לאחרונה ב:

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
נדמה כי נשמטה אות מתגובתך.
בכל אופן מי שמפחד מכלבים לא יעזור לו כלום- הוא יצטרך להתעמת עם הפחד הזה במוקדם או במאוחר. עדיף להתמודד עם הפחד מאשר לסמן איקס על אזורים מעולים בגלל כלב אחד שאיוה למושב לו בדיוק בקרבתך...

בכל אופן, הרחובות שהזכרתי מעולים פלוס, הם הכי קרובים לבני ברק בסגנון וגם מבחינה גיאוגרפית, שבת זו שבת עם כל האוירה, שכנות היימיש חמה ומכבדת, משפחות איכותיות, גמחי"ם בכל תחום וחיי קהילה תוססים לגוונים רבים מאוד של סגנונות: ליטאי, ליטאי מודרני, חסידי, ספרדי, תימני ועוד.

אפשר לשאול אותי באישי, מכירה את רוב הרחובות מקרוב (קרובי משפחה-) עד אזור מנחם בגין.
אבוחצירא והמכבים קרובים לסוקולוב וכמובן שזה אזור יותר מפותח מבחינת גינות, טיפת חלב, סופרים, ומוסדות
ואני כותבת כאחת שהתגוררה באזור שלך, שהפלוס שלו שהוא שקט יותר.
מבחינת התחרדות שניהם אותו דבר.

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
אבוחצירא והמכבים קרובים לסוקולוב וכמובן שזה אזור יותר מפותח מבחינת גינות, טיפת חלב, סופרים, ומוסדות
ואני כותבת כאחת שהתגוררה באזור שלך, שהפלוס שלו שהוא שקט יותר.
מבחינת התחרדות שניהם אותו דבר.

אוקיי, מבחינתי המעלה היא לא הקירבה וההישענות על בני ברק, אלא עצם העובדה שהמקום מפותח עצמאית ואין צורך תכוף לחצות את ז'בוטינסקי לקבלת שרותים קהילתיים.

haso

משתמש פעיל
אוקיי, מבחינתי המעלה היא לא הקירבה וההישענות על בני ברק, אלא עצם העובדה שהמקום מפותח עצמאית ואין צורך תכוף לחצות את ז'בוטינסקי לקבלת שרותים קהילתיים.

ועוד דבר לאורך הפרוייקטים בהמכבים והירקון יהיו חנויות (מדובר על הפרוייקטים בחזיתות) כך שבכלל לא יצטרכו להסתמך על בני ברק

דיויד כץ

משתמש פעיל
ממליצה לכם לחשוב שוב
אמנם יש שם הרבה חרדים
אבל עוד יותר הרבה סודנים וכל מיני...
מדי פעם יש בניינים מחודשים ויפים
אבל רוב הבניינים ישנים
ודי מוזנח שם ברחובות.
הייתי שם לאחרונה ונחרדתי מכמות הסודנים ומרמת ההזנחה
אפשר לקרוא לזה החצר האחורית של בני ברק
(במחיר הזה אתם יכולים לקנות באלעד, בית שמש מודיעין עילית וכדו')
קשקוש אני הייתי גר בעבר ברחוב השניים יש שם קהילות יפות מאוד והתיאור הוא חצי אמת שגרוע משקר
וכמו שכתבו למעלה יש בעי הספציפית ברחוב ברוט 'הג'ינג'ים'
אבל המקום מומלץ מאוד מכל הבחינות אולי יש מחסור בגינות לילדים, אבל כוללים, קרבה לז'בוטינסקי (תח"צ), מחיר בתי כנסת, התחרדות, קרבה למרכזי הקניות בקניון איילון, ועוד
מאוד נהנו ממליצים מאוד...

• תודה
Reactions: RRL

שמש!

משתמש מקצוען
קשקוש אני הייתי גר בעבר ברחוב השניים יש שם קהילות יפות מאוד והתיאור הוא חצי אמת שגרוע משקר
וכמו שכתבו למעלה יש בעי הספציפית ברחוב ברוט 'הג'ינג'ים'
אבל המקום מומלץ מאוד מכל הבחינות אולי יש מחסור בגינות לילדים, אבל כוללים, קרבה לז'בוטינסקי (תח"צ), מחיר בתי כנסת, התחרדות, קרבה למרכזי הקניות בקניון איילון, ועוד
מאוד נהנו ממליצים מאוד...
לזה קוראים 'חן המקום על יושביו'
שמחה שאתם נהנים
אבל כאחת שמתגוררת במקום אחר ומגיעה לשם לעתים תכופות - זו התרשמותי האישית, מה לעשות.

mirimirimiri

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
אזור רחוב דב גרונר,
מול מכון מור, אין סודנים בכלל, שפע בתי כנסת [גם שנים אשכנזיים]
שולחים את הילדים לבית ספר וחיידר מרכז שנמצא במרחק הליכה של 8 דקות [כולל לחצות את ז'בוטינסקי]

אמנם אין הרבה חרדים, אבל אזור מושקע, יפה, ונוח.

מליצה גם מאד על האזור, פחות חרדי, אבל יותר מטופח,

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אז פה יש הכל בלי לחצות לב"ב, אתם עדיין חוצים בשביל מה?

פירוש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
יש למישהו מושג האם יש דירות בפרוייקטים האלו ו/או איך מגיעים למשרדי הבניה החדשה?
פרויקט "שחר העיר" יש משרד ברחוב הרב קוק שמשווק דירות שלהם
"צעירים בצמרת" (נרקיס) נשארו דירות בקומה 7 או דירות גן
הפרויקט ממול- לא זוכרת את שם הקבלן למיטב ידיעתי עדין לא יצא למכירה
יש את הפרויקט של כרמל על רחוב המכבים
ויש פה ושם בנינים פזורים בבניה/ חדשים
בנוסף יש בנינים רבים באזור טרומפלדור / ביאליק/בורוכב/אוסישקין ועוד שממש מתחרדים

למד מכל אדם

משתמש פעיל
בטח @RRL כבר התבלבלה מרוב הודעות ודעות לכאן ולכאן,

אנסה לעשות סדר,
כמו שכתבו האזור המתחרד הוותיק הוא האזור שקרוב יותר לקרית הרצוג,
שזה אומר השנים, טרומפלדור, והרחובות שחוצים אותם, אוסישקין, דב הוז, ביאליק, הרצל ונורדאו.
באזור הזה בחלקו המזרחי יש קהילה שנקראת "אילת השחר", הם פתחו השנה חיידר (גן ראשון). זה קהילה ליטאית רגילה- ג'.
בחלקו המערבי יש את ביה"כ משכנות שמעון (ברחוב ברוט), הרב זה הרב טוננפלד, קהילה זו ממוקמת איפה שהוא באמצע מבחינה פוליטית (בטח יהיו ויכוחים מה בדיוק ההגדרה שלהם), זו קהילה ותיקה יותר עם חיידר ותיק יותר נראה לי הגדולים שם זה כיתה ז'. בחלק הזה שלפרדס כץ קל לשלוח גם לחיידרים שבקרית הרצוג.

באמצע בין החלק הזה לחלק של אבוחצירא, יש את רחוב ברוט שהוא פחות סימפטי, אבל גם זה זה בעיקר באמצעו מהאמצע לחלק המתחבר בהמכבים, בחלקו שצמוד לאבוחצירא לא חושב שהוא פחות סימפטי, יש שם גם פרויקט של פינוי בינוי שאמור להתחיל בתפקופה הקרובה.

ברחוב אבוחצירא יש את הקהילה של הרב וינפלד שזה גם קהילה מובהקת של ג', קהילה מאוד מתפתחת עם למעלה ממאתיים משפחות, פתחו כבר לפני כמה שנים גני בנות וחיידר (נראה לי כיום עד כיתה ב'), יש שם כוללי יום, ערב, שישי שבת וביה"ז.
ברחוב אבוחצירא יש כיום בהרבה קווי אוטובוס שעובדים בו, כולל בין עירוניים (כדוגמת ירושלים, ק"ס, אשדוד, אלעד), וכולל קווים לת.א. (קו 17 ו20) ופתח תקווה (קו 20) ועוד.
עתיד להבנות בכל האזור שמהשוק (שבמנחם בגין פינת שלמה בן יוסף), עד מכלוף, פרויקט גדול של דירות למגורים + כולל מרכזי קניות ומסוף אוטובוסים ומרכזי תעסוקה.
באזור הזה שזה הרחובות אבוחצירא, המכבים, דנגור (שיש שפחות יאהבו את הרחוב הזה), פתאיה, סומך, מכלוף, שלמה בן יוסף, מנחם בגין, ההתחרדות תפסה תאוצה קצת אח"כ, אבל כיום גם שם בכל בנין יש כמה משפחות חרדיות ויש בנינים שרובם חרדים.
ברחוב מנחם בגין ליד גשר פרדס כץ יש את ביה"כ היכל שלמה, שהוא בסגנון יותר פתוח/מודרני/עובדים (מעורב ובלי הכללה). ברחוב דב גרונר יש את ביה"כ עולי הגרדום שהוא מזוהה עם עץ.

מרחוב דב גרונר ומערבה יותר ההתחרדות פחות חזקה, אם כי ודאי שגם שם יש התחרדות ברורה, פתחו שם - ברחוב אצל לאחרונה ביה"כ שבינתיים הוא רק בשבת.
מדב גרונר ומערבה זה בנינים בני מקסימום 2 קומות, והאוכלוסייה פחות 'פרדסכצית'.

באופן כללי יש לי רושם שבאזור המזרחי יותר (השנים וכו) החילוניים זה יותר (כמובן באחוזים,לא שחור לבן), הסגנון החילוני ספרדי, ובאזור מאבוחצירא ומערבה יותר רוסים (שהם בדר"כ כלל מאוד שקטים ומכונסים בתוך עצמם, משהו שירשו מימי הק.ג.ב.).

כלבים יהיו בכל מקום, צריך להתרגל.
מתחבר למה שכתבו שאפשר לראות את סוג האוכלוסייה בגינות, אם כי בהסתייגות שרואים שם רק את הדור עם הילדים ולא את הדור המבוגר, וכן שבשעות הערב הסודנים מגיעים הרבה יותר משעות היום כך שזה פחות משקף את אחוזם באולסייה.

האזור המערבי יותר קרוב למרכזי התעסוקה - ב.ס.ר. למיניהם.

@RRL, הייתי ממליץ לתת דרך ליצור איתכם קשר באישי, אולי אפילו לפתוח תיבת מייל מיועדת לנושא הזה, אין כמו שכנים (שפה בפרוג אפשר למוצא מהם הרבה) שידעו לספר לכם על דירות שעומדות למכירה ועל אופי כל בנין לגופו (זה דבר הכרחי מאוד בשכונה כזו).

צצבי

משתמש רשום
אני גרה ברחוב המכבים בבנין ישן,
יש לנו אוכלוסיה בבנין מכל הגוונים מסודנים רוסיים וחרדים מכל הסוגים (וככה גם בבנינים הישנים הסמוכים)
הסודנים מאד שקטים ועדיפים לנו מערבים (שקיימים בבנינים אחרים בשכונה) או חילונים אנטי דתיים .
החרדים מאד קשורים ולכן הם הדומיננטים בבנין כך שאנחנו יוצאים ממש מורווחים.
רב הדיירים הלא חרדים (למעט דירות עמידר) אצלינו שוכרים כך שזה מתחלף ובד"כ נהיה יותר טוב כי עושים תנאים עם המשכירים...
לדעתי יש עדיפות על דירה בבנין ישן שם אפשר להרחיב אפילו פי 3 מגודל הדירה כך שזה יוצא מאד משתלם.
בגדול האזור חרדי ממש ולא מפחיד ללכת ברחוב בכל שעות היום וגם ברב שעות הלילה אפילו המאוחרות מ-12,
תמיד אפשר לראות גם סודני אבל הרב יהיו חרדים
בקשר לגינות נוהגים לומר שיש שעות של לבנים ויש של שחורים (אז תלוי מתי מגיעים להתרשם....) ואם תבואו בשעות הנכונות לא תוכלו לתת הבדלים לגינות המועטות שקימות בתוך העיר
יש לנו גינות לרב וקהילה פורחת, הכוללת כל מוסדות הלימוד בקרבה של עד 5 דקות, מרכזי קניות ורב מה שנצרך ביום יום,
לומר שאין צורך לחצות את זבוטינסקי אין אפשרות, אין כאן מספיק שרותי רפואה מתקדמים(למרות שגם זה הולך כל יום ומתפתח) , חנויות הכל בשקל וכד'
בקשר לכלבים כל עוד יש חילונים יהיו כלבים. אבל בגדול האוירה הכללית היא של כבוד לחרדים (בבנין שלנו בכל מקרה)

אם צריך מידע על בנינים באזור ניתן לפנות אלי בשמחה.

הפקות כתיבה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
מוסיפה -
הקירבה לאושר עד, קניון אילון, הפארק מכל הכיוונים שלו,
להליכות ולגינות וליציאות עם הבעל,
הם מעלה עצומה בעיני (לפחות בשבילי שאוהבת ירוק ומרחבים)
נוף מהחלון, פתוח (קומה ג) שלא כמו בתוך בני ברק שהנוף עגום למדי - או תוסס למדי - תלוי איך מסתכלים על זה
סודנים...
אההמממ לי אישית זה מפריע מאד
לא כי הם עושים משו, שקטים
אבל הריח
ועצם זה שהם פה - לי אישית זה מפריע.
לגבי קהילות - תלוי מה ההשתיכות אבל בגדול יש פה מענה להרבה מגזרים.

לגבי הרחוב - להבנתי,
זה לא לפי רחוב אלא לפי בנין
מי הדיירים, מי בעלי הדירות (שכירות / עמידר וכו')
ומה הסגנון. חשוב מאד לברר אצל שכן חרדי בבנין על אופי השכנים.
כי הרחובות בגדול בסדר
יש נוכחות חרדית מרשימה
אישית,
עברנו לגור כאן לפני שנתיים וחצי בערך כשכבר היה ממש מתחרד,
והאזור הכפיל תצמו מבחינת חרדים.
ואני בטוחה שזה הולך להמשיך בע"ה - ההכפלה הזו.

דיויד כץ

משתמש פעיל
אפשר להביע דעה?
קודם כל ההסתכלות הזאת של: "התפשרנו..."
איזה מסכנים אתם שאתם צריכים להתפשר ולגור בפרדס כץ?!
אולי נחיה קצת יותר נורמלי ?????!!!!!
מי מסוגל היום לקנות דירה בבני ברק?!
אז אתם נוראאאא מסכנים והולכים לגור בפרדס כץ, לפחות נעזור לכם למצוא את עצמכם
(כי הבני ברקים המצומצמים חושבים שזה מעבר להרי החושך - ציטוט אמיתי!!!!)
[גם אני בני ברקי]
אז כך:
פרדס כץ שכונה מדהימה קרובה לבני ברק וקרובה לקרית הרצוג שגם היא שכונה יותר ממדהימה!!!
פרדס כץ מתחרדת באופן מהיר מאד ובמיוחד עכשיו כשבנו את הפרויקט של כרמל ,שחר העיר, נרקיס ועוד היד נטויה....
ישנם רחובות שעוברים בשנים אלו ממש שיפוץ והרחבה כמו: השניים, טרומפלדור, ביאליק, הרצל
והם רחובות מעורבים.
וכמו שכתבו פה חשוב לבדוק כל בניין לעצמו.
מאד נעים ללכת ברחוב גם בלילה !
[תמיד טוב לפני שקונים דירה מעבר לבדיקת הדירה עצמה, ללכת לבדוק אותה ביום ובלילה, להסתובב באזור, לדבר עם שכנים.]
מעלות נוספות יש לכם כאן בהרחבה: מרחבים, פחות צפיפות, קירבה למרכזי קניות ופארקים במרחק הליכה
שיהיה לכם בהצלחה!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה