הקטע הבא פורסם במגזין "חזק" המיועד ל"מאותגרי פוריות", אך היות ואני למשל לא נחשפתי אליו כשהייתי זקוק לו, אני מפרסם את התוכן (ואת המגזין) במקום נוסף.
אבל הסיבה האמיתית שדחפה אותי לפרסם את המאמר, היא, שיחת טלפון שקיבלתי הבוקר מ"בוני עולם" - שפשוט התחננו לתרומות כדי שיוכלו לעזור לעוד זוגות לממש את החלום. אז אנא עזרו להם.
אבל הסיבה האמיתית שדחפה אותי לפרסם את המאמר, היא, שיחת טלפון שקיבלתי הבוקר מ"בוני עולם" - שפשוט התחננו לתרומות כדי שיוכלו לעזור לעוד זוגות לממש את החלום. אז אנא עזרו להם.
טוב, יש לו בכל זאת חסרון, סגול מזכיר לחלק מאיתנו "סגולות", ומה לעשות שעוד לא זכינו שהן תפעלנה בשבילנו...
עכשיו זה השלב שחובה להוסיף כמה קלישאות, אבל שווה להישאר - יש טוויסט בעלילה.
לסגולות יש זמני פעולה, עת-רצון קוראים לזה. סגולות הן לא הדבר בעצמו, הם הדובדבן שבקצפת. סגולות צריכות גלגלים, תפילות מקדימה וזכויות מאחורה.
אבל בואו תשמעו סגולה חדשה, מין סגול עמוק כזה שעוד לא ראיתם, כזה שקונה אתכם במבט ראשון. סגולה שהיא גם תפילה וגם עת-רצון, את הזכויות תביאו מהבית.
3 פעמים בשבוע היא מנצנצת לדקותיים, בחגים יש לה מופעים חזקים יותר. לא יודע אם הגברים הבינו, אבל בואו ניתן רמז: אתן פוגשות אותה בדרך כלל בימים נוראים.
בזוהר פרשת ויקהל נאמר כך:
אמר רבי שמעון: כַּד מַפְקִין ספר תורה בְּצִבּוּרָא, לְמִקְרֵא בֵּיהּ, מִתְפַּתְּחָן תַּרְעֵי שְׁמַיָיא דְּרַחֲמִין, וּמְעוֹרְרִין אֶת הָאַהֲבָה לְעֵילָּא, וְאִבְעֵי לֵיהּ לְבַר נָשׁ לְמֵימַר הָכִי: 'בְּרִיךְ שְׁמֵיהּ' וכו'.
[תרגום: בשעה שמוצאים ספר תורה לקרוא בו בציבור, נפתחים שערי שמים, ומעוררים את אהבה העליונה, וצריך האדם לומר כך: 'בריך שמיה' וכו'].
הבנתם מה קורה שפותחים את ההיכל? מעולה!
אבל בוא נראה משפט מיוחד שאנחנו אומרים שם, מילים של רבי שמעון בר יוחאי:
וְתֵיהַב לִי בְּנִין דִּכְרִין דְּעַבְדִין רְעוּתָךְ [תרגום: ותיתן לי בנים שעושים רצונך].
עת-רצון, מילים כל כך מיוחדות, מה צריך יותר מזה?!
אבל הבטחתי לכם טוויסט, סגולה פרימיום, עם צבע מיוחד, והבטחות צריך לקיים...
האמת שאני גבאי בבית הכנסת [הגר"א, אם שאלתם], כך שמיד תבינו מהיכן אני מייצר רעיונות שכאלו.
אם ראש השנה ויום הכיפורים הם זמנים מסוגלים, אז תתארו לכם מה קורה בשמים כשפותחים את ארון-הקודש קודם קריאת-התורה, ובתוספת אמירת י"ג מידות של רחמים.
איזה התעוררות של אהבה, דליים.
אבל רגע, למה שלא תעוררו בעצמכם את האהבה העליונה?
כשהגבאי מתחיל למכור את העליות, תקפצו על זה (קחו עצה של גבאי: אל תראו נלהבים מידי, כי מיד יקום הנודניק שירצה לבדוק כמה אתם רציניים, אז תזרקו את המספרים מתחת לשפם...), פעם שלישית... זכה לו!
שימו את הטלית על הראש (בעזרת נשים יש חלופות מקבילות), תכניסו את הראש לארון קודש, ועכשיו רק אתם שם - אתם והוא - מדברים עם ריבונו של עולם:
וְתֵיהַב לִי בְּנִין דִּכְרִין דְּעַבְדִין רְעוּתָךְ,
---
אָמֵן.
---
אָמֵן.
אני בטוח שתיבת המייל שלי תתמלא השנה עד גדותיה, בתודות מ... גבאי בית הכנסת.
אבל אני עוד יותר בטוח, שאתם תמלאו אותה בשנה הבאה!
וְתַשְׁלִים מִשְׁאֲלִין דְּלִבָּאי, וְלִבָּא דְּכָל עַמָּךְ יִשְׂרָאֵל לְטָב וּלְחַיִּין וְלִשְׁלָם, אָמֵן.