פורום צליאק

Sarah07

משתמש פעיל
בדיוק רציתי לבדוק אם היא שכחה קסנטם גם או משפר אפיה
אשמח לשמוע איך יצא לה.. לא תמיד זה פיקס פעם ראשונה.
אני מכינה את המתכון הזה שהתפרסם כאן בעבר, עם שינויים קלים
מכינה קבוע כל שבועיים שלושה, כמות כפולה, יוצא בערך 20 לחמניות
מכניסה את העיסה בידיים קצת רטובות לתבניות נייר כסף עגולות בינוניות ויוצא מצוין.
חשוב לשים בתבניות יציבות ולא במנג'טים, ואז הלחמניה לא נוזלת לצדדים.
הנה המתכון עם השינויים שאצלי עובד מעולה:

מתכון ללחמניות המוציא טעימות ורכות טעים כמו חלות רגילות!
כף שמרים יבשים
¼1 (כוס ורבע) כוסות מים חמימים (טמפ' כמו לחלות)
¼ כוס דבש (או סוכר, יותר טעים עם דבש)
מערבבים ונותנים לשמרים לתסוס
מוסיפים:
2 ביצים
1/4 כוס שמן קנולה
1 כפית חומץ
מערבבים.
מוסיפים:
1.5 כפות סוכר
2 כפיות מלח
1 כף קסנטם גאם
¼1 (כוס ורבע) כוס קמח טפיוקה
2 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
¾ כוס קמח אורז חום

מערבבים, העיסה קצת דביקה.
מכינים לחמניות קטנות עם ידים רטובות ומתפיחים כשעה וחצי בתנור מכובה עם מים רותחים בקרקעית. (לתוצאות מושלמות מחליפים את המים כל 20 דקות)
מצפים בביצה ומפזרים שומשום\ פרג וכו'
אופים ב 180 כ 25 דקות
לחמניות.jpeg
או עד שהלחמניות משחימות
 

נס שאני כאן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
הפקות ואירועים
בסיעתא דישמיא עמותת צליאק בקהילה עומדת להוציא ירחון מיוחד לצליאקים
לצרוך הוצאת המגזין
דרושים לנו עורכות ,גרפיקאיות ,
כתובות ומידע על הצליאק
סיפורים מעניינים
ומתכונים ברמה גבוהה עם תמונות ,
כל חומר על הצליאק יתקבל בברכה
כמו כן נשמח לשמוע מה הייתם רוצים שיהיה בירחון,
בברכה יעקב מנחם
מנכל עמותת צליאק בקהילה
מייל לשלחת החומרים והתנדבות 4134289 בג'מייל
טלפון 0583272753
פקס 036779283
 

GOLD DESIGN

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
יש למשהו מתכון של בייגל ללא גלוטן ? (לצורך ספר מתכונים ללא גלוטן שאני מוציאה )
תודה רבה!!
 

GOLD DESIGN

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה

תרצונת

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אחים של צליאקים...
אתן חושפות לגלוטן לפני גיל שנה? לפני 7 חודשים?
משרד הבריאות ממליץ, אבל ברשת יש מחקרים הפוכים
 

שוהם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אחים של צליאקים...
אתן חושפות לגלוטן לפני גיל שנה? לפני 7 חודשים?
משרד הבריאות ממליץ, אבל ברשת יש מחקרים הפוכים
אני מנעתי חשיפה לפני גיל שנה למרות חילוקי הדעות בעניין,
העדפתי להחמיר בזה.. זה לא היה מאוד מורכב..
 

תרצונת

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אני מנעתי חשיפה לפני גיל שנה למרות חילוקי הדעות בעניין,
העדפתי להחמיר בזה.. זה לא היה מאוד מורכב..
אבל מה שהם טוענים זה לחשוף בדווקא!
יש פה 2 גישות, האם חשיפה מונעת, או האם אי חשיפה היא המונעת...
 

המקל והגזר

משתמש מקצוען
כבר תקופה ארוכה שאני עושה כך עוגות , וכל פעם מתעצלת להעלות , אז הפעם הרווחתם,
היות ויש לי רק ילד אחד שרגיש לקמח , אני עושה עוגות רגילות , שמה את כל החומרים חוץ מהקמח , אז מפרידה רבע לקערה אחרת, שמה את שאר הקמח הרגיל במיקסר ואז הקמח שלו בתערובת בקערה ומשם ישר לתבנית.
כך שיוצא שיש לו עוגה בדיוק כמו כולם!, צריך לעשות סימון על התבנית שזה שלו , ויוצא טעיייים!!
מקווה שהובנתי....

מעלה לכן מתכון לדוגמא שאנחנו לא מוותרים עליו אף שבת:
כבר תקופה ארוכה יש לי עוגת הבית מעולה , רכה, אורירית, וטעימה!!!!!
משתפת לטובת כולן:

במיקסר:
8 ביצים מקציפים בלי להפריד+ 2 כוסות סוכר
מוסיפים:
5 כפות פודינג וניל
3/4 1 כוסות סוכר
3/4 1 כוסות שמן
1/2 1 סוכר וניל
1/2 1 אבקת אפיה
3/4 1 כוסות מים
טיפת מלח

מעבירה לקערה רבע מהבלילה ומוסיפה:
לקערה - 1/8 1 כוס קמח מולינו
למיקסר - 1/4 3 כוסות קמח

שופכים חצי מהבלילה של המיקסר ל-3 תבניות אינגליש קייק,
וחצי מהבלילה בקערה לתבנית אחת של אינגלישקייק

לחצי שנותר במיקסר מוסיפים:
1/2 2 כפות קקאו
שליש כוס סוכר
שליש כוס מים חמים

לחצי שנותר בקערה מוסיפים:
1/2 כף קקאו
1/8 כוס סוכר
1/8 כוס מים מים

מערבבים את המיקסר ומערבבים את הקערה,
שופכים מעל הבלילה הלבנה את מה שבמיקסר ומה שבקערה...

אופים על חם 180 בערך 45 דקות

העוגה יוצאת טעימה!!!!! ויפה!!!! ונחטפת....
 

דובית

משתמש רשום
אני עוקבת אחרי הפורום זמן רב לאחר שגילינו כי ביתי רגישה לגלוטן.
התחלנו תזונה ללא גלוטן ויש לי מספר שאלות:
אבקת אפיה מותר רגילה?
שמרים?
קמח מולינו שברכתו המוציא מותר בוודאות?
האם אתן אופות עוגות בקמח זה ? ואם כן מה ברכתן? מזונות?
אם יש מידע שחשוב שאדע בתחילת הדרך אשמח אם תכתבו.
תודה מראש!
 

הי!

משתמש צעיר
אבקת אפיה מותר רגילה?
שמרים?
קמח מולינו שברכתו המוציא מותר בוודאות?
האם אתן אופות עוגות בקמח זה ? ואם כן מה ברכתן? מזונות?
א. אפיה מותר. המולינו דברו עליו הרבה, גם כאן בפרוג.. לא שמענו על שום בעיה וכתוב עליו במפורש ללא גלוטן. לא נראה לי שיקחו ת'סיכון.
אני אישית לא כ"כ התחברתי לטעם שלו בעוגות אבל רב המנסים דווחו על תגובות נלהבוות.. וכן, מברכים מזונות.(תלוי כנראה בכמות של הקמח במאפה.
בהצלחה!
 

Sarah07

משתמש פעיל
אבקת אפיה מותר רגילה?
שמרים?
קמח מולינו שברכתו המוציא מותר בוודאות?
האם אתן אופות עוגות בקמח זה ? ואם כן מה ברכתן? מזונות?
אם יש מידע שחשוב שאדע בתחילת הדרך אשמח אם תכתבו.
אבקת אפיה - מותר
שמרים - מותר, לא מכירה שמרים בעיתיים אבל תמיד כדאי לבדוק מה כתוב על האריזה
המולינו - מותר למי שיש לו צליאק, אבל תתיעצי עם הרופא אם כדאי להתחיל בשלבים הראשונים או רק לאחר שהבדיקות מתאזנות. אותו דבר אומרים לגבי שיבולת שועל. בפרט אם מדובר בילדים - כדאי לחכות שהבדיקות יהיו תקינות ורק לאחר מכן לחשוף את הילד למולינו או לשיבולת שועל ולראות אם יש שינוי.
אני משתמשת במולינו מידי פעם, לא באופן קבוע כי הוא מאד יקר, אבל התוצאות מצוינות!!! הכי קרוב לקמח הרגיל.
ניסיתי פעם אחת להכין ממנו עוגת שמרים ולא כל כך אהבתי, אבל בלחמניות לשבת הוא מצוין.
לחמניות - המוציא
עוגות - מזונות

אם יש לך שאלות נוספות - את מוזמנת גם לפנות בפרטי וגם כאן.
הכי חשוב לעניות דעתי -
1. לשדר לילד שזה לא אסון בכלל ויש הרבה אנשים שנמנעים מכל מיני מאכלים והכל מצוין
2. להבין את הילד כשלא טעים לו (הרבה דברים לל"ג הם באמת לא טעימים! בפרט לאורך זמן)
3. להקפיד על המנעות מוחלטת ולא להרשות לילד "מידי פעם" - כי אז הרבה יותר קשה לו לשמור
4. לגבי "עלול להכין גלוטן" - יש ים של דעות לכאן ולכן, מחמירים ומקלים, אני נוטה לצד המקל, יש לנו מספיק ממה להמנע, אבל משתמשת רק ב "עלול להכיל" של חברות גדולות וידועות שאפשר לסמוך על מה שהן כותבות.

בהצלחה רבה רבה!!
 

דובית

משתמש רשום
תודה על המענה המהיר!
אלו אפשרויות לתוספות בארוחות צהרים במקום פסטה או פתיתים אפשריות? חוץ מירקות כי טעמנו את הפתיתים ולא התלהבנו בלשון המעטה.
 

zip u

משתמש צעיר
תוכלי לפרט על איזה חברות אפשר לסמוך?
תודה רבה!!
 

zip u

משתמש צעיר
תודה על המענה המהיר!
אלו אפשרויות לתוספות בארוחות צהרים במקום פסטה או פתיתים אפשריות? חוץ מירקות כי טעמנו את הפתיתים ולא התלהבנו בלשון המעטה.

אני משתמשת באורז ותפו"א בכל מיני וריאציות שונות. וגם כוסמת שמאד בריאה!
 

Sarah07

משתמש פעיל
אלו אפשרויות לתוספות בארוחות צהרים במקום פסטה או פתיתים אפשריות? חוץ מירקות כי טעמנו את הפתיתים ולא התלהבנו בלשון המעטה
האמת שרוב התוספות אצלינו זה באמת אורז ותפוחי אדמה.
לאחרונה התחלתי להכין הרבה קטניות - שעועית בובעס, ארבעס
למבוגרים יותר - ירקות מוקפצים, שעועית מוקפצת עם שומשום
פשטידות כל מיני
יש אטריות רחבות של אוסם - נודלס, הן מעולות
והפסטות של החברות הטובות גם יוצאות טוב, לדוגמא - ברילה
 

sunnn

משתמש מקצוען
קוסקוס-להכין בבית מקמח תירס
לא כזה מפחיד כמו שזה נשמע, ושווה את האושר של הילד
מכינה כמות גדולה ומקפיאה
רק צריך לקנות בשביל זה נפה לקוסקוס
 

קבצים מצורפים

  • ג.jpg
    ג.jpg
    2 MB · צפיות: 42

Sarah07

משתמש פעיל
קוסקוס-להכין בבית מקמח תירס
לא כזה מפחיד כמו שזה נשמע, ושווה את האושר של הילד
מכינה כמות גדולה ומקפיאה
רק צריך לקנות בשביל זה נפה לקוסקוס
אשמח מאד אם תוכלי לתת הוראות מפורטות
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  109  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה