כפי שבוודאי שמתם לב, חווינו מתקפת סייבר ופריצת האקרים בליל שבת ללוח הבקרה של פרוג, הם ניסו למחוק ולהוציא נתונים מהאתר, ללא הצלחה יתרה. שלחו מייל ספאם לחלק משתמשים עם בקשות כופר וכדו', כמובן, אין שום צורך להתייחס לכך. ואדרבה, חשוב שלא ללחוץ על שום קישור שנשלח באותו מייל.

חשוב להדגיש, כי לא נפרצו שום פרטי אשראי (מנויים באתר נרשמים דרך פייפאל, מערכת סליקה הטובה בעולם, אין לנו נתוני אשראי כלל, אפילו לא את ארבע ספרות האחרונות).

וכן חשוב לציין שהפורצים לא השיגו גישה לסיסמאות כלל, אך עדיין, אנו ממליצים לשנות סיסמאות באתר פרוג, ליתר ביטחון.

מיד במוצאי שבת קודש צוות התכנות שלנו יחד עם מערך הסייבר הלאומי ועוד התגייסו לטיפול מהיר ויסודי, עלינו על הפרצה, היא נחסמה מידית, והורדנו את האתר מהאוויר עד לפריסה מלאה של הגיבוי, ובדיקות שאין עוד חשש.

ביצענו פריסת גיבוי של האתר מליל חמישי 14/11/24 בשעה 02:00, למרות שהפריצה בוצעה בליל שבת, כדי לקחת מרווח ביטחון, ולוודא שהאתר ומשתמשיו מוגנים לחלוטין.

מתנצלים מאוד על אי הנעימות, לצערנו כל התוכן שנכתב בימים חמישי ושישי הוסרו, אתם מוזמנים לכתוב מחדש :)

תודה על תמיכתכם, מרגישים את זה!
המשך שבוע טוב לכולם!

עיניים פזילה בגיל קטן

ילילי

משתמש מקצוען
פזילה אצל תינוקות נחשבת בסדר ולא מדאיגה.
עד גיל חצי שנה או קצת יותר אפילו לא בודקים.
הבת שלי פזלה בערך עד גיל 8 חודשים ולא התייחסנו.
זה חזר בגדול כשהיא היתה בת שנה וארבעה ורק אז זה הדאיג את הרופאים.
גם לי כאב בהתחלה על המשקפיים.
הבת שלי יפה ממש, בלונדינית עם עיניים בצבע של השמיים, וכשיש משקפיים זה הדבר היחיד שרואים, תינוקת עם משפקיים.
כשאני מורידה לה אותם בלילה אני נדהמת מהיופי שלה כל פעם מחדש.
עכשיו שהתרגלתי למשקפיים, אני חייבת להודות שיש בהם משהו חמוד למרות שהם מסתירים את היופי.
אנשים אומרים לי שהיא נראית כמו בובת ניו יורק ויש בזה משהו.
מקווה שלא תצטרכו משקפיים, אבל אם כן, זה באמת לא סוף העולם.
אנחנו עכשיו גם עם סיפור דומה.
הבת שלי בת 3.5 עם משקפיים גם בגלל פזילה מאוד חמקמקה שברוך ה' אובחנה סוף סוף.
וממש ממש קשה לנו עם זה. מתרגלים לאט לאט לאט....
זה חדש ממש. פחות משבועיים.
בעקבות המלצה שראיתי כאן בפרוג נראה לי של @BKS קנינו לה באופטיקיד ויש שם מבחר גדול במיוחד.
ממליצה גם על ד"ר בכר ממרפאת עיניים ילדים באיכילוב. המקום היחיד שהצליחו לאבחן את הבעיה של הבת שלי. כל השאר לא ראו כלום.

H. Clin

משתמש מקצוען
אנחנו עכשיו גם עם סיפור דומה.
הבת שלי בת 3.5 עם משקפיים גם בגלל פזילה מאוד חמקמקה שברוך ה' אובחנה סוף סוף.
וממש ממש קשה לנו עם זה. מתרגלים לאט לאט לאט....
זה חדש ממש. פחות משבועיים.
בעקבות המלצה שראיתי כאן בפרוג נראה לי של @BKS קנינו לה באופטיקיד ויש שם מבחר גדול במיוחד.
ממליצה גם על ד"ר בכר ממרפאת עיניים ילדים באיכילוב. המקום היחיד שהצליחו לאבחן את הבעיה של הבת שלי. כל השאר לא ראו כלום.
אם לא ראו כלום, כנראה שזה לא כזה נורא ובעז"ה המשקפיים יעשו את העבודה.
הפזילה של הבת שלי מאוד בולטת היום, גם עם המשקפיים ובמיוחד בלי, ואי אפשר לפספס אותה.

"איישת האברך"

משתמש רשום
מניסיון עם התינוקת המהמהמת שלי - הלכנו מרופא אחד למשנהו
וכשהגענו לבלבול עצום עם אין ספור אבחנות מגל הסוגים והמינים
פנה בעלי לרב פירר שאמר לו חד משמעית
אבחון לקטנים לסמוך על פרופ' שפירר מאבחן ומנתח (מנהל מחלקה בוולופסון ומנהל מרפאה פרטית במגדלי ב.ס.ר ב"ב)
מומחה עצום לפזילה {גם לעין עצלה - שלא תצטרכו}
מצרפת את המס' של המזכירה שלו : 0528668625
המון נחת
נ.ב. בתקופה זאת יש הרבה תורים אצל כל המומחים הגדולים עקב המון ביטולים כל העת

ציפורת הנפש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
ראינו פזילה כבר בגיל יום...
הרופא עיניים שהלכנו אליו בגיל חודש צחק לנו בפנים שכל התינוקות פוזלים, ואנחנו מדומיינים.
לא יצר קשר עין (מרוב פזילה) עד גיל ארבעה חודשים. הרופא ילדים שלח אותנו (בשביל הרוגע...) לד"ר מילכה מטאנס סוידאן/אריאלה ליפשיץ (שתיהן מומלצות מאוד) גילו בעיה שנקראת מונוקוליישן.
פזילה היא בהחלט לא רק בעיה אסטטית, א' יתכן והיא נובעת מבעיה גנטית/גידול ח"ו (שוללים הכל במהלך הבירור) ועשויה לגרום לבעיות ראיה עד עיוורון והמון המון בעיות שלד והתפתחות לעיתים בלתי הפיכות ונצרך מעקב.
שורה תחתונה נותח בגיל שנה ורבע בהדסה ילדים (אין צורך שר"פ ממילא המנתחים הם לא סטז'רים אלא מתמחים) את הניתוח ביצעה בפועל פרופ' איראן ענתבי והוא הצליח מעל המשוער.
היום בן שנה ושמונה אין זכר. חתיך עולמי.
ממליצה מאוד על כלל הרופאים שליוו אותנו:
ד"ר מילכה מטאנס סוידאן - בהסדר עם הקופ"ח (מאוחדת)
ד"ר אריאלה ליפשיץ - כנ"ל
ד"ר הדס משולם - מרפאת עיניים ילדים הדסה (שר"פ 250 ש"ח, ללא שר"פ 245... )
פרופ' איראן ענתבי - מרפאת עיניים ילדים הדסה
פרופ' שפירר (אנחנו הלכנו לאבא) - 1200 ש"ח פגישה (יש החזר לפי הכיסוי הביטוחי)

כל הנ"ל מומלצים ע"י יועצים בכירים (אנחנו התייעצנו עם רגוביי)
ממליצה ללכת בשביל הרוגע הנפשי, רופאי עיניים בקופ"ח פחות יודעים לזהות בעיות, יותר להתאים מס' למשקפיים...

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אם לא ראו כלום, כנראה שזה לא כזה נורא ובעז"ה המשקפיים יעשו את העבודה.
הפזילה של הבת שלי מאוד בולטת היום, גם עם המשקפיים ובמיוחד בלי, ואי אפשר לפספס אותה.
הבעיה האמיתית של פזילה היא שעם הזמן עין אחת מפסיקה לראות

commit

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אני דווקא מכירה 2 מקרים של תינוקות שפזלו בצורה ממש חמורה, וגם להם הרופא אמר שזה בגלל גשר אף, ובאמת בגיל שנתיים זה נעלם כלא היה.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
פניתי לרופא ילדים, והוא טען שהוא לא רואה כלום,
נתן לי הפניה לרופא עיינים,
צילמתי את הילדה שלי במצבים של פזילה (היא לא כל הזמן פוזלת....)
עשה איזה בדיקה עם אור בעיינים ואיזה מקל, וקבע שבגלל שהעצם של האף בין העיינים לפה שטוח מידי, הילדה יכולה לראות מהצד השני לכן היא פוזלת, וזה יעבור,
כבר עבר מאז כמעט חצי שנה, ואין שיפור....
כל הזמן שואלים אותי אם שמתי לב שהבת שלי פוזלת וכ'ו?!
אמור להדאיג?!
לעשות בדיקה חוזרת?
למי היה בעיה דומה ויודע לתת לי קצת מידע?!
מדובר על ילדה שעכשיו בת שנה וחצי
בהחלט, לכי שוב או לחוות דעת שניה
הרופאים מוגבלים ביכולת שלהם לאבחן
ומה שההורים רואים מאוד משמעותי
תראי לרופא את התמונות
(שימי לב שכשהילדים עייפים הפזילה יותר ניכרת, לכן לפעמים עדיף להביא אותם לרופא כשהם עייפים)

עוד משהו, אני לא יודעת באיזה גיל הלכת לרופא בפעם הראשונה, אבל מאבחנים רק בגיל 6-7 חודשים, לפני כן זה בהחלט יכול להתבלבל עם מבנה האף.

בהצלחה!

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  25  פעמים

לוח מודעות

למעלה