והרבה שלא כי אין כסף ובמיוחד יתומים
ואם אין יכולת (וזה קורה המון ולכ"כ הרבה זוגות במצב היום) הגיוני שיביאו את הכסף לתשלומי שכירות.וכמובן הדבר הכי טוב לאדם שאין לו כסף זה שיתנו לו לשרוף את מה שיכול להיות לו באיזשהו עתיד בסיס לדירה,
חברה' אתם רציניים? מה בדיוק אתם מצפים שלאן ישחררו את הכסף הזה כדי שזוג צעיר חסר ניסיון מינימלי יקבל כסף ויתייעץ עם מומחי פרוג איך הכי נכון להשקיע ולאבד את הכסף בצורה המהירה ביותר ועד שתהיה תשובה מוחלטת יבזבזו כמה שיותר על יציאות ומסעדות?
מינימום ההגינות שמצופה מארגון צדקה זה לפקח שהכסף ילך למטרה אליה הוא נועד וממילא הגיוני לשחרר רק חלק מהכסף לצרכי החתונה עצמה ואת עיקר הכסף למתי שיקנו דירה, ואם לא היום אז מחר או עוד שנה אבל בע"ה בסוף יקנו.
לא נראה לי שמישהו מנסה לדרבן לקחת כזו משכנתא.ואם אין יכולת (וזה קורה המון ולכ"כ הרבה זוגות במצב היום) הגיוני שיביאו את הכסף לתשלומי שכירות.
דירה עולה לפחות 1.5K, הגיוני שיחייבו את הזוג להיכנס למשכנתא מטורפת רק בשביל ה-200K?
וזה לא סתם כסף, זה סכום שאת חלקו ההורים תרמו, למה להכריח את היתום להיכנס לחובות עתק ולקנות דירה ולא לעזור לו עם נדוניה ושכירות?
מסתבר שבוועד הרבנים לא חושבים ככה, אז אין סיבה לא לעבור.זה לא קופת חולים, אפשר לעבור מתי שרוצים כל עוד עומדים בכללי הצטרפות.
לי זה דווקא נשמע מאוד לעניין, היה מקסים אם היה אפשר להעניק לכל אחד שפע עצום, אבל קרנות לאלמנות ויתומים שזה דבר מאוד נצרך, מיועד למצבי קיצון ולצרכים יותר בסיסיים וממילא נשמע לי הגיוני שבמידה ויש אפשרויות כלכליות למשפחה הקרן תהיה מוגבלת.
נכון שתמיד יש מה לעשות עם עוד כסף, צריך גם כסף ליום יום, אבל ערבים לא נועד לפתור את כל הבעיות, זה בא לתת מענה בסיסי לצרכי נישואי היתומים ואת זה זה עושה.
רוצים יותר מזה תעשו ערבים בשלמות, רוצים לקבל גם כשהצורך פחות דחוף, תעשו וועד הרבנים, אבל אז גם תשלמו למקרים של גבירים שמתו ולוקחים כסף סתם כי אפשר.
אותו דבר למחייתם, גם אלמנה שיש לה הכנסה של 50,000 לחודש [נדיר] תקבל, נעים לכם לתת כספי צדקה למקרה כזה? קדימה.
את טוענת שעלול לקרות שהם בסוף לא יוכלו לתמוך כלכלית??לדעתי אפשר כל יום לעבור לקופה אחרת.
כל עוד והמצב הבריאותי תתקין ברוך ה', אפשר לסגור ולהצטרף לקופה אחרת. רק לדעתי יש איזה שהוא המתנה של חצי שנה. אז אולי אפשר להתחיל חצי שנה לשלם בקופה האחרת ואחרי חצי שנה לבטל בקודם.
אבל לפי התחושה שלי, קופת העיר הרבה יותר מובססת כלכלית וחזקה.
כנראה שלא שייך לתת תשובות לכל השאלות הללו, כי יש מגוון דעות וזה רק יגרום נזק ולשה"ר.סתם כך, זה לא נשמע מופקע שצריך להתחיל לברר כאלו דברים בפורומים באינטרנט? מדוע שהארגונים היקרים שאכן כל כך דואגים ליתומים ואלמנות ושאר כספי צדקה לא יתנו דף מסודר ובו תשובות לכל השאלות הללו?
כל מי שיכול להשפיע על השקיפות בענין הזה, בוודאי זו זכות גדולה לדאוג לכך.
לא יודע מה הסיפור וזה לא כ"כ משנה,אפשר לספר סיפורים ואפשר לבחור אם להאמין או לא
דודתי אלמנה +10 כל חתונה מחדש מריבות ולחצים ועסקנים עד שמשחררים את הכסף.
בסוף בס"ד כל מי שהתחתן עד עכשיו קיבל
(הם קנו דירות בעזרת דודים וקרובי משפחה שיש להם ונרתמו לסייע ליתומים
אבל מי שאין למשפחה כסף לתרום לדירה? לא יקבל את הכסף...)
קופת העיר או ועד הרבנים ????אפשר לספר סיפורים ואפשר לבחור אם להאמין או לא
דודתי אלמנה +10 כל חתונה מחדש מריבות ולחצים ועסקנים עד שמשחררים את הכסף.
בסוף בס"ד כל מי שהתחתן עד עכשיו קיבל
(הם קנו דירות בעזרת דודים וקרובי משפחה שיש להם ונרתמו לסייע ליתומים
אבל מי שאין למשפחה כסף לתרום לדירה? לא יקבל את הכסף...)
יש הבדל בין אנשים מאד עשירים - שלהם מסתבר לא צריך לתרוםלא יודע מה הסיפור וזה לא כ"כ משנה,
אבל יש סיפורים על אלמנות ויתומים שהתברר שהיה להם הרבה מאוד כסף (דירות להשקעה שוק ההון), אני אישית תרמתי להם ואם הייתי יודע שזה המקרה הייתי תורם למקרים אחרים.
בסווווווווווווף הם משחררים את הכסףגם לועד הרבנים יש סיפורים על כספים שנתקעו
זכורני עוד מהזמן שהם ניסו לקרוץ לאנשי הפלג הירושלמי, ואז השתמשנו בזה כדי לאלץ אותם לשחרר כסף למשפחה שהאב הלך לעולמו והכסף נתקע בדרך.
לא יודע מה היום
באופן כללי יש כאן כמה אשכולות בנושא ואולי הם כבר נמחקו
קופת העיר טוענת שמתוך כ400 סיפורים של ערבים יש 15 שלא קבלו וכולם היו בהסכמה של המשפחה חוץ מכמה בודדים שהגישו תביעה שנדחתה.
מנהלי קופת העיר מתאמצים לעזור ליתומים ולאלמנות (מכירים את הג"ר דוד שרייבר שליטא? הוא מגיע לשבת עם המשפחה כשצריך את הכסף)
כאן מאחורי המקלדת יש כאלה שאוהבים להשמיץ ולא לפרגן. במיוחד למי שמצליח כמו קופת העיר
יש לי רעיון להסבראני דיברתי עם נציג של וועד הרבנים
וטען לי שאם יש כסף מדירה או ביטוח - אז מוגבל עד 400 ליתום
אם יש כבר 400 לכל יתום אז לא מקבלים אם אין מקבלים השלמה ל400
לא מבינה מאיפה הביאו פה שזה אחרת מקופת העיר
ואגב אין הרבה משפחות שמגיעות ל400 עבור כל יתום גם אם יש להם ביטוח ודירה להשקעה
(משפחה עם 5 ילדים - 2 מליון שקל)
גילוי נאות - אני בערבים של ועד הרבנים
1. התכתבתי עם ועד הרבנים במייל, וזו התגובה המפורשת שלהם. גם בתקנון זה מופיע במידת מה, שגם אם יש ביטוח חיים לא מורידים מהסכום. נראה לי שהעליתי את הקישור למעלהאני דיברתי עם נציג של וועד הרבנים
וטען לי שאם יש כסף מדירה או ביטוח - אז מוגבל עד 400 ליתום
אם יש כבר 400 לכל יתום אז לא מקבלים אם אין מקבלים השלמה ל400
לא מבינה מאיפה הביאו פה שזה אחרת מקופת העיר
ואגב אין הרבה משפחות שמגיעות ל400 עבור כל יתום גם אם יש להם ביטוח ודירה להשקעה
(משפחה עם 5 ילדים - 2 מליון שקל)
גילוי נאות - אני בערבים של ועד הרבנים
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: