פטור ממס דירה שנייה, האם זה אפשרי?

קדימון

משתמש פעיל
הנדסת תוכנה
כשקונים דירה שנייה יש 8% מס.
אם קבלן בונה 1000 דירות הוא לא משלם מס רכישה.
השאלה האם כש1000 אנשים שיש להם מניות בחברה שבונה 1000 דירות לכל אחד מנייה בשווי של דירה אחת.
ואח"כ הם מעבירים את הדירות לילדים אחרי שהם מגיעים לגיל 18.
האם גם אז צריך לשלם 8% ?

A052

משתמש סופר מקצוען
המוכר בכל מקרה לא משלם מס רכישה, ולכן הקבלן לא משלם כלום גם אם הוא ימכור רק דירה אחת (הוא ישלם מיסים אחרים).
רק הקונה משלם מס.
ועל דירה ראשונה עד סכום די גבוה אין מס.
לכן לא ברור בכלל מה התכוונתם בשאלתכם.

קדימון

משתמש פעיל
הנדסת תוכנה
המוכר בכל מקרה לא משלם מס רכישה, ולכן הקבלן לא משלם כלום גם אם הוא ימכור רק דירה אחת (הוא ישלם מיסים אחרים).
רק הקונה משלם מס.
ועל דירה ראשונה עד סכום די גבוה אין מס.
לכן לא ברור בכלל מה התכוונתם בשאלתכם.
אני רוצה לארגן קבוצת קנייה - בהר יונה.
ולכן כדי שגם למשקיעים יהיה משתלם להיכנס.
אז אני מנסה לבדוק. האם אפשר לעשות את זה בצורה שלא יהיה את ה8% מס דירה שניה?

קדימון

משתמש פעיל
הנדסת תוכנה

קדימון

משתמש פעיל
הנדסת תוכנה
ונבהלים בצדק.
גם אני מפחד, ובגלל זה פתחתי אשכול שנקרא קבוצת קנייה - בהר יונה. בפורום נדל"ן .

זה לא דירה, זה רק קרקע.
ולצורך העניין יש לי כיום דירה באלעד, ואני רוצה להיכנס לקבוצה, ובעזרת השם בעוד 3 שנים הדירה תהיה בנוייה, ותהיה שווה מיליון ש"ח, אז יהיה לי דירה שנייה על שמי בלי לשלם 8% מס דירה שנייה, רק מס על הקרקע?

D

Deleted member 64624

אורח
.

D

Deleted member 64624

אורח
.

A052

משתמש סופר מקצוען
ולצורך העניין יש לי כיום דירה באלעד, ואני רוצה להיכנס לקבוצה, ובעזרת השם בעוד 3 שנים הדירה תהיה בנוייה, ותהיה שווה מיליון ש"ח, אז יהיה לי דירה שנייה על שמי בלי לשלם 8% מס דירה שנייה, רק מס על הקרקע?
נכון.
כי לא קנית דירה אלא קרקע, ועליה בנית דירה.

אני לא יועץ ולא לסמוך עלי.

ציפינ

משתמש חדש
כשקונים דירה שנייה יש 8% מס.
אם קבלן בונה 1000 דירות הוא לא משלם מס רכישה.
השאלה האם כש1000 אנשים שיש להם מניות בחברה שבונה 1000 דירות לכל אחד מנייה בשווי של דירה אחת.
ואח"כ הם מעבירים את הדירות לילדים אחרי שהם מגיעים לגיל 18.
האם גם אז צריך לשלם 8% ?
לפי הדין חייבים לשלם מס רכישה, על רכישת זכות במקרקעין. גם אם זו "קבוצת רכישה" עדין נדרש לשלם מס רכישה כאילו קנו דירה מושלמת ולא קרקע

eliyahuyy

משתמש צעיר
עריכה תורנית
אפשר להגדיר את זה כדירות להשכיר ואז יש הטבות מפליגות במס לפי החוק לעידוד השקות הון

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה