עקירה כירורגית בבית חולים

ישי.כ

משתמש פעיל
קופצת טרמפ על האשכול.
זקוקה להרחבת כותרת ועקירה כירורגית לשן מאחוריה. סוג של חשיפה כי השן לא נראית. בקופ"ח (מאוחדת ב"ב)התלבטו אם הם יכולים לבצע במסגרת המרפאה. ד"ר יונתן בן צבי טען שכן, הרופא השני, לא זוכרת מה שמו, טען שחייבים תנאים של בית חולים.
למי אפשר לפנות כדי להתייעץ? לפי הדברים כאן נראה שיש הסדר כספי גם עם בתי חולים. מה צריך לעשות בשביל זה? כמה התורים בבי"ח זמינים? דוחה את זה כבר הרבה זמן וזה כבר ממש מטריד אותי.
תקראי מהתחלה את האשכול, ותביני לאן הרוח נושבת.
ומזה תנאים של בית חולים? לא צריך שום תנאים צריך רופא מקצועי שיודע להוציא שן כלואה.
אני ב"ה אפילו כדורים לא לקחתי לאחר העקירה והתפירה.
מי אמר שאת צריכה לעקור אותה? היא מפריע לך? יצאה לך החוצה וחתכה את הבשר? האם היא פוגעת בשן אחרת? אם לא אז יכול להיות שאין צורך בעקירתה.

מתייעצת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
קופצת טרמפ על האשכול.

תקראי מהתחלה את האשכול, ותביני לאן הרוח נושבת.
ומזה תנאים של בית חולים? לא צריך תנאים צריך רופא מקצועי שיודע להוציא שן כלואה.
רופא פרטי רצה על זה 6000 ש"ח, במרפאה של הקופה דיברו על באיזור ה1500, זה בהחלט הפרש משמעותי. השאלה אם אני הולכת על בי"ח, האם יש לי אפשרות לבחור רופא? יש לי הפניה.

ישי.כ

משתמש פעיל
רופא פרטי רצה על זה 6000 ש"ח, במרפאה של הקופה דיברו על באיזור ה1500, זה בהחלט הפרש משמעותי. השאלה אם אני הולכת על בי"ח, האם יש לי אפשרות לבחור רופא? יש לי הפניה.
כן, יש הפניה,
אני בכללית פלטינום, שלמתי 1500 קבלתי החזר יותר מחצי.
איזה קופה את?

מתייעצת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום

כן, יש הפניה,
אני בכללית פלטינום, שלמתי 1500 קבלתי החזר יותר מחצי.
איזה קופה את?
אני במאוחדת, מהאשכול נשמע שהם לא יתנו לי יותר מדי השתתפות. מתלבטת בין- טיפול במסגרת קופ"ח, רופא פרטי שעולה יקר ואולי זה שווה או בי"ח שלא הצלחתי להבין איך זה עובד.
מי יכול לייעץ לי?

ישי.כ

משתמש פעיל
אני במאוחדת, מהאשכול נשמע שהם לא יתנו לי יותר מדי השתתפות. מתלבטת בין- טיפול במסגרת קופ"ח, רופא פרטי שעולה יקר ואולי זה שווה או בי"ח שלא הצלחתי להבין איך זה עובד.
מי יכול לייעץ לי?
אם לא תשאלי את הקופ"ח שלך לא תדעי.
רופא פרטי לא בהכרח שיותר טוב, ומה גם שגם מה שהקו"ח שולחת זה לרופא פרטי רק עם סבסוד.
תבדקי במאוחדת מה התנאים שלהם.

מתייעצת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
השן הנראית =יש בה טיפול שורש וצריך לשים עליה כתר אבל חייבים להאריך לה את הכותרת כי היא שקועה בבשר. השו הכלואה נמצאת מתחת לחניכיים ומפריעה לטפל בשן שלפניה. צריך לעקור אותה ולהגיע לשן המטופלת.

ישי.כ

משתמש פעיל
השן הנראית =יש בה טיפול שורש וצריך לשים עליה כתר אבל חייבים להאריך לה את הכותרת כי היא שקועה בבשר. השו הכלואה נמצאת מתחת לחניכיים ומפריעה לטפל בשן שלפניה. צריך לעקור אותה ולהגיע לשן המטופלת.
נשמע מאתגר.
השאלה האם לקחת חוות דעת מכמה רופאים? אולי יש כאלה שיש להם שיטות אחרות להשים את הכתר בלי לעקור את השן הכלואה.
לפי מה שקראתי
אחת מהסיבות שבו נזקקים להארכת כותרת הוא כאשר יש ריקבון משמעותי מתחת לקו החניכיים, מה שלא יאפשר להרכיב כתר שיכסה את כל האזורים שנפגעו בשן, ועלול לפגוע בסיכויי הכתר לשרוד שנים רבות.

הצורך בהארכת כותרת השן​

כדי לקבל איטום של הכתר שיבטיח את אורך חייו לאורך זמן, חשוב להשחיז את השן עליה בונים את הכתר בצורה מדוייקת.
המקום החשוב ביותר בהשחזה הוא קו הסיום, הנקודה הנמוכה ביותר של השן שמושחזת. חובה לבנות את הכתר כך שיסתיים בצורה מדוייקת בקו הסיום, ובדרך זו נבטיח את איטום הכתר.
כדי להשחיז את השן בצורה שתוארה, עלינו לראות את השן לכל הקיפה.
אולם, יש מקרים בהם השן הרוסה, כולה או חלקה תחת גובה החניכיים, ואין לנו אפשרות לראות את כל היקף השן.
אלה המקרים בהם עלינו לבצע הארכת כותרת השן.

כתוב פה קבלת יעוץ ללא שום התחייבות

נערך לאחרונה ב:

מתייעצת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
@ישי.כ , תודה על ההשקעה!
בעצם אתה אומר שלא כדאי להתייחס לחוו"ד של הרופא בקופה כאקסיומה אלא להתייעץ עם רופא נוסף.
הבנתי נכון?
עדיין מתלבטת האם לפנות לכירורג פה ולסת או לרופא שיניים?
והאם למישהו כאן יש המלצה לכירורג פה ולסת באיזור המרכז?

ישי.כ

משתמש פעיל
@ישי.כ , תודה על ההשקעה!
בעצם אתה אומר שלא כדאי להתייחס לחוו"ד של הרופא בקופה כאקסיומה אלא להתייעץ עם רופא נוסף.
הבנתי נכון?
עדיין מתלבטת האם לפנות לכירורג פה ולסת או לרופא שיניים?
והאם למישהו כאן יש המלצה לכירורג פה ולסת באיזור המרכז?
אכן כן,
אני גם התייעצתי עם הרופא של הקופ"ח, ואח"כ עם הרופא המנתח, והם אמרו את אותו דבר. ויש לי עוד שן לעקור, למרות שאני קצת חושש כי היא יותר קרוב לעצם, אבל כנראה שאצטרך להוציאה כי היא דוחפת לי את השן האחרונה.
תתייעצי עם מי שאפשר, ולבסוף תקבלי החלטה, לפי מה שנראה לך יותר הגיוני ומקצועי. וכמובן עם תפילה לבורא עולם.
אמרו פה כמה שמות של רופאים באזור המרכז, תעייני באשכול.

אם ד"ר בן צבי אמר לך שהוא יכול לעשות את זה אז שיעשה (אם יש לך החזר מהקופה). רק תבדקי האם אכן את צריכה לעקור גם את השן הכלואה.

נערך לאחרונה ב:

האיש והקלרינט

משתמש פעיל
יש בירושלים בקרן היסוד רופא מיוחד דתי ד"ר אברמסון הוא ממש מומחה ובעיקר יש לו ידיים עדינות הוא לא סתם יכניסאת היד לפה ויכאיב בשכל הוא בדיוק נדיר ומיוחד וכמעט שלא כואב הייתי אצלו הרבה ואף פעם ב"ה לא התאכזבתי

הבת של השם

משתמש צעיר
צילום מקצועי
נכון שאני צודק?
ברגע שהשן בתוך הבשר (כלואה) וקרובה לעצב, זה רק רופא מומחה, ולכן שלחו אותי מהכללית לשערי צדק
דווקא הייתה לי שן כלואה והייתי צריכה לזה כירורג מומחה הוא הסתכל בצילום ואמר שהוא יכול לעשות זאת וזה באמת מסובך והוא לא יכול לעשות את זה בקופה אבל הוא יעשה לי בפרטי קצת יותר יקר מבמאוחדת יכול להיות שאצלך מדובר במקרה אחר, אבל תבדוק מולו. אגב הוא עובד גם בבתי חולים

ישי.כ

משתמש פעיל
דווקא הייתה לי שן כלואה והייתי צריכה לזה כירורג מומחה הוא הסתכל בצילום ואמר שהוא יכול לעשות זאת וזה באמת מסובך והוא לא יכול לעשות את זה בקופה אבל הוא יעשה לי בפרטי קצת יותר יקר מבמאוחדת יכול להיות שאצלך מדובר במקרה אחר, אבל תבדוק מולו. אגב הוא עובד גם בבתי חולים
תודה,
אני כבר הוצאתי אותה :) בשערי צדק אצל ד"ר ערן
אבל יש לי עוד אחת בדרך, ואני אמשיך אצלו בע"ה....

5184

משתמש פעיל
אחרי הכל ולפני הכל הכי חשוב ללכת לרופא מומחה שמתמחה בעקירות מהסוג הזה
כדי למזער נזקים כמה שיותר אפי' לטווח קצר
ובאיזשהוא מקום כן עדיף בי"ח כי שם הם מכירים יותר מקרים גם יש להם מכשור והכל
בהצלחה!

ישי.כ

משתמש פעיל
אחרי הכל ולפני הכל הכי חשוב ללכת לרופא מומחה שמתמחה בעקירות מהסוג הזה
כדי למזער נזקים כמה שיותר אפי' לטווח קצר
ובאיזשהוא מקום כן עדיף בי"ח כי שם הם מכירים יותר מקרים גם יש להם מכשור והכל
בהצלחה!
אף אחד לא חולק עליך :)

ה' אוהב אותך

משתמש מקצוען
זה הקטע בקופ"ח מפנים לבית חולים ואותו רופא של הקופ"ח מטפל מצוין בעקירות מורכבות וכו' בפרטי....

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה