פנל אחורי בשיש מטבח

שעת סיפור

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
הפקות ואירועים
עיצוב ואדריכלות פנים
מה שעושים מאחורי הקרמיקה,
נחוץ? חשוב? מיותר? מומלץ?
ולמה?
באיזה עובי אם כן, והאם נדרש לחצוב בקיר או על השיש?

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
ולמה?
לא חובה, במידה ויש מתקין שיש מקצועי ואמין.
היום זה לא אופנתי, משום מה.

ציפי טינקלרויט

בית פרקטי לחיים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
לא אופנתי
אבל עדין המוןןןן עושים את זה
הפנל בעובי 2 ס"מ מגן על זה שעוד כמה שנים
הארונות זזים במקצת
לא יהיה לך רטיבות בתוך הארונות

רייזי ז.

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
ולמה?
יש אפשרות לעשות נעילה אחורית לשיש ומעליה את הקרמיקה ז"א שרואים את התוספת שיש כמסגרת מעל השיש -ואז לא צריך לחצוב,
אבל יש שיטה לחצוב בקיר רצועה בגובה השיש פלוס גובה הנעילה ואז השיש יותר עמוק מהארונות שמתחתיו, ומעליו הנעילה, והקרמיקה מכסה את הנעילה, ככך שלא רואים בכלל שעשו משהו מאחורי הקרמיקה,
או שיש כאלה שפשוט מוותרים על סנטימטר מעומק השיש, ושמים את הקרמיקה אחרי הנעילה (בלי לחצוב)במרחק של סנטימטר מהקיר, אבל לא נראה לי כ"כ מוצלח למלא בהרבה דבק קרמיקה מאחורה..
מקווה שהובנתי ....

אהרןאהרן

משתמש פעיל
ולמה?
חובה ע"מ למנוע חדירת מים בין השיש לחיפוי הקיר, כי אין מה לעשות לאחר תקופה לא ארוכה הרובה (חומר המילוי בין אריחי הקיר) נשברת ומכאן עד להיווצרות תחב ועובש הדרך קצרה מאוד, מעבר לכך ישנה גם בעיה כשרותית מכיון שמקומות לחים הם גן עדן לחרקים קטנים ובארונות התחתונים מאחסנים כלי אוכל. בנוסף לחות בארונות המטבח זוהי סגולה בטוחה לעיוות ולקילקול של ארונות המטבח.
מצ"ב תמונה של פס אחורי שמעליו מודבקים האריחים.
WhatsApp Image 2019-11-25 at 10.10.53.jpeg

שעת סיפור

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
הפקות ואירועים
עיצוב ואדריכלות פנים
אשמח לשמוע דעתכם,
השישן שלנו טוען שהוא מפלס מאוד מדוייק ולכן לא שם את זה.
בפועל, עדיין לא התקינו קרמיקות ואני רואה שכבר נשבר בחצי מילמטר ההדבקה ששם בין השיש לקירות, זאת אומרת שלא חושבת שהפילוס מאה אחוז. ומין הסתם עלול להישבר שוב.
אשמח להצעה מה לעשות מכאן, מה לומר.

שושנית100

משתמש מקצוען
אין קשר לפילוס.
כמו שכתב @אהרןאהרן
הבעיה היא שהרובה בין השיש לקרמיקה נהרסת אחרי תקופה
ואילו דבק שיש הוא חזק יותר ומחזיק
וכך אם יש מסגרת לשיש, גם הצפה של השיש בשטיפת מים לא תגרור נזילת מים אל אחורי השיש.

יש אפשרות לעשות את המסגרת כנסתרת מאחורי הקרמיקה, הבעיה היא שבד"כ עושים אותה דקה מאד ולעיתים היא נשברת וכו' ואין לך ידע על זה כי זה מאחורי הקרמיקה.

שעת סיפור

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
הפקות ואירועים
עיצוב ואדריכלות פנים
למה בעצם אי אפשר להדביק את הקרימקות בדבק שיש?

A F

משתמש מקצוען
למה בעצם אי אפשר להדביק את הקרימקות בדבק שיש?
אפשר להדביק גם בסליקון ועוד דבקים לכל חומר ותשתית יש את הישום שלו לפעמים אין צורך בדבק יקר ולפעמים הוא גם לא מתאים, דבק לעץ, דבק נעליים, דבק נייר, וכו' אבל מניסיון בנושא השיש החיבור בין הקרמיקה לשיש כדאי עם סליקון ולא ברובה כיון שהוא גמיש ורובה ודבק שיש נשבר/נסדק והשיש עובר תזוזות מיקסר/ דפיקת שניצלים ולכן מומלץ סליקון. גם באמבטיה (מאותו סיבה)

רייזי ז.

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אפשר להדביק גם בסליקון ועוד דבקים לכל חומר ותשתית יש את הישום שלו לפעמים אין צורך בדבק יקר ולפעמים הוא גם לא מתאים, דבק לעץ, דבק נעליים, דבק נייר, וכו' אבל מניסיון בנושא השיש החיבור בין הקרמיקה לשיש כדאי עם סליקון ולא ברובה כיון שהוא גמיש ורובה ודבק שיש נשבר/נסדק והשיש עובר תזוזות מיקסר/ דפיקת שניצלים ולכן מומלץ סליקון. גם באמבטיה (מאותו סיבה)
אם תרצי אחרי תקופה לחדש/לנקות את האיטום סילקון הוא החומר הכי מעצבן להסרה והרבה פעמים תופס עובש,

A F

משתמש מקצוען
אם תרצי אחרי תקופה לחדש/לנקות את האיטום סילקון הוא החומר הכי מעצבן להסרה והרבה פעמים תופס עובש,
למה?! סכין יפני מעבירה מתחת. ספוג יבש וזה יורד, לא חייבים סליקון חזק צריך עמיד ועדיין זה יותר קל מלהוריד שאריות רובה או דבק שיש...

אהרןאהרן

משתמש פעיל
למה?! סכין יפני מעבירה מתחת. ספוג יבש וזה יורד, לא חייבים סליקון חזק צריך עמיד ועדיין זה יותר קל מלהוריד שאריות רובה או דבק שיש...
הדיון כעת הוא האם לכתחילה שמזמינים שיש לבקש גם סף מים אחורי, בדיעבד או במצב נתון שהשיש כבר מותקן ללא סף מים אחורי בודאי שישום של חומר גמיש (ולאו דוקא סיליקון)יהיה פיתרון מועיל.

ד.ב.

משתמש מקצוען
מה שמקובל להשים מאחורי שיש הוא קנט נסתר שזו פרוסה דקה של שיש שמודבקת לשישי ולמהדקין גם להשים פס סיליקון ניטראלי ועל זה מדביקים את הקרמיקה כך שלא רואים שום פס של שי שאבל יש מה שמונע נזילת מים.

לילי 1

משתמש מקצוען
אשמח לשמוע דעתכם,
השישן שלנו טוען שהוא מפלס מאוד מדוייק ולכן לא שם את זה.
בפועל, עדיין לא התקינו קרמיקות ואני רואה שכבר נשבר בחצי מילמטר ההדבקה ששם בין השיש לקירות, זאת אומרת שלא חושבת שהפילוס מאה אחוז. ומין הסתם עלול להישבר שוב.
אשמח להצעה מה לעשות מכאן, מה לומר.
המטבח שלי בן שנתיים וחצי
יש שינויים בזוויות במשך השנים האלה. אני יודעת שהרצפה מתפלסת שונה לאורך השנים באופן טבעי ואני משערת שבעקבות הרצפה גם ארונות המטבח משתנים.
לכן לא נראה לי שאפשר לסמוך על פילוס מושלם של השיש

שושנית100

משתמש מקצוען
המטבח שלי בן שנתיים וחצי
יש שינויים בזוויות במשך השנים האלה. אני יודעת שהרצפה מתפלסת שונה לאורך השנים באופן טבעי ואני משערת שבעקבות הרצפה גם ארונות המטבח משתנים.
לכן לא נראה לי שאפשר לסמוך על פילוס מושלם של השיש
פילוס לא עוזר כאן,
כי אם שוטפים את השיש במים וסבון, גם אם לא ממש בכמויות מים - אז ממילא מים יגיעו גם לצד הפנימי ביותר של השיש, וחייבים לעצור אותם שם.
רובה - לא מחזיק לזמן ארוך
סיליקון ודומיו - מתקלף, ומתמלא עובש

מה שמקובל להשים מאחורי שיש הוא קנט נסתר שזו פרוסה דקה של שיש שמודבקת לשישי ולמהדקין גם להשים פס סיליקון ניטראלי ועל זה מדביקים את הקרמיקה כך שלא רואים שום פס של שי שאבל יש מה שמונע נזילת מים.
הבעיה היא שהפרוסה הדקה הזו - נשברת הרבה פעמים
לפעמים כבר במהלך העבודה של איש השייש - או במהלך העבודה של התקנת הקרמיקה
ויתכן גם אחרי הכל, אם לדוגמא הקרמיקה תקבל מכה חזקה ותזעזע את הפרוסה שמאחוריה.
ברור שיש הבדל בחוזק בין מסגרת שיש של 1*1 ס"מ (או יותר) לבין פרוסת שיש.

ד.ב.

משתמש מקצוען
הבעיה היא שהפרוסה הדקה הזו - נשברת הרבה פעמים
לפעמים כבר במהלך העבודה של איש השייש - או במהלך העבודה של התקנת הקרמיקה
ויתכן גם אחרי הכל, אם לדוגמא הקרמיקה תקבל מכה חזקה ותזעזע את הפרוסה שמאחוריה.
ברור שיש הבדל בחוזק בין מסגרת שיש של 1*1 ס"מ (או יותר) לבין פרוסת שיש.
הרווח של הפרוסה הדקה הינו אסתתיקה, ובשביל העמידות מוסיפים סיליקון.

copy

משתמש צעיר
עימוד ספרים
בדרך כלל שמים את הקרמיקה לאחר שכבר התקינו את השיש והקרמיקה אמורה להסתיר את הקנט.
אפשר גם לעשות את הקרמיקה מעל הקנט, זה יוצא יפה.
מניסיוני. הדבק שיש שאיתו הדביקו את הקנט נפרד אחרי כמה שנים בגלל התזוזות וכל הגב של הארונות התעפש לי מהמים שנזלו.
הוצאתי את הקנט בעדינות וניקיתי את כל שיירי הדבק שיש, והדבקתי באמצעות סופר 7, וזה נפרד אחרי כמה שבועות, שוב הוצאתי וניקיתי, והדבקתי באמצעות סיקה, וזה מחזיק חזק כבר מספר שנים.

שעת סיפור

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
הפקות ואירועים
עיצוב ואדריכלות פנים
למעשה אפשר לשים סיליקון או סיכה במקום הקנט?
(פשוט לא עשו לי, וזה יהיה בלאגן. לכן מנסה למצוא פיתרון אחר שיהיה מוצלח לא פחות).

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה