יש דברים שתלויים בידע מקצועי, לא ברמת הביקורתיות...(אני חולקת כי אני פשוט רואה שזה לא נכון ואני מאוד ביקורתית במוזיקה)
יש דברים שתלויים בידע מקצועי, לא ברמת הביקורתיות...(אני חולקת כי אני פשוט רואה שזה לא נכון ואני מאוד ביקורתית במוזיקה)
(אני חולקת כי אני פשוט רואה שזה לא נכון ואני מאוד ביקורתית במוזיקה)
אני חולקת אבל נשאיר את זה ככה.
יש דברים שתלויים בידע מקצועי, לא ברמת הביקורתיות...
בכינור אני קצת מנגנת, באמת בכינור אין לי ידע מקצועי, אבל שמיעה מעולה יש לי, ככה שאני יכולה לבקר גם כנרים.סלחי לי, אבל את מנגנת בכינור שאת בעמדה לחלוק?
(אני מאוד ביקורתי כלפי אנשים..)
נראה לי זה חסר טעם שאני אענה..וואאאללללההה,
הנה סיפורי הנוסטלגיה...
גם אני בגיל 13 כשקניתי כינור מבונה כינורות רוסי, ניגנתי לו את 'המלאך הגואל' והוא דמע...
אמר שיש לי בכינור עתיד גדול וכו' והוא באמת מקצוען..
הלאה.. בגיל 12 קיבלתי הצעה לנגן בחתונה.. ובאתי גם פעם בגיל 13 לשבע ברכות בהתנדבות..
בקיצור...
הראשון שניגן בכינור לא למד אצל מורה.
הראשון שניגן בכינור לא למד אצל מורה.
הכינור של אז היה דומה יותר לנבל.דוד המלך? לא ידעתי שאתם ברמה שלו..
הכינור של אז היה דומה יותר לנבל.
רק עכשיו ראיתי את הנושא.
ובכן,
כינור למדתי לנגן לבד (אני לא מקצועי בזה),
אבל, (וכאן ה-אבל הוא חשוב...)
לקחתי שיעור אחד ממורה מקצועי שיתן לי קצת אפקט מקצועי על ניגון בכינור, ובאמת היה שווה.
ועכשיו לנושא עצמו,
אז ככה, קודם כל תנוחת היד המנגנת על המיתרים, אמורה להיות בתנוחה טבעית, דהיינו, שהיד תהיה כמה שיותר ישרה ללא קיפולי מפרקים מיותרת.
ועתה נעבור להסבר מפורט יותר, (יועיל לכל אלו שלא למדו אצל מורה לכינור אפילו שהם מנגנים כבר כמה שנים!!).
דבר ראשון, את הכינור תופסים על הכתף באמצעות הסנטר (כן כשמורידים את היד המנגנת (- היד השמאלית בדרך כלל) הכינור אמור להיות תלוי על הכתף כשהסנטר מחזיק אותו ללא שום עזרה אחרת).
דבר שני, היד השמאלית (- המנגנת) אמורה להיות משוחררת ולא תומכת בהחזקת הכינור כדלעיל.
דבר שלישי, קיפולי המפרקים לא אמורים להיות בצורה מסיבית אלא בצורה נינוחה, ומעוגלת.
שימו לב לתמונה בה היד לא מקופלת לגמרי אלא בצורה נינוחה מאד ומעוגלת קמעה, זוהי הצורה בערך שצריך לאחוז בכינור וככה לנגן עליו, (אם כי בכינור היד אמורה להיות פחות מוטה כלפי מטה, יותר ישרה וכל זה למניעת מתיחת יתר של השרירים, מפני שכאשר אדם מכופף את היד ומפעיל שריר אזי זה כואב ומאמץ מאד, לעומת אדם שמפעיל שריר ללא קיפול היד...).
התמונה היא הפוכה זה יד ימין ולא שמאל
האם זה הגיוני שכינור שנרכש אצל בונה כינורות ב 2500 ש"ח ולאחר כשנה הגשר התפוצץ הוא דורש 200 ש"ח לחדש והאם ניתן לרכוש ולתקן לבד או שחייבים מומחה לכך
אם הוא רוצה רק 200 לדעתי זה שווה כשאתה מביא כינור לא שהוא בנה רק בשביל למקם גשר בונה כינורות יכול לבקש גם פי חמש
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: