מידע שימושי פסוריאזיס

חדוה

משתמש מקצוען
לא מנסיון אישי, אבל יש לי קרובת משפחה שעובדת בביתר ברשת של מכוני פוטותרפיה, יש להם סניפים גם בבני ברק ומודיעין עילית
שאלתי אותה מה בנוגע לפסוריאזיס
היא הסבירה לי שאין להירפא מהמחלה, זה בא והולך לפי תקופות
מה שהפוטו עושה זה בעצם נותן אחרי סדרת טיפולים שקט מהמחלה לטווח ארוך/קצר כל אחד לפי הסוג עור שלו, ורמת המחלה.

מדבקאות

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יוצרי ai
אחותי עכשיו נמצאת באיזור ים המלח עם הבת שלה, לצורך טיפול בפזוריאזיס.
היא נמצאת שם שבועיים, הטיפול הולך כך שיושבים על החוף כמה שעות ביום למשך שבועיים ברציפות.

אם מעניין מישהו, אני אשאל אותה יותר פרטים, ותזכירו לי עוד שבועיים לברר אם זה עזר משהו.

זושא כץ

משתמש מקצוען
לא מנסיון אישי, אבל יש לי קרובת משפחה שעובדת בביתר ברשת של מכוני פוטותרפיה, יש להם סניפים גם בבני ברק ומודיעין עילית
שאלתי אותה מה בנוגע לפסוריאזיס
היא הסבירה לי שאין להירפא מהמחלה, זה בא והולך לפי תקופות
מה שהפוטו עושה זה בעצם נותן אחרי סדרת טיפולים שקט מהמחלה לטווח ארוך/קצר כל אחד לפי הסוג עור שלו, ורמת המחלה.
אני דיברתי עם רופא עור בכיר מאוד בענין זה ואמר לי שכל ענין רפואת העור אין בזה דבר שמרפא לגמרי, משחות שמכילות קורטיזון לברוח כמו מאש זה עוזר לתקופה קצרה מאוד ואח"כ מתפרץ יותר גרוע.
טיפול בפוטותרפיה זה הדבר הכי טוב שידוע שיש היום מה לעשות זה דורש סבלנות ועקביות אבל מי שסובל באמת מוכן להשקיע זה לא מרפא מהשורש אבל נותן שקט לטווח ארוך/קצר. אני אישית מכיר מישהו שעבר טיפול בזה לפני כ5 שנים ועד היום יש לו שקט עם התפרצויות מינוריות שבדרך כלל טיפול אפילו עם ווזלין (סתם טוב לדעת שלהרגיע את זה המשחה הכי טובה זה ווזלין לפני שהולכים לישון ועוד פעמיים שלוש במהלך היום) עוזר.
רפואה שלמה

גלידה

משתמש מקצוען
אחיינית שלי טופלה עכשיו בפוטוטרפיה למשך כמה חודשים , שלש פעמים בשבוע, באסותא תל אביב
זה היה להם קשה, מתיש ומה לא. אבל עזר פלאים, פלאים. נהיתה ילדה אחרת לגמרי.
בינתיים היא שלש חודשים אחרי הסיום ונראית מצוין, נקווה שלא יחזור לה לעולמים.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אני לא בתחום הפסוריאזיס.
כן מכירה את הנושא של מחלת עור כרונית.
אחד הדברים שמאד עוזרים לאנשים, זה ההכרה שמחלת העור לא הולכת לשום מקום. ואז, אחרי השלמה שהיא כאן, כבר לא מחפשים את תרופת הפלא, אלא את הדרך לחיות טוב, חיים שלמים ומלאים ומספקים, עם מחלת העור ביחד.
'לנהל אותה' אם נקרא לזה ככה.

נ.ב. ידוע לי (מרחוק) שיש סל שלם של תרופות ביולוגיות לפסוריאזיס. לא כדי לרפא, כדי לחיות עם.

ערסל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מישהו מכיר פסוריאזיס בציפורניים?
אם כן, איך מטפלים בזה?

Loochi

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
שום דבר לא עוזר לפסוריאזיס..
שמפו אלפוסיל עזר לי מאד! (לא רק לשיער)
עכשיו הפסיק להשפיע פתאום ואין עוד משהו שעוזר לי (רק להיות בהריון.. זה מעלים את זה:))

Loochi

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יכול להיות,
לי ספציפית השתמשתי בשביל הראש וכל הגוף הוטב המצב משמעותית.
מה שכן יש לזה ריח נורא, ושמעתי מישהי שזה עשה לה קצת קוצר נשימה, אבל היא היחידה ששמעתי כזה דבר..

פשוש

משתמש מקצוען
בלת"ק
יש לי פסוריאזיס ניסיתי המון טיפולים (גם רפואיים וגם טבעיים) הכל מעלים לזמן מאוד מוגבל לא מצאתי משהוא קבוע,
פשוט צריך לדעת לחיות אם זה, וכשזה מחמיר וטפל עד שזה יחזור וחוזר חלילה.

saralulu

משתמש מקצוען
תמיד המליצו לי לנסוע לים המלח, אבל אף לא עשיתי את זה.
בשנה האחרונה נסעתי לים המלח והייתי המומה מכמה שזה משפיע, השנה פעם ראשונה שעברתי את התקופות ה'בוערות' ללא גירוים קשים כמו בשנים האחרונות, או יותר נכון מאז שאני זוכרת את עצמי. בנוסף מרחתי מידי פעם בוץ של ים המלח שמחולל פלאים. אז זהו מכל התכשירים שניסיתי ראיתי שהקב"ה ייצר לנו ברחמיו הרבים ובחסדיו העצומים תרופות פלא מהטבע, רק בריאות!

שירי :)

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מנסיון
לא להתחיל בשום אופן עם הקורטיזונים, זה עוזר לשבוע
ואז חוזר בריבית דריבית
לפני שנתיים הזמנתי את כל הערכה של רינה פארם (שמפו, טיפות, כדורים וספריי)
עזר בצורה מדהימהההה
הרבה יותר חלק מהקורטיזון
לקחתי במשך כמה חודשים עד שהכל עבר
לאחרונה התחיל לחזור ממש בעדינות, רכשתי רק את המשחה וטיפלתי מקומית
עבר תוך יומיים
ממליצה ביותר (לא מרוויחה אחוזים...)

rabshi

משתמש רשום
לפני שנתיים הזמנתי את כל הערכה של רינה פארם (שמפו, טיפות, כדורים וספריי)
עזר בצורה מדהימהההה
הרבה יותר חלק מהקורטיזון
לקחתי במשך כמה חודשים עד שהכל עבר
לאחרונה התחיל לחזור ממש בעדינות, רכשתי רק את המשחה וטיפלתי מקומית
עבר תוך יומיים
ממליצה ביותר (לא מרוויחה אחוזים...)

@שירי :)
מה המצב היום? נרפא לגמרי מהערכה של רינה פארם או שעדיין בא והולך?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה