פטיפור אתגר- פטיפור סלמון

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
הבטחתי להעלות היום...
אז רגע לפני שהיום יברח, קבלו!

1 נתח סלמון מבושל [נתח מכובד, או 2 קטנים]
2 ביצים
1/2-3/4 כוס פירורית זהב
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור

לרוטב:
מיונז
קטשופ
שום כתוש
הכל לפי הטעם.

מרסקים בקערה את הסלמון עד שהוא מתפורר לגמרי. מוסיפים ביצים, פירורית ותבלינים.
דוחסים לתבנית שקעים ואופים ב 180 מעלות כ-15 דקות. אם השקעים גדולים, משך האפיה עשוי להתארך.

מחלצים אחרי שמצטנן.

אם יש שקע בראש הפטיפור- מכינים רוטב ומשלפים פנימה. אחרת- מגישים לצק צלוחית רוטב.

אפשר להמיר בקופסא של טונה. ההוראות אותו דבר.


להכנת פאפס סלמון/טונה-
מכינים את אותה עיסה, אבל הפעם טוחנים את הדג. אפשר במקל. ומוסיפים רק ביצה 1 במקום 2.
מכינים כדורים. נועצים פנימה מקל. מודאים שהמקל תפוס בכדור העיסה. מגלגלים בפירורית בזהירות. מטגנים בשמן עמוק. מחזיקים את המקל כדי שהסלמונפאפ לא יתהפך.

מגישים לצד צלוחית רוטב וירקות חיים.

צפה בקובץ המצורף 276596

צפה בקובץ המצורף 276597

צפה בקובץ המצורף 276598
 

profession

משתמש פעיל
מה זאת אומרת סלמון מבושל? אם יש לי נתח קפוא ומחלקו אני רוצה להכין איך לבשל?
(כשאני מכינה סלומון אני אופה אותו...)
 

חלב

משתמש מקצוען
בקר מותק!
סוף-סוף משהו בשבילי!;)
בדיוק אני שוברת את ראשי על מנת פתיחה מעניינת לשבע ברכות חלבי.
חשבתי שהפטיפור סלמון יהיה נחמד, רק כמה שאלות:
האם אפשר להכין יום מראש או לפחות בבוקר האירוע?
האם המנה צריכה להיות מוגשת חמה/קרה /בטמפ' החדר?
חשבתי אולי להכין בשקעים גדולים ולשים באמצע מילוי של סלמון מעושן מעורב בירקות קצוצים מאודים או משהו בסגנון. נראה לך הגיוני?
המוני תודות!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י profession;1956648:
מה זאת אומרת סלמון מבושל? אם יש לי נתח קפוא ומחלקו אני רוצה להכין איך לבשל?
(כשאני מכינה סלומון אני אופה אותו...)

מספיק שתבשלי אותו במי מלח עד שיהיה מוכן. אני ניצלתי שארית שנשארה משבת.

נכתב ע"י חלב;1956692:
בקר מותק!
סוף-סוף משהו בשבילי!;)
בדיוק אני שוברת את ראשי על מנת פתיחה מעניינת לשבע ברכות חלבי.
חשבתי שהפטיפור סלמון יהיה נחמד, רק כמה שאלות:
האם אפשר להכין יום מראש או לפחות בבוקר האירוע?
האם המנה צריכה להיות מוגשת חמה/קרה /בטמפ' החדר?
חשבתי אולי להכין בשקעים גדולים ולשים באמצע מילוי של סלמון מעושן מעורב בירקות קצוצים מאודים או משהו בסגנון. נראה לך הגיוני?
המוני תודות!
אפשר להגיש חם או בטמפרטורת החדר. למעשה אפשר גם קר אבל נראה לי פחות מוצלח.
אפשר להכין בבוקר של האירוע. ואפשר גם יום קודם לחמם על פלטה או בתנור.

הרעיון של המילוי יכול להיות מאוד מוצלח.
 

mgv

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
דיאטטי,:confused: המורה:eek:
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מדהים! מדהים!
ההכנה פשוטה קלה וחלקה!
אבל הרעיונות הגאוניים שלך, חבל''ז!
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
וואו!

על זה לא חשבתי...
 

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י hbecker;1956572:
הבטחתי להעלות היום...
אז רגע לפני שהיום יברח, קבלו!

1 נתח סלמון מבושל [נתח מכובד, או 2 קטנים]
2 ביצים
1/2-3/4 כוס פירורית זהב
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור

לרוטב:
מיונז
קטשופ
שום כתוש
הכל לפי הטעם.

מרסקים בקערה את הסלמון עד שהוא מתפורר לגמרי. מוסיפים ביצים, פירורית ותבלינים.
דוחסים לתבנית שקעים ואופים ב 180 מעלות כ-15 דקות. אם השקעים גדולים, משך האפיה עשוי להתארך.

מחלצים אחרי שמצטנן.

אם יש שקע בראש הפטיפור- מכינים רוטב ומשלפים פנימה. אחרת- מגישים לצק צלוחית רוטב.

אפשר להמיר בקופסא של טונה. ההוראות אותו דבר.


להכנת פאפס סלמון/טונה-
מכינים את אותה עיסה, אבל הפעם טוחנים את הדג. אפשר במקל. ומוסיפים רק ביצה 1 במקום 2.
מכינים כדורים. נועצים פנימה מקל. מודאים שהמקל תפוס בכדור העיסה. מגלגלים בפירורית בזהירות. מטגנים בשמן עמוק. מחזיקים את המקל כדי שהסלמונפאפ לא יתהפך.

מגישים לצד צלוחית רוטב וירקות חיים.

צפה בקובץ המצורף 276596

צפה בקובץ המצורף 276597

צפה בקובץ המצורף 276598
המורה, למה כשכתבתי באתגר שממלאים קודם את השקע הקטן עם הורוד ואח"כ את שאר המילוי כתבת שלא כך אופן ההכנה?!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י חנון;1956910:
המורה, למה כשכתבתי באתגר שממלאים קודם את השקע הקטן עם הורוד ואח"כ את שאר המילוי כתבת שלא כך אופן ההכנה?!

כי ממלאים את השקע שנוצר בראש הפטיפור אחרי האפיה...
אם תמלאי קודם הרוטב ייספג בפטיפור עצמו בזמן האפיה...
 

gol

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
את פשוט מאלפת, והרעיונות, לא נגמרים.
בקשר לפופקייקס, את רוצה להגיד לי שאת מטגנת ועומדת להחזיק את המקלות תוך כדי טיגון?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י gol;1957075:
את פשוט מאלפת, והרעיונות, לא נגמרים.
בקשר לפופקייקס, את רוצה להגיד לי שאת מטגנת ועומדת להחזיק את המקלות תוך כדי טיגון?
בגלל שהכנתי כמוות קטנה החזקתי. אם מכינים כמות גדולה אפשר פשוט לסדר צפוף [או יחסית צפוף] בסיר בתוך השמן....

נכתב ע"י חנון;1957572:
:)
 

7880

משתמש פעיל
הרעיון מהמם, אבל האם זה טעים?
נראה לי ממש חבל לערבב סלמון עם פרורית זהב וכל שאר מרכיבים... אני מחכה לנסייניות שיגידו איך הטעם...
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י 7880;1958288:
הרעיון מהמם, אבל האם זה טעים?
נראה לי ממש חבל לערבב סלמון עם פרורית זהב וכל שאר מרכיבים... אני מחכה לנסייניות שיגידו איך הטעם...

זה טעים!!!
אפשר גם טונה.


אני ניצלתי שארית דג משבת והכנתי למלווה מלכה. סוג של ניצול השאריות שביום ראשון לא היו אוכלים. אבל בהחלט טעים ושווה.

אם את מהססת, תנסי בטונה- הרבה פחות יקר...
 

א.ר.ז.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
מקסים!
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
למה צריך שהדג יהיה מבושל?
את הרי אופה אותו אח"כ?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה