אני רוצה לחדד את הדברים,
רבים לא כ"כ הבינו או בחרו לא להבין את העניין...
אכן בעבר הרבנים אסרו את השימוש בטלפונים לא מאושרים,
וטלפון עם SMS היה לא כשר
על נגן ומצלמה עוד לא חשבו אז...
באיזה שלב התחיל גם עם קצת אינטרנט, עם מסכים קטנים...
במהלך האבולוציה בשוק הטלפונים הניידים, התחילו לייצר טלפונים עם מצלמה,
אבל עדיין היו נראים כמו הטלפונים הכשרים, קטנים, מקשים וכו'...
עד שהתחילו האייפונים שגרמו להרבה בלאגן...
המציאות היא, שהרבנים רצו לעשות גדר כדי שלא תהיה גלישה מחוץ לחומות (תרתי משמע..)
אבל מי שאחראי על הגדר אלו ועדת הרבנים לענייני תקשורת...
מה שקרה, שמכיון שלא התירו טלפונים עם מצלמה ונגן, רבים מאד אמרו, זה מוגזם, וכשבנאדם פורץ גבול, לא תמיד זה נעצר במטר שאחרי הגבול,
אני מכיר אישית רבים שרק בגלל זה קנו מכשירים טרפים כמובן בלי אופציות כמעט עד שלאט לאט זה הדרדר, אבל מה שגרם להופעת מכשירים כדוגמת האייפונים והגלקסי בציבור - זה שהלכו רחוק מידי.
כפי הידוע לי גדולי הדור (ואני לא מדבר על אדמורי"ם לקהילתם) אף פעם לא עסקו ב"לחנך" את הציבור, אלא לעשות גדרים וסייגים...
הבעיה שישנם כמה בעלי אינטרסים שלא נשמעים לכל הרבנים אלא רק למי שהם רוצים, והם עוצרים את העניין של שדרוג הטלפונים למשהו סביר, עם נגן ומצלמה (לא מדבר על SMS) ומכשירים איכותיים, למרות בקשות רבות מצד רבנים וראשי ישיבות שהם אלו שמתמודדים בשטח עם הבעיה שהדבר הזה יוצר,
שהלא כולם מסכימים שאם היום לכל אחד יש נגן בכיס, ומצלמה מדוע שזה לא יהיה במכשיר אחד???
שוחחתי פעם עם ת"ח שכתב מאמר על הנושא הזה, (לא קיבלתי אישור ממנו לצטט אותו, אבל זה נכתב במסגרת מאוד מפורסמת ואחת הנקראות ביותר היום בכל הציבור החרדי...) כמה צריך לשמור על הגדר הזה למרות שאנחנו חושבים שזה לא צודק ונכון, מכיון שזה ההוראה של גדולי ישראל וצריך לנהוג כך,
אך הוא הוסיף לי - ואת זה הוא לא כתב במאמר, שאלו היושבים בועדות ומחליטים על הדברים האלו - הם ----!!! כי בגללם אכן המצב הידרדר ואנשים הרשו לעצמם....