עזרה עצות להאהיב את השבת

מייפל אורגני.

משתמש מקצוען
הניקיון בחדרים?-בטח!!
סלון ומטבח מעבירה אחרי הבישולים
לדעתי זה מאוד משנה גם כמה שעות את עובדת ביום ואיזה מקצוע....
לא כל אחת מסוגלת אחרי 9 שעות +טיפול בילדים להתכונן כל השבוע לשבת.

ח"ול

משתמש פעיל
מזדהה עם כל מילה
במיוחד הרצף הלא נורמלי של שעות על גבי שעות של העסקה של של הילדים שקמים ב7:00 עד הסעודה בערך ב12:00 ואח"כ מאחרי הסעודה 2 עד צאת השבת ממש גורמת לי להסתכל על השעון כל חמש דקות (בעוונותי... :cautious:)

כתב עט

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
זורקת מה שעולה בדעתי, אולי יעזור (הועיל ומועיל לי מניסיון):
א. בשבועיים שלושה הקרובים, כהתאוששות- הבעל מבשל את כל האוכל לשבת. מה שיוצא יוצא. יתר העניינים באחריות האישה, ולוותר על מטלות לא הכרחיות. (או לחילופין לקנות אוכל, עלות יקרה לדעתי לא שווה)
ב. כתבו לעיל: בשבת עצמה- לקחת פסק זמן לקרוא / לשתות קפה + עוגה- בשקט, בלי הילדים. אמא חייבת רגע לעצמה. כשהקטנים של י היו ממש קטנים, וכל רגע נכנסו לחדר בעלי היה נועל אותי מבחוץ :) כדי שלא יכנסו. אז הרגשתי שהוא מגזים, היום אני מבינה שזה הציל אותי.
ג. לא יודעת אם ישים: להקפיד במהלך השבוע ובפרט ביום חמישי לישון שינה מספקת בלילה. כך מתפקדים יותר טוב ביום.
ד. ביום חמישי לקחת בייביסיטר ולהתארגן בשקט לשבת.
ה. לקנות לילדים משחקים שמעסיקים אותם לזמן ארוך ולהוציא רק בשבת.
ה. לבקש משכנה להביא אליך את הילדים בשעות הבוקר, רק אם זה מקל עליך. לי זה עזר המון.
ו. לזכור שכמה שהם יותר קטנים זה יותר קשה, וכשיגדלו המצב ישתפר בעזרת השם.

a rivki

משתמש פעיל
1. משחקים וספרים שמיועדים רק לשבת - אמור להעסיק את הילדים יותר ממשחק שיש כל השבוע
2. לשתף את הילדים בפינוי השולחן ואולי אפילו בעריכה
3. לנסות לישון ביום שישי בצהריים לפחות חצי שעה- או מיד אחרי הדלקת נרות אם אפשר
4.לחשוב מה אפשר להוריד בבישולים- (לפעמים חושבים שרק אם יהיו פשטידות מושקעות(לדוגמא) ומלא סלטים(לדוגמא) זה צורה של שבת, וזה לא נכון כי אם מעולפים מעייפות זה לא מוסיף שום דבר.(במיוחד כשהבעל והילדים לא יודעים מאיזה צד להסתכל על הפשטידות)

חנה ש.

צילום אומנותי
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
נראה לי שהאישה אוהבת את השבת,
כי כל אחד אוהב את השבת,
השאלה היא אחרת,
איך אפשר להקל על אישה שמרגישה עומס יותר מידי גדול?
ויש כמה דרכים.
לא להכין סלטים
זה לוקח המון כוח,
במקום, להגיש חומוס, עם שמן זית וזעתר מעל (לקנות את התבלין)
טחינה חמוצים,
לחתוך ירקות חיים לרצועות,
גמבה, עגבניות, מלפפונים, נבטים עגבניות שרי שטופות.
לשים מעל שמן זית פלפל שחור גרוס דק.
סלט כרוב פרוס של חסלט עם שמן זית.
דג ששמים בתנור ל20 דקות.
מה שאפשר לקנות - לקנות,
כמו רוגעלך, עוד סלטים.
לקנות תעסוקה כיפית לילדים - יש המון.

אבן קיסר

משתמש פעיל
וגם, אם שוטפים ברביעי אז אין זכר עד שבת
בינינו, גם אם שוטפים בחמישי ואפילו בששי,
מספיק שכולם באים לאכול עוגה במטבח לפני כניסת השבת
ומספיק שכולם מסתרקים ליד הכיור ומטפטפים טיפות על הרצפה וכו' ושוב אין זכר לשטיפה.
לכן אני כן עושה את השטיפה היסודית ברביעי /חמישי
בששי אני עושה ניגוב עם מגבון רצפה באזורים ה'חמים' רגע לפני הדלקת נרות, אחרי שהבעל והילדים יצאו לבית הכנסת (בתוספת קצת מים ששופכת לפי הצורך).
זה גם מבשם את הבית בריח מדהים.

ט.ש.

משתמש פעיל
נראה לי שהאישה אוהבת את השבת,
כי כל אחד אוהב את השבת,
השאלה היא אחרת,
איך אפשר להקל על אישה שמרגישה עומס יותר מידי גדול?
ויש כמה דרכים.
לא להכין סלטים
זה לוקח המון כוח,
במקום, להגיש חומוס, עם שמן זית וזעתר מעל (לקנות את התבלין)
טחינה חמוצים,
לחתוך ירקות חיים לרצועות,
גמבה, עגבניות, מלפפונים, נבטים עגבניות שרי שטופות.
לשים מעל שמן זית פלפל שחור גרוס דק.
סלט כרוב פרוס של חסלט עם שמן זית.
דג ששמים בתנור ל20 דקות.
מה שאפשר לקנות - לקנות,
כמו רוגעלך, עוד סלטים.
לקנות תעסוקה כיפית לילדים - יש המון.
יש גם זיתים שחורים שיכולים להראות כסלט.

בגזרת האוכל- מתכוני שגר-שכח
עוף עם תפוא בתנור
בשר בתנור
חמין
ועוד..

ט.ש.

משתמש פעיל
בינינו, גם אם שוטפים בחמישי ואפילו בששי,
מספיק שכולם באים לאכול עוגה במטבח לפני כניסת השבת
ומספיק שכולם מסתרקים ליד הכיור ומטפטפים טיפות על הרצפה וכו' ושוב אין זכר לשטיפה.
לכן אני כן עושה את השטיפה היסודית ברביעי /חמישי
בששי אני עושה ניגוב עם מגבון רצפה באזורים ה'חמים' רגע לפני הדלקת נרות, אחרי שהבעל והילדים יצאו לבית הכנסת (בתוספת קצת מים ששופכת לפי הצורך).
זה גם מבשם את הבית בריח מדהים.
האמת שאני עם שלושה קטנטנים מתחת לגיל שנתיים וחצי, לכן נראה לי שגם השיטה הזו לא רלוונטית. כל ארוחת צהריים אצלינו דורשת שטיפה 'יסודית' מחדש.

בכללי השלמתי עם זה שלא נכנס לשבת והבית יהיה מסודר מבריק ומצוחצח...

ביזנס מן

משתמש מקצוען
האמת שאני עם שלושה קטנטנים מתחת לגיל שנתיים וחצי, לכן נראה לי שגם השיטה הזו לא רלוונטית. כל ארוחת צהריים אצלינו דורשת שטיפה 'יסודית' מחדש.
המשפט הזכיר לי שיר של חנן בן ארי אמן על ילדים:
"זוכר איך אחרי שלושה נגמר האוויר
אמרתי חכי, אמרת לי תראה, הם קצת יגדלו ותבין"

בהצלחה

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
זה תחושות שיש להרבה נשים עמוסות (וגם לשאינן) וזה באמת מאוד חשוב לתחזק את הרגש שלא ישקע במירוץ החיים.

הייתי מחלקת את התשובה ל3 חלקים-
1. החלק הטכני
2. החלק הרגשי
3. החלק הרעיוני

מה שאני כותבת הוא חלקי כי אני לא יושבת על זה מסודר,
אבל הוא בע"ה ייתן כיוון גם אם לא כל עיצה מתאימה לכם ספציפית.

1. החלק הטכני
את החלק הטכני אני שמה ראשון כי מה לעשות כטכנית הכל עמוס, מבולגן, רעש ומעצבן
קשה לחלק הרגשי והרעיוני להיכנס :) (פשוט אין מקום בנפש...)
ובחלק הזה יש לנו את ערב שבת ואת מהלך השבת

בערב שבת אנחנו צריכים לתעדף משימות, קודם כל הכי בסיסי אח"כ כל דבר מעבר.
לחשוב האם מכינים אוכל מיותר? אולי אפשר לקנות חלק? אולי אפשר להכין כל שבת משהו אחד פי שלוש ולהקפיא לשתי שבתות נוספות? אולי יש דרך להקל על הבישול? (למשל בישול בסיר אחד)
מבחינת נקיון- מה הכי דחוף לנקות? מה יכול להקל עלי לנקות? מה לא צריך לנקות?
מה אפשר לעשות במוצאי שבת? מה ביום ראשון? וכו'.

את השבת עצמה צריך לתכנן! ממש לתכנן סדר יום מוקפד שגם אם זזים ממנו זה המסגרת.
ואפשר לחלק את השבת גם אחרת ממה שהיו רגילים.
(דוגמא דוגמתית ביותר בשביל לפתוח את הראש- למשל הגבר הולך להתפלל מוקדם יותר, בנתיים האישה שומרת על הילדים, כשהוא חוזר עושים קידוש עם פירות / דגנים/ עוגה קנויה מהפריזר וכו' אח"כ הולכים לטייל או משחק משותף עם אבא ואמא, ואז סעודה, אחרי זה אבא/אמא נחים לחצי שעה-שעה והשני שומר על הילדים, ואז מחליפים, או שכל הילדים הולכים לנוח יחד, אח"כ עושים יחד עם הילדים הצגה על פרשת שבוע ואז סעודה שלישית וכו')

בנוסף לארגן את העריכת שולחן וההגשת אוכל ככה שיהיה כמה שיותר קל-
סלטים לשים במקרר כבר בקערות שלהם, אוכל על הפלטה בתבנית פיירקס וככה להגיש לשולחן, מנה אחרונה יכולה להיות פיצוחים ולא יקרה כלום אפילו אם לא יהיה שום מנה אחרונה...
ואפשר גם לקבל עזרה מהילדים- גם ילד בן שנתיים יכול לשים על השולחן צלחות וכוסות אמיתיים :)

2. החלק הרגשי
** לעשות תיאום ציפיות מחודש בין מה שרצינו למה שאנחנו יכולים, או בין מה שהתרגלנו כשהיינו משוחררי עול לבין מה שהתפקיד שלנו מחייב כהורים לילדים
** להשקיע ולדאוג לכיף ולחויה גם בערב שבת וגם במהלך השבת.
למשל שמפו מיוחד למקלחת של ערב שבת, משחקים מיוחדים לשבת (אצלינו זה שמור בארון הגבוהה של כל הכלי שבת) שירים ששמים כשמתארגנים לשבת, להתארגן לשבת כבר מיום ראשון לא דווקא בטכני אלא בציפיה.
לספור בערב עם הילדים עוד כמה ימים נשאר לנו לשבת, לשמור דברים מיוחדים לשבת (סיפור שווה, ממתק וכו')
לתת לילדים לנקות משהו כמנקים את הבית- נניח פאנלים (ואז גם תצאו האנשים האלו המצוחצחים שמנקים פאנלים
אפילו לבחור פרחים ומפיות תואמים כבר נותנים לשולחן הרגשה יותר חגיגית.
להשקיע בנראות- לא על חשבון נוחות אבל לא להראות סמרטוטים :(
;)) דלתות, קירות, כסאות, שולחן וכל מה שעולה בדעתכם.
ל-נ-ו-ח לפני שבת! זה ממש ממש חשוב. שווה לוותר על הכנת מאכלים או על נקיון לטובת המנוחה. לא לבוא לשבת עם הנשמה ביד :)

3. החלק הרעיוני
ללמוד
לקרוא
לשמוע הרצאות
על השבת ועל פרשת שבוע.
יש את הספר המדהים של הרב פינקוס על השבת. לדעתי חובה לקרוא אותו :)
חוץ מזה לחפש הרצאות ועוד ספרים על השבת ועל פרשת שבוע. יש משהו בללמוד פרשה שנותן ממש אנרגיות.

שיהיה שבת שלום ומבורך :)

nkfv

משתמש פעיל
זה תחושות שיש להרבה נשים עמוסות (וגם לשאינן) וזה באמת מאוד חשוב לתחזק את הרגש שלא ישקע במירוץ החיים.

הייתי מחלקת את התשובה ל3 חלקים-
1. החלק הטכני
2. החלק הרגשי
3. החלק הרעיוני

מה שאני כותבת הוא חלקי כי אני לא יושבת על זה מסודר,
אבל הוא בע"ה ייתן כיוון גם אם לא כל עיצה מתאימה לכם ספציפית.

1. החלק הטכני
את החלק הטכני אני שמה ראשון כי מה לעשות כטכנית הכל עמוס, מבולגן, רעש ומעצבן
קשה לחלק הרגשי והרעיוני להיכנס :) (פשוט אין מקום בנפש...)
ובחלק הזה יש לנו את ערב שבת ואת מהלך השבת

בערב שבת אנחנו צריכים לתעדף משימות, קודם כל הכי בסיסי אח"כ כל דבר מעבר.
לחשוב האם מכינים אוכל מיותר? אולי אפשר לקנות חלק? אולי אפשר להכין כל שבת משהו אחד פי שלוש ולהקפיא לשתי שבתות נוספות? אולי יש דרך להקל על הבישול? (למשל בישול בסיר אחד)
מבחינת נקיון- מה הכי דחוף לנקות? מה יכול להקל עלי לנקות? מה לא צריך לנקות?
מה אפשר לעשות במוצאי שבת? מה ביום ראשון? וכו'.

את השבת עצמה צריך לתכנן! ממש לתכנן סדר יום מוקפד שגם אם זזים ממנו זה המסגרת.
ואפשר לחלק את השבת גם אחרת ממה שהיו רגילים.
(דוגמא דוגמתית ביותר בשביל לפתוח את הראש- למשל הגבר הולך להתפלל מוקדם יותר, בנתיים האישה שומרת על הילדים, כשהוא חוזר עושים קידוש עם פירות / דגנים/ עוגה קנויה מהפריזר וכו' אח"כ הולכים לטייל או משחק משותף עם אבא ואמא, ואז סעודה, אחרי זה אבא/אמא נחים לחצי שעה-שעה והשני שומר על הילדים, ואז מחליפים, או שכל הילדים הולכים לנוח יחד, אח"כ עושים יחד עם הילדים הצגה על פרשת שבוע ואז סעודה שלישית וכו')

בנוסף לארגן את העריכת שולחן וההגשת אוכל ככה שיהיה כמה שיותר קל-
סלטים לשים במקרר כבר בקערות שלהם, אוכל על הפלטה בתבנית פיירקס וככה להגיש לשולחן, מנה אחרונה יכולה להיות פיצוחים ולא יקרה כלום אפילו אם לא יהיה שום מנה אחרונה...
ואפשר גם לקבל עזרה מהילדים- גם ילד בן שנתיים יכול לשים על השולחן צלחות וכוסות אמיתיים :)

2. החלק הרגשי
** לעשות תיאום ציפיות מחודש בין מה שרצינו למה שאנחנו יכולים, או בין מה שהתרגלנו כשהיינו משוחררי עול לבין מה שהתפקיד שלנו מחייב כהורים לילדים
** להשקיע ולדאוג לכיף ולחויה גם בערב שבת וגם במהלך השבת.
למשל שמפו מיוחד למקלחת של ערב שבת, משחקים מיוחדים לשבת (אצלינו זה שמור בארון הגבוהה של כל הכלי שבת) שירים ששמים כשמתארגנים לשבת, להתארגן לשבת כבר מיום ראשון לא דווקא בטכני אלא בציפיה.
לספור בערב עם הילדים עוד כמה ימים נשאר לנו לשבת, לשמור דברים מיוחדים לשבת (סיפור שווה, ממתק וכו')
לתת לילדים לנקות משהו כמנקים את הבית- נניח פאנלים (ואז גם תצאו האנשים האלו המצוחצחים שמנקים פאנלים
אפילו לבחור פרחים ומפיות תואמים כבר נותנים לשולחן הרגשה יותר חגיגית.
להשקיע בנראות- לא על חשבון נוחות אבל לא להראות סמרטוטים :(
;)) דלתות, קירות, כסאות, שולחן וכל מה שעולה בדעתכם.
ל-נ-ו-ח לפני שבת! זה ממש ממש חשוב. שווה לוותר על הכנת מאכלים או על נקיון לטובת המנוחה. לא לבוא לשבת עם הנשמה ביד :)

3. החלק הרעיוני
ללמוד
לקרוא
לשמוע הרצאות
על השבת ועל פרשת שבוע.
יש את הספר המדהים של הרב פינקוס על השבת. לדעתי חובה לקרוא אותו :)
חוץ מזה לחפש הרצאות ועוד ספרים על השבת ועל פרשת שבוע. יש משהו בללמוד פרשה שנותן ממש אנרגיות.

שיהיה שבת שלום ומבורך :)
תודה על ההשקעה בתגובה היפה!

rand

משתמש פעיל
אני גם בדיוק באותה סיטואציה
זה לא פשוט
יש גם תינוקת קטנה מאד דורשת בנוסף
צריכה כל הזמן לגנוב זמן לערוך שולחן בהפסקות להגיש בהפסקות לפנות וכו
גם הזמן בבוקר עד הסעודה לא תמיד קל
תודה על עצם זה שפתחת את האשכול
זה עושה טוב לראות שבעוד מקומות זה ככה
שלחתי לבעלי נהנה שזה ממש תאור שמתאים לי חח חשב שרק אני נודניקית ואולי הבעיה אצלינו ששבת זה לא רק להתענג בתענוגים
אבל באמת צריך לעבוד על זה ונתנו פה עצות נפלאות

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה