מידע שימושי פסגת זאב מזרח -לכאן

פיוז'ן

משתמש חדש
היי שלום לכולם לפי שמועות ישנם זוגות לא מעטים שרכשו בפס"ז מזרח וממתינים להתחרדות ואנוכי ביניהם כעת אני מנסה להתחיל לאגד אותם לפורום אחד בו נראה מה יש לעשות ובכמה אנו אוחזים אבקש כי כל מי שיש לו אינטרס להציג דוקא את האזור שלו [מרכז וצפון] כמתחרד וכל השאר לא -שלא יבא לאשכול זה כמו"כ אם אין לכם שם דירה אך אתם כן מכירים מישהו שרכש שם אשמח אם תפנו אותו לכאן ת-ו-ד-ה

פעם היה איש

משתמש פעיל
אני קניתי במזרח, ואני משכיר ושוכר במקום אחר.
אני יודע שיש עוד שקנו שם, המתווך שמכר לי את הדירה אמר לי שהם מכרו לעוד כמה זוגות "ליטאים" כלשונו,
יש פער מאוד גדול במחיר ביחס למרכז וודאי ביחס לצפון.
הפער יותר משמעותי בדירות גדולות יותר שיש שם היצע גדול בשונה ממרכז שיש מחסור.
דיברתי עם המתווך על דירה ספציפית שעולה במזרח 2.2 הוא אמר לי שבמרכז תעלה 2.5 ובצפון 2.8 אני לא יודע עם הוא צודק במדויק אבל ודאי שיש פער.
השאלה היא אם עכשיו זה כבר הזמן המתאים, או שצריך לחכות לפער יותר גדול במחיר כדי לגרום לאנשים לקפוץ לים ולקנות שם.
רוב הזוגות קונים דירות קטנות יותר שבהם הפער יהיה פחות גדול ופחות יהיה מה שידחוף אותם לצעדים אמיצים.
כבר כיום יש במזרח הרבה חרדים אבל פחות מהסוג שיקימו שם את "בני הישיבות" הבא, אבל זה כן תהליך שיוכל להתרחב בהדרגה, אמן כן יהי רצון.

אם יש עוד למישהו שאלות אשמח לנסות לענות עליהם.

TZVIBAR

משתמש רשום
עריכה תורנית
אני לפני תהליך קניית דירה באזור
אם באמת תהיה שם קבוצה יפה זה יגרום להחליט.
לכמה אנשים כבר הגעת?

פיוז'ן

משתמש חדש
כפי שאתה רואה כאן באשכול חוץ ממני עוד אחד בלבד אבל מידיעה ברורה עוד שלוש ומשמועות לפחות עשר נוספים
אבל מזרח זה גדול וגם שם צריך פילוח אני לדוגמא באמצע רחמילביץ

פעם היה איש

משתמש פעיל
בטווח הקרוב אני לא יהיה בעניין לעבור לשם,
אם אוכל להועיל בדרך אחרת אשמח לעשות זאת.

פעם היה איש

משתמש פעיל
אני חושב שלהתאגד יחד לעבור זה דבר קשה עד בלתי אפשרי לכל אחד יש לו את המגבלות שלו וזה לא יכול לעבוד לקבוע תאריך וכולם יעברו באותו היום.
לדעתי יכול להיות שתי אופציות,
או שיעברו כמה נחשונים שלא יהיה אכפת להם לגור לבד ולאט לאט תיווצר קבוצה,
או תהליך מדורג שקורה כבר היום שעם הזמן מגיעים מגזרים שיותר ויותר קרובים למגזר האברכי עד שתתאפשר הקמת קהילה.

פיוז'ן

משתמש חדש
טוב ודאי לא דיברתי על לעבור כולם באותו היום רק להבין שיש כמה וכמה שמוכנים לעבור ואז נתחיל לאט לאט

מאז ולתמיד

משתמש רשום
אני אישית מכיר שלשה אנשים שקנו שם.
מסתבר שלרובם אין גישה לפרוג.

כמו שכתבו,
בשביל להתאגד צריך לפתוח כתובת מייל יעודית, לפרסם בפרוג ברשות הרבים ובעוד כמה מקומות ולאט לאט תתגבש קבוצה.
בהצלחה

פעם היה איש

משתמש פעיל
טוב ודאי לא דיברתי על לעבור כולם באותו היום רק להבין שיש כמה וכמה שמוכנים לעבור ואז נתחיל לאט לאט
אני אולי ירצה יום אחד,
אבל מדובר בעניין של שנים יש לי חוזה על הדירה שאני שוכר וחוזה על הדירה שאני משכיר,
ועוד כמה שיקולים שאין המקום לפורטם.
אם השאלה היא האם יום אחד אני ירצה לעבור לשם יתכן מאוד שכן,
מתי זה יקרה אין לי מושג.

מה שהתכוונתי שמי שרוצה להגיע מהראשונים צריך לדעת שהוא הולך להיות לבד תקופה כזאת או אחרת.
אני אישית גם חשבתי על האופציה הזאת וירדתי ממנה, מי שמסוגל לזה שיהיה לו המון הצלחה!

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
גם מזרח זה שכונה גדולה
צריך להתמקד באזור מסויים ולא להתפזר
מצורף מפה בערך:

מזרח .jpg

גם במרכז יש ריכוז חרדי ברחובות מסוימים ויש אזורים שלא התחרדו.

פעם היה איש

משתמש פעיל
מה שלא מתחרד במרכז זה שני אזורים של וילות כל השאר מתחרד כולו.

לגבי מזרח-
האזור שמרחמליביץ מזרחה (במפה בצד ימין) הוא לא נגיש ונראה לי שזה אזור וילות חלקו או כולו.
לגבי האזורים שמדרום למאיר גרשון, בזה אני פחות בטוח אבל גם אני חושב שהם פחות נגישים (תיקון: מבחינת נגישות עד אליהו מרידור זה כנראה סביר) וקרובים מאוד למחנה פליטים שועפאט מה שירתיע רבים ממילא (חלק נקרא בכלל פס"ז דרום, לא חלק ממרכז).
בקיצור איך שאני מבין האזורים היותר רלוונטים הם בעיקר באזור שבין רחמילביץ בצפון למאיר גרשון בדרום.
האזור שקרוב למשה דיין יש לו עדיפות מבחינת תחבורה אבל כמדומה שהוא יותר יקר ושוב פעם פחות רלוונטי.
את הכל אני כותב בערבון מוגבל אם אני טועה אשמח אם יתקנו אותי.

• תודה
Reactions: szn

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  85  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה