עזרה פסיכולוגיה בגרוש

נעמי שרנסקי

משתמש רשום
יש לי שאלה
אם אני רוצה ללמוד פסיכולוגיה
ת-כ-ל-ס [כי סיפורים שמעתי הרבה..] איך אני עושה את זה

אבל תכל'ס תכל'ס למעשה [עד הפרטי פרטים]

תודה ענקית מראש

[אגב; מה ההבדל בין תואר ראשון שני שלישי וכו', וד"ר ופרופסור, ופרופסור אמריטוס, ואוטוריטה ו---]

מתן מאור

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
א. עצבים של פלדה.
ב. הרבה כסף לשבע - עשר, של סיוט כלכלי (פסיכולוגיה בגרוש...).

תואר ראשון (בהנחה שיש בגרויות ועמדת בתנאי הקבלה...) שלוש שנים של חמישה ימי לימודים בשבוע.

תואר שני שנתיים נוספות - וכתיבה של תזה. (זה לא מסלול רציף, היינו, צריך להתקבל בנפרד לתואר השני - גם אם סיימת תואר ראשון בהצלחה).

לאחר תואר שני התמחות של שנתיים במשכורת של ששת אלפים שקל למשרה מלאה (אין כמעט משרות מלאות, כלומר, שנתיים של משכורת של שלושת אלפים שקל בחודש בערך).
(רצו להאריך את זה לשנתיים וחצי - לא יודע מה יצא).

מלבד זאת המתנה להתמחות יכולה לארוך זמן רב מאד (מכיר כאלו שחיכו שנתיים...).

ואחרי אחרי הכל: עבודה כפסיכולוג בשירות הציבורי = משכורת רעב.

בקיצור: אם את לא מיליונרית (או כל מי אחר שמוכן לממן לך את החיים לתקופה הממושכת הזאת) - תצפי לשנים קשות.
(כל אלו שאני מכיר - נשרו, חלקם אחרי התואר הראשון וחלקם באמצע ההתמחות... - וזה כשמשרד הבריאות מכריז שיש מחסור בפסיכולוגים חרדים - והוא כאילו תומך בהם בגלל זה...)

נעמי שרנסקי

משתמש רשום
וואוו
ממש תודה על ההודעה הרצינית הזאת
עכשיו תכל'ס [אם אני לא חופרת]:
א. תכל'ס סביבות כמה כסף זה עולה [עדיף בחשבון של לכל חודש]
ב. איפה הכי עדיף ללמוד [- האם אני צודקת שבאוניברסיטת תל-אביב?]
ג. מה טכני אני צריכה לדעת כדי להתחיל בכלל [כאילו אנגלית ו...]
ד. מה תנאי הקבלה, וכמה בבגרות אני צריכה בשביל זה

אגב- כתבת שבשירות הציבורי זו משכורת רעב, ואני לא חלמתי מעולם על עבודה בשירות הציבורי [אם כי אחרי שאהיה מבוססת לא יהיה אכפת לי לעזור אפילו בחינם למי שאוכל]
ושוב תודה ענקית על העזרה

ניק 8129

משתמש מקצוען
וואוו
ממש תודה על ההודעה הרצינית הזאת
עכשיו תכל'ס [אם אני לא חופרת]:
א. תכל'ס סביבות כמה כסף זה עולה [עדיף בחשבון של לכל חודש]
ב. איפה הכי עדיף ללמוד [- האם אני צודקת שבאוניברסיטת תל-אביב?]
ג. מה טכני אני צריכה לדעת כדי להתחיל בכלל [כאילו אנגלית ו...]
ד. מה תנאי הקבלה, וכמה בבגרות אני צריכה בשביל זה

אגב- כתבת שבשירות הציבורי זו משכורת רעב, ואני לא חלמתי מעולם על עבודה בשירות הציבורי [אם כי אחרי שאהיה מבוססת לא יהיה אכפת לי לעזור אפילו בחינם למי שאוכל]
ושוב תודה ענקית על העזרה
לשאול ממול המקום שאת רוצה ללמוד הרבה הצלחה זה מקצוע ממש קשה אולי תילכי על משהו אחר ....

נעמי שרנסקי

משתמש רשום
הרבה הצלחה
תודה
זה מקצוע ממש קשה אולי תילכי על משהו אחר ....
אני באופן אישי לא חושבת שזה מקצוע קשה, אולי כל הטכני שמסביבו של הרבה שנות ושעות לימוד והכל קשה אבל עצם המקצוע ממש לא
חוץ מזה שאני לא רוצה רק כסף אלא גם [כלומר אני רוצה משהו שאני יהנה ממנו]
אגב חשבנו פעם שמי שלומד פסיכולוגיה מלבד הכסף והזרה [והכבוד והיקורה והסטייל והאריסטוקרטיות ו...] מרוויח בכך שהוא יותר יודע את נפשו וכו' - דבר שמאוווווווווווווד מעניין אותי
אז סורי, אני לא מקבלת את ההצעה..;):)

מתן מאור

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
  • קצת קשה לענות על השאלה הזאת כי היא תלויה במשתנים רבים אבל אנסה בכל זאת:
    בעיקרון: שכר-לימוד לתואר ראשון באוניברסיטאות הוא כ-10,000 ₪ בשנה, (כ-840 ₪ לחודש)

אבל: אם צריך להשלים קורסים מסוימים (אנגלית או מתמטיקה) זה תוספת של עוד אלף חמש מאות-אלפיים ₪ בשנה הראשונה, (כמעט אלף ₪ לחודש).
    וכן: אם התואר הראשון חורג מהזמן הצפוי (בנידוננו – שלוש שנים), שכ"ל עולה בין בכ-10% (כלומר כ-930 ₪ בחודש).

אם כי: יתכן לקבל מימון מהמדינה, (אין לי מושג כמה אבל זה חלקי מאד – ובקריטריונים נוקשים במיוחד).

תואר שני: כארבעה עשר אלף ₪ בשנה (1,170 ₪ בחודש).
    ושוב: אם התואר נמשך מעבר הזמן הצפוי (- שנתיים) שכ"ל עולה בכ-10% (כ-1,300 ₪).

צריך להוסיף ולקחת בחשבון: כמעט ולא ניתן לעבוד במקביל ללימודי התואר (חמישה ימים בשבוע).
  • אכן, משום מה אוניברסיטת תל-אביב נחשבת היוקרתית ביותר (ולא רק בפסיכולוגיה). (מלבד אם את לוקחת בחשבון לטוס ללמוד בארה"ב או באנגליה – תואר מהרווארד או מאוקספורד שווה יותר...)
  • אנגלית – וגם משיכה לתחום (- כמובן).
  • שונים משמעותית ממוסד למוסד.
    אוני' ת"א: או בגרות מלאה + ציון התאמה בין בגרות לפסיכומטרי של 650 (כמדומני – לא בטוח). או זכאות לבגרות + ציון פסיכומטרי של 730 (גם בזה איני בטוח במאת האחוזים). או ציון שמונים וחמש בבגרות 5 יח"ל מתמטיקה ואנגלית.

סתם כך: עבודה בשירות הציבורי, כוללים את, קופות החולים, בתי החולים הרגילים והפסיכיאטריים וכל מוסד שממומן ע"י המדינה. (יכול מאד להיות שיתנו קבלת מלגת לימודים/קיום מהמדינה – בעבודה בשירות הציבורי לתקופה מסוימת).

מתן מאור

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אגב חשבנו פעם שמי שלומד פסיכולוגיה מלבד הכסף והזרה [והכבוד והיקורה והסטייל והאריסטוקרטיות ו...] מרוויח בכך שהוא יותר יודע את נפשו וכו' - דבר שמאוווווווווווווד מעניין אותי
יכול להיות שאחרי זוועת הלימודים - את לא תדעי את נפשך...

ניק 8129

משתמש מקצוען
תודה

אני באופן אישי לא חושבת שזה מקצוע קשה, אולי כל הטכני שמסביבו של הרבה שנות ושעות לימוד והכל קשה אבל עצם המקצוע ממש לא
חוץ מזה שאני לא רוצה רק כסף אלא גם [כלומר אני רוצה משהו שאני יהנה ממנו]
אז סורי, אני לא מקבלת את ההצעה..;):)
האוניברסיטה בתל אביב היא לא חרדית איך תסתדרי שם....

נעמי שרנסקי

משתמש רשום
יכול להיות שאחרי זוועת הלימודים - את לא תדעי את נפשך...
אני כבר לא שואלת אם אתה מדבר מידיעה כי ברור שכן, מה שאני יכולה לומר שנכון אולי אני מעט נאיבית ברצון היותר טרי שלי [שעוד לא נכווה אולי כשלך] לעשות משהו עם עצמי בקטע הזה ספציפי
אני אגיד משהו אישי, יש איזה סיפור שמסתובב [הסתובב בזמנו] מיילים שבו הוזכר פרופסור גדול מאוד מהרווארד המעטירה שסיפר שם בתוך הסיפור שהסיבה שהוא בכלל למד את זה היתה בגלל שהוא רצה להבין את עצמו

אגב הרב וולבה למד פסיכולוגיה - אני לא פסיכולוגית [עדיין..;)] אבל משום מה נראה לי שהוא עשה את זה גם בשביל להבין את עצמו יותר [כלומר שכמה שודאי הבין, אבל תמיד שייך להוסיף, וחכמה (אפילו) בגויים תאמן!]

ד

משתמש צעיר
חייבת לציין, מהיכרות אישית, שהנ"ל אמור רק אם מדובר בפסיכולוגיה קלינית.
אבל ניתן ללמוד במסלול שאינו מיועד לטיפולים, אלא פסיכולוגיה של החברה, פסיכולוגית פרסומית וכו'....
אמנם שנות הלימוד זהות פחות או יותר (ניתן לחלק ליותר שנים ולפחות ימים, לפחות באוניברסיטה הפתוחה.)
אבל העבודה היא בלי השוואה!
אין צורך בהתמחות כמו פסיכולוגיה קלינית,
יש עבודות מצוינות עם תנאים מעולים.....

מתן מאור

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
איני מתנגד שילכו ללמוד פסיכולוגיה - אני עוד יותר לא מתנגד שאנשים יבינו את עצמם.

רק מנסה להסביר שבמדינת ישראל כל עוד לא יטפלו במצב - פסיכולוגיה היא מקצוע לעשירים בלבד.

די

משתמש סופר מקצוען
אגב הרב וולבה למד פסיכולוגיה - אני לא פסיכולוגית [עדיין..;)] אבל משום מה נראה לי שהוא עשה את זה גם בשביל להבין את עצמו יותר [כלומר שכמה שודאי הבין, אבל תמיד שייך להוסיף, וחכמה (אפילו) בגויים תאמן!]
אפשר פשוט לקרוא ספרי פסיכולגיה (לא מכיר בכלל). בשביל זה אין צורך לכל הפרוצדורה של תואר.

HILEL1

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הם עולים הרבה כסף
חוץ מזה שאני רוצה להכיר את השרשים והבסיס בצורה מסודרת
שיהיה לך בהצלחה,
אבל ככל הנראה אם מה שמניע או עיקר מה שמניע אותך זה הרצון להכיר את עצמך את תנשרי באמצע,
רק אם את חדורת מטרה לעזור לאנשים ורואה בזה שליחות תצליחי

נעמי שרנסקי

משתמש רשום
שיהיה לך בהצלחה,
אבל ככל הנראה אם מה שמניע או עיקר מה שמניע אותך זה הרצון להכיר את עצמך את תנשרי באמצע,
רק אם את חדורת מטרה לעזור לאנשים ורואה בזה שליחות תצליחי
למה לעזור לאנשים יותר חשוב מלעזור לעצמי [קודם]?!

HILEL1

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
למה לעזור לאנשים יותר חשוב מלעזור לעצמי [קודם]?!
זה בכלל לא יותר חשוב, אבל הרצון לעזור לעצמך בלי שברור ומוגדר מה תקבלי מזה בדרך כלל לא מספיק כדי להחזיק מעמד בדבר הזה,
אם את באמת רוצה לעזור לעצמך לכי עם הרבה פחות מאמצים והרבה פחות כסף, ותעברי טיפול אצל פסיכולוגית מקצועית.

על הדרך

משתמש פעיל
זה בסדר, אני מוחלת לך.
כנראה את לא כל כך בסגנון
דוקא זה הסגנון של לימוד פסיכולוגיה.
מי שחושב על כיוון של ללמוד טיפול ודאי צריך לעבור טיפול בעצמו קודם,
ואם לא- לפחות תוך כדי הלימודים.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט צ'

קלז צַדִּיק אַתָּה יי וְיָשָׁר מִשְׁפָּטֶיךָ:קלח צִוִּיתָ צֶדֶק עֵדֹתֶיךָ וֶאֱמוּנָה מְאֹד:קלט צִמְּתַתְנִי קִנְאָתִי כִּי שָׁכְחוּ דְבָרֶיךָ צָרָי:קמ צְרוּפָה אִמְרָתְךָ מְאֹד וְעַבְדְּךָ אֲהֵבָהּ:קמא צָעִיר אָנֹכִי וְנִבְזֶה פִּקֻּדֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קמב צִדְקָתְךָ צֶדֶק לְעוֹלָם וְתוֹרָתְךָ אֱמֶת:קמג צַר וּמָצוֹק מְצָאוּנִי מִצְוֹתֶיךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קמד צֶדֶק עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם הֲבִינֵנִי וְאֶחְיֶה:
נקרא  19  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה