פורום צליאק

ציכי

משתמש צעיר
לאחרונה אמרה לי מישהי שאחיניות שלה מקבלות בעקבות צליאק ובעיות גדילה עם מעקב צמוד של רופא
לא בדקתי את הדברים לעומק
 

יעקב מנחם

משתמש פעיל
בעוד פחות משבוע זה קורה
 

קבצים מצורפים

  • אירוע הגדול לתושבי אשדוד.pdf
    KB 235.8 · צפיות: 90

אינפורמציה

משתמש מקצוען
מישהו שמע או יודע על רגישות לצליאק שעבר אחרי תקופה של הימנעות
ואפשר לאכול רגיל, הרופאים כנראה מכחישים אבל אנשים מדווחים שנגמלו....
?????
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
מישהו שמע או יודע על רגישות לצליאק שעבר אחרי תקופה של הימנעות
ואפשר לאכול רגיל, הרופאים כנראה מכחישים אבל אנשים מדווחים שנגמלו....
?????
צליאק לא עובר בחיים

אולי אם יש רגישות לחיטה זה יכול לעבור, אולי...
והשאלה הגדולה הנשאלת היא האם אפשר לאבחן את השוני ביניהם??

ממה שאני שומעת, ותאמינו לי שאני חשופה למאות משפחות צליאקיות
שיש כל מיני מטפלים כ"מח אחד" ודומיו שמתיימרים להעביר צליאק...
חוץ מלגרוף הרבה כסף בדרך
הצליאק מתפרץ אח"כ בגדול מאד..!!!
לא נראה לי שיש מישהו שמוכן להסתכן
 
נערך לאחרונה ב:

lllavital

משתמש צעיר
שלום
אנחנו חדשים בתחום

רציתי לשאול לגבי עוגות
האם נכון שניתן לקחת עוגות רגילות ופשוט להמיר את הקמח לקמח ללא גלוטן?
אם כן, יש המלצה לקמח מסוים ? איזה ?

תודה
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
שלום
אנחנו חדשים בתחום

רציתי לשאול לגבי עוגות
האם נכון שניתן לקחת עוגות רגילות ופשוט להמיר את הקמח לקמח ללא גלוטן?
אם כן, יש המלצה לקמח מסוים ? איזה ?

תודה
תלוי איזו עוגה ואיזה קמח
בגדול אפשר בקמח תמי או כרגיל או מולינו ירוק
אבל יש כאלה שיטענו שיש לזה טעם לואי
אני אישית ממירה עוגות טורט וכאלה ב3 קמחים שאני מכינה תערובת בעצמי (קונדיטור+טפיוקה+אורז)

לשמרים צריך קמחים אחרים
השאלה אם אתם משתמשים כבר בקמח מולינו הכחול?...
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
מ

מוכנה לשתף את הכמויות להכנת התערובת?
בשמחה!
בגדול זה ככה:
כוס קונדיטור
כוס קמח טפיוקה (אפשר גם קונפלור, אני יותר התחברתי לטפיוקה)
חצי-2/3 כוס קמח אורז מלא

זה בערך, לומדים עם הזמן את הכמות למרקם הרצוי...

מכינה כמובן כפול כמה בקופסא מערבבת ולמקרר (לפני שמשתמשים כדאי לנער שוב את קופסא)
ככה זה כבר מוכן ורק מכניסים לתערובת....
 

פרקטית

משתמש מקצוען
בשמחה!
בגדול זה ככה:
כוס קונדיטור
כוס קמח טפיוקה (אפשר גם קונפלור, אני יותר התחברתי לטפיוקה)
חצי-2/3 כוס קמח אורז מלא

זה בערך, לומדים עם הזמן את הכמות למרקם הרצוי...

מכינה כמובן כפול כמה בקופסא מערבבת ולמקרר (לפני שמשתמשים כדאי לנער שוב את קופסא)
ככה זה כבר מוכן ורק מכניסים לתערובת....
אפשר קמח אחר במקום הקונדיטור?
 

lllavital

משתמש צעיר
אפיתי איתו שמרים יצא ממש טוב ,
לקחתי מתכונים מכאן
אבל קשה ליצור צורות
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
בעקרון הבנתי שאפשר להמיר קמח מולינו ירוק מול קמח רגיל
אבל יש שטענו שיש טעם לואי...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה