תקראי טוב את השרשור
קודם כל, לימודי רפואה נותנים תואר ד"ר שזה תואר שלישי ולא תואר שני
ועד לפני שנה רופא היה מקבל את תואר הד"ר רק לאחר סיום שנת הסטאז' (השנה החמישית או השביעית-תלוי מסלול)
ולגבי תואר ראשון בפסיכולוגיה לא רואה משהו ממה שכתבתי שאומר שאחריו ניתן לעבוד כפסיכולוגית
מכירה רופאים, מתמחים וסטודנטים מקרוב,
זה שלרופא קוראים דוקטור עדיין לא אומר שהוא בעל תואר שלישי, וזה אכן חריג שיש רק בלימודי רפואה
ולגבי תואר ראשון בפסיכולוגיה לא רואה משהו ממה שכתבתי שאומר שאחריו ניתן לעבוד כפסיכולוגית
כוונתי הייתה בהתייחסות לנושא הסגל
כתבתי שיהיה קשה למצוא מרצות חרדיות שהמל"ג יאשר מהסיבה שבקושי יש פסיכולוגיות חרדיות שגמרו תואר שני ו99% מהן ישר הולכות לסטאז' ועבודה
אני לא מכירה ד"ר לפסיכולוגיה חרדית
יכול להיות שיש אבל בודדות
רוב המרצים באקדמיה (גם בפסיכולוגיה) הם בעלי תארים מתקדמים
בד"כ אלו שבעלי תואר שני הם גם בעלי ניסיון של שנים בתחום מה שקשה מאוד לומר על הפסיכולוגיות החרדיות שזה תופעה של השנים האחרונות...
הוא אשר אמרתי
אני לא בטוחה שמרצה לתואר ראשון שאינו מעשי חייב להיות בעל דוקטורט, אם יש מישהו שיכול להביא ראייה הפוכה אשמח לשמוע.
זה שרוב אנשי הסגל במוסדות אקדמיים הם בעלי תואר שני לפחות עדיין לא אומר שלא יכולים להיות אנשים שהם 'רק' בעלי תור ראשון + תעודת הוראה - לפחות ברמה התיאורטית אם לא בפועל.
מה גם שלא כל קורס חייב להיות מועבר על ידי מישהו עם תואר הזהה לתואר שהסטודנטים לומדים לקראתו (לא יודעת מה קורה בפסיכולוגיה, אבל בכיתת מתמטיקה למשל רוב הסיכויים שהמרצה יהיה בעל תואר שני או שלישי במתמטיקה והסטודנטים יהיו מחמישה תארים שונים אם לא יותר)
אגב בלי קשר, פסיכולוגית יכולה גם לפתוח קליניקה וגם להרצות כמה שעות בשבוע, לא ידוע לי על סתירה בין התחומים