וגם בלי סדין...נכתב ע"י מלפפון;1370985:חוץ כמובן ממתי שהוא סגור בלול, בלי מוצץ ובלי שרשרת של המוצץ, בלי שמיכה שח"ו עלולה לחנוק, ובלי כרית שהוא יכול לטמון בה את ראשו ולא לנשום.
וגם בלי סדין...נכתב ע"י מלפפון;1370985:חוץ כמובן ממתי שהוא סגור בלול, בלי מוצץ ובלי שרשרת של המוצץ, בלי שמיכה שח"ו עלולה לחנוק, ובלי כרית שהוא יכול לטמון בה את ראשו ולא לנשום.
אף אחד לא מחייב אותך להיסחףנכתב ע"י מלפפון;1370985:אני לא מחזיקה פופקורן בבית, וחברים שהתארחו אצלנו והביאו פופקורן לא יודעים עד היום שלאחר לכתם השקית עם כל תכולתה מצאה את עצמה בפח האשפה.
אני רק לא אוהבת את ההיסחפות הזו. אין גבול לכמה שאפשר להיות אחוזי חרדה על כל דבר. אין סוף לאפשרויות להיזהר כי כמעט כל דבר מסוכן.
יש לי אתגר: תנו לי משחקים ומאכלים שאינם מסוכנים וניתן לתת אותם לתינוק ללא חשש.
תנו לי כמה אפיזודות שבהן הייתן רגועות שהנה הילד מוגן ובטוח.
(חוץ כמובן ממתי שהוא סגור בלול, בלי מוצץ ובלי שרשרת של המוצץ, בלי שמיכה שח"ו עלולה לחנוק, ובלי כרית שהוא יכול לטמון בה את ראשו ולא לנשום. לא כשהוא ישן- שמא ישכח לנשום והיו ל"ע הרבה מקרי מוות בעריסה, ורק עם בגדים קלילים בלי קישוטים שיכולים לסכן אותו).
רציתי להתחיל לענות לאתגר ראשונה, אבל לא מצאתי משהו.
(במטרנה יש שמן דקלים ושמעתי על אמא ערביה שנרדמה באמצע הנקה במטוס והתינוק מת).
ועדיין לא נתת דוגמא למאכל/ משחק לא מסוכן לתינוק.נכתב ע"י קקטוס;1371860:אף אחד לא מחייב אותך להיסחף
יש אנשים שבהחלט בודקים מה שהם מכניסים לפה של הילדים, גם אם מדובר בספק פיקוח נפש.
אנשים לא יתנו לילדים שלהם סוכריה בלי הכשר, למרות שמבחינת הסתברות, ייתכן שכל המרכיבים שלה כשרים, אבל החשש הכשרותי גובר על ההסתברויות הללו, ואני לא מכיר הורה שומר תורה ומצוות שמאכיל את ילדיו בדברים שהם ספק לא כשרים.
גם אם הילד חייב לאכול איזה תחליף חלב כלשהו, אנשים יהדרו ויחפשו את התחליף הכשר, ולא יתנו לו תחליף טרף, משום טמטום הלב.
וכאן נשאלת השאלה, למה הורים שכל כך מקפידים על העתיד הרוחני של הילד שלהם, חושבים שעל העתיד הגשמי לא צריך להקפיד?
אין מצווה בתורה שנקראת "בל תטמטמו את הלב"
אבל יש כמה מצוות שמצוות אותנו לשמור על הגוף שלם, כדי שנוכל לחיות ולעבוד את השם.
אז אם הורה עומד בפני דילמה שאומרת לו: או שאתה מאכיל את הילד במזון שהוא ספק כשר, (אפילו לא בהכשר של רבנות, סתם חטיף דגנים מרומניה) או שאתה נותן לו לאכול שקית של פופקורן.
אני מאמין שהתשובה ההלכתית בנושא תאמר שעדיף לתת לו את החטיף מרומניה מאשר את שקית הפופקורן.
נכתב ע"י קקטוס;1371860:אף אחד לא מחייב אותך להיסחף
יש אנשים שבהחלט בודקים מה שהם מכניסים לפה של הילדים, גם אם מדובר בספק פיקוח נפש.
אנשים לא יתנו לילדים שלהם סוכריה בלי הכשר, למרות שמבחינת הסתברות, ייתכן שכל המרכיבים שלה כשרים, אבל החשש הכשרותי גובר על ההסתברויות הללו, ואני לא מכיר הורה שומר תורה ומצוות שמאכיל את ילדיו בדברים שהם ספק לא כשרים.
גם אם הילד חייב לאכול איזה תחליף חלב כלשהו, אנשים יהדרו ויחפשו את התחליף הכשר, ולא יתנו לו תחליף טרף, משום טמטום הלב.
וכאן נשאלת השאלה, למה הורים שכל כך מקפידים על העתיד הרוחני של הילד שלהם, חושבים שעל העתיד הגשמי לא צריך להקפיד?
אין מצווה בתורה שנקראת "בל תטמטמו את הלב"
אבל יש כמה מצוות שמצוות אותנו לשמור על הגוף שלם, כדי שנוכל לחיות ולעבוד את השם.
אז אם הורה עומד בפני דילמה שאומרת לו: או שאתה מאכיל את הילד במזון שהוא ספק כשר, (אפילו לא בהכשר של רבנות, סתם חטיף דגנים מרומניה) או שאתה נותן לו לאכול שקית של פופקורן.
אני מאמין שהתשובה ההלכתית בנושא תאמר שעדיף לתת לו את החטיף מרומניה מאשר את שקית הפופקורן.
פשוט לא נכון.נכתב ע"י מיכל123;1371901:חטיף דגנים בלי הכשר הרי הוא בחזקת טריפה גמורה.
חטיף בהכשר הרבנות הרי הוא בחזקת סוג טריפה שאולי אפשר לאכול אבל לא הייתי נותן לילד שלי לאכול את זה,(על ידי היתרים של הפסד מרובה וכל דפריש מרובא פריש) כמו שאני לא ייתן לו לאכול דבר מסוכן.
נכתב ע"י קקטוס;1372199:פשוט לא נכון.
לא מבחינה הלכתית ולא משום בחינה, את/ה פשוט טועה, מוטעה, ומטעה.
ברור שלא, כי חבל על הניסיון להעמיד מגדלים הפורחים באוויר.נכתב ע"י מיכל123;1372207:כאן זה לא במה הלכתית, ולכן לא אכנס לנושא הזה אבל זה נכון מאד מבחינה הלכתית. ( ובטח לא כאן המקום להכנס לוויכוח על השקפה)
נכתב ע"י טוליפ;1372213:ילד עד גיל מסויים (ואני אל אכתוב גיל כדי שלא תתפסו אותי על המילה) צריך השגחה צמודה. בשעת האוכל, בשעת המשחק, אי אפשר לתת לו להשאר ללא השגחה בחצר. וכאשר הוא בהשגחה גם שמים לב מה הוא מכניס לפה. כל התקנות שהוציאו הם על בסיס נסיון ומחקר והם לא סתם.
ענבים: לחתוך לאורך
נקניקיות : לחתוך כל פרוסה לאורך (סיפרה לי אמא שהפסיקה להקפיד כי 'כבר הילד שלה גדול' והוא נחנק באמצע אכילת נקניק ב"ה נחלץ מזה.
סוכריות קשות - לא לתת
פיצוחים ופופקורן - לא לתת
ואני מוסיפה 2 סיפורים:
1. שלחתי את ילדי למטפלת X ואני רואה גלגלים של קליקס על הרצפה, אני אומרת לה זה מסוכן, הם יכולים לבלוע את זה ומה היא עונה לי "זה בסדר, הם מכניסים ופולטים את זה"
2. מטפלת Y: היה מפת ניילון חד פעמי על השולחן, אני אומרת " את לא חושבת שזה מסוכן, ח"ו ילד ימשוך את זה" והיא עונה "תמיד יש על השולחן חפצים כבדים ותיקים של הילדים זה בסדר"
ואני רק בתמיהה, איך הן מוכנות לקחת על עצמן אחריות על הספק הכי קטן שחלילה יקרה משהו, גם אם הכל 'תקני' עדיין צריך השגחה מיוחדת.
שומר פתאים השם זאת הגדרה הלכתית, לא אמונית. תעייני קצת בספרי שו"תים ותפגשי את המושג הזה לא מעט.נכתב ע"י מלפפון;1372245:בדיוק לכן אני לא מסכימה להיות מטפלת. כי אין משהו שלא מסוכן, ואי אפשר ללכת לשרותים כשיש 4 תינוקות ששניים מהם ערים ויש להם שמיכה ומוצץ בלול.
לכן אני מגיעה למה שכתב קקטוס, ולמרות שלא השתתפתי בסקר, מאד בא לי לענות על המשפט שמכיל את המילים: שומר פתאים ה'. כן! אנחנו יהודים מאמינים. אין גבול לסכנות. מאיתנו ההורים נדרש לשמור על שלום ילדנו לעשות סורגים ולא לתת דג עם עצמות או דברים שהסיכוי לסיכון הוא מעל 80%. אבל לא להיכנס להיסטריה.
ואני מתלבטת אם פופקורן שייך להגדרת ההיסטריה או לא. רוב המקרים הטרגדיים קרו דווקא להורים אחראים ביותר, והבת שלי נפלה אצל חברה במדרגות מגובה של קומה ולא קרה לה כלום, תודה לה'!! ואחותה נפלה לילה אחד לאחוריה תוך משחק רגוע על הרצפה, ועברו עלינו שניות טראומטיות כשהיא אבדה את הנשימה וכמעט חששנו שאנחנו מאבדים אותה.
יש צורך בשמירה על ילדים, אבל אמונה לא תזיק.
אולי הכיתוב של שומר פתאים ה' נכתב בסקר בציניות, הוקדש להורים חסרי האחריות שנותנים פופקורן לילד, גיוואלד, אבל אני חושבת שהמשפט הזה היפה ביותר שקראתי מעודי.
לא אומרת להתחיל לתת פופקורן, כן אומרת להתחיל להבין שהחיים של הילדים שלנו בידי ה'. לא לפתח חרדות והיסטריה כי ההיבט הרגשי לא פחות חשוב מהחלק הטכני.
נכתב ע"י קקטוס;1372263:שומר פתאים השם זאת הגדרה הלכתית, לא אמונית. תעייני קצת בספרי שו"תים ותפגשי את המושג הזה לא מעט.
זה אומר שאת החלק הרגשי של העניין אפשר לנתח בנפרד, אבל ההשלכות של הדיון צריכות להיות מנותקות מהרגש הטבעי, אלא שקולות במאזנים הלכתיות.נכתב ע"י מלפפון;1372277:וכשזה אומר שזו הגדרה הלכתית ולא אמונית, זה משנה את פני התמונה?
זה בעצם אומר שלא שומר פתאים ה'?
לא כ"כ הבנתי.
נכתב ע"י קקטוס;1372280:זה אומר שאת החלק הרגשי של העניין אפשר לנתח בנפרד, אבל ההשלכות של הדיון צריכות להיות מנותקות מהרגש הטבעי, אלא שקולות במאזנים הלכתיות.
באישי תקבלי תשובה, אני לא ממשיך כאן את הדיוןנכתב ע"י מלפפון;1372287:וכתוב בהלכה שאסור לתת פופקורן לילדים?
או שיש ספר שקוראים לו 'מאזניים הלכתיות' ושם זה כתוב?
נכתב ע"י מלפפון;1372245:בדיוק לכן אני לא מסכימה להיות מטפלת. כי אין משהו שלא מסוכן, ואי אפשר ללכת לשרותים כשיש 4 תינוקות ששניים מהם ערים ויש להם שמיכה ומוצץ בלול.
לכן אני מגיעה למה שכתב קקטוס, ולמרות שלא השתתפתי בסקר, מאד בא לי לענות על המשפט שמכיל את המילים: שומר פתאים ה'. כן! אנחנו יהודים מאמינים. אין גבול לסכנות. מאיתנו ההורים נדרש לשמור על שלום ילדנו לעשות סורגים ולא לתת דג עם עצמות או דברים שהסיכוי לסיכון הוא מעל 80%. אבל לא להיכנס להיסטריה.
ואני מתלבטת אם פופקורן שייך להגדרת ההיסטריה או לא. רוב המקרים הטרגדיים קרו דווקא להורים אחראים ביותר, והבת שלי נפלה אצל חברה במדרגות מגובה של קומה ולא קרה לה כלום, תודה לה'!! ואחותה נפלה לילה אחד לאחוריה תוך משחק רגוע על הרצפה, ועברו עלינו שניות טראומטיות כשהיא אבדה את הנשימה וכמעט חששנו שאנחנו מאבדים אותה.
אולי הכיתוב של שומר פתאים ה' נכתב בסקר בציניות, הוקדש להורים חסרי האחריות שנותנים פופקורן לילד, גיוואלד, אבל אני חושבת שהמשפט הזה היפה ביותר שקראתי מעודי.
לא אומרת להתחיל לתת פופקורן, כן אומרת להתחיל להבין שהחיים של הילדים שלנו בידי ה'. לא לפתח חרדות והיסטריה כי ההיבט הרגשי לא פחות חשוב מהחלק הטכני.
נכתב ע"י מלפפון;1372245:לכן אני מגיעה למה שכתב קקטוס, ולמרות שלא השתתפתי בסקר, מאד בא לי לענות על המשפט שמכיל את המילים: שומר פתאים ה'. כן! אנחנו יהודים מאמינים. אין גבול לסכנות. מאיתנו ההורים נדרש לשמור על שלום ילדנו לעשות סורגים ולא לתת דג עם עצמות או דברים שהסיכוי לסיכון הוא מעל 80%. אבל לא להיכנס להיסטריה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: