לנו בסמינר היה גם שיעורי מחשבים.חוץ מטכנולוגיה וערבית או צרפתית למדתי הכל.
ערבית או צרפתית אכן לא למדתי
לנו בסמינר היה גם שיעורי מחשבים.חוץ מטכנולוגיה וערבית או צרפתית למדתי הכל.
אהה גם לנו. קראו לזה מחשבים, לא טכנולוגיה...לנו בסמינר היה גם שיעורי מחשבים.
ערבית או צרפתית אכן לא למדתי
בדיווח למשרד החינוך בטוח קראו לזה טכנולוגיהאהה גם לנו. קראו לזה מחשבים, לא טכנולוגיה...
לא.בדיווח למשרד החינוך בטוח קראו לזה טכנולוגיה
לגמרי,לא.
לימודי מחשבים הם מקצוע לכל דבר.
ובכנות, אני חושבת שהחברה החרדית היא "שמורת טבע" ללמידה ברמה גבוהה ממש.
תעשו השוואה בין בגרות לחוץ ותגלו שמבחינות רבות הבגרויות קלות בהרבה.
(בהתאמה ליחידות, כמובן)
(לא סתם יש זליגה של סמינרים לבגרויות במקצועות רבים)
אולי מהבחינה הקוגניטיבית בנות הסמינרים ברמה גבוהה יחסית לעומת המגזר הכללי(כותבת יחסית כי במבחני פיזה למשל ההבדל היה ברמה של נקודה במתמטיקה לטובת החרדיות ובמדעים היה גבוה יותר בממלכתי)בנות הסמינרים בהחלט לומדות ליבה, וברמה גבוהה במיוחד.
רבות מהן לומדות מתמטיקה ברמת 4 ו5 יחידות ואנגלית ברמת 5 יחידות.
בנות הסמינרים מתמודדות בכבוד כבר שנים עם לימודי מקצוע מאתגרים כמו ראיית חשבון, תכנות, אדריכלות.
והטובות והמתאימות מביניהן יכולות בשקט ללמוד פסיכולוגיה ברמת תואר ראשון, שלא מאפשר עדיין לעבוד כמטפלות, אלא נותן מצע כללי להבנת נפש האדם.
כשהבת תסיים את התואר הראשון, היא תוכל יחד עם בעלה והוריה להחליט לאן פניה מועדות. אם ללימודי טיפול באמנויות, או ללימודי פסיכולוגיה קלינית/חינוכית/שיקומית/רפואית (שאכן דורשים רף גבוה), או להמתנה של מס’ שנים בהן תעבוד בעבודות כלליות.
לא מצליחה להבין את הטענות...וככה גם התחיל לוסטיג
בעבר זה היה חרדי-חרדי מודרני - והיום??
ובלי קשר לעניין הרוחני שבדבר
לבחורה, שגדלה בתוך חממה אין את הבשלות הנפשית ללמוד לכזה תואר.
במיוחד ובמיוחד אם היא גם לומדת אותו בתוך החממה..
ויש מיני קשרים שצריך לחוות, לפני שלומדים מקצועות טיפוליים, דבר שהיא לא חוותה במהלך החיים שלה...
וסתם לי זה נשמע מוזר מאוד...
בחורה חרדית, שלמדה כל החיים ברמה בינונית ומטה (ללא לימודי ליבה)
דווקא היא זו- שיהיה לה תואר כ"כ כ"כ מורכב בגיל 20-22
אני מסכימה לגמרי אם מה שאת אומרת.לתשומת לבכם המילה בית יעקב היא קשת רחבה מאוד של סמינרים (זה כמו להגדיר מישהו חרדי או חסידי)
שימו לב להבדל בין סמינרים לבית ברכה, לסמינרים מגיעות בנות בגיל 14 שעדין לא גיבשו זהות וברור שסמינר מהווה כור היתוך שפחות או יותר רוב הסמינר אותו סגנון, אבל כשמדובר בבית ברכה אל תשכחו שהבנות שמגיעות הן כבר בנות 18 אחרי תיכון מכלל הסמינרים החרדים אז ברור שיהיה רבגוניות בסגנון הבנות, ברגע שזה לא בנות קטנות שכולן אותו דבר זה אוטומטית יש הבדל בין הבנות.
עכשיו סתם שאלה, כולם כל כך נלחצים שהבנות שלהם לא ילמדו עם בנות שלא ממש למדו באותו סמינר שלהם, אבל מה? סה"כ כשהיא נשארת בסמינר, בחממה שלה, מה קורה אחרי שנתיים? הולכת לעבוד במשרדי רו"ח, הייטק, אדריכלות וכד' שממש לומדות שם רק בנות הכי שמורות והכי צדיקות של עמ"י שהיו רק בסמינרים הכי הכי טובים בארץ, אין שם בנות פתוחות ואין חילוניות ושלא לדבר על גברים... קחו קצת פרופורציה לחיים...
כשהיא מסיימת תיכון ה' ישמור אם היא תצא מהסמינר, אבל אחרי שנתיים היא יכולה לעשות מה שבא לה ולעבוד עם כל העולם כולו, העיקר היא נשארה בסמינר.
לאומת זאת אם בחורה אחרי שהיא מסיימת תיכון והולכת למקום שמור ומפוקח, נכון זה אולי לא כולם הבנות של "וולף" ו"הסניף" אבל כן יש שם סינון רציני של הבנות, והם מקבלות את כל המעטפת מסביב והכנה לשוק העבודה ושיעורי קודש ברמה גבוהה, סיכויים נמוכים מאוד שהבחורה "תידרדר", היא מסיימת תוכנית לימודים אחרי שהיא בנתה חוסן וקיבלה הכנה לתעסוקה.
נקודה למחשבה...
כבר לא מאמינה שכולן תמימות וטובות.חשוב מאד.
וכאחת שעשתה זאת/ראתה מישהי מקרוב
את ממליצה שמסימות י"ב תתחלנה תואר ראשון בפסיכולוגיה?
זה מסקרן לשמוע חוו"ד.
ואני מדברת כאן על ילדות טובות ושמורות.
שלא מדברים איתן על כ ל ו ם!
מי אמר כולן? אבל יש. בהחלט יש, ולא מעטכבר לא מאמינה שכולן תמימות וטובות.
העולם היום מאוד חשוף להמוןן תכנים אז לפחות ידעו איך להתמודד...
אבל גם הן יודעות משהו ובד"כ אני מאמינה שהמקום לימודים יודע להעביר את החומר בצורה נורמלית והן לא יכנסו לטראומה...מי אמר כולן? אבל יש. בהחלט יש, ולא מעט
עדיין יש שרואים בתכנות ברירת מחדל גרועה ומסוכנתבמאמר מוסגר-
גם לימודי תיכנות היו נראים לפני שנים לא רבות כמהלך פזיז ובעייתי,
עבודות במשרדים חילוניים? לא יקבלו לעבודה בנות בלי תואר? איך ילמדו 3 שנים של לימודים ככ קשים? עבודה עם אינטרנט? שעות עבודה שלא תואמות אמא חרדית? אישה צריכה להיות מורה או גננת כדי לקבל את הילדים, יעידו אשכולות סוערים בפרוג על המהפך שהתחולל
והנה כמה שנים אחרי אנחנו שומעים על בחורים שלא שומעים שידוכים אם הבחורה לא בהייטק.
זה ברור כשמש שיש חוסר במטפלים חרדיים ובטח פסיכולוגיים,לא קראתי את כל הנכתב, אבל כן עולה מחלק מהדברים כאילו יש מחסור במטפלות חרדיות עם תואר.
מהשטח (אני מטפלת) יש היום הרבה מאד מטפלות חרדיות טובות ומנוסות שמקבלות בשמחה מטופלות חדשות לקליניקה.
מי שמחפש דווקא פסיכולוגית, או נסיון של לפחות 20 שנה, אולי יהיה לו יותר קשה למצוא. מטפלים גברים אולי גם,
אבל בת שמחפשת מטפלת חרדית יש לה שפע של הצע.
יש לך תואר? ראשון? שני?לא קראתי את כל הנכתב, אבל כן עולה מחלק מהדברים כאילו יש מחסור במטפלות חרדיות עם תואר.
מהשטח (אני מטפלת) יש היום הרבה מאד מטפלות חרדיות טובות ומנוסות שמקבלות בשמחה מטופלות חדשות לקליניקה.
מי שמחפש דווקא פסיכולוגית, או נסיון של לפחות 20 שנה, אולי יהיה לו יותר קשה למצוא. מטפלים גברים אולי גם,
ממש לא מספיק!לא קראתי את כל הנכתב, אבל כן עולה מחלק מהדברים כאילו יש מחסור במטפלות חרדיות עם תואר.
לא רוצה לזלזללא קראתי את כל הנכתב, אבל כן עולה מחלק מהדברים כאילו יש מחסור במטפלות חרדיות עם תואר.
רק בגלל שאין לציבור מודעות.רק בגלל שאין פה תחקירים ואין פה ערוצי טלוויזיה שיחשפו את הזוועות האלה אף אחד לא עושה סדר!!!!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: