יש בעיה להכין בר בצק מקמח רגיל עם ילדי צליאק?
שמעתי על כאלו שרגישים לגלוטן גם במגע (נניח, בסבונים וקרמים). לא פגשתי אותם עדיין.
אם הילדים קטנים, והם ילקקו וינסו ללעוס את הבצק, יכול להיות שעדיף לוותר על הרעיון.
יש בעיה להכין בר בצק מקמח רגיל עם ילדי צליאק?
עובדים קשה על מכירה בקרוב מאוד@יעקב מנחם אשמח לשמוע אם אמורה להיות בקרוב מכירה של לחמניות וכו'
תודה רבה ותזכו למצוות!
מה זה יד לרגיש?יש את צליאק בקהילה
יש את יד לרגיש
ויש עוד חלוקות תלוי איפה גרים
בני ברקיש את צליאק בקהילה
יש את יד לרגיש
ויש עוד חלוקות תלוי איפה גרים
זה מרשם של החלות הרגילות שאני עושה כל שבוע
1 ק"ג קמח
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
1/3 כוס שמן
כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
1/2 2 כוסות מים חמימים (כמות של כוס לפי כוס קרטון)
תערבבי את כל החומרים פרט למלח 5 דקות, ולאחר מכן להוסיף את המלח ולערבב עוד +5 דקות.
לחמם תנור על 200 מעלות ולאפות אותם מקסימום 20 דק'.
בהצלחה!!!!
אנחנו מרגישים מחוץ למסיבה, כולם אוכלים את המולינו ורק אנחנו עוד לא הצלחנו להשיג אותו...
מישהו יודע על חנויות בירושלים, שפתוחות עכשיו, ומוכרות את הקמח?
אנחנו קנינו 15 ק"ג, מעוניינים למכור כי יקח זמן עד שנסיים הכל.אנחנו מרגישים מחוץ למסיבה, כולם אוכלים את המולינו ורק אנחנו עוד לא הצלחנו להשיג אותו...
מישהו יודע על חנויות בירושלים, שפתוחות עכשיו, ומוכרות את הקמח?
אנחנו קנינו 15 ק"ג, מעוניינים למכור כי יקח זמן עד שנסיים הכל.
קנינו את הכחול.איך זה? איזה קניתם?
כל הנ"ל לאור הנסיונות בהם זרקנו נגלות שלמות של לחמניות או טחנו ושימשו לפירורי לחם.
היו נגלות יותר מוצלחות, פעם אחת שמנו תבנית מים בתנור ע"מ לייצר אדים והלחמניות יצאו די רכות.
אנחנו לא מתייאשים, מנסים שוב ושוב, הלוואי ונצליח.
קנינו את הכחול.
הרעיון היה בעיקר ברכת המוציא. גם הרושם כאן היה שהטעם כמו קמח חיטה...
כרגע אנחנו עדיין בניסוי, תהיה, תעיה, טעיה.
ראשית, הטעם לא דומה לקמח חיטה. דומה לשאר הלחמים הלא מוצלחים ללא גלוטן. שיפור קל.
שנית, הלחמניות כבדות מאד, כל לחמניה של הילדה שוקלת כמו חלה שלנו...
שלישית - לא מספיק נח לעיבוד ורידוד.
כל הנ"ל לאור הנסיונות בהם זרקנו נגלות שלמות של לחמניות או טחנו ושימשו לפירורי לחם.
היו נגלות יותר מוצלחות, פעם אחת שמנו תבנית מים בתנור ע"מ לייצר אדים והלחמניות יצאו די רכות.
אנחנו לא מתייאשים, מנסים שוב ושוב, הלוואי ונצליח.
היום אמא שלי הצדיקה הכינה לה פיתות והילדה טרפה אחת ואמרה שזה מצוין. מקווים מאד שגם אחרי הקפאה היא תסכים לאכול, כי ללחמים ללא גלוטן יש נטיה להיות טעימים / אכילים רק כשיוצאים מהתנור ממש...
הכחול הוא על בסיס עמילן חיטה. הירוק הוא תערובת קמחים - כנראה כמו 'כרגיל'.מה ההבדל בין הכחול לירוק?
ומוזר, קראתי פה (וגם שמעתי במציאות) אנשים שסיפרו שהצליח להם מאד, והלחמניות בטעם כמו אמיתי.
אם זה טעם כמו של שאר התחליפים, נראה לי שנוותר על התענוג
יש לי מתכון טוב.
אולי יעזור לך.
גם אני ניסיתי המון וזרקתי,
וגם מהקנויים הבת שלי לא ממש מתלהבת...
פיתות ללא גלוטן
3 כוסות קמח ללא גלוטן (אני השתמשתי בקונדיטור)
1/3 כוס קמח סויה
1/2 כוס קמח חומוס
3 כפות סוכר
כפית מלח
כפית שמרים יבשים
1/3 כוס שמן
ביתה אחת
2 כוסות מים פושרים
מערבבים הכל (מלח מכניסים בסוף) להשתדל שיהיה כמה שפחות גושים.
יוצא בלילה - לא בצק... (שלא תהיו בהלם כמוני..)
להתפיח ל40 ד '- שעה. (אני התפחתי לפעמים לילה במקרר-גם מוצלח)
לחמם תנור ל200 מעלות.
להעביר עם כף ערימות לתבנית. (הגודל תלוי בכם)
כעת ניתן לפזר תוספות שרוצים (בצל מטוגן, שום כתוש, אורגנו שומשום וכיד הדמיון...)
ממש לא חובה. (לילדים עדיף בלי...)
לאפות כ30 דקות עד שהפיתות מתנפחות ומזהיבות.
טעים מאדדד כשזה טרי.
אחרי הקפאה כדאי להפשיר במיקרוגל-יוצא רך וטעים.
יותר טעימות לה מהלחמניות של "קחמ מולינו"(שגם יצאו חלומיות)
אז תני לנו מתכון טוב ל'מולינו'
מאיפה אתם?אנחנו קנינו 15 ק"ג, מעוניינים למכור כי יקח זמן עד שנסיים הכל.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
4.06
כ"ז אייר
סילבוס חדש ל-2024!
קורס פיתוח ובניית אתרים
קריירה מתקדמת, ביקוש עצום, וממוצע משכורות גבוה במיוחד!
מלגות גבוהות ומשתלמות!
2.06
כ"ה אייר
פתיחת מסלול
קורס עריכת וידאו
מלגות והנחות משמעותיות!
4.06
כ"ז אייר
#רקבפרוג
הרצאה מרתקת:
הכירו את טווינמושן
עם גל אקסלרוד
עולם מטורף משל הדמיות! ממשק חדשני שמאפשר לבצע הדמיה כמעט כמו משחק מחשב
לתלמידים ובוגרים בלבד!
27.06
כ"א סיוון
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
השקה חגיגית!
עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קמז
א הַלְלוּיָהּ כִּי טוֹב זַמְּרָה אֱלֹהֵינוּ כִּי נָעִים נָאוָה תְהִלָּה:ב בּוֹנֵה יְרוּשָׁלִַם יְהוָה נִדְחֵי יִשְׂרָאֵל יְכַנֵּס:ג הָרֹפֵא לִשְׁבוּרֵי לֵב וּמְחַבֵּשׁ לְעַצְּבוֹתָם:ד מוֹנֶה מִסְפָּר לַכּוֹכָבִים לְכֻלָּם שֵׁמוֹת יִקְרָא:ה גָּדוֹל אֲדוֹנֵינוּ וְרַב כֹּחַ לִתְבוּנָתוֹ אֵין מִסְפָּר:ו מְעוֹדֵד עֲנָוִים יְהוָה מַשְׁפִּיל רְשָׁעִים עֲדֵי אָרֶץ:ז עֱנוּ לַיהוָה בְּתוֹדָה זַמְּרוּ לֵאלֹהֵינוּ בְכִנּוֹר:ח הַמְכַסֶּה שָׁמַיִם בְּעָבִים הַמֵּכִין לָאָרֶץ מָטָר הַמַּצְמִיחַ הָרִים חָצִיר:ט נוֹתֵן לִבְהֵמָה לַחְמָהּ לִבְנֵי עֹרֵב אֲשֶׁר יִקְרָאוּ:י לֹא בִגְבוּרַת הַסּוּס יֶחְפָּץ לֹא בְשׁוֹקֵי הָאִישׁ יִרְצֶה:יא רוֹצֶה יְהוָה אֶת יְרֵאָיו אֶת הַמְיַחֲלִים לְחַסְדּוֹ:יב שַׁבְּחִי יְרוּשָׁלִַם אֶת יְהוָה הַלְלִי אֱלֹהַיִךְ צִיּוֹן:יג כִּי חִזַּק בְּרִיחֵי שְׁעָרָיִךְ בֵּרַךְ בָּנַיִךְ בְּקִרְבֵּךְ:יד הַשָּׂם גְּבוּלֵךְ שָׁלוֹם חֵלֶב חִטִּים יַשְׂבִּיעֵךְ:טו הַשֹּׁלֵחַ אִמְרָתוֹ אָרֶץ עַד מְהֵרָה יָרוּץ דְּבָרוֹ:טז הַנֹּתֵן שֶׁלֶג כַּצָּמֶר כְּפוֹר כָּאֵפֶר יְפַזֵּר:יז מַשְׁלִיךְ קַרְחוֹ כְפִתִּים לִפְנֵי קָרָתוֹ מִי יַעֲמֹד:יח יִשְׁלַח דְּבָרוֹ וְיַמְסֵם יַשֵּׁב רוּחוֹ יִזְּלוּ מָיִם:יט מַגִּיד (דברו) דְּבָרָיו לְיַעֲקֹב חֻקָּיו וּמִשְׁפָּטָיו לְיִשְׂרָאֵל:כ לֹא עָשָׂה כֵן לְכָל גּוֹי וּמִשְׁפָּטִים בַּל יְדָעוּם הַלְלוּיָהּ: