אני זה אני!!!
משתמש פעיל
מתכון 500 גר' (8 פיתות)
החומרים:
500 גר' קמח
300 מ''ל מים פושרים (בהדגשה לפושרים)
1 כף סוכר
1 כף מלח
1 כף שמרים
3 כף שמן זית
לערבב את המים יחד עם הסוכר והשמרים, להניח בצד למשך 15 דק' כדי שיגיע לתסיסה.
בינתיים בקערה לשים קמח ,לערבב עם המלח ושמן זית זך.
לערבב וללוש את שתי התערובות יחד עד שיתקבל בצק רך ונעים למגע (לא דביק).
להתפיח להכפלת הבצק (חורף שעתיים, קיץ אפילו שעה )
(ולממהרים, אפשר לחממם תנור ל 30c ותוך 40 דקות הבצק נכפל.)
חלקו את הבצק ל8 עיגולים שווים (110גרם לערך)
רדדו לעובי קצת פחות מס''מ
בתנור:
חממו למקסימום מעלות, וכשתבנית הברזל הפוכה ורותחת, ניתן להכניס את הפיתות למשך שתיים שלוש דקות
אפשר לצפות בהנאה איך שהפיתות מתנפחות ויוצרות כיס למילוי ......
*עדיף לתת יחס אישי לכל פיתה.
* חשוב שהתנור יהיה רותח במיוחד בכדי שייווצר הכיס המיוחל....
החומרים:
500 גר' קמח
300 מ''ל מים פושרים (בהדגשה לפושרים)
1 כף סוכר
1 כף מלח
1 כף שמרים
3 כף שמן זית
לערבב את המים יחד עם הסוכר והשמרים, להניח בצד למשך 15 דק' כדי שיגיע לתסיסה.
בינתיים בקערה לשים קמח ,לערבב עם המלח ושמן זית זך.
לערבב וללוש את שתי התערובות יחד עד שיתקבל בצק רך ונעים למגע (לא דביק).
להתפיח להכפלת הבצק (חורף שעתיים, קיץ אפילו שעה )
(ולממהרים, אפשר לחממם תנור ל 30c ותוך 40 דקות הבצק נכפל.)
חלקו את הבצק ל8 עיגולים שווים (110גרם לערך)
רדדו לעובי קצת פחות מס''מ
בתנור:
חממו למקסימום מעלות, וכשתבנית הברזל הפוכה ורותחת, ניתן להכניס את הפיתות למשך שתיים שלוש דקות
אפשר לצפות בהנאה איך שהפיתות מתנפחות ויוצרות כיס למילוי ......
*עדיף לתת יחס אישי לכל פיתה.
* חשוב שהתנור יהיה רותח במיוחד בכדי שייווצר הכיס המיוחל....