לא חובה, במידה ויש מתקין שיש מקצועי ואמין.מה שעושים מאחורי הקרמיקה,
נחוץ? חשוב? מיותר? מומלץ?
ולמה?
באיזה עובי אם כן, והאם נדרש לחצוב בקיר או על השיש?
יש אפשרות לעשות נעילה אחורית לשיש ומעליה את הקרמיקה ז"א שרואים את התוספת שיש כמסגרת מעל השיש -ואז לא צריך לחצוב,מה שעושים מאחורי הקרמיקה,
ולמה?
חובה ע"מ למנוע חדירת מים בין השיש לחיפוי הקיר, כי אין מה לעשות לאחר תקופה לא ארוכה הרובה (חומר המילוי בין אריחי הקיר) נשברת ומכאן עד להיווצרות תחב ועובש הדרך קצרה מאוד, מעבר לכך ישנה גם בעיה כשרותית מכיון שמקומות לחים הם גן עדן לחרקים קטנים ובארונות התחתונים מאחסנים כלי אוכל. בנוסף לחות בארונות המטבח זוהי סגולה בטוחה לעיוות ולקילקול של ארונות המטבח.מה שעושים מאחורי הקרמיקה,
ולמה?
אפשר להדביק גם בסליקון ועוד דבקים לכל חומר ותשתית יש את הישום שלו לפעמים אין צורך בדבק יקר ולפעמים הוא גם לא מתאים, דבק לעץ, דבק נעליים, דבק נייר, וכו' אבל מניסיון בנושא השיש החיבור בין הקרמיקה לשיש כדאי עם סליקון ולא ברובה כיון שהוא גמיש ורובה ודבק שיש נשבר/נסדק והשיש עובר תזוזות מיקסר/ דפיקת שניצלים ולכן מומלץ סליקון. גם באמבטיה (מאותו סיבה)למה בעצם אי אפשר להדביק את הקרימקות בדבק שיש?
אם תרצי אחרי תקופה לחדש/לנקות את האיטום סילקון הוא החומר הכי מעצבן להסרה והרבה פעמים תופס עובש,אפשר להדביק גם בסליקון ועוד דבקים לכל חומר ותשתית יש את הישום שלו לפעמים אין צורך בדבק יקר ולפעמים הוא גם לא מתאים, דבק לעץ, דבק נעליים, דבק נייר, וכו' אבל מניסיון בנושא השיש החיבור בין הקרמיקה לשיש כדאי עם סליקון ולא ברובה כיון שהוא גמיש ורובה ודבק שיש נשבר/נסדק והשיש עובר תזוזות מיקסר/ דפיקת שניצלים ולכן מומלץ סליקון. גם באמבטיה (מאותו סיבה)
למה?! סכין יפני מעבירה מתחת. ספוג יבש וזה יורד, לא חייבים סליקון חזק צריך עמיד ועדיין זה יותר קל מלהוריד שאריות רובה או דבק שיש...אם תרצי אחרי תקופה לחדש/לנקות את האיטום סילקון הוא החומר הכי מעצבן להסרה והרבה פעמים תופס עובש,
זה עולה עוד תוספת ורצוי ומומלץהשישן שלנו טוען שהוא מפלס מאוד מדוייק ולכן לא שם את זה.
הדיון כעת הוא האם לכתחילה שמזמינים שיש לבקש גם סף מים אחורי, בדיעבד או במצב נתון שהשיש כבר מותקן ללא סף מים אחורי בודאי שישום של חומר גמיש (ולאו דוקא סיליקון)יהיה פיתרון מועיל.למה?! סכין יפני מעבירה מתחת. ספוג יבש וזה יורד, לא חייבים סליקון חזק צריך עמיד ועדיין זה יותר קל מלהוריד שאריות רובה או דבק שיש...
המטבח שלי בן שנתיים וחציאשמח לשמוע דעתכם,
השישן שלנו טוען שהוא מפלס מאוד מדוייק ולכן לא שם את זה.
בפועל, עדיין לא התקינו קרמיקות ואני רואה שכבר נשבר בחצי מילמטר ההדבקה ששם בין השיש לקירות, זאת אומרת שלא חושבת שהפילוס מאה אחוז. ומין הסתם עלול להישבר שוב.
אשמח להצעה מה לעשות מכאן, מה לומר.
פילוס לא עוזר כאן,המטבח שלי בן שנתיים וחצי
יש שינויים בזוויות במשך השנים האלה. אני יודעת שהרצפה מתפלסת שונה לאורך השנים באופן טבעי ואני משערת שבעקבות הרצפה גם ארונות המטבח משתנים.
לכן לא נראה לי שאפשר לסמוך על פילוס מושלם של השיש
הבעיה היא שהפרוסה הדקה הזו - נשברת הרבה פעמיםמה שמקובל להשים מאחורי שיש הוא קנט נסתר שזו פרוסה דקה של שיש שמודבקת לשישי ולמהדקין גם להשים פס סיליקון ניטראלי ועל זה מדביקים את הקרמיקה כך שלא רואים שום פס של שי שאבל יש מה שמונע נזילת מים.
הרווח של הפרוסה הדקה הינו אסתתיקה, ובשביל העמידות מוסיפים סיליקון.הבעיה היא שהפרוסה הדקה הזו - נשברת הרבה פעמים
לפעמים כבר במהלך העבודה של איש השייש - או במהלך העבודה של התקנת הקרמיקה
ויתכן גם אחרי הכל, אם לדוגמא הקרמיקה תקבל מכה חזקה ותזעזע את הפרוסה שמאחוריה.
ברור שיש הבדל בחוזק בין מסגרת שיש של 1*1 ס"מ (או יותר) לבין פרוסת שיש.
רק צריך להשגיח שלא ישבר במהלך העבודההרווח של הפרוסה הדקה הינו אסתתיקה, ובשביל העמידות מוסיפים סיליקון.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: