אני מכינה את המתכון הזה שהתפרסם כאן בעבר, עם שינויים קליםבדיוק רציתי לבדוק אם היא שכחה קסנטם גם או משפר אפיה
אשמח לשמוע איך יצא לה.. לא תמיד זה פיקס פעם ראשונה.
מכינה קבוע כל שבועיים שלושה, כמות כפולה, יוצא בערך 20 לחמניות
מכניסה את העיסה בידיים קצת רטובות לתבניות נייר כסף עגולות בינוניות ויוצא מצוין.
חשוב לשים בתבניות יציבות ולא במנג'טים, ואז הלחמניה לא נוזלת לצדדים.
הנה המתכון עם השינויים שאצלי עובד מעולה:
מתכון ללחמניות המוציא טעימות ורכות טעים כמו חלות רגילות!
כף שמרים יבשים
¼1 (כוס ורבע) כוסות מים חמימים (טמפ' כמו לחלות)
¼ כוס דבש (או סוכר, יותר טעים עם דבש)
מערבבים ונותנים לשמרים לתסוס
מוסיפים:
2 ביצים
1/4 כוס שמן קנולה
1 כפית חומץ
מערבבים.
מוסיפים:
1.5 כפות סוכר
2 כפיות מלח
1 כף קסנטם גאם
¼1 (כוס ורבע) כוס קמח טפיוקה
2 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
¾ כוס קמח אורז חום
מערבבים, העיסה קצת דביקה.
מכינים לחמניות קטנות עם ידים רטובות ומתפיחים כשעה וחצי בתנור מכובה עם מים רותחים בקרקעית. (לתוצאות מושלמות מחליפים את המים כל 20 דקות)
מצפים בביצה ומפזרים שומשום\ פרג וכו'
אופים ב 180 כ 25 דקות