פנקייק דובדבנים

  • פותח הנושא E&A
  • פורסם בתאריך

E&A

משתמש מקצוען
עם ריבת אוכמניות.
בתאבון :)
 

קבצים מצורפים

  • DSC_097912.jpg
    KB 424.5 · צפיות: 28

פרלה וידיסלבסקי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
טעיםםם!!!
מקסים!
 

tzivi

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אחינועם את מתמקצעת מיום ליום בתחום צילומי אוכל
מדהים
הפריע לי כן שיש יותר מידי ספייס למעלה אני מעדיפה קרופ יותר צפוף מסביב לפנקייק
ועוד משהו הפריע לי, הצבע התכלת לא עושה לי פה טוב בכלל, לא מתאים לא מגרה
 

eg

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
הדבר הראשון שאמרתי זה wow!!!!!!
הפנקייקס נראים מצוין,
אבל לא אהבתי את הרקע, הצבע פחות מתאים לדעתי
 

מתלמדת

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י tzivi;1050773:
אחינועם את מתמקצעת מיום ליום בתחום צילומי אוכל
מדהים
הפריע לי כן שיש יותר מידי ספייס למעלה אני מעדיפה קרופ יותר צפוף מסביב לפנקייק
ועוד משהו הפריע לי, הצבע התכלת לא עושה לי פה טוב בכלל, לא מתאים לא מגרה

יפהפה.
היה מתאים בעיני רקע חם, כפרי יותר. בגווני עץ.
ואולי הייתי מחליפה את כוס החלב באיזה מילקשייק פירות.
 

מירי קוגלמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אחינועם זה גובל בהתעללות מה שעשית לי
 

anat77a

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
אחינועם כמה יפה, ככה טעים
מדהים
 

ביקי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אפשר מתכון בבקשה? (אם אפשר לשלוח לי את הדבר עצמו, יותר טוב.)
 

צילומית

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אסור בתשעת הימים כאלה מעדנים;)
תמונה מקסימה,התכלת לא רע בכלל לדעתי, זה נותן כח לדובדבן האדום וכל הרוטב הטעים,רק מפריע לי הטקסטורה הלבנה כמו קו לבן ב2 קטעים של הרקע,עדיף שיהיה חלק.
גם להכין את האוכל וגם לצלם ברמה כזו את תותחית!
 

E&A

משתמש מקצוען
נכתב ע"י שקדיה;1050831:
רק שהכוס חלב מידיי נבלע בו וקשה לזהותו במבט ראשון
תודה.

כוס החלב משלימה את הנושא המרכזי, שזה הפנקייק אם הכוס תודגש היא תתחרה בנושא המרכזי.
 

E&A

משתמש מקצוען
המתכון מכאן.
פשוט ביותר להכנה. רק הוספתי חתיכות דובדבנים לתוך הבלילה.
מעל זלפתי ריבת אוכמניות מדוללת במים.
 

RMO

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י אחינועם;1050927:
המתכון מכאן.
פשוט ביותר להכנה. רק הוספתי חתיכות דובדבנים לתוך הבלילה.
מעל זלפתי ריבת אוכמניות מדוללת במים.

חסום
 

EC

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י RMO;1051308:

אין בעולם אדם שיכול להתנגד לפנקייק חמים ומתוק. אם אתם מחפשים מתכון לפנקייק פשוט להכנה אבל טעים במיוחד, הגעתם בדיוק למקום הנכון!

הפנקייק המפורסם שכולנו אוהבים הוא באמצע “חביתיות” בעברית צחה, ומבוסס על בלילה מטוגנת של קמח, חלב, סוכר וביצים. משהו כמו עוגה מטוגנת. לצרפתים אגב גירסה משלהם שנקראת קרייפ, אבל הוא יותר דק ובדרך כלל רחב שוליים.

את הפנקייק מומלץ להגיש עם תוספות מעניינות כמו פירות, שוקולד או הסירופ המפורסם, סיפור מייפל (מומלץ לקנות סוג איכות). אפשר כמובן להוסיף גלידה, קצפת מתוקה או… חמאה.

מתכון לפנקייק

200 גרם קמח – בערך כוס וחצי
2 כפיות אבקת אפייה – אם משתמשים בקמח תופח אין צורך
כוס חלב
שתי ביצים גדולות
50 גרם סוכר – בערך רבע כוס
70 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה, בטמפרטורת חדר
כפית תמצית וניל – לא חובה
מתחילים להכין את הפנקייקים

המתכון לפנקייק אמור להספיק ל-10 עד 12 פנקייקים, תלוי באיזה עובי וגודל מכינים אותם

מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה: קמח, סוכר, אבקת אפייה. אפשר להוסיף קורט מלח, לפי הטעם.
בקערה נפרדת מתחילים לטרוף את שתי הביצים ומוסיפים את החמאה. כדי לערבב את החמאה בקלות פנימה עדיף להמיס אותה במיקרוגל, 30 שניות בדרך כלל יספיקו.
מערבבים את התערובת עם הביצים: יוצרים גומה קטנה בקערת החומרים היבשים ויוצקים את תערובת הביצים לתוכה. בעזרת מטרפה ידנית או מזלג מערבבים את התערובות ביחד עד לקבלת תערובת חלקה, ללא גושים, בצבע שמנת בהירה. אפשר להוסיף מעט סודה כדי לאוורר את התערובת, למי שאוהב פנקייקים יותר קלילים.
משמנים מחבת היטב בעזרת שמן טיגון או חמאה דקה, שכבה דקה מספיקה אבל באופן אחיד. לוודא שהמחבת חמה לפני שמוסיפים את הבלילה.
יוצקים את הבלילה למחבת, כמות של מצקת קטנה או חצי מצקת. ניתן להשתמש ברינג (טבעת מתכת) כדי לשמור על צורה אחידה ולתת גובה לפנקייק, אבל לא חובה.
ממתינים עד שמתחילות לצוץ בועות קטנות בחלק העליון של הפנקייק ואז הופכים אותו. ממתינים עוד חצי דקה עד דקה ו… מעבירים לצלחת.
מגישים חמים וטעים ישר לסועדים.

מתכון לפנקייק בטעמים

יש המון אפשרויות ותוספות שכיף להשתגע איתן, אפשר להכין לפי מה שיש בבית, לפי פירות העונה או עם מוצרים מיוחדים לקונדיטוריה.

פנקייק שוקולד ובננות – אפשר להשתמש בשוקולד צ’יפס לבישול או פשוט לרסק שוקולד מריר לחתיכות קטנות ולהוסיף לתערובת לפני הטיגון. את הבננות ניתן להוסיף לתערובת או לטגן במחבת בנפרד עם קצת ליקר פירות ולהגיש בצלחת.
פנקייק דבש וקינמון – מחליפים את הסוכר בשליש כוס דבש (אפשר יותר, תלוי כמה מתוק אתם אוהבים את זה) ומוסיפים כפית של קינמון. מומלץ להגיש את הפנקייק עם סירופ מייפל אבל טעים מאוד גם בלי.
פנקייק פירות יער וקצפת – אפשר לקנות בסופר פירות יער קפואים (אוכמניות, פטל אדום או סגול) ולהוסיף לתערובת אחרי הפשרה קצרה. אפשר לטגן את הפירות עם קצת לימון, דבש וליקר פירות (כמו תפוזים) ולהגיש לצד הפנקייק בצלחת. קצפת טרייה או סתם גלידת וניל תהיה תוספת מעולה.
מתכון לפנקייק צרפתי

למעשה מדובר בקרפ או בלינצ’ס, תלוי בעדה ממנה אתם באים
מאוד מזכיר רגיל אבל הבלילה צריכה להיות קלילה יותר ואוורירית יותר.

שתי כוסות חלב, אפשר להחליף רבע כוס חלב בסודה
שתי ביצים גדולות
1-2 כפות קמח, תלוי בכם כמה אורירי תרצו שהפנקייק יהיה
שתי כפות סוכר
כפית תמצית וניל
אמור להספיק ל-18 עד 20 פנקייקים (או בלינצ’סים, תלוי איך מגדירים את זה) לפי העובי והגודל.

מערבבים את כל החומרים יחד בקערה. אפשר לערבב עם מטרפה ידנית, חייבים לוודא שאין גושים, שהתערובת חלקה וקלה.

מחממים מחבת ומשמנים היטב בעזרת שמן לטיגון. יוצקים שתי כפות (לפי גודל המחבת) ומזיזים את המחבת כך שהתערובת תכסה את כל המחבת. מטגנים במשך דקה או שתיים וכשמופיעים נקבוביות הופכים. אחרי חצי דקה מעבירים לצלחת ואוכלים חם.

אז עברנו על מתכון לפנקייק בסיסי, עברנו על פנקייקים עם תוספות מעניינות ומגוונות וגם חשפנו את המתכון לפנקייק צרפתי/הונגרי.

שתפו אותנו עם הצעות לתוספות מעניינות ומתכונים שאתם אוהבים להכנת פנקייקים.
 
צילום מעולה!אהבתי הכל!גם הספייס למעלה וגם הרקע התכלת מעולים בעיני!
וסתם מעניין,את מכינה, מעצבת, פותחת סט ומצלמת?בבית?במטבח?באותו רגע?אח''כ?שתפי קצת ממאחורי הקלעים.
 

E&A

משתמש מקצוען
נכתב ע"י דבורי צלמת;1051324:
צילום מעולה!אהבתי הכל!גם הספייס למעלה וגם הרקע התכלת מעולים בעיני!
וסתם מעניין,את מכינה, מעצבת, פותחת סט ומצלמת?בבית?במטבח?באותו רגע?אח''כ?שתפי קצת ממאחורי הקלעים.
אני עובדת על תיק עבודות, לכן אני עושה את הכל לבד, בעצם לא לבד בעלי גם צלם ואנחנו עובדים ביחד גם על הסטיילינג. זה דורש הרבה תיכנון, וחיפוש אחרי כלים מתאימים, הכנת המזון, והצילום.
בדרך כלל הצילום מתבצע בשעות הנוחות לנו. אם זה ביום אני משתמשת בדרך כלל בתאורה טבעית (דרך דלת זכוכית כפולה שמכניסה לי המון אור רך.) אם זה בשעות הערב אז התאורה היא כמובן מלאכותית.
לפעמים אני זקוקה דווקא לתאורה טבעית או פלאשים ולכן הזמן הוא לא פונקציה.
והצילום מתבצע בבית.
לא תמיד הצילום מתבצע מיד אחרי הכנת המזון ולכן צריך לדאוג שהאוכל יראה טוב ורענן אף על פי שהוא לא ממש מתאים להגדרה הזו.
 

רותי ארליך

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
D I G I T A L
ואכן התוצאות מעולות!
ניכרת ההשקעה בכל פרט!
תעשי חיל
 

חיוך

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
UX UI
D I G I T A L
נכתב ע"י אחינועם;1052182:
אני עובדת על תיק עבודות, לכן אני עושה את הכל לבד, בעצם לא לבד בעלי גם צלם ואנחנו עובדים ביחד גם על הסטיילינג. זה דורש הרבה תיכנון, וחיפוש אחרי כלים מתאימים, הכנת המזון, והצילום.
בדרך כלל הצילום מתבצע בשעות הנוחות לנו. אם זה ביום אני משתמשת בדרך כלל בתאורה טבעית (דרך דלת זכוכית כפולה שמכניסה לי המון אור רך.) אם זה בשעות הערב אז התאורה היא כמובן מלאכותית.
לפעמים אני זקוקה דווקא לתאורה טבעית או פלאשים ולכן הזמן הוא לא פונקציה.
והצילום מתבצע בבית.
לא תמיד הצילום מתבצע מיד אחרי הכנת המזון ולכן צריך לדאוג שהאוכל יראה טוב ורענן אף על פי שהוא לא ממש מתאים להגדרה הזו.

עלי והצליחי!

מה זו הקוביה הלבנה ליד הדובדבן?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ה'

לג הוֹרֵנִי יי דֶּרֶךְ חֻקֶּיךָ וְאֶצְּרֶנָּה עֵקֶב:לד הֲבִינֵנִי וְאֶצְּרָה תוֹרָתֶךָ וְאֶשְׁמְרֶנָּה בְכָל לֵב:לה הַדְרִיכֵנִי בִּנְתִיב מִצְוֹתֶיךָ כִּי בוֹ חָפָצְתִּי:לו הַט לִבִּי אֶל עֵדְוֹתֶיךָ וְאַל אֶל בָּצַע:לז הַעֲבֵר עֵינַי מֵרְאוֹת שָׁוְא בִּדְרָכֶךָ חַיֵּנִי:לח הָקֵם לְעַבְדְּךָ אִמְרָתֶךָ אֲשֶׁר לְיִרְאָתֶךָ:לט הַעֲבֵר חֶרְפָּתִי אֲשֶׁר יָגֹרְתִּי כִּי מִשְׁפָּטֶיךָ טוֹבִים:מ הִנֵּה תָּאַבְתִּי לְפִקֻּדֶיךָ בְּצִדְקָתְךָ חַיֵּנִי:
נקרא  20  פעמים

אתגר AI

סוכות • אתגר חופשי

לוח מודעות

למעלה