אני רוצה לארגן קבוצת קנייה - בהר יונה.המוכר בכל מקרה לא משלם מס רכישה, ולכן הקבלן לא משלם כלום גם אם הוא ימכור רק דירה אחת (הוא ישלם מיסים אחרים).
רק הקונה משלם מס.
ועל דירה ראשונה עד סכום די גבוה אין מס.
לכן לא ברור בכלל מה התכוונתם בשאלתכם.
מדובר בדירות בנויות?אני רוצה לארגן קבוצת קנייה - בהר יונה.
ולכן כדי שגם למשקיעים יהיה משתלם להיכנס.
אז אני מנסה לבדוק. האם אפשר לעשות את זה בצורה שלא יהיה את ה8% מס דירה שניה?
קוראי לזה קבוצת רכישהאני רוצה לארגן קבוצת קנייה - בהר יונה.
ולכן כדי שגם למשקיעים יהיה משתלם להיכנס.
אז אני מנסה לבדוק. האם אפשר לעשות את זה בצורה שלא יהיה את ה8% מס דירה שניה?
לא.מדובר בדירות בנויות?
ואם זה דירה שנייה, אז אין גם מס דירה שניה ?קוראי לזה קבוצת רכישה
ויש מס רכישה רק על שווי הקרקע
ונבהלים בצדק.קראתי לזה קבוצת קנייה כי אנשים נבהלים כשהם שומעים את המילה קבוצת רכישה.
זה לא דירה, זה רק קרקע.ואם זה דירה שנייה, אז אין גם מס דירה שניה ?
גם אני מפחד, ובגלל זה פתחתי אשכול שנקרא קבוצת קנייה - בהר יונה. בפורום נדל"ן .ונבהלים בצדק.
ולצורך העניין יש לי כיום דירה באלעד, ואני רוצה להיכנס לקבוצה, ובעזרת השם בעוד 3 שנים הדירה תהיה בנוייה, ותהיה שווה מיליון ש"ח, אז יהיה לי דירה שנייה על שמי בלי לשלם 8% מס דירה שנייה, רק מס על הקרקע?זה לא דירה, זה רק קרקע.
נכון.ולצורך העניין יש לי כיום דירה באלעד, ואני רוצה להיכנס לקבוצה, ובעזרת השם בעוד 3 שנים הדירה תהיה בנוייה, ותהיה שווה מיליון ש"ח, אז יהיה לי דירה שנייה על שמי בלי לשלם 8% מס דירה שנייה, רק מס על הקרקע?
לפי הדין חייבים לשלם מס רכישה, על רכישת זכות במקרקעין. גם אם זו "קבוצת רכישה" עדין נדרש לשלם מס רכישה כאילו קנו דירה מושלמת ולא קרקעכשקונים דירה שנייה יש 8% מס.
אם קבלן בונה 1000 דירות הוא לא משלם מס רכישה.
השאלה האם כש1000 אנשים שיש להם מניות בחברה שבונה 1000 דירות לכל אחד מנייה בשווי של דירה אחת.
ואח"כ הם מעבירים את הדירות לילדים אחרי שהם מגיעים לגיל 18.
האם גם אז צריך לשלם 8% ?
אתם מתכוונים על מס דירה שנייה 8% ?לפי הדין חייבים לשלם מס רכישה, על רכישת זכות במקרקעין. גם אם זו "קבוצת רכישה" עדין נדרש לשלם מס רכישה כאילו קנו דירה מושלמת ולא קרקע
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ת'
קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי: