מכירים מפקח בניה כזה? נודה להמלצה + דרכי התקשרות. תודה!והוא צריך להיות עם הרבה אורך רוח כדי להקשיב וליישם ולתקן ולהסביר.
מכירים מפקח בניה כזה? נודה להמלצה + דרכי התקשרות. תודה!והוא צריך להיות עם הרבה אורך רוח כדי להקשיב וליישם ולתקן ולהסביר.
שולח באישי. בי-ם.מכירים מפקח בניה כזה? נודה להמלצה + דרכי התקשרות. תודה!
שולח באישי. בי-ם.
תודה.רבקה זכריהו
גילוי נאות - גיסתי
+972 52-765-5664
המסירות והאחריות שלה זה משהו שלא רואים בכל יום
יש לה המלצות בשפע.
חד וחלק! תעמדו על זה.האם לדעתכם, כשאנו ניקח מפקח בניה, כדאי שנעמוד על כך שיהיה סעיף כזה?
ובכן! אני אומרת לו/כותבת. שלצערי אני חשה שהוא בטוח שאני לא עובדת מספיק ואני לא אמינה מבחינתו. ומשכך אני לא רואה טעם בהמשך ההתקשרות בינינו אם איני אמונה עליו , ועל כן אני ממליצה לו לעבור למישהו אחר שיש לו אמון כלפיו ואף אמסור לו מכתב התפטרות מהטיפול בפרוייקט- שאגב זה נדרש לפי חוק בהרבה מהמקרים בעיקר בעריכת בקשות להיתרים ותבעו"ת בכדי לאפשר לאד' אחר להיכנס ולייצג מול הרשויות. בגדול למיטב זכרוני לא מומש בפועל אך ההצעה הונחה על השולחן.קודם כל, @rona51 , אני מעריכה! את הזמן והמחשבה שאת משקיעה בלהגיב בשרשור הזה ומודה לך מאד על כך.
זה בהחלט מועיל לנו (וכבר מעיד על האכפתיות שלך ועל השליחות שאת רואה במקצוע שלך!) ומאמינה שעל הדרך, גם לאחרים שעומדים/יעמדו באותה צומת.
ואני מקווה שהשאלה הכנה הבאה שלי לא תשים אותי בקטגוריה של ה"מציקה":
נניח ש"נפלת" עם לקוח מהסוג שתיארת בפסקה לעיל, ואת מחליטה (וזכותך!) להתפטר מהעבודה באופן שאינו סותר את ההסכם שנחתם ביניכם (נניח, כמה ימים מראש את צריכה להודיע על כך...)
מה היית כותבת להם בהודעה המסבירה את ההתפטרות?
אפשר לבקש ממך סימולציה?
הנה: אני הלקוח ה"כפייתי" ששואל אותך למה את מתפטרת. מה את עונה לי?
את רוצה לנסות אותי?? תפדאל!!החכמתי מהפורום הזה .
אבל מעניין אם מפקח יראה את הפורום הזה יסכים לחתום!
@מרחבית - איזה כיף שיש אנשים שמצליחים להגיד בבהירות ובאופן ממוקד, את מה שאת חושבת כבר שלושה ימים בראש!!! (אתגר: מכירה כבר את המשפט הזה מאיפשהו?)לא קראתי הכל. בעיניי לא סביר לחלוטין לסמוך על המפקח באופן מוחלט. אין דבר כזה. מי שלא עומד על הפועלים שלו, צפוי לצרות. וגם מפקח עם כל הכבוד הוא פועל שלקחנו במיטב כספנו, ואם תהיה התרשלות מצידו - אנחנו נסבול ולא הוא.
(השאלה אם זו באמת דעתו, שצריך לסמוך באופן מוחלט, או שהוא כתב את זה רק כי הטרידו אותו מידי וכך יצא לו הנוסח, בלי לחשוב הרבה).
אם כך, בשביל מה לקחנו מפקח? - כדי להקל עלינו, כדי שלא נצטרך להיות הרבה בשטח, הוא יהיה שם במקומינו, ובעיקר כי הוא אמור לדעת דברים בבנייה שאנחנו לא יודעים. והוא אמור לראות שהפועלים מבצעים את מה שהם צריכים.
מובן שלא צריכים להגזים לצד השני. אבל אם משהו נראה לא בסדר או יש לנו שאלות, זכותינו המלאה, לפעמים גם חובתינו, לשאול ולברר.
אני מתרחקת מכל אדם שדורש לסמוך עליו באופן מוחלט. כולל רופאים. גם לא דורשת מאף אחד לסמוך עלי באופן מוחלט. בן אדם הוא לא אלוקים. ולדעתי, דווקא מי שעובד כמו שצריך, לא חושש מפיקוח ומשאלות הגיוניות, אלא אם יש חשדנות מוגזמת, שזה באמת מציק.
לשאול על סעיפים מסוימים עם הקבלן אם הם בוצעו - לגטימי לגמרי, ואם יש למפקח תשובה, למה שלא יענה?
יפה! לא חשבתי על זה...טוב, זה אותו נושא גם שם וגם פה: לא סומכים אטומטי, ולא פוסלים אוטומטי...
מסכים לכל מילהבס"ד
ראשית!
אציין שאני נוגעת בדבר (לא ספציפית לפרוייקט הנ"ל) מתוקף היותי מפקחת ומנהלת פרוייקטים מוסמכת.
ובכן!כעיקרון מפקח צריך לדעת שהוא עובד אצלכם בשבילכם. (במאמר המוסגר -לא תמיד הוגן שהוא מביא דווקא קבלנים שלו מסיבות של ניגוד אינטרסים.... כמו עו"ד שייצג את הנתבע והתובע בו זמנית).
ישנם מקרים שיוצאים מהכלל, שלפעמים- הלקוחות משדרים חשדנות ומציקים באופן קיצוני וייתכן שלפעמים אין הצר שווה בנזק המלך. אני כאדריכלית לפעמים מנפנפת מראש לקוחות שאני יודעת שהם תיק תיק. כי הכאב ראש והדרישה שלהם שאני יכרכר סביבם 24/7 לא שוות ערך לתמורה.
בגדול! מה שאתם מתארים הוא אכן חריג. ותפקידו של המפקח לנהוג בישרות ולהוריד ממכם את כל הכאב ראש. והתגובה שלו שציטטתם לא מותירה טעם טוב בלשון המעטה. וגם לו יצוייר שהלקוח רוצה לקבל הסברים זה דבר לגיטימי כל עוד הוא לא מתעמר בו.
צריך ס"ד כמו בכל דבר למצוא את האיש הנכון הן מהפן המקצועי, והן מהפן האנושי שהוא חשוב מאד.
אחד הדברים שלמדתי בקורס הפיקוח(מרכז הבניה הישראלי בנתניה למי שמסתקרן!) זה נושא יחסי לקוח נותן שירות בהקשר זה ואסור להתפשר על זה. וצריך אמון בין הצדדים.
והדבר החשוב שצריך להופיע בחוזה הוא סעיף בוררות מוסכמת במידה וח"ו יהיו חילוקי דעות. בכפוף לחוו"ד מקצועיות.
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: