פורום צליאק

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
יש בעיה להכין בר בצק מקמח רגיל עם ילדי צליאק?

שמעתי על כאלו שרגישים לגלוטן גם במגע (נניח, בסבונים וקרמים). לא פגשתי אותם עדיין.
אם הילדים קטנים, והם ילקקו וינסו ללעוס את הבצק, יכול להיות שעדיף לוותר על הרעיון.
 

ציפי ציפי

משתמש רשום
זה מרשם של החלות הרגילות שאני עושה כל שבוע
1 ק"ג קמח
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
1/3 כוס שמן
כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
1/2 2 כוסות מים חמימים (כמות של כוס לפי כוס קרטון)
תערבבי את כל החומרים פרט למלח 5 דקות, ולאחר מכן להוסיף את המלח ולערבב עוד +5 דקות.
לחמם תנור על 200 מעלות ולאפות אותם מקסימום 20 דק'.
בהצלחה!!!!

למי שמפריע הצבע הלבן של המאפים ללא גלוטן, אפשר להמיר את הסוכר בסילאן או בסוכר חום. זה מכהה את הבצק
 

לק

משתמש מקצוען
מישהו יודע מה ההבדל בין קמח 'מולינו' כחול לבין הירוק?
המשווק טוען ששתיהם מתנהגים ממש כמו קמח רגיל.
ההבדל הוא רק המוציא/שהכל?
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אנחנו מרגישים מחוץ למסיבה, כולם אוכלים את המולינו ורק אנחנו עוד לא הצלחנו להשיג אותו...
מישהו יודע על חנויות בירושלים, שפתוחות עכשיו, ומוכרות את הקמח?
 

לק

משתמש מקצוען
מחפשים את זה לראשונה-טרם השתמשנו.... רק שמועות...
אני לא מירושלים, אבל בכל מקום זה נגמר מאד מהר בחנויות.
זה הטלפון של המשווק-הוא עושה משלוחים.
052-7697905


אנחנו מרגישים מחוץ למסיבה, כולם אוכלים את המולינו ורק אנחנו עוד לא הצלחנו להשיג אותו...
מישהו יודע על חנויות בירושלים, שפתוחות עכשיו, ומוכרות את הקמח?
 

קבצים מצורפים

  • 20200405_183848.jpg
    20200405_183848.jpg
    1.6 MB · צפיות: 40
נערך לאחרונה ב:

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
אנחנו מרגישים מחוץ למסיבה, כולם אוכלים את המולינו ורק אנחנו עוד לא הצלחנו להשיג אותו...
מישהו יודע על חנויות בירושלים, שפתוחות עכשיו, ומוכרות את הקמח?
אנחנו קנינו 15 ק"ג, מעוניינים למכור כי יקח זמן עד שנסיים הכל.
 

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
איך זה? איזה קניתם?
קנינו את הכחול.
הרעיון היה בעיקר ברכת המוציא. גם הרושם כאן היה שהטעם כמו קמח חיטה...
כרגע אנחנו עדיין בניסוי, תהיה, תעיה, טעיה.

ראשית, הטעם לא דומה לקמח חיטה. דומה לשאר הלחמים הלא מוצלחים ללא גלוטן. שיפור קל.
שנית, הלחמניות כבדות מאד, כל לחמניה של הילדה שוקלת כמו חלה שלנו...
שלישית - לא מספיק נח לעיבוד ורידוד.

כל הנ"ל לאור הנסיונות בהם זרקנו נגלות שלמות של לחמניות או טחנו ושימשו לפירורי לחם.
היו נגלות יותר מוצלחות, פעם אחת שמנו תבנית מים בתנור ע"מ לייצר אדים והלחמניות יצאו די רכות.
אנחנו לא מתייאשים, מנסים שוב ושוב, הלוואי ונצליח.

היום אמא שלי הצדיקה הכינה לה פיתות והילדה טרפה אחת ואמרה שזה מצוין. מקווים מאד שגם אחרי הקפאה היא תסכים לאכול, כי ללחמים ללא גלוטן יש נטיה להיות טעימים / אכילים רק כשיוצאים מהתנור ממש...
 

לק

משתמש מקצוען
יש לי מתכון טוב.
אולי יעזור לך.
גם אני ניסיתי המון וזרקתי,
וגם מהקנויים הבת שלי לא ממש מתלהבת...

פיתות ללא גלוטן
3 כוסות קמח ללא גלוטן (אני השתמשתי בקונדיטור)
1/3 כוס קמח סויה
1/2 כוס קמח חומוס
3 כפות סוכר
כפית מלח
כפית שמרים יבשים
1/3 כוס שמן
ביתה אחת
2 כוסות מים פושרים

מערבבים הכל (מלח מכניסים בסוף) להשתדל שיהיה כמה שפחות גושים.
יוצא בלילה - לא בצק... (שלא תהיו בהלם כמוני..)
להתפיח ל40 ד '- שעה. (אני התפחתי לפעמים לילה במקרר-גם מוצלח)
לחמם תנור ל200 מעלות.
להעביר עם כף ערימות לתבנית. (הגודל תלוי בכם)
כעת ניתן לפזר תוספות שרוצים (בצל מטוגן, שום כתוש, אורגנו שומשום וכיד הדמיון...)
ממש לא חובה. (לילדים עדיף בלי...)
לאפות כ30 דקות עד שהפיתות מתנפחות ומזהיבות.

טעים מאדדד כשזה טרי.
אחרי הקפאה כדאי להפשיר במיקרוגל-יוצא רך וטעים.

כל הנ"ל לאור הנסיונות בהם זרקנו נגלות שלמות של לחמניות או טחנו ושימשו לפירורי לחם.
היו נגלות יותר מוצלחות, פעם אחת שמנו תבנית מים בתנור ע"מ לייצר אדים והלחמניות יצאו די רכות.
אנחנו לא מתייאשים, מנסים שוב ושוב, הלוואי ונצליח.
 

קבצים מצורפים

  • IMG_2108.JPG
    IMG_2108.JPG
    1.4 MB · צפיות: 44

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
קנינו את הכחול.
הרעיון היה בעיקר ברכת המוציא. גם הרושם כאן היה שהטעם כמו קמח חיטה...
כרגע אנחנו עדיין בניסוי, תהיה, תעיה, טעיה.

ראשית, הטעם לא דומה לקמח חיטה. דומה לשאר הלחמים הלא מוצלחים ללא גלוטן. שיפור קל.
שנית, הלחמניות כבדות מאד, כל לחמניה של הילדה שוקלת כמו חלה שלנו...
שלישית - לא מספיק נח לעיבוד ורידוד.

כל הנ"ל לאור הנסיונות בהם זרקנו נגלות שלמות של לחמניות או טחנו ושימשו לפירורי לחם.
היו נגלות יותר מוצלחות, פעם אחת שמנו תבנית מים בתנור ע"מ לייצר אדים והלחמניות יצאו די רכות.
אנחנו לא מתייאשים, מנסים שוב ושוב, הלוואי ונצליח.

היום אמא שלי הצדיקה הכינה לה פיתות והילדה טרפה אחת ואמרה שזה מצוין. מקווים מאד שגם אחרי הקפאה היא תסכים לאכול, כי ללחמים ללא גלוטן יש נטיה להיות טעימים / אכילים רק כשיוצאים מהתנור ממש...

מה ההבדל בין הכחול לירוק?

ומוזר, קראתי פה (וגם שמעתי במציאות) אנשים שסיפרו שהצליח להם מאד, והלחמניות בטעם כמו אמיתי.
אם זה טעם כמו של שאר התחליפים, נראה לי שנוותר על התענוג :(
 

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
מה ההבדל בין הכחול לירוק?

ומוזר, קראתי פה (וגם שמעתי במציאות) אנשים שסיפרו שהצליח להם מאד, והלחמניות בטעם כמו אמיתי.
אם זה טעם כמו של שאר התחליפים, נראה לי שנוותר על התענוג :(
הכחול הוא על בסיס עמילן חיטה. הירוק הוא תערובת קמחים - כנראה כמו 'כרגיל'.

אולי (בעצם לא אולי) הילדה שלי בעייתית ובררנית. בינתיים אני קוראת פה תגובות חיוביות, בנוסף - הפיתות של היום כאמור יצאו לטעמה.

את יכולה לנסות קילו אחד.
 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
יש לי מתכון טוב.
אולי יעזור לך.
גם אני ניסיתי המון וזרקתי,
וגם מהקנויים הבת שלי לא ממש מתלהבת...

פיתות ללא גלוטן
3 כוסות קמח ללא גלוטן (אני השתמשתי בקונדיטור)
1/3 כוס קמח סויה
1/2 כוס קמח חומוס
3 כפות סוכר
כפית מלח
כפית שמרים יבשים
1/3 כוס שמן
ביתה אחת
2 כוסות מים פושרים

מערבבים הכל (מלח מכניסים בסוף) להשתדל שיהיה כמה שפחות גושים.
יוצא בלילה - לא בצק... (שלא תהיו בהלם כמוני..)
להתפיח ל40 ד '- שעה. (אני התפחתי לפעמים לילה במקרר-גם מוצלח)
לחמם תנור ל200 מעלות.
להעביר עם כף ערימות לתבנית. (הגודל תלוי בכם)
כעת ניתן לפזר תוספות שרוצים (בצל מטוגן, שום כתוש, אורגנו שומשום וכיד הדמיון...)
ממש לא חובה. (לילדים עדיף בלי...)
לאפות כ30 דקות עד שהפיתות מתנפחות ומזהיבות.

טעים מאדדד כשזה טרי.
אחרי הקפאה כדאי להפשיר במיקרוגל-יוצא רך וטעים.

בדיוק הערב הכנתי את המתכון הזה
הוא ישן......(15 שנה)
ותמיד נשאר טרי וטעים
לטעמה של בתי -הפיתות/לחמניות הללו -יותר טעימות לה מהלחמניות של "קחמ מולינו"(שגם יצאו חלומיות)
ברור שמה שמצו"ב יותר קל להכנה ויותר זול(למי שזה מדבר אליה)
אלא א"כ יש הקפדה על נט"י והמוציא.
והנה מה שיצא לנו......
 

קבצים מצורפים

  • IMG_0546.JPG
    IMG_0546.JPG
    2.4 MB · צפיות: 43
  • IMG_0547.JPG
    IMG_0547.JPG
    2.4 MB · צפיות: 32

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
אז תני לנו מתכון טוב ל'מולינו'

יש את המתכון כאן בפורום.
כמדומני שאני ה""שפן" ניסיון הכמעט ראשון במתכון הלחמניות מקמח זה.
מאמינה שכבר הרבה ניסו עוד מתכונים.
אני אחפש את זה כאן ויעלה לך.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמז

א הַלְלוּיָהּ כִּי טוֹב זַמְּרָה אֱלֹהֵינוּ כִּי נָעִים נָאוָה תְהִלָּה:ב בּוֹנֵה יְרוּשָׁלִַם יְהוָה נִדְחֵי יִשְׂרָאֵל יְכַנֵּס:ג הָרֹפֵא לִשְׁבוּרֵי לֵב וּמְחַבֵּשׁ לְעַצְּבוֹתָם:ד מוֹנֶה מִסְפָּר לַכּוֹכָבִים לְכֻלָּם שֵׁמוֹת יִקְרָא:ה גָּדוֹל אֲדוֹנֵינוּ וְרַב כֹּחַ לִתְבוּנָתוֹ אֵין מִסְפָּר:ו מְעוֹדֵד עֲנָוִים יְהוָה מַשְׁפִּיל רְשָׁעִים עֲדֵי אָרֶץ:ז עֱנוּ לַיהוָה בְּתוֹדָה זַמְּרוּ לֵאלֹהֵינוּ בְכִנּוֹר:ח הַמְכַסֶּה שָׁמַיִם בְּעָבִים הַמֵּכִין לָאָרֶץ מָטָר הַמַּצְמִיחַ הָרִים חָצִיר:ט נוֹתֵן לִבְהֵמָה לַחְמָהּ לִבְנֵי עֹרֵב אֲשֶׁר יִקְרָאוּ:י לֹא בִגְבוּרַת הַסּוּס יֶחְפָּץ לֹא בְשׁוֹקֵי הָאִישׁ יִרְצֶה:יא רוֹצֶה יְהוָה אֶת יְרֵאָיו אֶת הַמְיַחֲלִים לְחַסְדּוֹ:יב שַׁבְּחִי יְרוּשָׁלִַם אֶת יְהוָה הַלְלִי אֱלֹהַיִךְ צִיּוֹן:יג כִּי חִזַּק בְּרִיחֵי שְׁעָרָיִךְ בֵּרַךְ בָּנַיִךְ בְּקִרְבֵּךְ:יד הַשָּׂם גְּבוּלֵךְ שָׁלוֹם חֵלֶב חִטִּים יַשְׂבִּיעֵךְ:טו הַשֹּׁלֵחַ אִמְרָתוֹ אָרֶץ עַד מְהֵרָה יָרוּץ דְּבָרוֹ:טז הַנֹּתֵן שֶׁלֶג כַּצָּמֶר כְּפוֹר כָּאֵפֶר יְפַזֵּר:יז מַשְׁלִיךְ קַרְחוֹ כְפִתִּים לִפְנֵי קָרָתוֹ מִי יַעֲמֹד:יח יִשְׁלַח דְּבָרוֹ וְיַמְסֵם יַשֵּׁב רוּחוֹ יִזְּלוּ מָיִם:יט מַגִּיד (דברו) דְּבָרָיו לְיַעֲקֹב חֻקָּיו וּמִשְׁפָּטָיו לְיִשְׂרָאֵל:כ לֹא עָשָׂה כֵן לְכָל גּוֹי וּמִשְׁפָּטִים בַּל יְדָעוּם הַלְלוּיָהּ:
נקרא  17  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה