פיצה כוסמין
את הרוטב והתוספות ניתן להכפיל לפי הצורך.
שימו לב! יש כאן אופציה למשקיעים ואופציה לעצלנים
מצרכים לבצק:
קילו קמח כוסמין מלא \ משולב עם לבן
750 מ"ל מים (3.5 כוסות חד"פ)
1 כף מלח
2 כפות סוכר
כף שמרים
3 כפות שמן
מצרכים לרוטב מושקע:
1 בצל קטן קצוץ
250 גרם רסק עגבניות
3 עגבניות מגורדות
3 כפות אורגנו מיובש
1 כף תימין
3 כפות שמן זית
פלפל
מלח
מצרכים לרוטב לעצלנים (טעים לא פחות!!):
250 גרם רסק עגבניות
3 כפות אורגנו מיובש
1 כף תימין
מלח
שמן זית לזילוף
תוספות לבחירה:
גבינה צהובה \ כל גבינה קשה אחרת (אם רוצים פרווה - משמיטים את הגבינות)
זיתים ירוקים \ שחורים
פרוסות עגבניה
פרוסות בטטה קלויות עם שמן זית
רצועות פלפלים קלויים עם שמן זית
פטריות
תירס
טונה
פרוסות בצל
ועוד כיד הדמיון הטובה
הכנת הבצק:
לשים את מצרכי הבצק, חוץ מהשמן, לבצק רך ומעט דביק, כ-10 דקות של לישה מאסיבית בתנועות קיפול.
משמנים את הבצק ונותנים לו לנוח ולהכפיל את נפחו כשעה +- תלוי במזג אויר, ומורידים שוב את הנפח ע"י לישה הקצרה, נותנים לו לנוח פעם שניה כ-20 דקות.
משפריצים מעט ספרי שמן או מברישים שמן על תבנית תנור עגולה או מרובעת ומותחים את הבצק לכל הכיוונים. שימו לב שהבצק לא יהיה עבה כי הוא עוד הולך לתפוח בתנור.
מורחים מהרוטב (הוראות בהמשך) ושמים תוספות כיד הדמיון הטובה (חוץ מהגבינות!).
מתפיחים את הפיצה כשהיא בתבנית התפחה שלישית של כחצי שעה ואופים כ- 20-30 דקות או עד שהבצק מזהיב בקצוות, מוסיפים את הגבינות ואופים 3 דקות בערך או עד שהן נמסות.
פורסים למשולשים או מרובעים, אוכלים ונהנים
הכנת הרוטב המושקע:
מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את העגבניות המגורדות, הרסק השמן והתבלינים ומערבבים היטב, מבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים מעט, מכבים את האש, מצננים מעט ומורחים על הבצק המתוח על התבנית, מוסיפים תוספות ואופים.
הכנת הרוטב לעצלנים:
מורחים את הרסק על הבצק
מפזרים מעל הרוטב אורגנו ותימין ומעט מלח
מזלפים מעט שמן זית ומוסיפים את התוספות הרצויות ואופים כנ"ל.
מותחים את הבצק:
מורחים את הרוטב המושקע:
או שמורחים את הרוטב לעצלנים:
חותכים למשולשים, אוכלים ונהנים
את הרוטב והתוספות ניתן להכפיל לפי הצורך.
שימו לב! יש כאן אופציה למשקיעים ואופציה לעצלנים
מצרכים לבצק:
קילו קמח כוסמין מלא \ משולב עם לבן
750 מ"ל מים (3.5 כוסות חד"פ)
1 כף מלח
2 כפות סוכר
כף שמרים
3 כפות שמן
מצרכים לרוטב מושקע:
1 בצל קטן קצוץ
250 גרם רסק עגבניות
3 עגבניות מגורדות
3 כפות אורגנו מיובש
1 כף תימין
3 כפות שמן זית
פלפל
מלח
מצרכים לרוטב לעצלנים (טעים לא פחות!!):
250 גרם רסק עגבניות
3 כפות אורגנו מיובש
1 כף תימין
מלח
שמן זית לזילוף
תוספות לבחירה:
גבינה צהובה \ כל גבינה קשה אחרת (אם רוצים פרווה - משמיטים את הגבינות)
זיתים ירוקים \ שחורים
פרוסות עגבניה
פרוסות בטטה קלויות עם שמן זית
רצועות פלפלים קלויים עם שמן זית
פטריות
תירס
טונה
פרוסות בצל
ועוד כיד הדמיון הטובה
הכנת הבצק:
לשים את מצרכי הבצק, חוץ מהשמן, לבצק רך ומעט דביק, כ-10 דקות של לישה מאסיבית בתנועות קיפול.
משמנים את הבצק ונותנים לו לנוח ולהכפיל את נפחו כשעה +- תלוי במזג אויר, ומורידים שוב את הנפח ע"י לישה הקצרה, נותנים לו לנוח פעם שניה כ-20 דקות.
משפריצים מעט ספרי שמן או מברישים שמן על תבנית תנור עגולה או מרובעת ומותחים את הבצק לכל הכיוונים. שימו לב שהבצק לא יהיה עבה כי הוא עוד הולך לתפוח בתנור.
מורחים מהרוטב (הוראות בהמשך) ושמים תוספות כיד הדמיון הטובה (חוץ מהגבינות!).
מתפיחים את הפיצה כשהיא בתבנית התפחה שלישית של כחצי שעה ואופים כ- 20-30 דקות או עד שהבצק מזהיב בקצוות, מוסיפים את הגבינות ואופים 3 דקות בערך או עד שהן נמסות.
פורסים למשולשים או מרובעים, אוכלים ונהנים
הכנת הרוטב המושקע:
מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את העגבניות המגורדות, הרסק השמן והתבלינים ומערבבים היטב, מבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים מעט, מכבים את האש, מצננים מעט ומורחים על הבצק המתוח על התבנית, מוסיפים תוספות ואופים.
הכנת הרוטב לעצלנים:
מורחים את הרסק על הבצק
מפזרים מעל הרוטב אורגנו ותימין ומעט מלח
מזלפים מעט שמן זית ומוסיפים את התוספות הרצויות ואופים כנ"ל.
מותחים את הבצק:
מורחים את הרוטב המושקע:
או שמורחים את הרוטב לעצלנים:
חותכים למשולשים, אוכלים ונהנים
נערך לאחרונה ב: